Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türklük nedir?


ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Cibetpet said:

türk demek hala italyanın köylerin de,ve avusturyanın ücra köşelerinde,çocuklar yaramazlık yaptığında korkutmak için kullanılan bir ırk adıdır:D

''olm bak kurt gelir ham yapar seni''


Türk bir ırk olmadığı için baştan patlıyor. Yeni aldığın troll hesaplar da mı banlandı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni bir terim yaratıp, bu terim altına insanları dahil etmek çok çok zor bir durum, adapte olmaları ayrı bir sıkıntı, bu süreç içerisinde olacak olan olaylar ayrı bir dert. İnsanlar bireysel olarak rasyonel bir hareket izliyor iken, belirli bir topluluğa dahil olunca irrasyonel hareket etmeye başlıyorlar. Avrupa'dan bahsederken hep bireyci yapıdan ve yararlarından/zararlarından bahsediyoruz, kişinin "tek" başına çocukta olsa ciddi bir değeri var, bizde ise geniş aile ve çevresinde bir yaşam alanı var. O yüzden kişinin kendi değil ailenin ve kişinin aile içinde ki konumunun bir değeri var.

Türklük de daha geniş bir aileyi temsil ediyor ancak şöyle bir sıkıntı ortaya çıkıyor, bu topraklarda çok fazla etnik grup var. Akp politika gereği de ümmetçiliği ön plana çıkararak, Vakit ve diğer muhafazakar gazetelerin "kavimiyetçilik" dediği etniksel kimliği reddetme dürtüsü, bu süreç içerisinde de islamiyete ciddi vurgular yapılıyor ve akp toplum mühendisliği yapmaya, tek dine değil aynı zamanda tek mezhebe tüm toplumu adapte etmeye başlıyor.

Bu süreç içerisinde benim dikkatimi çeken Türklük değil, bu ülke içerisinde ki kadınların konumu ve kadınlara yönelik şiddetin artması. Devamlı 15 yaş altı kızlara toplu tecavüz haberleri neredeyse iki günde bir ortaya çıkıyor, davalar düşüyor, hapse girenler bir iki kişiden fazla olmuyor ve ebeveynlerde ciddi bir refleks ortaya çıkıyor, kızlarını koruma dürtüsü ve sürekli bir baskı. Bir din ön plana ortaya çıkarken, bu dinin beraberinde de sübyancılık gibi bir hastalık peydahlanıyor, toplumun bu dürtüye adapte edebilmek içinde medya ve mahkemeler ailelerin etrafını kuşatıyor, modern bir aile de olsa kızının giyimine, gittiği yerlere karışma ihtiyacı hissediyorlar ki, haklılar çünkü kız çocukları için ciddi bir korku paranoyası yaratıldı. Bu kadınları eve hapsetmenin en bariz yöntemlerinden bir tanesi, eve bağımlı eve yapışık, politikadan uzak kadın nesilleri yaratma süreci olarak değerlendiriyorum.

Kısacası toplum sapkınlaşmaya başladı ve Türklük kavramını da ortadan kaldırırsanız bu sapkınlaşan toplumun ne yönlere kayabileceğini rahatlıkla hep beraber göreceğiz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...