Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Insaat Muhendisi varsa sorum var


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Bir ev aliyoruz simdi, annem ama mutfakta balkon kapisi uzerine delik acilmis diye "ben bunu almam" diyor, "kirisini delmisler, ev yikilir" diyor sadece.

Durum su:

http://cl.ly/image/2T2I11062j1n/Screen%20Shot%202013-04-12%20at%2020.13.48.png

Bilen varsa sorayim dedim, annem neye dayanarak kiris bu diyor bilmiyorum ama oluru var mi dediginin?

%99 bir sey olmayacagini biliyorum bundan ama Ankara'da 7+ siddetinde deprem olacagindan korkuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o kiriş değil duvar. kiriş dediğimiz genelde odaların köşelerinde olur. o duvarın taşıyıcı özelliği yok o yüzden komple yıksalar bile birşey olmaz.

ama tabi bakmak alzım eğer kirişlerin birbirine bağladığı yere paralel olan kiriş de olabilir. ama o durumda o kirişin beton+çelik demirden olduğunu düşününce oraya öyle bir delik açılması çok zor. zaten yatay kiriş bile olsa çıkıntılıdır farkedersiniz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Ev gezerken gorduk bir tane, 10 yillik ev, baca yapmak icin kiris kesilmis. Epey ugrasmislar, etrafi filan parcalanmis, koca koca demirler uclari kesik cikmis. Ondan sonra korkmaya basladi annem, ardindan bu evi gordu hemen. Her yaniyla gordugumuz en iyi ev; fiyat olsun, ici olsun, yeri olsun. O parcalanmis kirisi gorunce ici rahat edemiyor ama simdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

durun ben müteahittim,ayrıca müteahhit kelimesini de doğru yazıyorum.

Birşey olmaz alın gitsin,millet kolon kesiyor,dükkanlar da yer işgal ediyor diye,sen kirişte ki delikden bahsediyorsun,büyük bir cadde üzerindeyse ev ve,altında da iyi bir dükkan,mağaza v.s varsa alma derim:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dış duvar boyunca ilerleyen kiriş olayı türkiyedeki binalarda pek yok. genelde çıkma olayını müteahhitlerimiz kaçırmadığı için orası %99 duvardır. kiriş olup olmadığını çekiçleyerek kontrol edebilirsin. kiriş/kolon farklı ses verir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
cizdim. sonra shift+command+4 diyerek fare imlecini ekranda alan secme aletine cevirdim, secip sol tik yapinda CloudApp otomatik upload etti ve link clipboard'a koydu. Bende onu buraya yapistirdim.

Normal kaydet, upload et, link al isleminden daha kolay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...