"noldu şimdi yurtsever esirleri kurtarabildiniz mi?"
şunun içerdekilerle dalga geçmeyle zerre ilgisi olmadığını anlayabilecek durumda değilsen ne senin ne de "ananız, babanız, çocuğunuz, torununuz, en sevdiğiniz kişi" için en ufak bir dileğim yok, ne iyi ne kötü.
ayrıca bu ülkede 80 senedir biz bu durumdaydık, sen de o durumdaydın aslında. evimizden "ananız, babanız, çocuğunuz, torununuz, en sevdiğimiz kişi" alınır götürülür, bırak mahkemeyi senelerce neyle suçlandığını bilmemeyi falan, nerede olduğunu bile bilmezdik, izini bile bulamazdık. şimdi ömürlerinde ilk defa türkiye usulü hukukla mahkemeyle hakimle tanışan insanların mağduriyetini kabul etmemek gibi bir kötü niyet içinde olmam elbette. ancak mahkeme kapılarına doluşup sızlananlar için aklınız neredeydi bugüne kadar demekten de geri durmam.
40 defa söylememe rağmen hala inatla neye itiraz ettiğimi anlamayana da ancak şunu derim:
cry moar
sufi...diğer çocuklardan farklı, aklı başında bir adamsın. daha önce çok tartıştık seninle. yalnız aklı başında laf ederken öyle bir yazı yazıyorsun ki bir çuval inciri berbat ediyorsun.
şimdi apolitik gençler elbette yapılan her şeyle dalga geçmeyi marifet sanıyorlar ve gerçekten de bu yaptıklarından eğlendiklerine ben de inanıyorum. ama senin gibi bir adam silivri'de toplanan insanların en büyük amacının ülke genelinde AKP baskılarından bıkan ve kendilerini Atatürkçü,Milliyetçi,Yurtsever,Kemalist olarak gören; son birkaç seneye kadar sessiz kalmış olan milyonlara "bakın,yalnız değilsiniz, biz de güçlüyüz, biz de varız, umutsuzluğa kapılmayın" mesajı vermek olduğunu anlayabilmelisin.
Üstelik içeride yatan ve büyük çoğunluğunun hiçbir suçu olmadığına inanılan(en azından ben ve milyonlarca kişi suçsuz olduklarına inanıyoruz)insanlara da "yalnız değilsiniz,siz de umutsuzluğa kapılmayın" mesajı vermek olduğunu anlayabilmelisin.
Faşist bir çok uygulamaya imza atan ve bunlara her geçen gün yenisini ekleyen AKP iktidarına ve bütün bu olan bitende başrolü oynayan cemaate "siz insanları bastırmaya, yıldırmaya çalıştınız; hala da buna çabalıyorsunuz ama bakın biz her türlü gücünüze rağmen sizden korkmuyoruz ve şu dağın başına, bu havada, sabahın köründe Türkiye'nin dört bir yanından yüzbinin üzerinde kişi ile gelip yaptıklarınıza karşı olduğumuzu haykırıyoruz" mesajı veriyor bu insanlar.
Samimi olarak "ne oldu, kurtarabildiniz mi yurtsever esirleri?" diye sorduğunu ümit ederek samimi bir cevap yazdım.
Öne çıkan mesajlar