Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SuperLig: Galatasaray AŞ - Mersin İdman Yurdu [6 Nisan Cumartesi Saat 19.00]

Wyand

Öne çıkan mesajlar

Maçı izlemedim, sonradan geniş özetlerini takip ettim sağda solda.

Gördüğüm kadarıyla Mersin çok iyi futbol oynamış, organize kontrataklarla zaten zayıf olan defansımızı iyi dağıtmış. Eğer şu 2. pozisyonlarında Burhan 2. golü de atıp kahraman olmaya çalışmak yerine ortada boş bekleyen adamlara topu çıkarsalar zaten maç tahminen dönmeyecekmiş.

GS ise organize atak ve kalite farkıyla eksik oyuncusuna rağmen üstünlüğü sağlamış gibi gözüküyor. Özellikle R.Madrid maçından sonra Drogba'nın gol atıp rahatlamasına sevindim. O maçta son dk frikiğini kendi atarak bir golden etmişti takımı. Biraz artık frikikleri ustalarına bırakır.

Hakemin iyi niyeti oldukça şüpheli. Dany'nin kırmızı kartının kartla alakası yok, dahili şarj var, fizik gücüyle ikili mücadele işte. Buna kart vermek saçmalık. Zaten ipi koparan da hakemin bu tavrı olmuş.

GS'nin penaltısı kesin penaltı, üst vücuttaki itme normal, onda bir şey yok, ama ayaklardan dolayı.

Bir de hem pozisyon olarak hem de oyun olarak bir türlü yararlanamadığımız, takıma adapte edemediğimiz Sneijder'i bir oturtabilirsek çok güzel olacak. Resmen Sneijder'siz daha iyi oynuyoruz diyeceğim, demeye dilim varmıyor.

Maç dışı olaylara gelirsek, Terim'in atılma pozisyonuna bir şey demeyeceğim, ağır bir karar da olsa gerekçelendirilebilir. Ama karar doğru da olsa yanlış da olsa ne olursa olsun o şekilde bir saldırı yapmaya hakkı yok. Eski egosu tekrar gün yüzüne çıkıyor sanırım Terim'in. R.Madrid maçından sonra zaten sinirleri tepesinde belli, iyice agresifleşmiş. Şunları yapmaya hakkı kesinlikle yok.

Sonradan yardımcılarının atılması ise tamamen hakemin şovu, hele hele Davala'nın atılması (ki dikkat edin hem Terim'i hem Şaş'ı sakinleştiren adam Davala ilk iki pozisyonda) komedi.

Özetle hakem kendine verilen emirleri harfiyen uygulamış, ama yetememiş, Terim ise büyük saçmalamış. Terim'e ciddi bir ceza gerekir, zaten muhtemelen de yoldadır. Ama MHK ve federasyon adalet istiyorsa bu hakemi de bir kenara alıp kulağını çekmesi gerekir.
Sosyal ağlarda paylaş

Real maci yoneten hakemler 2.ligte, stajerler super ligteler ki sorun burdan patliyor.
Adam gundeme gelmek isim yapmak icin ne kadar ekstralik varsa yapiyor, buyuk takim macinda yildizlik kasan Anadolu topcusu gibi iste.

Ama bu durum Terimin yaptiklarini hakli cikarmaz. Bariz Real hezimeti hocayi ben olmedim ulan durumuna getirmis.

Ayrica maci bu derece stresli hale getirende Terimdir. Gokhani Emreyi Sabriyi doldurup cok basit olacak bir macta, hemen gol yiyip ardindan da saldirirken kontradan kirmizi yemek tamamen Terimin sucu.
Burada ama o imparator diye sacmalayanlar da biraz at gozluklerini cikarip bakabilseler keske.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

forgiver said:

Wishmaster said:

Drogba gol sevincinde yaşadığı zemin failini like a boss şekilde kapattı helal olsun

hakkaten zemin kabul etmedi kaymasını
geri fırlattı

mutlaka swf yapılmalı

hahaha

http://s14.directupload.net/images/130406/wbvmslxr.swf

burak bunu da taklit edermiş :P
Sosyal ağlarda paylaş

hakem 2003 yılında en üst seviye ligde görev yapacak seviyeye yükselmiş. 10 senede yönettiği büyük takım maç sayısı ise toplam 5. böyle bir hakemi tutup şampiyonluk mücadelesi veren takım vs küme düşmeme mücadelesi veren takım maçına veren mhk'ya da madalya takmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hakem hiç fena değildi sen neden bahsediyorsun ? :) Hatta Galatasaray'a penaltı verdi, vermese de gayet olurdu, öyle çok aman aman garanti penaltı değil o penaltı. Yere topu vuran futbolcuya vermediği sarı kart hatalı gibi ama sanki o oyuncu kendi takım arkadaşına kızıp yere vuruyor o topu, kural hakeme tepki olarak yapılırsa cezalandırılır diye biliyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Catze said:

Hakem hiç fena değildi sen neden bahsediyorsun ? :) Hatta Galatasaray'a penaltı verdi, vermese de gayet olurdu, öyle çok aman aman garanti penaltı değil o penaltı. Yere topu vuran futbolcuya vermediği sarı kart hatalı gibi ama sanki o oyuncu kendi takım arkadaşına kızıp yere vuruyor o topu, kural hakeme tepki olarak yapılırsa cezalandırılır diye biliyorum ben.

yanlış biliyorsun
Sosyal ağlarda paylaş

Catze said:

Yok penaltı çok netmiş ya. Tekrarını izlememiştim ama bakınca Drogbanın makaslandığı bariz.

Sıkıntı şu; Dany'nin kırmızı kartı da doğru. Galatasaray'ın yaptığı yaygara çok boş yani. Mersin kaçırdıklarına yansın, 2'yi bulasalardı ikinci bir Kocaeli & Taner Gülleri vakası yaşardık Mersin & Burhan Eşer adı altında. Drogba gibi yüksek karakterli ve bu lige 2-3 beden büyük gelen bir oyuncun olunca işte sonuç bu oluyor. Tabi Musleranın da hakkını yemeyelim. 2 karşı karşıya pozisyonda devleşti kalesinde. Kırılma anları bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Dany kırmızı kartı, daha doğrusu o pozisyona faul verilmesi(yoksa ona faul çalıyorsan kırmızı vermek zorunlu zaten ona laf yok) hatalıydı, ama sonrasında GS'nin koparttığı yaygara daha hatalıydı.

Dahili şarj ve fiziksel mücadele var orada.

burhanın kendini bırakması hatalıydı
hadi bıraktı diyelim
danny bodoslama dalmaycaktı
yetişti nasıl olsa 2-3 metre daha koşup müdehale etse tertemiz alcaktı topu
tecrübe
Sosyal ağlarda paylaş

abi ne içiyorsanız aynısından istiyorum

nasıl kafalardasınız lan?

harbi diyorum nasıl kafalardasınız? (bkz. hamit)

dany kırmızı kart gördü -bence doğru karar, öyle pozisyonda dany'nin o faulü yapmaması gerekiyor riski almamak için hakem verir vermez o onun insiyatifi-

olaylar alevlenmeden önce o kırmızı kartın gerginliği geçmeden birkaç saçma pozisyon oldu,hatta bir tanesi hatırlarsanız melo'yu hemen yanına çağırıp taktik verme bahanesi ile olay mahallinden uzaklaştırdı çünkü bildiğin saldıracaktı melo MİY futbolcuya o sinirle. orada gereksiz gerginliği başlatan hamit oldu arkadan dokundu ve hakem zaten istim üstünde gs'lilerin gerildiğini ve kasti faul yapmasını bekler vaziyetteydi oyunu kontrol altında tuttuğunu otorite olduğunu göstermek için hamit'e faulü çaldı ama sarı göstermeye cesaret edemedi.

tam o nokta da FT kendi çapında 4. hakemle falan atışıyor muydu bilmiyorum ama yedek klübesinin orda hamit'e faul çalınınca eh be gibilerinden söverek topu yere fırlattı fatih terim.

şimdi burda tekrar söylüyorum:
FT diyor ki ben o tepki mi hakeme değil hamit'e yaptım -ki- ft o tepkiyi gösterirken hem hamite hem de hakeme arkası dönük o yüzden bilemeyiz doğru söyleyip söylemediğini.

4. hakem hemen dikkat edin görüntüleri elini kaldırıp dışarıyı gösteriyor. sonrasında bir konuşma gibi bişey geçiyor ve ft rage'e giriyor ve hakemin üstüne yürüyor.

şimdi soru şu, cevaplandımı bilmiyorum. 4.hakem o el hareketi gerçekten ft'ye kırmızı kart mıydı? yoksa FT sonrasında mı ceza aldı?
çünkü kendi kendine döndü koridora girdi.
sonra geri çıktı gitti klübeye dolandı oralarda falan sonra yardımcı geldi çıkarttı tribüne.

şimdi cezayı bu tünelden geri döndükten sonra vermişse hakem, ondan önce öyle bir ceza vs. yoksa FT çok haksız bir durumda kalır. ama tüm söylenen top yere vurduğu için -ki- bu şekildeyse ceza komik, FT'nin tepkisi en basit tabirle talihsiz.

diğer sonrası için olan fikirlerimi de önceki postta beyan ettim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...