Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı Ülkede yaşıyorum , Dinimden uzaklaşmaya başladım

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Arkadaşlar yaşadığım yer İngiltere/Birmingham , Üni. nedeni ile buradayım ancak çevremdeki insanların benim müslüman oldugumu ögrenmelerini istemedigim icin kendimi hristiyan olarak tanıttım,kilise gibi yerler hafta sonları gidiyorum veya dini törenlere arkadaslarımla birlikte katılıyorum.Müslümanlık her zaman içimde var yani Dua ediyorum,boy abdestimi alıyorum ancak cami gibi yerlere gidemiyorum,Kiliseye gitmemin sebebi çevremden dolayı ancak istemeden de olsa sempati duymaya başladım.Hristiyan olmak gibi bir derdim yok ancak bu kadar sık gitmemden ötürü , 2 ayrı dine mensup gibi hissetmeye başladım, sizce ne yapmalıyım :(
Mesaj tarihi:
dinden önce kişisel seviyede çözümleyemediğin şeyler var. oku, kendini geliştir. bütün bu sorunların ortadan kalkar. ilk başta kendini bil ki sonra neye tapacağına, inanacağına karar verirsin.
Mesaj tarihi:
anandan babandan da utanıyorsundur sen.. onları da aristokrat bir aile olarak tanıtmışsındır çevrene... sana ailen nerede diye sorduklarında '' şu anda monaco'da yatlarında dinleniyorlar'' falan diyorsundur..
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
coco said:

Marty said:

ateistim deseydin kiliseye de gitmek zorunda kalmazdin

O cümledeki "en azından" "dahi" anlamını katıyor. 0!
Mesaj tarihi:
ben tam olarak öyle demek istedim. öyle editledim.

birmingamın %90'nı hindudur.
temple'lar vardır heryerde. hindular da misafirlere açıktır.
keşke onlarla takılsan.
bu sorgulamaları da yapmazsın. yani suçluluk duymazsın.
Mesaj tarihi:
ben senin yerinde olsam ateist olurdum. özellikle birmingham çevresinde bir bara girip ben ateistim dediğinde tüm kızlar seni çok sempatik bulup hemen veriyorlar. kilise falan gibi kurallarıda yok. papyon takarsan bilim adamı diyorlar ama ona dikkat et.
Mesaj tarihi:
Neden böyle birşeyi gizlemeye çalıştığını anlamadım. hadi gizledin, yukarıda arkadaşların da dediği gibi ateistim deseydin.

Kesin bir hatun var ve ona yaranılmaya çalışıyor.
Mesaj tarihi:
isimsz said:

Arkadaşlar yaşadığım yer İngiltere/Birmingham , Üni. nedeni ile buradayım ancak çevremdeki insanların benim müslüman oldugumu ögrenmelerini istemedigim icin kendimi hristiyan olarak tanıttım,kilise gibi yerler hafta sonları gidiyorum veya dini törenlere arkadaslarımla birlikte katılıyorum.Müslümanlık her zaman içimde var yani Dua ediyorum,boy abdestimi alıyorum ancak cami gibi yerlere gidemiyorum,Kiliseye gitmemin sebebi çevremden dolayı ancak istemeden de olsa sempati duymaya başladım.Hristiyan olmak gibi bir derdim yok ancak bu kadar sık gitmemden ötürü , 2 ayrı dine mensup gibi hissetmeye başladım, sizce ne yapmalıyım :(

yani hakaret edicem ama
karaktersizsin, olayı takım tutmaktan farklı algılamamışsın sorunlar oradan çıkıyor.

Dininden uzaklaşmıyorsun, sadece etrafındakiler ne yaparsa onu yapıyorsun.
  • Yeni Oluştur...