Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gümrükte takılan ürünlerim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ha bir de üzerindeki faturaya inanmayıp memur açıp kutuyu kendi bakabiliyor fiyatlarına ,yani 1000 euroluk ürün 500 euro diye faturalandırılmış ,memur yakalarsa öpüyor ,burası türkiye herşey esnek ,400 euroya geçirirler baya :(
Mesaj tarihi:
Burda 2000TLlik bir cihazı 1000TLye buldum nette yani onun için 250TL falan gümrük verebilrim yakalanırsa ki fiyatını da düşük göstermeye çalışacağım ama yaklaşık ne olur maliyeti onu öğrenmem lazım.
Mesaj tarihi:
getiren kargo firmasınada bağlı ödemek zorunda olduğun tutar, fedex ve ups kendi depo ücretlerini alıyorlarmış. Yüksek rakamlar çıkabilir.
Mesaj tarihi:
Esh said:

Disappear said:

kulaginiza kupe olsun, her zaman gumruge takilma riski olan seyleri getirtirken ptt yoluyla getirtin.

ptt yolunun uluslararası adları: ems, usps, royal mail, deutsche post.

Hmm bak bunu unutmamak lazım, CE oyun siparişi verince amarikadan USPSle yollayın diyeceğiz demek.
Mesaj tarihi:
LathspeLL said:

Beyler peki UPS'in ünü nasıl bu yurt dışından getiri konularında?
300$ + 67$ shipping ile bir sırt çantası boyunda ürün geliyor, akıbetinden korkuyorum.

32 diş meydanda sırıtan görevlileri görebiliyorum şimdiden
Mesaj tarihi:
ne yaparsan yap takılır abi bu aralar aşırı sıkı tutuyorlar ve 1000 dolara aldıysan burdaki fiyatı 2000 dolar olan ürünü emin ol sana çıkacak masraf 500 liradan aşağı olmaz sdfs
Mesaj tarihi:
Beyler gümrük artık çağırmıyor galiba, biraz önce iş yerine kargom geldi, ve ptt elemanı 308tl istedi benden.

Nerden çıkarttınız bu faturayı dedim, benim bi haberim yok gümrük verdi bana bu faturayı dedi.

Gümrüğe git-gel uğraşmamak için verdim ücreti, ama şöyle bir hata yapmış embesiller. Toplam vergi 550euro üzerinden olmalıydı, ama fatura üzerinde 700 yazdığı için onun üzerinden hesaplamışlar.

üzerinde -150euro indirimi görmemişler galiba.

63 lira fazla almışlar benden şu anda, okadar yüksek bir rakam değil ama genede devletin benden fazla para almasını istemiyorum.
Mesaj tarihi:
Wolas said:

buraya gelmeniz gerekiyor falan derler git gel yedi içti pul parası zarf parası ot bok derken o para zatne cebinen çıkar

aynen.

evine gelmiş işte, yol su elektrikten kurtarmışsın yine şükür.
Mesaj tarihi:
Arayıp durumu anlattım, telefondaki eleman faturanıza bakarız neyse onu almışızdır dedi ama fazla almışsınız deyince kontrol edelim dedi.. O sırada faturamı bulamayınca, biz kontrol edip arayalım sizi dedi. Ama faturamı bulamadılar galiba, biraz önce arayıp elinizdeki faturayla birlikte dilekçe yazıp bize fakslayın dediler. Dilekçeyi yazıp göndericem, bakalım ne olucak.
  • Yeni Oluştur...