Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banished

Gangren

Öne çıkan mesajlar

Namessar said:

i7 950 islemci var ama overclock li 3.70 ghz de calistiriyorum. 24 gb ram var. 780 gtx SLI var (oyunun ekran karti ile pek bir alakasi oldugunu sanmiyorum gerci ama neyse)

600 kisinin uzerine ciktigimda arada yavaslamalar oluyor yagmurlu havalarda vs de. pek optimize bir kod degil sanirim.
o yavaşlamalar 5dk da bir oluyor ve oda autosave heh ben 600 kişilik mekanda autosave dısında bi yavaslama takilma görmedim ki senin makinanin yarisi var anca bende
Sosyal ağlarda paylaş

herseyden once happiness barından ote bir psikoloji eklemeleri lazım. yine df dicem ama türün doruk noktası df, df kaliteisnde ve detayında olmasada en azından aile bireyleri ölünce hastalanınca ailenin geri kalanı üzülmeli vs, üzüntüden dolayı veya aclıktan veya soğuktan dolayı suclar işlenmeli, hırsızlık vsvs olmalı, oyun fazla güvenli.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

sheep spam. wool coat.

cattle ve sheep yeterince varsa warm coatları saklayıp wool coatları tradeliyorum.

aynen budur, wool coat o kadar verimli üretiliyoki fazla icki ve woolcoatla herseyi trade edebiliyosun, bi noktadan sonra ickide satmıyosun sadece woolcoat.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu oyunda ticaret olayını çözemedim ya nasıl satıyoruz malları yada takas mı oluo sadece aptala anlatır gibi anlatsabirisi plis? İlla 6 köylü mü çalışmalı nedir olayı sanırım stockpile/storagebarndan taşıması gerekio ama taşımıolar 200 balık vericem adama seçenek açılmıo falan şimdide başladı 2500 değerli bi ot getirio her geldiğinde
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

Şu oyunda ticaret olayını çözemedim ya nasıl satıyoruz malları yada takas mı oluo sadece aptala anlatır gibi anlatsabirisi plis? İlla 6 köylü mü çalışmalı nedir olayı sanırım stockpile/storagebarndan taşıması gerekio ama taşımıolar 200 balık vericem adama seçenek açılmıo falan şimdide başladı 2500 değerli bi ot getirio her geldiğinde

liberal said:

ben trader neredeyse kullanmadım. trader post 6 çalışan alıyor. o çalışanların görevi sizin trader post'ta stoklamak istediğiniz malları kasabadan alıp binaya taşıması. yani alel acele bişey satmayacaksanız veya sürekli yüklü miktarda trade etmeyecekseniz en fazla 2 çalışan yetiyor trade post'a, fazlası gereksiz.

trade post'a tıkladığında 3 farklı tab var. biri inventory, senin depolardan trade post'a taşıyıp trader gelince satmak istediğin malları stokluyorsun. sen ordan bir ürünü arttırdıkca trade post'ta çalışan eleman depolardan ürünü alıp binaya taşıyor.

diğeri trade tab'ı. solda almak istediğin ürünün miktarını arttırıyorsun sana sağ altta diyor bu kadar daha fazla ödemen lazım diye. ekranın sağından da sen ürün arttırarak eşdeğer yapınca trade option'ı açılıyor aşağıda.

en son tab de senin o elemandan bir sonraki gelişinde getirmesini istediğin ürünleri seçiyorsun. genelde daha pahalı oluyor ama orderlı itemlar.

sana et getiren adama da et satamıyorsun. zaten parayla değil değiş tokuş yapıyorsun malları. et satan adam iron tool falan satıyorsun ya da leather. coal getiren adama et satıyorsun. her ürünü her adama satamaman o yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere şunu diyim en zoru hard açmak değil; ufak harita, sert iklim ve dağlık seçmek.

Oyun da seçenek az ama şehri kurup oturup izleyebileceğin bir oyun değil. Atıyorum large harita açarsan 80. yıl 1000 nüfusu bile kaldırır çünkü çok kaynak var.
Küçük harita açarsanız bi yerden sonra alan yetersiz kalıyor, zaten demir ve taş sınırsız değil oyunda.
Ayrıca gerçekten oyun oynadıkça zorlaşıyor, yani 50 nüfusta tornado kimseyi öldürmüyor ama 500 nüfusta şehrin yarısını yok edebiliyor. Loop'a girdi diyenler çok merak ediyorum yangın olup market falan yandığında napıyor. Kaldı ki 100 nüfusta napıyorsam 5 katı bina kurayım 500 nüfus aynısı da olmuyor..

Oyun zor ya da kolay ona girmeyeceğim çünkü bu göreceli bir olay, ancak şunu diyebilirim ki birçok şehir kurma oyununun tersine şehri kurup afk bırakabileceğin bir oyun değil. Ha oyunda bol seçenek yok 10 kere oynatmaz kendini bir şey eklemeden. İyi de bunu biliyoruz zaten, oyun daha çıkmadan burada bile yazıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

Farm yapmaya gerek yok. Çok yer kaplıyor. 4-5 tane trading post yapıp wool coat, iron tool ve firewood verip food alın. sonra 2-3 tane daha trading post yapıp (daha sık trader gelince talep karşılanır) hammeddeyi de alabilrsiniz, nüfusun %80'i boş gezer.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

Grego said:

~ bu oyun nasıl bu kadar beğenildi hakkaten anlamadım.

abi zor sandbox oyun
piyasada genelde olmayan bişi
elinden tutmuyo hata yaptın mı burnundan getiriyo yeterincfe detaylı ve acımasız
farmville değil

~ anno serisi ile kıyaslamak hangisine haksızlık olur?
Sosyal ağlarda paylaş

valla guzel aksam gene oynarım, bi yerden sonra kolaya baglıyor ( ha hata yaparsan gene faillarsın ).

Tek başına coal yetermi diye denedim yetmiyor, o yüzden mesela ortamdaki iron bitmedikçe maden yapmanın pek bi mantığı yok.

Foresterlar taş iron falanda topluyor belki aynı şekilde generate de ediyorlardır.

Okul biraz can sıkıcı ama işe yaradığını düşünüyorum. nüfus azken 7-8 kişi içerdeyse kötü oluyor.
Chapel daha yapmadım ama yapıcam.

Ek olarak biraz fantazi buildinge gidilebilir, yani basit townların haricidne taş evler sitesi, işte gölün tamaımını geçen köprü, bütün dağların içinden geçen tüneller resource olayını zorlayabilir. Bunları denicem artık.
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:

ikisinede olmaz
anno daha friendly bi oyun hataya izin veriyo
bi anda bütün köyün yok olmuyo en kötü köyün bi anda nüfus düşümü yaşıyo tepkin düzgfün olursa (trade felan la kurtarmak) sorun çözülüyo burda öle değil

~ friendly olayı mantıklıymış. bir deneyelim. city builder a açım zaten. hala anno oynamaktan imanım gevredi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...