Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

21 Mart İmralı Mesajı

Suark

Öne çıkan mesajlar

son dönemde hep önemli bir şey olduğunda memlekette; yurtdışındaydım. şu nevruz <> rezilliğinden de günler sonra geçmiş gazeteleri okuyup tv programlarında görüntüleri görünce haberdar oldum. Orada Apo fotoğrafları, PKK paçavraları ile yüzbinlerce kişi APO ve PKK leyhine sloganlar attı.

Bizim cumhurun başını rahatsız eden de bu görüntüler olmamış da "efendim, orada neden Türk bayrağı yoktu?" olmuş. Yahu cumhurun başı! Orada ne işi var Türk bayrağının? O hainler sürüsü orada Türkiye Cumhuriyeti'ne diz çöktürmeyi kutlarken Türk bayrağını ne için dalgalandıracak,kim dalgalandıracak?

Hee,İşçi Partililer HSYK'ya ergenekon savcı ve hakimleri ile ilgili ellerde Türk bayrakları Ankara'da yürüyüş yaptıklarında tepelerine çökmüş polis.Biber gazları,tazyikli sular, direnene kaba kuvvet...

Bu ülke nasıl bir ülke oldu yahu?!?!
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bence artık kesinlikle ya federasyon olmalıyız ya bölünmeliyiz.

Gelin beraber düşünelim.

Zorla güzellik olur mu? Olmaz.

Onlarca yıldır bir ton can, para, zaman vs. kaybediyor muyuz?

Evet.

Beraber yaşamakta diretirsek bu devam edecek mi?

Evet.

Yok efendim islamcılar yok efendim laikler türkler kürtler aleviler sünniler falanlar filanlar.

Ne karışık ülkeyiz be, böyle gelmiş böyle gidiyor. 2 dk huzur yok.

Bölünelim paşa paşa, herkes kendi bölgesinde sakin sakin yaşasın, gelişsin. Avrupa gibi olalım, küçük küçük sakin ülkeler olalım. Aynı din, aynı kökenler (mostly) ama farklı ülkeler, bak nasıl gelişmiş adamlar.

Olmaz mı ya? Valla ciddi soruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

KuddusiMavra said:

Cipetpet said:

çetin abi,bu ülkenin asli unsuru olarak görülmesi için x halkın,anayasa da adının geçmesi gerekiyor,hiç bir halkın kaderi,siyasetçilerin 2 dudağının arasına bırakılamaz.

ama adamlar asli unsuru olarak içselleştirememişlerse, ve bir grubu dağa çıkıp isyanı basmışsa,ve 30 yılda 1 arpa boyu yol alamayıp 30bin insanını kaybetmişsen ve her ne kadar olsa da karşı tarafdan da en az 100bin diyelim,nedir abi emperyalist savaşmı hüküm sürüyor bu topraklarda? eğer başedemiyorsan anlaşmanın yollarına bakacaksın,bu topraklar bin yıl eyaletle yönetildi,bi bin yıl daha yönetilebilir,ama sen adamları 1920 de kandırıp 2 uluslu bir devlet inşaa edeceğiz deyip,sonra da tü kaka kro kürtler dersen adamların en doğal hakkı gözüyle bakıyorum isyanlara ben

bu yalan cipet...söyleyen de, yazan-çizen de büyük yalancılar.

Türk milliyetçilerinde bir "Kerkük" hissiyatı mevcuttur; Misak-ı Milli'ye hâlâ bu gözle bakanlar da vardır.
Kürt milliyetçileri ise bu geniş anlamdaki Misak-ı Milli'yi, zihinlerinde Kuzey Irak'ı da içine alan Türk-Kürt federasyonunun coğrafyası olarak gördükleri için vurguluyorlar. Öcalan'ın "demokratik konfederalizm" dediği de özünde böyledir.
Mustafa Kemal, yukarıya aldığım sözlerinin devamında "bu hudut ordumuz tarafından silahla müdafaa olunduğu gibi aynı zamanda Türk ve Kürt unsurlarıyla meskûn vatan parçasıdır" diye konuşmuştu.
Bugün İsmail Beşikçi gibi ideologlara göre, Mustafa Kemal "Kürdistan'ı parçalamak için emperyalistlerle anlaşarak" bugünkü Irak sınırını çizmişti! Halbuki Musul için savaşın eşiğine gelinmiş ve tabii İngiltere ile savaş göze alınamamıştı. Karabekir'in dediği gibi, orduyu İzmir'den Musul'a yürütmek, İzmir'i tekrar tehlikeye düşürürdü.

o kerkük olayı şu,
aslında kerkükte ve musulda sonradan "türkmen" denilen türkler yaşıyordu. İşte baskılarla işkencelerle ordan türkiyeye sürüldüler.
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Abi bence artık kesinlikle ya federasyon olmalıyız ya bölünmeliyiz.

Gelin beraber düşünelim.

Zorla güzellik olur mu? Olmaz.

Onlarca yıldır bir ton can, para, zaman vs. kaybediyor muyuz?

Evet.

Beraber yaşamakta diretirsek bu devam edecek mi?

Evet.

Bölünelim paşa paşa, herkes kendi bölgesinde sakin sakin yaşasın, gelişsin. Avrupa gibi olalım, küçük küçük sakin ülkeler olalım. Aynı din, aynı kökenler (mostly) ama farklı ülkeler, bak nasıl gelişmiş adamlar.

Olmaz mı ya? Valla ciddi soruyorum.

ya kardeşim...sıkıntı da orada zaten...bu pekakalı yavşakların partisi bedepe o kadar baskıya,zorlamaya,hileye,hurdaya rağmen seçimlerde barajı geçebilecek oy alamıyor...aldıkları-alacakları oy 6% küsür oy...eee? hani memlekette 20 milyon Kürt vardı?? Tabii ki var...Demek ki neymiş? Kürtlerin büyük bölümü bu katiller sürüsüne oy vermiyorlarmış?

Şimdi akepe eliyle bu yavşaklar tarihleri boyunca ellerine geçmeyen zahiri(bakınız fizik:ışık bahsi)yani gerçek olmayan güce sahip oldular. Basın zaten akepe yalakası,dış basın zaten iç basınla ve akepe ile aynı yerlerden talimatlandırılmış. Dışarıda onlarca yıldır pekakanın kürtlerin özgürlüğü için mücadele eden bir gerilla örgütü olduğu yalanları bbc başta olmak üzere belli başlı yayın organlarında hep işlenmiyor muydu? şimdi ne oldu? "aaaa,bakın işte Türk hükümeti pekakanın haklı direnişi karşısında pes etti,kürt halkı haklarına kavuşuyor." oldu...

Sonuç olarak kürtlerin tamamı ya da çoğunluğu bu şerefsizler sürüsü ile aynı tarafta olsa zaten şimdiye bizler de çoktan "s...tir olun gidin lan" derdik. Ama öyle bir durum yok.Benim çok yakın çevremde Kürt olup da pekakanın gelmişine,geçmişinse saydıran nice yiğitler var.Eminim sizlerin aranızda da böyle arkadaşları olanlar vardır.

Sonuç olarak milletçe "pekaka ve dolayısıyla bedepe kürtlerin tamamını temsil ediyor" algısına inandırılmaya çalışıyoruz uzun zamandır ve ne yazık ki bayağı da başarılı oldu bunları yapanlar...
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

3e 5e bölünülmezki
mesela çetintaş gibi faşistler gelmesin
yobazlar gelemsin otlar bokla gelmesin diye diye 324234234 tane parça olacak
kürtler gitsin şimdilik ya.

fin...tadımızı bozma şimdi. faşist dediğin için şikayet butonuna tıklıyorum,mesajını sildireceğim. faşist bir söylemim ya da yazım yok. öyle olduğunu düşündüğün yazım ya da söylemim varsa okuduğunu anlayamadığın içindir.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben şunu hiç anlamıoyorum. "Nasıl bir ülke olduk yahu." Biri bana bunu açıklasın. Ne zaman vasatın üstüne çıktık ki. Ama yook çok iyi milliyetçiydik demi bu sayede çocuklarımızın karnı doyuyordu, her yıl kahvelerde tartışarak vatanı kurtarıyorduk, bu sayede mükemmel bir refah seviyemiz oluyordu da biz mi bilmiyorduk?
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında ne bölünmesi lan deyip Suriye Irak'ı işgal ediceksin. Üstüne Filistin tekrar Türk toprağı olmak istiyor deyip oraya da yürüyeceksin. Madem öyle alın ulan Re-Osmanlı. Türki Cumhuriyetlere'de gelin lan buraya deyip kurucan Türk Birliğini. 20 sene sonra hadi konuşun şimdi aranızda..
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bu sözde kürt aydınları falan düşünmüyor mu? bölündük eee sonra diye??
abi yedirirlermi bize buraları diye düşünmüyorlar mı? israil vaad edilmiş topraklar diye girmezmi,ermeniler zati adamların bayraklarında ağrı dağı var şaka gibi,ruslar(putin) hani sevdiğimden değilde yarım saatde diyarbakırda olamaz mı? amerika biraz medenileştirelim diye kürt kızlarını meze yapmaz mı? yada gerçekden gelecek bu olaylara mı gebe..
Sosyal ağlarda paylaş

ya benim ki tabii ki romantizm. ben hala çanakkale savaşı,kurtuluş savaşı yıllarındaki milli bütünlükle karşılaştırıyorum. ya da çocukluğumuzdaki yerli malı haftasının kucaklayıcılığını bekliyorum.

yoksa sen de haklısın. bu ülke insanı Atatürk'ün zorlaması ile,önderliği ile vasatın üzerine bir dönem çıkar gibi oldu. Sonra 10-15 sene idare etti.Ve daha sonra tekrar baş aşağı...
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

Aslında ne bölünmesi lan deyip Suriye Irak'ı işgal ediceksin. Üstüne Filistin tekrar Türk toprağı olmak istiyor deyip oraya da yürüyeceksin. Madem öyle alın ulan Re-Osmanlı. Türki Cumhuriyetlere'de gelin lan buraya deyip kurucan Türk Birliğini. 20 sene sonra hadi konuşun şimdi aranızda..

Ben bunu istiyorum şahsen,ortamda müsait,suriye yi ilhak edicen kerkük-musul altından sınırı çizip,kürtlerden teşekkül taburlar oluşturarak arap sınırını kürtlere emanet edeceksin,ve içte bağımsız dışta tek ses olursan yaşarsın bu topraklarda,tarihdendemi ders alınmıyor anlamıyorumki,ya türk beylikleri gibi 50 parça olacaksın bu gidişle,ya da eyalet sistemi işte 3.yol ırakdan beter olmamız
Sosyal ağlarda paylaş

çocuklar...coşmayın. TSK'da "milli politikalar izleyelim,amerika'dan-nato'dan bağısmsız politika izleyelim"diyen general ve amirallerin hepsi ergenekon-balyoz davalarından içerideler. şu an ki hükümet 100% amerikan imalatı olan bir hükümet.bunu artık en akepe yandaşı adamlar bile görmeli. amerikanın imal ettiği bir hükümet amerikan çıkarlarına aykırı adım atamaz.

bu "musula dalalım,kerkükü alalım,filistinde çay içelim..."muhabbetlerini unutun gençler...
biz Atatürk'ün kurduğu devletimizin sınırlarına sahip çıkamıyoruz,ne musulu-kerkükü-filistini allah aşkına?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...