Lectre Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 KuddusiMavra said: Dun Selanik uzerinden Almanyaya geldim.munih h.alanina indigimizde yolculari h.alani binasina tasiyan otobuste 2 tane orta yasli adamin garip aksanlarla fakat turkce konusuklarini fark ettim.hem de bayagi anadolu turkcesi.tanistim.her ikisinin ailesi 150 sene once karstan once gurcistana goc etmis.100 sene kadar burada yasadiktan sonra yunanistana goc etmisler. Yaklasik 15 sene once de almanyaya yerlesmisler.hic memnun degiller hallerinden.gurcistani ozluyorlar.neyunanistani ve ne de almanyayi begenmiyorlar.bir tanesi,alexander cok daha candandi.zaten munih h.alanindan haubtbauhnhofa beraber gittik.oradan da nurnberg trenine kadar bana eslik etti sagolsun.evde ve gunluk hayatta hep turkce konusuyorlarmis.gurcistanda da hep turkce konusarak buyumus.komsu koyler hep turkmus.almanyada 15 senedir calisiyor ve almanca bilmiyor.oradaki turkler ona surekli insaat isleri veriyormus.yiyecek ve giyecek yardimi yapiyorlarmis.allah razi olsun turklerden.onlar olmasa ne yapardik diyor. Yunanistan bunlara hem iyi davranmamis ve hem de iyi sartlar sunmamis.bir kizi orada kalip evlenmis.zaten onu ziyaret ediyormus arada.Yakinda gurcistana donecegini ve orada yasayacagini soyluyor.esini trabzona,karsa yollamis.cok begenmis esi.anlata anlata bitiremiyormus.anlatirken gozleri doldu.keske kabul etse turkiye doner orada yasarim.hayvancilik yaparim.tarla surerim.zaten gurcistandada bunu yapiyordum ve cok mutluydum diyor.orada ic savas oldugu zaman kacmislar yunanistana.ben de cok duygulandim hikayesini dinleyince.beni trene bindirirken ben sormadan ev telefonunu verdi.eger olur da gece vakti oteli bulamazsin veya baska bir sorun olursa ara,hemen gelir seni alirim.paramiz yok ama sicak yatagimiz var.guzel de cay yapar hanimim deyince koptum.gozlerim doldu ve bu bizim unuttugumuz guzelliklere sahip rum abime sarildim. Bu dunyada boyle guzel insanlar var olmaya devam ettikce gelecege dair umutlanmamak elde mi? Keske anadolunun en az bizler kadar sahibi olan rum,musevi,ermeni kardeslerimiz de aramizda bizimle birlikte yasayabilselerdi.bu kadar yobazlik,kiroluk,vurdumduymazlik alip basini gitmez ve bizi biz yapan degerleri bu kadar kolay unutmazdik. gerçekten çok okuyasım var, bir baştan bir sondan okudum ama ortada kayboluyorum sürekli okuyamıyorum çetoo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 cetintasın haksız oldugu kısımları ayıklamak icin zamanım yok birileri yapsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 al KuddusiMavra said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 hmm biraz ince ama yerinde bir ozet olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Cons said: al KuddusiMavra said: teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dsici Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Cipetpet said: İyi geceler reis,babamın demirci ustası ermeniymiş 37 doğumlu babam tabii,kızları ve torunları baba yadigarı diye ziyarete gelirlerdi babamı,sarılıp ağlarlardı :s Lan bu topraklarda 100 sene içinde bu kültürleri silen insanların 2 yakası bir araya gelmesin ,kürtlerle de uğraştılar yemedi,her biri 8-10 çocuk yapınca... Bu devlete iyi oluyor bazen Kollektif,arjantindeki ss subaylarının 2.kuşAk torunumusun? Yoksa nihal atsız gibi kürtsünde türk ırkçılığınımı savunuyorsun?? benim babamın demircisini orklar kesmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 şereflimiydi baban Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Çetintaş'a laf edenler gözümde direkt dingil sınıfına giriyor. Allahaşkına kolektifin gereksiz hezeyanı harici diğerlerinin laf edecek neyi var şu yazıya? Çetin abi bu sözüm de sana, gözünü seveyim paragraflı yaz şunları :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Kolektifin iq su oda sıcaklığının altında zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Aket-Atum said: Çetintaş'a laf edenler gözümde direkt dingil sınıfına giriyor. Allahaşkına kolektifin gereksiz hezeyanı harici diğerlerinin laf edecek neyi var şu yazıya? Çetin abi bu sözüm de sana, gözünü seveyim paragraflı yaz şunları :D +1k Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 okursam nolayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Ekmek said: Kolektifin iq su oda sıcaklığının altında zaten. Iq iq diyorsunuz iq ne demek biliyor musunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 15 senede zahmet edip biraz almanca öğrense tarla sürmek, tuğla dizmek zorunda kalmazmış sdfsd. amcayı seçin ormana sağ tıklayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 dil ogrenmeyip neler yapanlar var, amca becerememis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2013 dsici said: Cipetpet said: İyi geceler reis,babamın demirci ustası ermeniymiş 37 doğumlu babam tabii,kızları ve torunları baba yadigarı diye ziyarete gelirlerdi babamı,sarılıp ağlarlardı :s Lan bu topraklarda 100 sene içinde bu kültürleri silen insanların 2 yakası bir araya gelmesin ,kürtlerle de uğraştılar yemedi,her biri 8-10 çocuk yapınca... Bu devlete iyi oluyor bazen Kollektif,arjantindeki ss subaylarının 2.kuşAk torunumusun? Yoksa nihal atsız gibi kürtsünde türk ırkçılığınımı savunuyorsun?? benim babamın demircisini orklar kesmiş ahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 ISTE DEV HIZMET! "Hikaye guzel ama kor etti beni" derdine son! "Cok kral adamsin lan Notwist" - NY TIMES "Allah Razi olsun kardes!" - Drogba Dun Selanik uzerinden Almanyaya geldim.munih h.alanina indigimizde yolculari h.alani binasina tasiyan otobuste 2 tane orta yasli adamin garip aksanlarla fakat turkce konusuklarini fark ettim.hem de bayagi anadolu turkcesi.tanistim.her ikisinin ailesi 150 sene once karstan once gurcistana goc etmis.100 sene kadar burada yasadiktan sonra yunanistana goc etmisler. Yaklasik 15 sene once de almanyaya yerlesmisler.hic memnun degiller hallerinden.gurcistani ozluyorlar.neyunanistani ve ne de almanyayi begenmiyorlar.bir tanesi,alexander cok daha candandi.zaten munih h.alanindan haubtbauhnhofa beraber gittik.oradan da nurnberg trenine kadar bana eslik etti sagolsun. evde ve gunluk hayatta hep turkce konusuyorlarmis.gurcistanda da hep turkce konusarak buyumus.komsu koyler hep turkmus.almanyada 15 senedir calisiyor ve almanca bilmiyor.oradaki turkler ona surekli insaat isleri veriyormus.yiyecek ve giyecek yardimi yapiyorlarmis.allah razi olsun turklerden.onlar olmasa ne yapardik diyor. Yunanistan bunlara hem iyi davranmamis ve hem de iyi sartlar sunmamis.bir kizi orada kalip evlenmis.zaten onu ziyaret ediyormus arada.Yakinda gurcistana donecegini ve orada yasayacagini soyluyor. esini trabzona,karsa yollamis.cok begenmis esi.anlata anlata bitiremiyormus.anlatirken gozleri doldu.keske kabul etse turkiye doner orada yasarim.hayvancilik yaparim.tarla surerim.zaten gurcistandada bunu yapiyordum ve cok mutluydum diyor.orada ic savas oldugu zaman kacmislar yunanistana. ben de cok duygulandim hikayesini dinleyince.beni trene bindirirken ben sormadan ev telefonunu verdi.eger olur da gece vakti oteli bulamazsin veya baska bir sorun olursa ara,hemen gelir seni alirim.paramiz yok ama sicak yatagimiz var.guzel de cay yapar hanimim deyince koptum.gozlerim doldu ve bu bizim unuttugumuz guzelliklere sahip rum abime sarildim. Bu dunyada boyle guzel insanlar var olmaya devam ettikce gelecege dair umutlanmamak elde mi? Keske anadolunun en az bizler kadar sahibi olan rum,musevi,ermeni kardeslerimiz de aramizda bizimle birlikte yasayabilselerdi.bu kadar yobazlik,kiroluk,vurdumduymazlik alip basini gitmez ve bizi biz yapan degerleri bu kadar kolay unutmazdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 böbrek alert Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 vay be amcama duygulandım yahu, umarım türkiyeye gelme fırsatını yakalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Çok güzel başlık olmuş ya. Ekmek eski Ekmek, Cons eski Cons. Güzel günleri hatırladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 sadece paragraf attım, bide kişisele taşınabilirmiş Dun Selanik uzerinden Almanyaya geldim.munih h.alanina indigimizde yolculari h.alani binasina tasiyan otobuste 2 tane orta yasli adamin garip aksanlarla fakat turkce konusuklarini fark ettim.hem de bayagi anadolu turkcesi.tanistim. her ikisinin ailesi 150 sene once karstan once gurcistana goc etmis.100 sene kadar burada yasadiktan sonra yunanistana goc etmisler. Yaklasik 15 sene once de almanyaya yerlesmisler.hic memnun degiller hallerinden.gurcistani ozluyorlar.neyunanistani ve ne de almanyayi begenmiyorlar. bir tanesi,alexander cok daha candandi.zaten munih h.alanindan haubtbauhnhofa beraber gittik.oradan da nurnberg trenine kadar bana eslik etti sagolsun. evde ve gunluk hayatta hep turkce konusuyorlarmis.gurcistanda da hep turkce konusarak buyumus.komsu koyler hep turkmus.almanyada 15 senedir calisiyor ve almanca bilmiyor.oradaki turkler ona surekli insaat isleri veriyormus.yiyecek ve giyecek yardimi yapiyorlarmis.allah razi olsun turklerden.onlar olmasa ne yapardik diyor. Yunanistan bunlara hem iyi davranmamis ve hem de iyi sartlar sunmamis.bir kizi orada kalip evlenmis.zaten onu ziyaret ediyormus arada.Yakinda gurcistana donecegini ve orada yasayacagini soyluyor. esini trabzona,karsa yollamis.cok begenmis esi.anlata anlata bitiremiyormus.anlatirken gozleri doldu.keske kabul etse turkiye doner orada yasarim.hayvancilik yaparim.tarla surerim.zaten gurcistandada bunu yapiyordum ve cok mutluydum diyor. orada ic savas oldugu zaman kacmislar yunanistana.ben de cok duygulandim hikayesini dinleyince.beni trene bindirirken ben sormadan ev telefonunu verdi.eger olur da gece vakti oteli bulamazsin veya baska bir sorun olursa ara,hemen gelir seni alirim.paramiz yok ama sicak yatagimiz var.guzel de cay yapar hanimim deyince koptum.gozlerim doldu ve bu bizim unuttugumuz guzelliklere sahip rum abime sarildim. Bu dunyada boyle guzel insanlar var olmaya devam ettikce gelecege dair umutlanmamak elde mi? Keske anadolunun en az bizler kadar sahibi olan rum,musevi,ermeni kardeslerimiz de aramizda bizimle birlikte yasayabilselerdi.bu kadar yobazlik,kiroluk,vurdumduymazlik alip basini gitmez ve bizi biz yapan degerleri bu kadar kolay unutmazdik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Anlamadım bu adam Türk mü oluyo Gürcü mü Rum mu şimdi Sanki Türkmüş gibi bahsedip sonunda Rum abimiz demişsin ama adam Gürcistanı özlüyo ve Türkiye'de yaşamak istiyo ve Türkçe konuşuyo. Ama adı Alexander. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Sende niggersın biz senin yüzüne vuruyo muyuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 adam nasil kürtleri hikayenin disinda tutmus. cilgin seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cempostaci Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 konudaki tek problemin yine islam olduğunu anladım. nerede problem orada islam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2013 çetin abi eline 300 liralık viski alınca kendini petrol milyarderi sanan kansızların oyununa gelmemişsin, tebrikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar