Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Adam gibi et döner ve iskender

NeoStyle

Öne çıkan mesajlar

chrome said:

DÖNERİN ÜSTADI KONUŞACAK
BEHOLD!
izmir ili için döneri üç ayrı başlıkta inceleyeceğim.

1-Dürüm ve Ekmek Arası:
Dürümde ve ekmek arasında etin kalitesi 0.5 ise garnitür ve ekmeğin yahut pidenin kalitesi de 0.5 lezzete etki eder. Bundan dolayı yapacağım sıralama bu kriteri baz alarak olacaktır.
*orhan dürüm alsancak. (etleri 2.kalite fakat kullandıkları ekmek ve dürüm çok çok taze. garnitür ve baharat dengesi çok üst düzey açık ara izmirin en iyisi diyebilirim. porsyon ve pilav üstünde zayıf. pidelerinin kalitesi orta düzeyde

2-Pilav Üstü:
Pilav üstünde dönerin yağlılığı ve yine yapılmış pilavın kalitesi çok önem arz ediyor. Taneleri fazla ayrışmamış ve yumuşak pilav ile kolay parçalanabilen tatlı bir tereyağı gezdirilmiş döner en iyi lezzeti sunar
*Çimen döner bornova. Yaprak döner. biftek esaslı ve kekikli pilavı tereyağı sosuyla insana yanındakini unutturacak düzeyde bir lezzet vaad ediyor. porsyonda yine pide kalitesi düşüklüğünden zayıf.

3- Porsyon:
Porsyonda pide çok önemli. Yağı yeme şekli ve tazeliği. Bunun yanında hafif kızarmış olması lezzeti çok etkiliyor. Sos, tereyağı çok önemli, et fazla ince olmamalı çok fazla pişmiş olmamalı ve tereyağına doygunluğu orta derece olmalı.
*Can döner konak. Burası hakkında söylenebilecek birşey yok. Oturun yiyin çayınızı için üstadın elini sıkıp teşekkür edin, bahşişinizi bırakın çıkın.

Sevgilerimle..

ABV...
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:

Ah lan izmirde olmak vardi simdi sdgs, döner möner dediniz, baklava, kunefe nevar neyok canim cekti.

Trias said:

Ankara'da söyleyebilirm. Gata'nın aşağısındaki eski garajlarda, girişden hemen sola dönüyorsun, karşındaki yer (adını hatırlamıyorum). Yıllardır yediğim tek döner.

Haci at,esek eti yemissin yillardir haberin yok, o bölgede dönermi yenir asdsa Ankara'da en guzel döneri aspava'da yersin.

aynen ben de gitmeden önce enişteye öyle dedim. Adamların kızılcahamamda kendi çiftlikleri varmış. öğlen 3 ye kadar zaten et bitiyor. önceden gitmek lazım
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu konuyu şunun için açmıştım, hatun izmirli ve döner yiyorum diye kayış gibi tatsız tutsuz bir şey yedirdi bana zorla.
bi mavişehirin ordaki egs parkta bi dönerci, bi de bostanlıda bi yerde yemiştik
bi de altınkapıyı çok övüyordu ünlüler münlüler gidiyor falan filan.

düzgün bi yer bulup götürecektim, senin yediklerinde döner mi be demek için aslfk
bu gün ayrıldık hatunla
neyse ben orhan dönere gidip 1 buçuk döner yiyim bari, aklıma orası yatmıştı çünkü
Sosyal ağlarda paylaş

NeoStyle said:

ben bu konuyu şunun için açmıştım, hatun izmirli ve döner yiyorum diye kayış gibi tatsız tutsuz bir şey yedirdi bana zorla.
bi mavişehirin ordaki egs parkta bi dönerci, bi de bostanlıda bi yerde yemiştik
bi de altınkapıyı çok övüyordu ünlüler münlüler gidiyor falan filan.

düzgün bi yer bulup götürecektim, senin yediklerinde döner mi be demek için aslfk
bu gün ayrıldık hatunla
neyse ben orhan dönere gidip 1 buçuk döner yiyim bari, aklıma orası yatmıştı çünkü

of baydöner
mikrodalga kıyma
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Hayret dönere, döner diyorlar.

Korax said:

Ah lan izmirde olmak vardi simdi sdgs, döner möner dediniz, baklava, kunefe nevar neyok canim cekti.

Trias said:

Ankara'da söyleyebilirm. Gata'nın aşağısındaki eski garajlarda, girişden hemen sola dönüyorsun, karşındaki yer (adını hatırlamıyorum). Yıllardır yediğim tek döner.

Haci at,esek eti yemissin yillardir haberin yok, o bölgede dönermi yenir asdsa Ankara'da en guzel döneri aspava'da yersin.

Et değilde Tavuk döner olarak Ankara Anıttepe'de Germeç Tavuk vardı. Ultra süper bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çoğunuz no-lifersınız, buradan başka arkadaşlarınız yok derecek kadar az. Her aktiviteyi buradan arkadaşlarınızla yapıyosunuz. Gezme kültürünüz yok. Türkiye'yi tanıma kültürünüz yok. İnsanını tanıma kültürünüz yok. Kafanız tek bakış, insan çeşitliliğine hazır değilsiniz. Geziyorum diyeniz de tatava. Türkiye'nin her yerini gezdim diyo, ara sokakta bir esnaf lokantasına uğramamıştır mesela. Duyulmuş yerlerini görmüştür.

Yani pide üstü dönerin İstanbul'daki leşliğinden dem vurdum ben, bir iki yerde ağza alınır. Bursa için de öyle. Diğerleri iğrenç. Benim damak tadım böyle, kültürüm böyle. başkası beğenmeyebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Offff ben de dunyanin belki de "en doner bulunmaz" koselerinden birindeyim - acayip canim cekti var ya...

Ben de Izmir donercileri monologuma baslayayim:

Sasirtici koselerde cok lezzetli seyler bulmak mumkun:

1- Buca Kucuk Sanayi'deki donerci. Biraz fazla bekliyorsun, asiri kalabalik, ama cok uygun fiyatli ve cok lezzetli bir doner.

2- Ucyol Gercek. 40 sene once vardi simdi gene var hep guzeldi, hala cok guzel. Tek olumsuz yani, restoranin ici hicbizaman guzel kokmaz. Rutubetten midir nedense artik.

3- Tavuk doner donerden sayilmaz biliyorum ama 3. sanayinin gobeginde- koprunun yaninda- bi tavuk donerci var, bucatinaztepeden oraya tauk doner durum yemege gidiyor hocalar.

4- Altinkapi, kim ne derse desin, sosu, sicak tabak servisi kocaman porsyonu ile her zaman iyidir, hostur. Cok pahalidir o ayri, 1mi 1.5mu yesem diye dusundurur adama o kadar pahalidir.

madalyaya son 1 mesaj.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...
bugün beşiktaşta deniz müzesinin karşısındaki sokaktan yukarı çıkarken solda kalan hatdöner de dürüm et döner yedim.

çift lavaş içine özel sos sürerek yapıyorlar. sos kesinlikle etin önüne geçmiyor. acısı baharatı gayet dengeli. et gerçek et döner tadında, yağ basılmış et dönerler gibi değil. lavaş ekmeği kalın doyurucu ve lezzetli, özel yapım olduğu belli. yiyip kapıdan çıkarken ne yedim lan ben diye sordum kendime.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...