Soris Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Bir sonraki bölüm de baya sağlam olacak gibi şimdiden merakla bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Dizi baya iyi gidiyor ya. Kralın kardeşi öldü mü yaralımı yolladı? Cesedini yolladıysa adam neden üzerine altın verdi diye düşünüyorum ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 spoilerda yaz sunları evladım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 en azından türkiye'deki forumlar arasında kullanımı en kolay ve en kullanışlı spoiler sistemine sahibiz, sene 2013, lakin hala hala hala... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 unlem isaretine basip spoiler alert deyince Gerge saolsun hallediyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 hala meme yok çok kalbimi kırıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 history channelda cok beklersin meme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 3 gemiyle yağmaya çıkmayı anlıyorum da, 3 gemiyle gidip yerleşik halka bu kadar açıktan kafa tutmak ne kadar gerçekçi? bilenler anlatsın şuraya kadar izlediklerimiz ne kadar yansıtıyor gerçekleri. gerçi kamp kurup düşmana bir gözcü bırakmaktan aciz bir yerleşik halktan bahsediyoruz burada ama orası da bana hiç inandırıcı gelmedi mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rukin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 o kampı basmaları cidden çok kalitesizdi ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Emin degilim ama, baya eski donemde (9cu yuzyil) geciyor, yani kamp, kusatma, vs cidden o kadar yeto olabilir valla heh. ben begendim baya, sade, ham dizi, cogu karakterde gayet iyi oynuyor valla, ha birde gereksiz drama yok gayet hizli ilerliyor. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Adam bildigin minoc maden basan UO-PK'si zaten. "One of his favorite tactics was to attack Christian cities on church feast days, knowing that many soldiers would be in church. He would generally accept a huge payment to leave his victims alone, only to come back later and demand more riches in exchange for leaving." 120 gemi, 5000 kankasi ile su anki Paris topraklarini basmis, umarim gosterirler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 iyi dizi net.. savas sahneleride o donem icin normal. tas sopa ile savasmadan hallice iste. adamlarin kalkan savunmasi falan ingilizlerce bilinmiyor hic. birde savasda olmeye giden manyak bir savas halki. karsindaki ise dusman yanina kamp kurup uyuyabilen saftirik halk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Adamların sandal olmayan gemiyi açıkta demirleyip karaya çıktıklarını gördüğüm an notumu verdim ben bu diziye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 mono said: Adam bildigin minoc maden basan UO-PK'si zaten. "One of his favorite tactics was to attack Christian cities on church feast days, knowing that many soldiers would be in church. He would generally accept a huge payment to leave his victims alone, only to come back later and demand more riches in exchange for leaving." 120 gemi, 5000 kankasi ile su anki Paris topraklarini basmis, umarim gosterirler.. ahahah hakkatten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Kanuni said: iyi dizi net.. savas sahneleride o donem icin normal. tas sopa ile savasmadan hallice iste. adamlarin kalkan savunmasi falan ingilizlerce bilinmiyor hic. birde savasda olmeye giden manyak bir savas halki. karsindaki ise dusman yanina kamp kurup uyuyabilen saftirik halk. yaptıkları sonuçta testudo formasyonun bir çeşidi, ok saldırısına karşı yapılcak en mantıklı şey. o dönem her düzenli birliğin bildiğini düşünüyorum, sonuçta romalılardan çıkmış. ingilizlerce taktik bilinmiyor demek yanlış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 yanlismi bilemem dizide adamlarin agzindan cikan kelime o zaten. karsimizda kalkanlari ile bir seyler yaptilar vs diyor zaten ingiliz kralina aciklama yaparken. pek haberdar degil yani savasmis olduklari askerler. ki zaten savasmaktan cok asker olsun goz doldursun diye duruyor gibiler. gercek askeri guc bunlar olmasa gerek. kamp kur sonra uyu :D varmi boyle bir sey gercek askeri duzende :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kanuni Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Myshkin said: Adamların sandal olmayan gemiyi açıkta demirleyip karaya çıktıklarını gördüğüm an notumu verdim ben bu diziye en sevdigin dizide de bulabilirsin hata.. naptin be ya :) tik bi sahne ile diziyi izlememek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyormaynd Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Her şeyi göstermelerine gerek yok dizilerde.Şunu başta göstermediği için şunun olmaması lazım demek gibi bir şey bu.Hata olarak görmek de ayrı bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
copry Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Sisme botlari vardir belki:p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nigger_of_the_sand Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Gladmir said: unlem isaretine basip spoiler alert deyince Gerge saolsun hallediyor :) GERGE'ye de yazık. Her spoilerı okuyup silmesi gerekiyor. Gerizekalının biri man from earth filminin spoilerını alıntıladı diye şikayet etmiştim, o şikayet de o sıradaki yönetici olan Penthesilea'ya spoiler olmuştu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mono Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Wikiden baktim da biraz, enteresanmis baya. Dizinin son bolumu guzel biter muhtemelen. Vikinglerin Shield wall (kalkandan duvar, defans), ve pigs nose (ok, ucgen seklinde formasyon, atak) kullandiklari biliniyor, ha Ingilizler de egitimli ordu olayi o donemde baya zayif oldugu icin bunun gibi daha once romalilarin tepe tepe kullandigi cogu taktik elden ele aktarilamamis deniliyor. Sonradan toparliyorlar. Genel hava olarak galiba 9cu yuzyilda Bati medeniyetlerinde duzenli ordu namina Vikinglerin gerilla/yagma olayini durduracak kapasite de fazla bir numara yokmus. Adamlar zaten savasci doguyor, kis mevsiminde daliyorlar kasten, ki destek ekip yollayamasin komsu kasaba, kral vs, cogu yerlesim birimi herifleri gorunce kapilarini aciyormus sirf bu nedenle, hani "gel tecavuz et cal cirp ama oldurme abi nolur kesme pls!" OoOoOOoO durumu. Ha o tarihlerde doguda baya duzenli egitimli ordu mevcut gibi gozukuyor, yada az daha eskide duzenli Roma birligi veya Vikingler ile es zamanli Beyzantin askerleri karsisinda muhtemelen (%99) sopa yiyebilirlermis er meydaninda. Hani adam gibi zirh kilic isciligini gectim, egitimli ordu durumu iste. Asker=/= Savasci Iste dogru yer dogru zaman. birde Valhalla durumu var tabi xD Umarim "Berserker" konsepti ustune birseyler gosterirler ya hehe... edit: sayisiz typo hatasi duzeltmece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Düzenli ordu yok derken, vikingler de düzenli ordu değil. Ancak savaçı millet, işte adam oğluna kılıç kalkan öğretiyor, karısı da savaşıyor. Öbür tarafta İngilizler feodal, halkın çoğu köylü, bir kısmı da rahip; savaşmayı bilmiyor. Onun yerine zenginlik biriktiyor, kale, kathedral falan inşa ediyor. Yağmacılar gelince anca işte kalene kapanacaksın. Milis kuvvetleri karşı koyamıyor tabi adamlara. Bir de taktiği bilmek var, yapabilmek var. Kılıç darbelerinin altında, kalkan duvarını bozmadan durabilmek için disiplin ve eğitim lazım. Öyle bir alışkanlığın yoksa, komutan yap dese de yapamazsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeathLord Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2013 Ingiliz askerleri o dönemde lordum pilis diye dolasan adamlar haha vikingleri görünce demigod falan zannediyorlar zaten dev gibi dev gibi adamlar bi de manyak gibi dövüsüyorlar vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Nisan 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2013 Attila yı saLLarım üstünüze abisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Nisan 18, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 18, 2013 dizi çoh iyi http://www.cinemastrikesback.com/news/reviews/tarkan/axisofevil.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar