Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4 yil gecti ama

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sevgili arkadaşlar, mutlak değer bir uzaklıktır ve uzaklıklar negatif olmazlar. ankara -5 km geride kaldı diyemezsiniz mesela, ankara 5 km geride kaldı dersiniz.

mutlak değer bir uzaklık olduğu için, |blablabla| ifadesinin eşiti her zaman pozitif olur.

|blablabla| = pozitif

|blablabla| = pozitif olduğundan, blalabla'nın bulunduğu aralığa göre mutlak değerler ayrılır(ki sonucunun + çıkmasın sağlayalım)

şimdi düşünün ki ben reel sayıları mutlak değer içine koydum, karıştırdım, batak falan atıyorlar kendi aralarında. sonra da bunların mutlak değerini(yani başlangıç noktasına[o] ne kadar uzak olduklarını bulmak istedim.

|blablabla| = blablabla dersem olur mu? olmaz.

çünkü -4 = -4 olur. dediğimiz gibi ben -4 km uzaktayım diyemez garip -4. bi katekulli yapmak gerekir.

|blablabla| = -blablabla desem olur mu? olmaz.

4 için = -4 olur uzaklık ki negatiftir. (aka 4 ben -4 uzaklıktayım diyemez)

o yüzden sınıflandırız biz bu sayıları, daha kolay uzaklıklarını bulabilelim diye.

blablabla<0 için deriz mesela

|blablabla| = -blablabla deriz.

ne olur -abidin vardır. -(-abidin) olur ki bu da abidin olur. negatif olan her şeyin uzaklığını pozitife çevirmiş oluruz.

blablabla>0 için deriz (bunları + ya çevirmeye gerek yok zaten kendileri +)

|blablabla|=blablabla olur. 4=4 6=6 güllü=güllü

peki sıfıra ne olacak? sıfır zaten ne negatif ne pozitif o yüzden iki tarafa da koyabilirsiniz. gay gibi bişey.

daha da anlamayan varsa zaten... gitsin milletvekili falan olsun.
  • Yeni Oluştur...