Ekmek Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 İlk sayfada 2 kişi yazmış sadece gerçekten dalga mı geçiyorsun bu kadar aptal olamazsın çünkü.
escape Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 ekmek beyin olarak bisi diyemem ama karakter olarak tam bi yetosun. demekki neymis arkadaslaaaaaarrr okumakla adam olunmuyor. sdfg
aquila Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 okumayinca da olunmuyo, ama ayni zamanda okumamis da oluyosun.
Oce4n Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 bence |m| = m olmalı. -m olunca negatif m oluyor. mutlak değerin mantığına aykırı birşey. yanlış biliniyor bu matematikte.
wastyrx Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Ekmek said: ha esacape miş AHeuahufsdsa
monoscope Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Matematik olmasa diğer bilimler olmazdı
oldun Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 scyim matematigede diger bilimlere de
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 bence 1000 tane mutlak sayı 10000 tane negatif sayıyı yok eder
Ren Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 sevgili arkadaşlar, mutlak değer bir uzaklıktır ve uzaklıklar negatif olmazlar. ankara -5 km geride kaldı diyemezsiniz mesela, ankara 5 km geride kaldı dersiniz. mutlak değer bir uzaklık olduğu için, |blablabla| ifadesinin eşiti her zaman pozitif olur. |blablabla| = pozitif |blablabla| = pozitif olduğundan, blalabla'nın bulunduğu aralığa göre mutlak değerler ayrılır(ki sonucunun + çıkmasın sağlayalım) şimdi düşünün ki ben reel sayıları mutlak değer içine koydum, karıştırdım, batak falan atıyorlar kendi aralarında. sonra da bunların mutlak değerini(yani başlangıç noktasına[o] ne kadar uzak olduklarını bulmak istedim. |blablabla| = blablabla dersem olur mu? olmaz. çünkü -4 = -4 olur. dediğimiz gibi ben -4 km uzaktayım diyemez garip -4. bi katekulli yapmak gerekir. |blablabla| = -blablabla desem olur mu? olmaz. 4 için = -4 olur uzaklık ki negatiftir. (aka 4 ben -4 uzaklıktayım diyemez) o yüzden sınıflandırız biz bu sayıları, daha kolay uzaklıklarını bulabilelim diye. blablabla<0 için deriz mesela |blablabla| = -blablabla deriz. ne olur -abidin vardır. -(-abidin) olur ki bu da abidin olur. negatif olan her şeyin uzaklığını pozitife çevirmiş oluruz. blablabla>0 için deriz (bunları + ya çevirmeye gerek yok zaten kendileri +) |blablabla|=blablabla olur. 4=4 6=6 güllü=güllü peki sıfıra ne olacak? sıfır zaten ne negatif ne pozitif o yüzden iki tarafa da koyabilirsiniz. gay gibi bişey. daha da anlamayan varsa zaten... gitsin milletvekili falan olsun.
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Bence 100! 100 yane sayıyı yok eder. Edemeye de bilir. Belli olmaz.
aquila Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 carpma isleminde bir tane 0 alayina gider.
Theridone Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Mesaj tarihi: Şubat 28, 2013 Liseye gidince hoca dersin sonuna dogru sorar 'anlamayan var mi' diye. Sor anlatsin.
Öne çıkan mesajlar