Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2012-2013 Sezonu Genel Tartışma - 5

fenn

Öne çıkan mesajlar

hamit ve riera 'da diretiyorum hala. oynarken en çok ikisinden sıkıntı yaşıyoruz. sağ kanatta eboue iyi bindiriyor. o bindirebildiğinde zaten kapatıyoruz rakibi sahasına. solda o baskıyı kuramıyoruz. sağ da ileri kötü solda geri kötü.
dany de eyv. iyi olduğuna ısrar edemem ama hızlı olması beni çok rahatlatıyoruz. arada 10 metre mesafe varken kontradaki adama yetiştiğini defalarca izledim.
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

niye drogbada da bağırırsın

"drogba yükseldi drogbaaaaaaaaaaa aaaa aaaaa didier drogba 68de değiştiriyor skorboardı, didieer drogbaaaaaa"

dün fm'de akhisara attığı golün aynısını attı drogba. hatta ortayı yapan adam dahil herşey aynı. bu sesler yankılanmaya başladı kulaklarımda eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

aynı bir farkı yok, işinize gelince aynı işinize gelince örnek davranış olayını es geçin artık.

Beşiktaşlının yaptığı da ilk değildi, son olmayacak takım fark etmeksizin.

Kısa bir mesajın herkese farkı açıklamakta yeterli olacağını düşünmüştüm, yanılmışım. Madde madde açıklattıracaksınız illa.

- BJK'lının tavrını eleştirenlerin dem vurduğu nokta milliyetçilik, yurtdışında hepimiz Türk'üz mantığından yola çıkıyorlar.

- BJK'lı da Türk'üm diyor, GS'li de.

- Dolayısıyla bu düşünceye sahip insanların bakış açısına göre beşiktaşlı taraftarda çelişkili durum var.

- Barcelona ispanyolum demiyor.

- Barcelona ispanyollara, ve onların kraliyetini temsil eden Reale tamamen karşıt.

- Dolayısıyla GS-BJK'dan farklı olarak Barça için bir ortak milliyetçilik paydası yok.

- Bu arada ben şahsen ilk maddedeki görüşe de katılmıyorum.

- Dolayısıyla işine geldiği gibi yorumlayan "aynı şey" diyerek sizin taraf oluyor.

- Böyle basitleştirerek madde madde açıklamaya ben utandım, böyle bir açıklama istemeye sen utanmadın :(
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaş'lının açtığı pankart koyunca olayı milliyetçiliğe bağlamak falan hoşmuş. Barcelona - Real Madrid kavgasının kökeni milliyetçilik olsa da iki toplum arasında artık düşmanlığın olmadığı hatta birlikte yaşamaya alıştıklarının da ortada olduğu bir gerçek var.

92 Barcelona Olimpiyat'larından sonra halklar ortak payda altında birleşebileceğini anlayınca son 20 yılda iki toplum arasındaki görüş ayrılıkları çok çabuk değişti. O tarih bir milat gibiydi sorunlar için ve artık toplumlar birbirine karşı daha hoşgörülüler. 2 sene önce yapılan araştırmalarda Katalanların çok büyük kısmının artık Kraliyete ölesiye bir nefret beslemedikleri ve bir arada yaşamayı kabul ettiği gerçeği ortaya çıktı. Zaten ülkenin "İspanya" adı altında kazandığı başarılarda artık bütün özerk cumhuriyetler ortak bir payda altında toplanabiliyor. Ha mesela Katalunya çıkıp kendi adına milli maçlara vs. çıkıyor ama bu da sadece yeni nesiller tamamiyle asimile olmasın diye yapılan özerk devlet uygulamalarından biri olarak yürürlüğe geçti. Bilinçli özerk devletlerin genellikle hep yaptığı birşeydir, gerek futbol gerek diğer spor dallarında vs. vs.

Barcelona'da son zamanların en ırkçı dönemi Laporta döneminde yaşandı. Katalunya'daki toplumun büyük kısmı barış yanlısı ve kin, düşmanlık beslemiyor olmasına rağmen azınlıkta kalan ve silahlı mücadeleyi halen isteyen aşırı görüşlüler var. Laporta'da onlara olan desteğiyle biliniyordu ve kulüp o zaman aşırı milliyetçi hareketlerde bulunuyordu. Özellikle 2007-2008 dönemiydi sanırım açtıkları üst üste pankartlar onun sonu oldu ve yavaş yavaş dibe batmaya başlayarak yok olup gitti.

Barcelona taraftarı artık kavganın kökeni hariç hiçbir şeyle ilgilenmiyor. Ama dünyanın neresinde sportif olaylarda bir rekabet, ezeli rekabet ortaya çıkmışsa ve artık dalaşmanın bir amacı olmasa dahi devam eder.

River Plate - Boca Juniors rekabetinin çıkış noktasına bakın, şimdi takımlar kimlerin takımları ve kimler neyi daha çok destekliyor görün.

Liverpool - Everton ve daha doğrusu bilimum Liverpool'un bütün rekabetlerine bakın, şuan ne kadarı aktif ve ne kadarı gerçek kökenine dayanıyor bir araştırın sonra gelin bunun altına dayayın.

Dünyada halen kökenine sağdık tek tük rival karşılaşmalardan vardır. Biri de mesela halen ve halen Celtic - Rangers. Adamlardaki bağnazlık ne boyutlardaysa bi bitmediler...

Burak'tan gol bekleyen Barcelona'lılarında Schalke bayrağı açan adamdan zerre farkı yoktur çünkü sürekli dile gelse de MİLLİYETÇİLİK, Krallık ve Katalunya arasında artık fazlasıyla gözükmeyen bir şey olduğu gibi sebep olduğu rekabet iki takım var olduğu sürece devam edecek. Bu rekabette de rakibine ne koldan zarar verirsen ver, taraftarını nasıl sinirlendirirsen sinirlendir çıkıpta abudik gubidik sebeplere bağlayamazsın.

Olay işin sadece milliyetçilik veya ırkçılık bölümünde olsaydı Laporta dönemindeki gibi pankartlar açılır, kelleler istenir ve stadyumlarda paralı askerler boy boy gezip domuz başları falan atılırdı. Tur atlaması ufak şanslara dayanan bir takımdan medet umulmazdı.

Çıkıp işinize gelmeyince "AMA ONLAR MİLLİYETÇİ, O YÜZDEN DÜŞMANLAR"a bağlamak çok saçma ve çocuksu. Yapmayın hacı, sen yapma bari Rew.
Sosyal ağlarda paylaş

He birde İspanyol ırkçılığı çok farklı boyutlara ulaştı. Eskiden kendi aralarındaki özerk devletler birbirine ölesiye düşmanken şuan Bask'lar hariç bütün özerkler birbiriyle dost, geri kalanlara aşırı düşman bir tavır takınıyorlar. Özellikle ten rengi konusunda aşırı titizler.

Adamlar artık nasıl bir asimilasyon çalışması yapmışsa direk yok ettiler kendi içindeki ırkçılığı, milliyetçiliği. Bir tek Bask'lara tutmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

En son ne zaman bir katalanla konuştun ya da hiç ispanyaya gittin mi bilmiyorum ama olur da denk gelirsen bir sor bakalım, dediğin gibi aradaki "milli kavga" bitmiş mi bitmemiş mi :)

Şu an trabzonlu bir taksi şoförüne "fener" "şike" "kupa" üçlüsünü söylediğinde ne dinliyorsan (daha bugün başıma geldi, gerçi diyen de ben değildim kendisi konuyu oraya getirdi) 10 katını dinlersin ama, ona hazırlıklı ol :)
Sosyal ağlarda paylaş

ya barça'nın gs'yi desteklemesinin sebebi sadece katalan-ispanyol olayı değil ki, sportif rekabetten dolayı da böyle bir istek var.

inter-milan arasında, manu-mancity arasında, arsenal-chelsea arasında her yerde var bu rakibinin avrupadaki başarısızlığını isteme.

tr'de sadece fazlasıyla abartılıyor sanki gerçekten iğrenç bir davranışmış gibi
Sosyal ağlarda paylaş

E var zaten ona lafım yok :)

Bu arada destekleyen adama da karışmam ben, öyle milliyetçiliğe falan bağlamam.

Ama bugün bir katalana "sen nasıl ispanyolsun, ispanyol takımın avrupada maçında rakibi destekliyorsun" diyemezsin, kıçıyla güler. Yani sportif rekabete karşıt duracak bir milliyetçilik olgusu yok adamlarda.

Türk takım taraftarına bunu diyebiliyorsun (diyenler için konuşuyorum), çünkü sportif rekabeti milliyetçilikle kıyaslıyorsun.

Arada bu yüzden önemli bir fark var, onu diyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

En son ne zaman bir katalanla konuştun ya da hiç ispanyaya gittin mi bilmiyorum ama olur da denk gelirsen bir sor bakalım, dediğin gibi aradaki "milli kavga" bitmiş mi bitmemiş mi :)

Şu an trabzonlu bir taksi şoförüne "fener" "şike" "kupa" üçlüsünü söylediğinde ne dinliyorsan (daha bugün başıma geldi, gerçi diyen de ben değildim kendisi konuyu oraya getirdi) 10 katını dinlersin ama, ona hazırlıklı ol :)

Abi ben zaten bütün Katalanlar güllük gülistanlık, hepsi dostluk kardeşlik türküleri söyleyip nevruz ateşinden el ele atlıyorlar demedim ki

halen var aşırı kesimler, Laporta dedim abi yazıda adamın direk emrinde silahlı gerilla takımının olduğu söylentileri var. Adam aşırı milliyetçiydi hatırlarsan.

Katalanların çoğu artık İspanya bayrağını kabul ediyor. Biz İspanyol'uz demiyorlar evet, biz Katalan'ız diyorlar ama eskisi gibi "Şartsız, Koşulsuz Özgürlük" olayının peşinde değiller.

Tabii bunda İspanyol hükümetinin onların zenginleşmesine destek olmasınında katkısı var. Yanılmıyorsam Katalunya şuan İspanya'nın en zengin bölgesi ve ülke ekonomisi çoğunlukla onların eline bakıyor. Hal böyle olunca bir nevi tüm İspanya üstünde yavaş yavaş söz sahibi olmaya başlamaları da bu milliyetçi düşmanlığı önemli ölçüde zayıflatan unsurlardan biri.

Ya bu işin sosyolojik bölümü, spor konusuna dönersek olay tamamen sportif rekabetten kaynaklı bir şey, rakip takımdan istekte bulunmak burada sadece laf atmadır. Basit şeyler bunlar, çıkıpta kökenlere dayamamak gerek. rekabetin bir o kadar tatlı, olmazsa olmaz şeyleridir. (çok ibnece oldu burası ya) Bunlar olmasaydı zaten sportif rekabetlerin yaşaması diye bir şey söz konusu olamazdı.

Bugün anlatıldığının aksine kökenleri İŞÇİ vs. MUHAFAZAKAR yalanına dayanıyor bile olsa Liverpool - Everton rekabetinin yaşıyor olmasının sebebi de bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Zenginliği ispanyollar sağlamadı, tam tersine sömürüyorlar şu anda katalanları :)

Otoyolda giderken normalde paralı yol 3 € iken bir katalan bölgesine gidiyosun 20€'ye fırlıyor.

Adamlar zaten "lanet olsun ispanyollara hadi gs bayrağı açalım" demediler. Ama açmamaları için bir sebep yok, onu diyorum. BJK'lı adam açınca "lan sen türk değil misin niye açıyosun" diye kendince haklı sebeple kızabilir bir başkası, katalan açınca böyle bir olay yok. Bu yüzden şartlar eşit değil.

Dediğim gibi, bana kalsa isteyen istediği bayrağı flamayı açsın o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...