Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarın grev varmış

Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

cempostaci said:

imamizer said:

cempostaci said:

ya kes
bir belge alabilmek için 6 saat kuyrukta bekliyorsam memur haksızdır.

itiraf et örnekteki ezik sensin dimi. bin lira veriyorlar mı senin gibi adama?
1 aylik maasimla seni 3ay kole yerine satin alabilirim. bodruma kapatip elektrik falan urettiririm kosturarak

asdasd iyi koşarım abe!!!

bu kadar para içinde yüzen adam olarak kendi yerine 6 saat evrak sırası bekleyecek birini tutmayı akıl edemiyorsan, para zannedip her gece yatmadan yorgan altında saydığı bakugan kartlarınla şansını bide çocuklarda dene.

gün içerisinde garbıçın derinliklerinde kız fotoları stalklayan birine o maaşı ödeyen gerizekalının da kıymetini bil derim. kim olduğunu söylemede 3 haneli iq lu sıradan birisi başvurup elinden işini almasın.

hani şimdi memura çalışmıyor yae! diye çemkirirken gün içinde burada geçirdiğin vakitle kendi durumun arasında ilinti kurabilirsen gaste kağıdından yaptığım madalyayı adresine yollayacağım. okulda arkadaşlarına hava atarsın. he-man li.

ha yok ben sadece ağız dalaşına giricem diyorsan;
ben de seni aylık gelirimle rahatlıkla satın alır sadece nefesini tutturum. harcadığın havaya yazık.

vazgeçtim dursun ya da.
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:

En kötüsü 2500 maaş alıyo hala bık bık ediyorlar,gidip 2500 maaşla 50 binlik araba alıyorlar 384 ay krediyle ,sonra evin önünde çürüyo ...

Sorsan dövlet bize bahmir'i güzel bir türkçeyle ifade edenler işte o kadar

Valla maaşım 1.970 idi
Devlet fazla mesai ücretimi ve yol yardımımı kestiği için şimdiki maaşım 1.650 TL oldu buna ne yol parası var ne yemek parası

Hiçbir zaman 50.000 TL lik bir arabam olmadı
E haliyle ev kredisi de kullanamam

Rasmon said:

sabah 9 mesai,

9:30 a kadar kahvaltı.
10 da türk kahvesi.

10-12 arası müdürünün kelime kelime söylediği şeyleri yazma. yaptığı kelime hatalarını düzeltme. ikinci sayfaya geçen paraflı nüshayı düzeltme.

13:00 öğle arası dönüş.
13:30 mood oturuyo bu arada. bilimum ay oyh bu hafta da geçmedi bitti falanlar.

13:30 - 15:00 müdürden azar, başkana yalakalık. şefle el ense döte parmak

15:00-16:00 akşam kahvesi. dedikodu. futbol muhabbeti. yarın kol böreği yap yiyelim laklakı.

16:00 : çalışanların %70i'nin eczaneye gidicem, çocuğu alacam, götüm çıktı, pipim düştü doktora gidicem, kayınvalidem geliyo yemek yapıcam bahaneleri.

16:50 mesai bitti, bi tek santral ve güvenlik görevde.
17:00 istiklal marşı kapanış

Her zaman değil...

Saat 8. de iş başı masamda kahvaltı bir yandan da haciz kararını yazıyorum

12 ye kadar çalışma

13. de yemekten dönüş

16.57 de son kontroller yarına hazırlık

17.00 eve dönüş

Sufi said:

memurlar küçük dağları yaratanlar değil mi?

yoo ben öyle bişey yapmadımm

Haa şunuda belirteyim ben şu andaki bu yorumumuda meseleyi şahsi olarak belirledim ama dediğiniz gibi bazı memurlarda tam olarak sizin anlattığınız gibi davranıyor salla başını al maaşını

Ancak ben hiçbir zaman kimseyi 3 4 saat bekletmedim işimi yaptım ancak hükümet bizlerin var olan iş güvencesini elinden almak istemekte hem fazla çalışmamızın karşılığı olan mesai ücretlerimizi elimizden aldı
hemde yol yardımımızı kesti
e yemek parası zaten vermiyordu

Şimdi iş zorluğuna gelelim arkadaşlar siz yaptığınız bir hata yüzünden en fazla işten atılırsınız

Bizlerse ağır ceza mahkemesinde yargılanıp hatamız yüzünden hapse girebiliyoruz

Sizler hanginiz özel sektörde yaptığı bir hata yüzünden ağır ceza mahkemesinde yargılandı ?

Kim ne derse desin devlet memurlarına hak ettiği değeri hiçbir zaman vermedi ve muhtemelen de vermiyecek

Bazı memurlar var dediğiniz gibi salla başını al maaşını yapıyor ama bunlar emin olun azınlık ve bizimde durumumuz kurunun yanında yaş ta yanar misali...

Hadi hepinize kolay gelsin
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar kolay sizin için atıp tutmak. bir mesai gününü birlikte geçirelim, bakalım o sözlerinizi tekrarlayabilecek misiniz? 3-5 kötü örnek sizi bütün memurların aynı olduğu düşüncesine sevk etmesin.

bu arada o program hazırlayan arkadaşta biraz daha az Cem Yılmaz izler, KPSS'ye daha çok vakit ayırırsa belki o hayalindeki programı yapma fırsatı yakalayabilir memur olarak.

Cem Yılmaz'In tespitlerinden sadece bir tanesi benim için geçerli öğlen arasından sonra gelip ilk iş olarak soda içmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Memurlukta herşeyi anlarım da "kazanılmış hakkı" bir türlü anlayamam.

Çalıştığın yer kapanır, iflas eder, fazla kişi çalıştırılıyordur vs, işten çıkarılma durumuna gelirsin, sonra sokaklarda "kazanılmış hakkmız" diye yürürsün. Bu rahatlık bir tek memuriyette vardır herhalde.

Kıbrısta KTHY batınca hostesleri hastanelere, kütüphanelere falan yerleştirmişlerdi, memurlar hakları kaybolmasın diye.

Özelde çalışanlar, şirket sahipleri ne yapsın, iflas edince bizim kazanılmış haklarımız ne olacak?
Sosyal ağlarda paylaş

DİRENECEĞİZ ! diyerek başlıyorum.

uzun uzun size dertlerimizi anlatacak değilim, ateş düştüğü yeri yakar. bağlı bulunduğum sendika gerekli açıklamaları yapmış merak eden açar okur, hatta buraya da taşıyayım.

said:
Türk Büro-Sen ve BES olarak tüm yurtta gerçekleştirilen eyleme 10 binlerce emekçi katıldı.

Eylemin Ankara ayağı sabah 10:30’da Kızılay Güvenpark’ta buluşmayla başladı. Hizmet kolumuza bağlı kurumlardan saat 10:00 da hareket eden arkadaşlarımız Güvenpark’ta toplanarak, Necatibey istikametinden Maliye Bakanlığı’na kortejler halinde yürüyüşe geçtiler.
Yürüyüş güzergahı’nda bulunan Başbakanlık önünde durularak “Başbakan Duy Sesimizi Bu Gelen Memurun Ayak Sesleri” sloganları atıldı. Başbakanlıktan sonra tekrar yürüyüşe geçen üyelerimiz Maliye Bakanlığı’na ulaştı.

Maliye Bakanlığı önünde BES Başkanı Ahmet Kesik Kaldırılan fazla mesai ücretlerine vurgu yaptı.

666 SAYILI KHK İLE MEMUR MAĞDUR EDİLDİ

Bes Başkanının ardından Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş Maliye Bakanlığı önünde yaptığı konuşmasında gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin bir uyarı niteliği taşıdığını belirterek, “ Bu kararı almadan önce siyasi iktidarın yetkilileri ile görüştük. Bürokrasi ile gerekli yazışmaları yaptık kitlesel basın açıklamaları gerçekleştirdik. 666 Sayılı KHK’nın yanlış olduğunu, memurun mağdur edildiğini anlattık. Başta GİB olmak üzere; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün içinde de bulunduğu 20’yi aşkın kurumun Maliye Bakanlığı’na fazla mesailerin devam ettirilmesi için yazı yazdığını söyledik. Bu taleplerin anlamı şudur. İş yoğunluğu ve personel yetersizliği sebebi ile fazladan çalışmaya ihtiyaç duyuyoruz. Daha dün GİB’de büyük şehirlerde veznelerin 19:30’a kadar açık tutulması talimatı verildi. Adliyelerde bazı davalar gece yarılarına kadar sürüyor. Durum böyle olunca fazla yapan çalışan personele izin de verilemiyor. İzin değil fazla çalışmamızın karşılığını ücret olarak istiyoruz.

Anayasa’da memura angarya iş yasaklanmıştır. Ne yazık ki hükümet baskı ve tehditle memurları angaryaya zorluyor. Emeğini gasp ediyor” dedi.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET FİYASKOSU

“Hükümet eşit işe eşit ücret uygulaması getirerek aynı statüde çalışan tüm memurların maaşlarını eşitlediğini savunmuştur. Bu eşitleme aşağıda olmuştur maleesef. Biz aşağıda değil herkesin ücretinin yukarıda eşitlenmesini ve görev tanımlarının doğru bir şekilde yapılması talebimizden vazgeçmeyeceğiz.”

HAKLARIMIZ GERİYE GÖTÜRÜLÜYOR

Konuşmasında memurun hak kayıplarına değinen Yokuş, “ hükümet “daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük” diyerek tüm memurları kandırmış kazanılmış haklarını ellerinden almıştır. Memura banka promosyonu fiyaskosunu ve fazla mesai ücretini çok görenler şimdide memurun elinden yok parasını aldı oda yetmemiş gibi ikramiyelerini kesti. Kazanılmış haklarımız geriye götürülüyor.”

İŞGÜVENCEMİZE DOKUNDURTMAYIZ

Tüm yaşanan olumsuz gelişmeler ve kazanılmış hak kayıplarımız yetmezmiş gibi hükümet gözünü şimdi de iş güvencemize dikti. Memurların işlerine nasıl kolayca son veririz hesabı yapıyorlar. Anayasadan memur tanımını kaldırmak için uraşıyorlar. Türk Büro-Sen olarak buna müsaade etmemiz mümkün müdür?

Diyorlar ki, 2 defa kınama cezası alan memuriyetten çıkartılsın. Güvencesiz çalışmayı, taşeronlaşmayı, esnek istihdamı ve performansa dayalı ücret dayatması yapıyorlar. Bunu asla kabul etmeyiz.

UYARI GREVİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Niçin meydanlardayız? Çalınan emeğimizin, gasp edilen haklarımızın iadesi için alanlardayız. Taşeronlaşmaya, 4/B’li, 4/C’li günecesiz çalışmaya hayır demek için meydanlardayız. İş güvencemize sahip çıkmak için alanlardayız. Siyasi iktidara boyun eymeyeceğimizi bir kes daha göstermek için alanlardayız.

Bu eylem hükümete bir uyarı eylemidir. Eğer taleplerimiz yerine getirilmezse genel greve de gitmekten geri durmayacağız” dedi.

MEMUR SÖZ KONUSU OLURSA ALANLARA İNMEKTEN ÇEKİNMEYİZ

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş’un ardından konuşan Konfederasyonumuz Genel Başkanı İsmail Koncuk, “ bu eylemi düzenleyen Türk Büro-Sen’e teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetin yanlış politikalarına dur demek için alanlara inmekten çekinmeyiz. 4/B’li ve 4/C’li köleliğe dur demek için, kaldırılan fazla mesai ücretlerimiz, kesilen yol paralarımız için alanlarda olmaya memurun hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ANKARA’DA HAYATI DURDURDUK

Eyleme Konfederasyonumuz Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendikaların Yöneticileri, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Bayram Öztürk, Osman Eksert, Hüseyin Aslan, Tahir Yüzbaşıoğlu, Nejla Öksüz ve 10 binlerce memur katıldı.

Basın açıklamalarının ardından memurlara işe gitmemeleri yönünde çağrıda bulunulmamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...