Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

War Thunder

Exodous

Öne çıkan mesajlar

abi kv2 nin one shot atma dışında troll olabilecek özelliği yok abartmayın :). hatta o kadar çok dez avantajı var ki... ilk başta oynanışı zevkli gelen tank, 3-5 maçtan sonra oynatmıyor kendini.
hızı inanılmaz yavaş, reload inanılmaz yavaş, eğer loader ölürse tankı patlamış kabul edip inmek lazım, şayet oyun bitebilir reload gerçekleşemeden. turret çok yavaş dönüyor. topu düz zeminden düz zemine ya da düz zeminden yukarıya ateş etmeye izin veriyor. yukarılara çıkıp aşağıya sıkma diye bir olay söz konusu değil, top aşağı eğilmiyor.

4.7 BR tank bu. karşısına jagdpanzer geliyor, parçalıyor zavallıyı. ausf g. geliyor zulmediyor. hatta ausf f2 var 3.7 BR L43 cannon.. IS1 IS2 ye kadar karşısına çıkabilecek her tanka 1 shot atabiliyor. ha yanlış anlaşılmasın, IS1 ve 2 yi öldüremez gene diyemiyorum. arkasından yakalarsa gene öldürüyor. bu arada bilmeyenler için yazayım IS1 5.7 IS2 6.0 tank. F2 ise 3.7 BR. Trollük yapmak iseyen f2 ile daha iyi yapar her açıdan.

gaijinin kendi forumunda olsun paticikte olsun, alman oynayanlar, rus tanklarından allah gibi bahsediyorlar. ruslarda aynı şekilde almanlardan. burada bir 'the grass is always greener on the other side' durumu var.

68 levelım 10.000 den fazla killim var, jetler hariç 4 ülkedede açılmayan uçak yok, tanklardanda alman ve rus tier 4 ler açılıyor. iki ülkeylede oynadım, ikisininde birbirine karşı öyle anlatıldığı gibi bir üstünlüğü söz konusu değil.

alman oynayan t34 57 ve mod 43 lerden 1 shot yiyen tiger fan boi lara: tigerın DM FM falan modellemesi daha bitmedi, bir çok şeyi placeholder halen. bittiğindede sanmayınki, sizi tarihte tiger ın karşılaştığı tanklarla karşılaştıracak oyun. tiger la başa çıkabilecek bir rus tankı ile karşılaştıracak. oyun tarihi baz almıyor, tarih farkı önemsenmeden performans bakımından birbirine en yakın olan tankların karşı karşıya getirilmesini baz alıyor. ancak bu şekilde balance olabiliyor. yoksa tarihte en iyi tankların ve aynı zamanda uçakların her anlamda en iyisinin almanlar tarafından üretilmiş olduğu aşikar. oyuna bu şekilde yansıtılırsada, herkezin alman oynayacağıda aşikar. :)
Sosyal ağlarda paylaş

biliyorum kv2'nin hem hareket hem ateş konusundaki yavaşlığını, bulunduğu dr'da cover arkasından uzaktan sıkıp saklanmak lazım işte. ama bunu yapabilen de güm bom patlatıyor hemen herkesi.

f2 ile trollük filan olmaz, onun vurabildiği tanklar azami 90mm zırhlı olanlar. üstüne karşı yapabileceği birşey yok. kv2 ile zerre alakasız durumu.

yeşil çimen durumu da yok, ben iki tarafı da oynuyorum. wot'ta da oynadım, üstüne tanklar hakkında tarihi bilgim de kafi derecede var. açık net belli durum, objektif olarak yazıyorum:

tier 1-2 rus eziyor. t-50, kv1, t34'ler inanılmaz derecede üstün. tier 3 alman eziyor ilk panther nedeniyle. tier 4 gene alman üstün genelde. tier 5'e henüz geçmedim ama rus üstünlüğü olacağı kesin is-4 ve t-54 yüzünden.

tiger1 br aptallık sadece, panther ile aynı br'da olması tam komedi. panther açtıktan sonra panther'ler patlamadıkça tiger oynamaya hacet yok, zırh, ateş gücü, mobilite, her bakımdan kat kat kötü zira. modelleme vs ile alakası yok durumun yani.

ben ww2 oyunlarında alman oynamayı severim ama açıkça yazayım: panther ve königstiger'e kadar alman tankları kötü. almanlar bu iki tanka kadar düşmanlarına kıyasla daha iyi tanklar yapmayı beceremiyorlar. t-34'ten öğrendikleriyle panther ve tiger2'yi yaptıklarını zaten kendileri söylüyor. uçak konusunda gene bf109'da takılıp kalıyorlar, yeni modele geçemiyorlar. me262 muazzam bir başarı ama uçak konusunda da almanya tier3'te zirvede, yani savaşın doruk noktasında. sonrası fıs. japonlar da benzer durumda çünkü tier 4-5 savaşta geriye düştükleri götterdammerung dönemi.

ammo rack denmiş mesela, rus tanklarında ammo rack nedeniyle ölüm nadirken alman tanklarında her iki ölümden birisi, hatta daha fazlası ammo rack. taşınan mermi sayısı azaltılınca şans azalıyor denmiş ama savaşa deney için 0 mermiyle girip gene ammo rack'i patlayan insanlar var. artık etki derecesi nedir tartışılır.

da esas he'yi konuşuyorduk. he mermiler gene ammo rack patlatıyor paso, bu kadarı abartı.
Sosyal ağlarda paylaş

rusların yaptığı şu oyunlarda mantıksız olarak rusları kayırmalarından tiksinme geldi artık

tarihi gerçeklik olarak bahsedersek mekanik(karmaşık oldukları için)-zırh olarak gerideler, daha almanlar pz2 seviyesini bile araştırıken ruslar kvleri yapıyor ama alman lar başka açılardan bu eksiklerini kapatıyorlar.

misal hız, misal telsiz, misal mercek, misal namlu, misal doktirin, misal personel...

t-34 kadar hız ve performans olarak en iyi tankları yapıyorlar, uzağa en isabetli atışları yapan tanklar onlarda, t-34 çok iyi bir tank ama panzerlerin ruslar ve mütefikler üzerinde yaptığı etkiyi yapamıyor,

havada ise, yine benzeri bir durumları var, ing ve amerikalılar çok önde, yasaklar yüzünden almanya çok geri kalmış vaziyette, adamların bulduğu çözüm, mekanik olarak bu adamları yenemeyiz doktirin kasalım, ve kasıyorlar stukaları filan buluyorlar, birde beklenmedik bir şey gerçekleşiyor, umduklarından daha iyi bir uçak oluyor me... zira zira mustange kadar çok ezildikleri bir duruma da düşmüyor zaten me262 ler geliyor, bunların dışında çok güzel orta menzilli taktik uçaklar yapıyorlar he ler falan
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
bu yamada ne yapmışlar anlamadım ama tanklarla hiçbirşey vurulmuyor 500m'den bile, alakasız yerlere gidiyor mermi. 88mm top sanki 50mm howitzer gibi saçılıyor sağa sola. yama notlarında bulamadım nedeni de.

latnecy de uçmuş gitmiş, aylardır 90 olan latency 140 altına inmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
başlangıç uçakları çok çok mu kötü yoksa ben mi çok kötüyüm?

bf109'u açmadan önce bi uçak var adını unuttum, onu açtım, dikey dalma çıkma hareketlerini o kadar yavaş yapıyor ki, joy'u tamamen yukarı çekiyorum, bekliyorum burnu kalksın diye yok abi 15 saniyede falan böle kalkıyor. bi saçmalık var ama anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

1- başlangıç uçakları çok kötü, ama jetler hariç büyük beklentin olmasın oyunda tırmanma namına
2- upgrade'leri açılmamış uçaklar hep kötü, climb speed upgrade'leri çok farkettirir
3- burnu çok fazla kaldırmamak lazım, optimum bir yükselme açısının üzerine çıkarsan çabuk sürat kaybedersin, bu da uçağın tırmanmasını öldürmüş olur. uçağın sn'de 1kmph'den fazla hız kaybediyorsa tırman açını düşür şayet ölüm-kalım durumu yoksa üstünde düşman uçağı gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

ya tam olarak derdim tırmanmak da değil. mesela uçağı yan döndürüp joyu geri çekiyorum sola-sağa dönmek için, elimdeki 5 uçağın ikisi dönmek bilmiyor ama hakikaten dönmüyor yani, böyle tam tur dönmem için o joyu muhtemelen 45 saniye falan geride tutmam gerek. sanarsın b52 falan sürüyorum ki onda bile o kadar değildir.

yani bi ara joy mu bozuldu acaba diye kıllandım o derece.
Sosyal ağlarda paylaş

uçağa bakar ama light fighter olmayan bütün uçaklar ağır döner. heavy fighter, bomber, attacker vs hepsi yavaş döner, rakamları yazar zaten tooltip'te hangdardaki. biplane gibi dönmeyi bekleme çünkü asla onlar kadar hızlı dönemiyor hiçbir uçak.

gene o değer upgrade'lerle iyileşir ama, yeni aldığın uçakla herşeyi açılmış uçak arasında çok fark var gene.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ben tier 2 ile uçuyorum da, bu 7mm'lik cannon'un mermilerinin işlevlerini tam çözemedim. omnipurpose var, universal, tracers, stealth var. şimdi hangisini hangi amaç için kullanmak lazım? ben dogfight yapıyorum direk, kara birimleriyle pek işim yok. diğer 20mm'lik cannon'da zaten direk air targets diye yazmış merminin üstüne, onu seçtim, sıkıntı yok ama 7mm'yi anlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

ABİİİ

benim yaptığım hatayı sakın yapmayın.

Oyunu yüklediğimden beri joy ile oynuyorum. Arkadaşla arcade battle atıyoruz, lan bakıyorum böyle uçak kullanması baya zor, oo iyi diyoerum simulasyon kafası ama rakip uçaklar habire kanadımı kesiyo, cart curt nişan alıyo patlatıyo hemen falan. diyorum ulan bende bi sorun var herhalde. 3-4 gün böyle oynadım, şu an farkediyorum ki mouse+klavye setup'ında HAYVAN GİBİ ASSİST VAR.

Joystick setup'ını seçince, Arcade mod'a simulasyonmuş gibi giriyorsun, sen simulasyon modu, herkes arcade. ulan iyi bile oynamışım bu kadar joyla. böyle dalış yapıyorum, G overload diyor dalıştan çıkamıyorum manevra sıçıyor falan. mouse ile bin türlü hareket yapıyorum hiçbişey olmuyor. Saçma sapan bir olay abi.

TL:DR

Arcade Mod'da SAKIN JOY İLE OYNAMAYIN. Direk Mouse Klavye.
Sosyal ağlarda paylaş

assist falan yok sadece joystick farklı inputa sahip olduğundan dezavantajlı bir kontrol yöntemi. tartışılmıştı hatta bir 10 sayfa önce falan sdf. bu oyun shooter gibi birşey. quake'i joystickle mi oynarsın mousela mı...

mermide mouse over yapıp hangi mermiden kaç tane atıyor ona bakmak gerekiyor. tracer veya düşük tierda practice round bunlar dipies açısından güzel şeyler değil. stealth mesela sıfır tracer, o sebeple düşman saldırdığını anlamayabiliyor ama senin de nereye ateş ettiğini anlaman zorlaşıyor. air targetsın içinde high explosive bıdı oluyor. kimi kompozisyonda incendiary oluyor kimisinde armor piercing.

tldr: air targets varsa onu seç, yoksa omni/universal. oyunu öğrenene kadar o kombinasyon fail-safe.

(arcade) G-overload manevra kabiliyetini etkilemiyor sadece pilotun yani senin görüşünü etkiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:

ABİİİ

benim yaptığım hatayı sakın yapmayın.

Oyunu yüklediğimden beri joy ile oynuyorum. Arkadaşla arcade battle atıyoruz, lan bakıyorum böyle uçak kullanması baya zor, oo iyi diyoerum simulasyon kafası ama rakip uçaklar habire kanadımı kesiyo, cart curt nişan alıyo patlatıyo hemen falan. diyorum ulan bende bi sorun var herhalde. 3-4 gün böyle oynadım, şu an farkediyorum ki mouse+klavye setup'ında HAYVAN GİBİ ASSİST VAR.

Joystick setup'ını seçince, Arcade mod'a simulasyonmuş gibi giriyorsun, sen simulasyon modu, herkes arcade. ulan iyi bile oynamışım bu kadar joyla. böyle dalış yapıyorum, G overload diyor dalıştan çıkamıyorum manevra sıçıyor falan. mouse ile bin türlü hareket yapıyorum hiçbişey olmuyor. Saçma sapan bir olay abi.

TL:DR

Arcade Mod'da SAKIN JOY İLE OYNAMAYIN. Direk Mouse Klavye.

bı arada bende mousela oldu bu, optionstan controllerde yanlıslıkla simulasyon sectım dıye hemde heh
Sosyal ağlarda paylaş

asist var dediğim şu, mouse ile oynarken nişangahı nereye getirirsen uçak oraya gitmek için yapması gereken tüm hareketleri otomatik yapıyor. Joystick takınca ise herşey manuale dönüyor. Yoksa normalde mesela battlefield'da mouse ile oynarken sağa çekip kanadı döndürüp sonra geri çekerdin, kontroller yine manualdi yani.

aynı zamanda ani dönüşler yaptığında G overload olunca manevra kabiliyetin hayvan gibi düşüyordu, burnu kaldırmak için joy'u sonuna kadar geri çekiyordum, gıdım kalkmıyordu, sonra g'nin etkisinden kurtulunca aniden kaldırıyordu falan. bunların hiçbiri mouse'la oynarken olmuyor. o yüzden arcade'ye joy'la girmek baya herkes arcade sen simulation gibi oluyor.

mouse'a geçtiğimden beri zaten takır takır puan basıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...