Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bron/Broen (Köprü) (2011) - İskandinav Polisiye Dizisi


mani

Öne çıkan mesajlar

http://2.bp.blogspot.com/-j7NaA19stuc/T7Wr7PycFjI/AAAAAAAAAhU/jBoPkH6rbuU/s1600/bron-broen-sofia-helin-kim-bodnia-the-bridge.png

said:
İsveç ve Danimarka'yı birbirine bağlayan köprü üzerinde bir kadın cesedinin bulunması üzerine İsveç polisinden dedektif Saga Norén ile Danimarka polisinden Martin Rohde birlikte olay üzerinde çalışmaya başlar.


http://www.youtube.com/watch?v=83FcxzlXbKs

2. Sezonu 2013 sonbaharında başlayacak. Ayrıca FX Amerikan versiyonunun çekimlerine başladı. Meksika ile Amerika arasında geçecek olaylar Amerikan versiyonunda. Diane Kruger, Annabeth Gish, Ted Levine, Demián Bichir, Emily Rios, Duane Whitaker ve Larry Clark var kadrosunda. Fansızlar ve İngilizler de The Tunnel isminde kendi versiyonlarını çekiyorlar.

Dizinin kasvetli ve karanlık bir havası var. Çekimler çok hoş ve hikaye ağır ağır güzel bir tempoda ilerliyor. Martin ve Saga harika iki karakter. Martin'in Saga'ya tahammül etme gayreti ve gülüşü, Saga'nın empatiden uzak tavırları muazzam. Ağır temposuyla kaliteli bir polisiye izlemek istiyorsanız kaçırmayın. ilk sezon 55-60dk'dan oluşan 10 bölümden ibaret.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya kural olarak başlıkta kanal adı ve ülke adı geçmesi lazım bilindik kanal değilse ama İsveç ve Danimarka ortak yapımı olduğu için, kanallar bilindik olmadığı için ve 2 tane resmi kanal olduğu için ve yabancı (genellikle ingilizce) kaynaklarda da Scandinavian crime drama olarak geçtiği için başlığın çok uzun olmaması, içeriği hakkında belirgin bilgi vermesi için böyle açtım. GERGE haklı yani kural olarak olmamış ama O'da kabul etti herhalde başlığın içeriği yansıttığını.

@arcane The Killing'in orjinalini izlemedim ama bu dizi için gayet iyi diyorum ben. Aksiyon yok, gayet ağırdan ilerliyor ama tek bir olay üzerinden 10 bölüm boyunca yavaş ama tempolu bir şekilde kendine bağladı dizi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim tv ler tek bir dizi bölümü ile geceyi kapatıyor işte. araştırma vardı 40dk dan sonra televizyon izleyicisinin dikkati dağılıyor diye. Senelerdir dizi çekiliyor halen figüran yok ortalıkta adam gibi. Halen dublör yok. Halen dekorcu şu bu yok. Sektör oluşmuyor çünkü. Nasıl en az masrafla en fazla parayı kazanabiliriz diye düşündüğü için bizimkiler kalitesiz bütün yapımlarımız. İşte kadroda 3-5 iyi oyuncu, tiyatro kökenli, okumuş etmiş veya kendini eğitmiş alaylı varsa güzel işler ortaya çıkabiliyor göreceli olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Bu ayın 10'unda Amerikan versiyonu geliyor pilot bölümüyle. Diane Kruger var kadroda. Orijinal versiyonun hastası olmuş birisi olarak nasıl kotaracaklar bakalım Amerikalılar. Diane Kruger pek yaklaşamaz Sofia Helin (Saga)'nın performansına o yüzden pek umutlu değilim ama en azından kendilerine özgü orjinal bir karakter yaratırlarsa birebir taklit etmek yerine izlenebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...