Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Path of Exile (HnS) RPG. #2

reampage

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

merciless`da evasion a dayanarak oynayan herkes balon gibi patladi benim bildigim, pasa pasa armora gecmek zorunda kaldilar.

70% evade chance bile yapsan o 30% luk acikliktan 3 tane mob denk getiriyor ve gg. armor bosslar disinda direk solid tank. armor da bosslarda patates oluyor. o noktada ES gerekiyor hehe.

bu arada bence oyun zorluğunun artması ile elemental resistancelar düşerken bence chaos düşmemeli. cidden adil değil. oyunda o kadar çok item var ki elemental resistance veren, her şekilde -60% ı kompanse ediyorsun, fakat chaos resistance nerdeyse hiçbir item vermiyor. oyun seni CI almaya zorluyor. oturup chaos resistance toplamak mümkün değil gibi bir şey. eğer necklace, ring vs. eklerlerse normal chaos resistance veren eyvallah. şu haliyle hiç adil değil. merciless'da 5 kere falan öldüm. hepsi de instant chaos dmg'e. 2600 ES var, 1 shot yiyorum 700 HP ile. ekranda görmediğim mobtan.

aynen, endgamede özellikle maplerde o evade yaş, 2 tane rhoa gelir patates olursun :) bir miktar armor şart ama HP POOL > ALL.
Snra armor geliyor tabiki.
Bütün itemlerde chaos resist var 20/30 arası her parça verebiliyor amaaa fiyatlar 2-3 kat artiyor chaos res girince.
75lemek şart değil, 45/50 olsa kafi,gerisi flaskla halledilir.
Sosyal ağlarda paylaş

GodBlessStoya said:

Rasmon said:

marauder için güzel bi balanced build var mı?

resmi forumlarda marauder diye öblüm var oraya girip newbie friendly topicini bul 80 sayfa falan olcak ordaki build yeni başlayanlar için uygun. gear bağımlısı değil zamanla oyunu çözdükçe modifiye edersn

Şu yani;

http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/73072
Sosyal ağlarda paylaş

Evet, high tier bir build değil ama iteme bağlı olmadigi icin item toparlayana kadar idare ediyor tavsiye ediyorum. Ben o buildle başlamıştım, sonra başka builde geçtim. İşi biraz çözünce kendim build oluşturdum eh.
resist nodelarina puan verirken su anki resistlerini göz önüne almayi unutma bosu bosuna capped resist node açma yani.
ayni sekilde farkli skill gemler kullanicaksan özellikle aura,statlara dikkat etmen gerekicek
Sosyal ağlarda paylaş

bugün merciless'ı bitirdim.

buildimi paylaşıyorum summoner, dual totem, trapper. direk faceroll, merciless'da toplam 3 kere öldüm hepsi de chaos dmg ile instant olarak, onun dışında hiçbir noktada zorlanmıyorsunuz. solo map, farm her şeyi son derece basit bir şekilde yapabiliyorsun.

spell totem kullanıyorsunuz, spark, fork, faster casting. (4 linkli item gerektiriyor ana gereksinimlerden) 4 üzeri için added chaos dmg olabilir veya lightining penetration keyfinize göre.

summonları kullanıyor, karakter oturdukça bunları da soketlere oturtursunuz (summon skeleton, zombie ve spectre) birlik veya ayrı ayrı minion life ve minion damage'a bağlıycaksınız. 3 link yeterli fazlası varsa abartırsınız istediğiniz kadar.

ben trapleri 50'e kadar almadım ama gayet baştan da alabilirsiniz. build ancestral bond alıyor, yani hiçbir şekilde damage vuramıyorsunuz hiçbir şekilde atk veya spell. sadece petler, totemler ve totemler aracılığı ile dmg vurabiliyorsunuz. totemler zaten tek başına saçmalıyor, petler inanılmaz kolaylaştırıyor (ve patladıkça aoe dmg veriyor), trapler end game'de hızlanmak için ki son derece hızlı.

ben chaos inc. almadım çünkü sevmiyorum ama alınırsa merciless'da ölme oranınız düşer.

oynanış, totem - totem (birbirinden uzak 2 noktaya), summon, summon, totem, trap x 3, summon, totem gibi genelde.

herkese uygun olmayabilir ama ben faceroll yapacam diyene garantili diyebilirim.

build

http://www.pathofexile.com/passive-skill-tree/AAAAAgMBAuMHYxCXEVAVUBpsHRQd2R8CKU8qmCycLKctHzbFOtg74UNUQ2NEBEbXSOdJsk25TdhPfU-_VytY9VnzWitdxmBtZp5nvWvbbRlwfXFNc1N2EX0Yfll-r3_GgFaCm4hAjHaNGY9GkDOaz5uhna6dxKKjo_KmrKcIpyuplbUEtzG71sAawFTBtMHFwfPDbcy80NDYJNkL2V_a3d2M3fPgEuL35CLk7OZM5oHsGOw47Irub_Tp99f6gPrS

ilk olarak caster temelini alıyosunuz, sonra 30-35 gibi dual totem talentini alacaksınız. 40-50 aralığında summonları oturtuyosunuz ve 50'den sonra full survival ve biraz daha spell dmg ekliyorsunuz.

buildi kolay, oynaması kolay, faceroll'u şahane.

neden faceroll olduğunu da anlatayım. ilk olarak dps'i çok yüksek totemlerden dolayı. ikincisi çok yüksek hareketliliğe sahip bir build. hiçbir noktada sabit durmanız gerekmiyor. üçüncüsü burst damage yapan şeylere karşı etten duvar ve target saptırma şansınız oluyor. mesela çok psikopat bir rare geldi, veya piety kesiyorsunuz. iki tane totemi birbirinden zıt iki köşeye koyuyorsun, onlar çalışıyor, mob veya boss target seçecek. 2 tane totem target'ı var, 10 tane skeleton target'ı var, 6 tane zombie target'ı var, 2 tane spectre target'ı var. yani gelip sana vurması, veya abilitysini senin üzerinde kullanma şansı 20'de 1. ha diyceksin petler hep hayatta mı kalıyor? hayır kalmıyor, ama çıkarması o kadar hızlı ve kolay ki. boss 2 tane patlatıyor (dmg veriyorlar ölürken) sen 4 tane daha çıkarıyosun o zaman. piety'de mesela skeletonlardan kemikten duvar örüyosun etrafına neye vuracağını şaşırıyor.

rare kafa atan psikopatlarda, golemlerde çok fazla target yaratıyorsun mob birine vurup da patlatana kadar sen 5 tane daha çıkarıyorsun. ayrıca quicksilver kullanıyorsun sana gelse bile basıp uzaklaştığında kesin başka bir şeye dönüyor.

olur da sana vurursan çok yüksek ES var, benim kötü itemlarla level 67 de 2800 mesela. en fazla 30% ES falan kaybediyorsun tek hitte.

dip not : buildde nerdeyse 60% all resist var, bu dediklerimin olması için her zorluk seviyesinde resistleriniz daima 75% olması gerek. yoksa çükertirler. armor vs. gerekmiyor elemental resist şart. zaten buildden aşırı fazla geliyor, gerisini itemlardan yapacaksınız hiç de zor değil.

baya failproof build.
Sosyal ağlarda paylaş

ben o buildi kendim düşünüp şekillendirdim valla, forumdan build almışlığım yoktur.

partide istenmeme olayı spell effectlerin kapatılma opsiyonu eklendikten sonra ortadan kalkacaktır. full radius 4 aura veriyorum, boss fightları inanılmaz kolaylaştırıyorum, perma shock yapıyorum. görsel sorunlar ortadan kalktıktan sonra herkesin kesinlikle partide isteyeceği bir build.

bir de totemlerin OP olduğundan korkanlar için, bu totemlerin nerflenmiş hali, yakın zaman da tekrar nerflenmesi olası değil gibime geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

GodBlessStoya said:

aynen, endgamede özellikle maplerde o evade yaş, 2 tane rhoa gelir patates olursun :) bir miktar armor şart ama HP POOL > ALL.
Bütün itemlerde chaos resist var 20/30 arası her parça verebiliyor amaaa fiyatlar 2-3 kat artiyor chaos res girince.

Kesinlikle katılmıyorum belli seviye resist ve armor olmazsa hp hic bi işe yaramaz bütün bu tarz oyundalarda böyle cünkü efektif hp diye bir sey var.Belli yüzdelere cektikten sonra haklısın ama armor eziyor.Ben hardcore da 50 yim simdiden kasıyorum chaos resist arada cok ucuza satıyor gözden kacıyor bakalım yetecek kadar kasabilcek miyim
Sosyal ağlarda paylaş

2x spark, fork, faster casting (+spell totem)

bütün ekran spark projectile'ları ile doluyor zaten. fork saçmalıyor spark ile, hele ki faster taktıktan sonra. merciless'a kadar totemlerin petsiz bir şekilde rareları öldürmesi 6-7 sn alıyor.

pack sizeların saçmalığı mapler yapıyorum, araya decoy olarak bir kaç minion saldıktan sonra grubun iki ucuna totemleri veriyorum, ilk target'a vuruyor 2 tane çıkıyor, 2 si diğer 2 target a vuruyor 4 tane çıkıyor, 4 tanesi 4 target'a vuruyor... böyle katlanarak gidiyor. tabii aşırı hızlı cast ettiği için birinci dalga 2. moba vurmadan 3. dalga çıkmış oluyor. moblar perma 120% inc. dmg taken halinde.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

ben o buildi kendim düşünüp şekillendirdim valla, forumdan build almışlığım yoktur.

partide istenmeme olayı spell effectlerin kapatılma opsiyonu eklendikten sonra ortadan kalkacaktır. full radius 4 aura veriyorum, boss fightları inanılmaz kolaylaştırıyorum, perma shock yapıyorum. görsel sorunlar ortadan kalktıktan sonra herkesin kesinlikle partide isteyeceği bir build.

bir de totemlerin OP olduğundan korkanlar için, bu totemlerin nerflenmiş hali, yakın zaman da tekrar nerflenmesi olası değil gibime geliyor.

bi nerf daha gelebilir meleeye buff geldiğinde. skill effect yakında gelicek gibi durmuyor ama evet geldiğinde çok güzel olucak dediğim gibi build güzel,armymancer totem falan OP skiller.hertürlü gideri var kısaca.
Mesela lightning arrow kullanan bir arkadaş var map partimde,tanımasam asla invite atmam adama , aoe light vurdugunda ben iptal oluyorum fps 5e düşüyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

keldron said:

GodBlessStoya said:

Kesinlikle katılmıyorum belli seviye resist ve armor olmazsa hp hic bi işe yaramaz bütün bu tarz oyundalarda böyle cünkü efektif hp diye bir sey var.Belli yüzdelere cektikten sonra haklısın ama armor eziyor.Ben hardcore da 50 yim simdiden kasıyorum chaos resist arada cok ucuza satıyor gözden kacıyor bakalım yetecek kadar kasabilcek miyim

eh sen 50 resistle gezin dediğimi düşündün herhalde resistler tabiki cap olucak ondan sonra life > armor.. 8k hp 5k armorum var marauderde faceroll yapiyorum saygılar. 85levelim bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...