Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

IQ Testi

monoscope

Öne çıkan mesajlar

escape said:

şimdi şurda okuduğumu yazıcaktım buraya bikaç paragraf ama üşendim...

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=30179264

alın okuyun şunu. bu topik de kapansın dfs

linke tıkladım
brocayı gördüm

hemen googleladım broca brain stuttering diye
tavşan deliği mübarek
Sosyal ağlarda paylaş

zararlı ya bu testler
insan kendisini bişey sanabiliyor 140 civarı çıkınca
halbuki büyük şehirde iyi eğitimli refah bir ailede büyüyünce çok normal o skor
sonra vasatlara bakıp nasılsa iyiyim nasılsa iyi olurum deyip kendini atıl bırakınca devamı iyi gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Çelişkileri de var zaten. Şu anki zamana ve şu anki değerler sistemine göre değerlendiriliyorsunuz. Ama hakikat bu deyil, daha manalı söylemek gerekirse bu olmayabilir.

Mesela vaktinde abd'deki ırççı beyaz bilim adamları siyah ırkın iq seviyesinin düşük olduğunu iddia edip bu geleneksel iq testini afrika'daki insanlara uygulayıp ardından haklı çıkarak tezini doğruladığını savunmuş vaktinde. Mesela bunun fazla mekanik ve de hakikatle alakası olmayan bir durum olduğunu anlamak için iq'nun ölçtüğünden daha farklı ve derin insani bir bakış açısı lazım gerekiyor.

Batılı eğitim sistemine göre yetişmeyen bir beynin bu sisteme göre yapılan testte sınıfta kalması çok doğalken bu yüzden zekasız kabul edilmesi çok da anlamlı değil aslında.

Gelgelelim benim de mesela şimdi beynim tam yetmedi ne demek istediğimi anlatmaya :D
Sosyal ağlarda paylaş

orta 2. sınıfta iken 7 tane zayıf getirince babam bu oğlan aptal herhalde diye iq testi yaptırtmıştı benim için. 127 çıkmıştı, lisede epey hava attığımı hatırlarım =)

valla çok net hatırlamıyorum, fakat epey bir gidip gelmiştim hastahaneye. öyle iki günde sonucu bulamıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu iq testinin bilimsel dayanağı varmı cidden?

yanı tam olarak neyi ölcüyo? processing powermı ölcüyo? ilişki kurma kabiliyetinimi ölcüyo? nedir yanı ölctüğü, süreli olmasının sebebi nedir veya? veya yazılı olmasının sebebi nedir? veya görsel olmasın sebebi?

vs vs vs varmı arastırmıs etmiş olan bi anlatıversenize, bu seferlik üsendim kendim arastırmaya. yoksa kimse napalım el mahkum okuruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...