ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 şu kaynak da yardımcı olabilir. http://www.howtomarryafinnishgirl.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 her ulkede var yabancya karsı ters davranıslar mesela istanbulda tecavüz edip öldürüyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ayfon Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Kafirleri öldürüp tecavüz etmek zaten emir yani bi terslik göremiyorum ben bunda. Benim dedigim soguk davraniyolar. Muhabbetten kaciniyolar filan! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Bunlar yenmez mi ya şunun tatlılığa bak sdf http://www.24haber.com/images/news/ayi_yavrusu.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 bunlar bızden daha musluman cıktı lan eve ayakkabı ılede gırmıolarmıs bızım kulture tek yakın tarafı bu harbıden.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Myrica said: GladricSpirit said: Merhaba arkadaşlar, Finlandiyada yaşayan arkadaşlardan biraz bilgi istiyorum. durum şöyleki benim finli bir nişanlım var ve 5 senedir beraberiz. türkiye zaten beni baymış durumdayı ve bu akp vs dincilerin ülkeyi resmen ele geçirmesinden sonra iyice bir kaçma isteği başladı bende. Fakat hatunla finlandiya hakkında konuştuğumuzda baya kötülüyor finlandiyayı. Turkiyede yaşamayı cok seviyo yemeği, havası vs çok guzel oralara gore.. bu düşünceden yola çıkarak bana gitmemek için yalan söylediğini düşünüyorum. Söylediklerinin arasında en çok beni korkutan şey aşırı derecede ırkçılarmış, mesela yolda yürürken özellikle gençler sırf yabancısın diye suratına falan turkurebilirmiş o derece. Aksamları metro vs guvenli değilmiş millet durmadan birbirini bıçaklıyormuş vs bunun gibi birçok hikaye. Aradnızda finlandiyada yaşayan varsa lütfen ordaki hayatla ilgili detaylar versin ve birazda bu yazdıklarımın doğruluk payı varmı bilmek istiyorum. Finlandiya rehberi blogumda mevcut: http://birgemiciningunlugu.blogspot.com/2012/11/finlandiya-hakknda-bilinmesi-gereken.html böylece reklamımıda yapayim. *Finli* diye birşey yok,onun adı *fin*dir.İlk önce onu düzelteyimde.Sen *almanlı* diyomusun? Her ülkede ırkçılık vardır ama kimse sokakta suratına falan tükürmez.En nihayetinde,ırkçılığın has olduğu ülkelerden birisi Türkiye. Finlerin çoğu kendi ülkesini kötüler zaten.Benim arkadaşım güneydoğu asya'ya gitmişti,şimdi mumla ariyo,sebep ise sadece *güneş var yaaa*.Finlerin kafası *güneş olan yer güzeldir* şeklinde.Burda terör var,tamamen şans eseri hayatta kaliyosun vs. desen anlamazlar. Kim kimi bıçakliyo ya? İstanbulda gece gezmemiş heralde kendisi.Cuma+cumartesi geceleri millet paso sarhoş olur o kadar. Kızın yemek konusunda dedikleri doğru şimdi,ne yalan söyliyim.Ama helsinkide güzel kebapçılar mevcut.Yunan restoranları falanda var zaten.Finler rengeyiği eti,ayı eti falan yiyo. Gidicem vs. demişsin iyi hoşta,Aile birleşimi vizesinin sonuçlanması 1 sene falan sürüyo.Gerçi evlilik zorunlu değil,2 sene birlikte yaşadığınızı kanıtlamanız lazım. Ayrica bizle finler arasında çok ciddi bi kültür uçurumu mevcut(bak fark demedim).Hatta finlerle diğer herkes arasında kültür uçurumu mevcut.Kitabida var *culture shock in finland* diye. Dışarıdan ülke çok güzel,çok kral,böyle sosyal imkanı var vs. gibi gözükebilirde,herşeye sıfırdan başlican onuda düşünmek lazım.0'dan dil öğrenicen,iş bulucan(göçmenlerin işsizlik oranı %25 falan),daha sonra ülke güzelleşmeye başlayacak. Diğer herşey rehberimde yaziyo zaten. İnternette sürüyle expat blog vs.de mevcut yabancılar tarafından yazılmış,onlarada bakıver. hatunu aldım blogunu baştan aşağı elimden geldiğince cevirdim buyur bakalım ne dicen diye :) baya güldük burda yazılanlar doğru hepsine katılıyor. suratlara tukurme muhabbetine açıklık getirdi :D dazlak ve deri ceketle gezen tipler varmış özellikle east border civarında bu adamlar cok tehlikeli oluyomuş yabancılara karşı. Birde gece güvenli olmaması olayını o bir erkek ben güvende hissetmiyorum diyo haklıda suclayamam bir suru somaliden vs tipler varmış ve evet tecavuz vs olayı oluyomuş. Verdiğin bilgiler içinde teşekkürler olay aslında gayet basit o kendi ülkesini bildiği için en pis tipleri ve olayları önümüze dökebiliyor, bizde aynısını kendi ülkemiz için yapıyoruz sonuçta şu anda içim gayet rahat hatta oraya gittiğimde wow servarlarına alacağım 10 pingi falan düşünüyorum yummy :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 "Tatar Ramazan" said: Bunlar yenmez mi ya şunun tatlılığa bak sdf http://www.24haber.com/images/news/ayi_yavrusu.jpg şu post öyle bir hava oluşturdu ki, yemek olarak inek, üstüne de tatlı olarak ayı yenecek gibi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 işe eğlence tarafından bakıyorum en azından forumda öyle yansıtıyorum. yoksa beni bekleyen zorlukların farkındayım şu anda o zor dönemlerde kötü durumda kalmamak için para biriktiriyoruz mesela 25k birikimle falan gidecezki zor zamanımızda kıyıda köşede birşeyler olsun. Gider gitmez iş bulamicam sonuçta ama ben dil öğrenirken çalışma taraftarıyım aslında pek wow'a falan zaman kalmicak. dil olmadanda yapabileceğin işler temizlik vs gibi dandik işler olur heralde ve buna dahi hazırım şu anda. orda kendime 5 sene falan vercem bakalım adapte olabilcemmi diye ki istanbuldaki öküzlere alışan heryerde yapar abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 yazar olsam yurt dışına gidenler ve seks beklentileri isimli kısa hikayelerden oluşan bir kitap yazardım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 moğol deil mi olm bu finler ne kasıosunuz bu kadar görende nordic master race sanacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 nordic master race grönland da yaşıyor bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2013 abi taaa 300-400 sene önce bütün dünyayı sömüren avrupa o zamanlar tüm ticaret sistemini oturtmuş, her zaman kazanacagı oyunu oynatıyor rakiplerine, ondan biz dünyanın kaybeden tarafıyız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Şu anda komple eğitim sistemi en iyi 3 ülke Güney Kore, Finlandiya ve Singapur olarak görülüyor. ABD eğitimi mesela sürekli gerilemekte. Gelecekte Çin mi ABD mi diyenler, Finlandiya ve Güney Kore'yi sıkça duyunca şaşırmasınlar. Ayrıca Angry Birds de Finlandiya'da :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 lol süper güç olarak finliler... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Dfvgsafxssddy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 10, 2013 bu finlandiya gecen yıllarda ekonomık krızden ıflasın esıgınede gelmıstı cabuk toparlamıslar. nufus yok kı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 12, 2013 Myrica eline sağlık, blog yazın gerçekten çok güzel olmuş. Baştan sona sıkılmadan okudum valla, özendim ayrıca :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 çok güzel yazı olmuş, emeğine sağlık. Restoranda okudum, hanım çok kızdı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2013 evet arkadasımız yengeyle finlandiya ya gitti mi son durumda.. gelişmeler ne yönde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2013 bck said: evet arkadasımız yengeyle finlandiya ya gitti mi son durumda.. gelişmeler ne yönde.. henüz değil gitmemize en az 1 sene var. Şu anda para biriktirmekle mesguluz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Myrica said: GladricSpirit said: bck said: evet arkadasımız yengeyle finlandiya ya gitti mi son durumda.. gelişmeler ne yönde.. henüz değil gitmemize en az 1 sene var. Şu anda para biriktirmekle mesguluz :) oturma izni başvurusu 1 sene sürüyo zaten:P oturma izninde sorun çıkmaz heralde.. en azından türkiyede çıkmıyor. biliyorsun bir randevu tarihi vs veriyolar o tarihe kadar o kagıt sayesinde kalabiliyosun. sistem çok farlı değildir birkaç forumda blog ta vs baktım benzer şeyler diyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Myrica said: türkiyede yabancılar için oturum izninde problem çıktığını daha görmedim ben. 3. dünya ülke olaraktan. Ya finlandiyaya turist vizesiyle gidip başvuruyu ordan yaparsın(eline kağıt verirler,başvuru sonuçlanana kadar hiçbir hakkın olmaz,başka schengen ülkelerine bile gidemezsin,kös kös evde oturursun). Ya da elçiliğe başvurursun,başvuru sonuçlanana kadar ülkende kalip çalişip para biriktirirsin. Finlerin bürokrasisi rusyadan alınma,öyle *panpa çabuk sonuçlanır,temiz başvuru yaaaae* dersen,hayatın kayar. Turist vizesi bile 3 haftada sonuçlanıyor. hayatım neden kaydın panpa ya :D en fazla bir ucak parası verip turkiyede takılırım bir sure sonra geri giderim haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
marksman Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2013 nasıl bi ülkeymiş bu arkadaş. Myrica nın blogunu okudum, iki gündür ortalıkta 'acımasız dürüst' olarak geziyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Myrica said: GladricSpirit said: Myrica said: türkiyede yabancılar için oturum izninde problem çıktığını daha görmedim ben. 3. dünya ülke olaraktan. Ya finlandiyaya turist vizesiyle gidip başvuruyu ordan yaparsın(eline kağıt verirler,başvuru sonuçlanana kadar hiçbir hakkın olmaz,başka schengen ülkelerine bile gidemezsin,kös kös evde oturursun). Ya da elçiliğe başvurursun,başvuru sonuçlanana kadar ülkende kalip çalişip para biriktirirsin. Finlerin bürokrasisi rusyadan alınma,öyle *panpa çabuk sonuçlanır,temiz başvuru yaaaae* dersen,hayatın kayar. Turist vizesi bile 3 haftada sonuçlanıyor. hayatım neden kaydın panpa ya :D en fazla bir ucak parası verip turkiyede takılırım bir sure sonra geri giderim haha pasaportunu göçmenlik bürosuna gönderiyolar. Ülkeden dışarı adımını atamazsın. ya bu durumu hatunla konustum evet oyleymis :( sıkıntıdan patlarım lan ben :( artık evde fince calısıp house husband modu takılcaz bir sure lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GladricSpirit Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2013 su anda korkudan iste bile fince olayına giriştim livemocha ve buldugum diğer sitelerden en azından başlangıç kısmını düzeltirsem orda hızlı başlamış olurum. sonuçta 1-2 sene bu dil olayına harcıcaz gözüken o. edit: şuna çok güldüm direk bizim kürtler geldi aklıma :D Look out! Varo! (VAH-roh!) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar