Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Hava Kuvvetlerinde 80 pilot istifa etti


Aket-Atum

Öne çıkan mesajlar

Ekşisözlükte denk gelmesem duymayacaktım, hatta söylenenlere göre sayı 110'a çıkmış.

said:

Komutanların tutuklanması ve ekonomik nedenlerle genç pilotlar askeriyeden ayrılma kararı aldı. 10 yıllık hizmet süresini dolduranlardan 80'i istifa ediyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 400 civarında muvazzaf ve emekli komutanın değişik davalar nedeniyle tutuklanması ve ekonomik nedenler, zorunlu görev süresini dolduranların ayrılmalarına da sebep oluyor.

Türk Hava Kuvvetleri'nde görevli pilotlar, daha yüksek aylıkla özel havayolu şirketlerine geçmek için başvururken, büyük bir kan kaybını da beraberinde getiriyor.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 10 yıllık zorunlu çalışma süresini dolduran pilotlardan 80'inin ayrılmak için ilgili makamlara başvurduğu bildirildi.,

Komutanlar ise pilotları kararlarından vazgeçirmek için iknaya çalışıyor.

Başvurular 28 Şubat'a kadar devam edecek. Bu sürede sayının daha da artması bekleniyor.


http://www.f5haber.com/postmedya/hava-kuvvetlerinde-istifa-depremi-haberi-3648576/

Sanırım yılların kahvehane geyiği olan "Amerikanın elinde kodlar var isterse uçakları düşürür, İsrail'e de vermişler aynı kodu" kodlarına gerek kalmamış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamlarin yeri dolmaz. o bilinsin bi kere. bi jet plotunu yetistirmek inanilmaz masrafli ve bu adamlarin hepsi fiziksel ve mental olarak kusursuza yakin ozel secilmis adamlar.

daha bir hafta once esi f16 pilotu olan bi arkadasimla konusurken kendisi soyledi, cok huzursuzuz durduk yere tutuklanmadan ozele gecmeye calisiyor esim herkes gibi demisti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İstifanın tek sebebinin para olduğunu düşünmüyorum ben, ağırlıklı olarak bu yüzden olsa da. AKP-Asker çekişmesinde yaşanan huzursuzluk adamlarda shell shock etkisi yarattı heralde.

Bülent Arınç cıkar yarın "allahtasn bunlarla savaşa gitmiyoruz, savaş sırasında emekli bile olurdu bunlar" der konu kapanır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...