Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 "neredeyse" buna dahil olmayan doğada özgür olmayı tercih etmeyecek hayvan nedir? cidden merak edit; vejeteryan mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 değilim. çelik ayna kilit. hadi by Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 oh ilkokul seviyesine döndün. doğada özgür olmayı tercih etmeyecek, senin cümlende "neredeyse" ile ifade edilen evcil hayvan nedir öğrenemedik. ayrıca "hayvanlara yazık zincire vurmayın" diyip, o doğa yüzü görmemiş besi hayvanlarını tüketerek bu işi yapanlara da destek oluyorsun. kısaca: boş laf. sadece laf etmek için etme. bir idealin varsa arkasında dur. köpek besleyenlere sadist demek seni hayvansever yapmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistllin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Ya arkadaşlar kusura bakmayın da hepiniz için söylemiyorum bunu sadece laf olsun muhalefet olsun diye yazanlar var aranızda yardımcı olmaktan ziyade(lafım herkese değil) biri demiş,100 dolar hayvan ticareti muhabbeti yapmış ben bu hayvanı satmak için almıyorum bu bir,ki adamda çok haklı ki sembolik bir para istiyo aşı parasıdır falan filan vs..barınak muhabbetini daha öncede söyledim daha önceden hayvan bakmış olsam bir dakika durmam direk barınaktan alırım,ama köpek benimle büyüsün istiyorum,sizin mantığınızla düşünüyorum tamam barınakta birsürü köpek var iyi güzel de bu bana veren arkadaştan da bu köpeği sen almassan ben almassam bu adam bu köpeği ne yapıcak yine barınağa vermiycek mi ? ama forumda öyle insanlar var ki hayvansever tarafta olan kişileri bile kendilerine karşı taraf alıyorlar neymiş eve kapatmak falan filan,kardeşim benim evim 3 katlı bahçeli teraslı müsait,dışarda tek başına bulamıyacağı ortamı bende bulucak kışın evin içinde yazın çimlerde oynayarak neyin doğal ortamından bahsediyosunuz,tamam o zaman golden'ı dışarı bırakalım 1 ay sonra dışarda başı boş gezen kurt köpekleriyle kaynaşsınlar neymiş hayvan rahat büyüsün neyse bu kadar açıklama yeter anlayana.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Raistllin said: ....sizin mantığınızla düşünüyorum tamam barınakta birsürü köpek var iyi güzel de bu bana veren arkadaştan da bu köpeği sen almassan ben almassam bu adam bu köpeği ne yapıcak yine barınağa vermiycek mi ?... şu mantıklı gayet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Dworgian said: sen her köpek besleyene sadist de, sana karşı argüman getirince bitirelim de. olur canım, devam etmek istersen söyle sana laflar hazırlarım ben. sadist miyiz şimdi, güzelmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 evet. ayrıca aklı selim insanlar bizim sadist olduğumuzu ve benim söylediklerimin saçma olduğunu anlarmış. köpekler özgürlüğü severmiş hayvan oldukları için doğada olmaları gerekirmiş ama evde köle gibi (arkadaşın tabiriyle) yaşamayı seven hayvanlar da yok değilmiş (neler bilemiyoruz) işte. en son ilkokul levelında terk etti kendisi topic i Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 bu arada köpekler yüzyıllardır insanla birlikte yaşamış ve evrimleşmiş bir tür. evde yaşadığı zaman "zavallı köpeği hapsetmiş" olmuyorsun, çünkü zaten sahibiyle birlikte yaşamaktan çok keyif alıyor. sokak köpekleri bile bir insanla birlikte yaşamak ister. leopar gibi doğada tek başına yaşayan canlı da değil hani, evde bakınca "hayvanı hapsetmiş" olucaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 dur daha oraya gelemedik. henüz yanlış genellemeleri düzeltme aşamasındayız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Bundan 3 sene önce köpek alacaktım ben de. Birkaç veterinere danıştım. Son danıştığım veteriner, alma, eziyet edersin köpeğe, eğer bir süre sonra bahçeli bir evin olursa, hayvanı bahçede serbest bırakabilecek bir bahçen olursa o zaman al dedi. Düşündüm, taşındım, haklı buldum veterineri, almadım. O küçük ev köpekleri biliyorsunuz ki, doğal türler değiller. Köpek aslında doğada, özgür olması gereken bir hayvan. İnsana mahkum olacak kadar zayıf, süs köpeklerini üreten yine insandır. Suçlusu insan, nedeni ise gösteriş merakı, para vs. Köpeklerdeki kronik rahatsızlıkların sebebi de büyük ölçüde insan. Sonradan üretilen türlerde bu tip imalat hataları oluyor tabi. Normalde iş doğanın kendisine bırakılsa, neyse o konuya girmeyeyeyim... Barınaktan bir köpek alıp evde beslemek, insanlar tarafından hayvanlara yapılan eziyetlerin, bir tür telafi edilmeye çalışılması diye düşünüyorum. Yapılması gereken şey bu. Özellikle çiftliklerden, pet shoplardan, bu işi ticarete dökenlerden kesinlikle ve kesinlikle köpek ve evcil hayvan almamak lazım. Evde köpek besleyenler cani, psikopat değil tabi. Çoğu hayvanları seviyor. Ama işte sevgi de bazen zarar verebiliyor hayvanlara. Yine de, tekrar edeyim, yapılacak en iyi şey, barınaktan köpek almak. Natgeo Wild'da bir programın reklamı var. Ev kedisinden bahsediyor. Kedi, zor kazanılmış yemeğini yedikten sonra (görüntüde evde mama yiyordur), günlük zorunlu işlerini yapar (yalanıyor, temizleniyor) sonrasında ise muhteşem yatış pozisyonunu bulur (koltukta yatıyor). Av becerileri çok gelişmiştir, avına sessizce yaklaşır ve en uygun anda ölümcül saldırısını yapar (10cm ötedeki lazer pointerdan çıkan ışığı yakalıyor). Sonrasında şu vurucu cümleyi söylüyorlar. Eğer büyük kedileri korumazsak, yakında bu tip belgeselleri seyretmek zorunda kalacağız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Abi şunu anlamyorum. dediklerin doğru. üretilmiş cinsler var, golden kurt vb köpeklerin geniş alana ihtiyacı olur vs. Ama olay "kısıtlamaya" gelince, orada niye sadece köpek konu oluyor bunu çözemiyorum. Evcil hayvan olayı toptan tartışılsa anlarım. Balıklar çok mu memnun 30 cm yerde olmaktan? Kuşlar mutlu mu kafesinin içinde (muhabbet kuşlarını evde gezdirirken cam açmayın derler uçar gider diye) Ama köpekler insanlarla birlikte olmuştur zaten hep. Sokakta köpekler var (bkz; doğadalar yani.) bu köpekle ilgilenip ona yemek verdiğinde sevinmiyor mu? seviniyor. Bu köpekle 2. kez karşılaştığında hatırlıyor seni, teşekkür bile ediyor beslediğin için. Şimdi bu hayvana biri ev de verse, sokakta soğukta tehlikede yatmasa hayvan. Kısıtlanmış mı olur sizce kurtarılmış mı? Sokaktaki bir evsiz insana barınak versen "özgürüm ben bırakın" mı der, teşekkür mü eder? Benim köpeğim kendisini benimle kardeş sanıyordu (kanserden öldü yazık 8 yaşında iken). ne yersek ondan yer, ne zaman isterse gezdirilir, sevgi görür, bunu bilir ve sevgisini gösterirdi. ben bunun sadistlik, şımarıklık ya da bencillik olduğunu düşünmüyorum. Bir hayvanı alıp sahiplendikten sonra ona nasıl davrandığın belirler senin sadistliğini de şımarıklığını da. Önemli olan onun senin malın değil, bakımını üstlendiğin bir varlık olduğunu unutmamakta. kedi, köpek, kuş, yılan farketmez O canlı seninle durmak istemezse tutamazsın zaten. Örnek; kedim dişi idi, ankara kedisi, bir gün erkek bir kedinin peşinden gitti, gidiş o gidiş (bodrum da lol). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Afrikadaki avcı köpekler hariç doğada yaşayan köpek var mi? Nerdeyse bütün ırklar insan üretimi değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Ataları gri kurtlar zaten 15.000 yıl önce. Ama evet cogu tür genetik olarak istenildigi gibi uretilmis durumda zaten. Tabii biyolog vs degilim bilemiyorum doga da hangi tarz köpekler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Konu köpek olduğu için kısıtlama olayında köpekten bahsediyoruz. Hayvanat bahçesindeki filleri mi inceleyelim, kısıtlanmışlar mı acaba diye, yoksa gösteri yunuslarını mı? Evet, doğada yaşayan sadece afrikadaki vahşi köpekler var. Bütün ırklar insan üretimi. Bazı üretimler çok başarılı. İşe yarar köpekler yapmışlar (çoban köpekleri) ama bazı ırklar soytarılık (bence). Doğru düzgün koşamayan köpeği hangi zihniyetle yaparlar? (o sosis dedikleri). Ben tüm köpekler doğada kendi başına yaşasın demiyorum. Doğada, insana yakın yaşaması en güzeli, en sağlıklısı diyorum. İnsan için bile böyle değil mi? Tabi her zaman en sağlıklısını yapmıyoruz, kendimiz için bile yapmıyoruz. Ama gerçekler değişmiyor. En azından yaparken, ne yaptığımızı bilelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 E ne yapılsın mesela. Bir kanun çıksın, köpekleri evcil hayvan olarak bulundurmak yasaklansın, doğaya salınsınlar. Bu mu çözüm şu durumda? Bu iyi mi olur onlar için? Ya da bunlar doğal değil diyerek yok mu edilsin üretilen türler? Yani köpekleri kısıtlamayın (bu lafa hala katılmıyorum apartmanda beslenen zavallı tazılar kurtlar vb antreman ihtiyacı olan ama yapamayan türler dışında) diyenler ne gibi bir çözüm önerir ki? Gerçekten benim görüşüm dar olabilir ama başka birinin aklına gelebilir çözüm. Ama hayır, konu "hayvanı hapsetmek" olunca (arkadaş bana inşallah hapse girersin derken empati yapmamı istedigi belli) bunu sadece köpekle kısıtlayamazsınız. Toptan evcil hayvan kavramını irdelemek gerekir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DrStein Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Anlamak istemediğini seziyorum. O yüzden son mesajım olacak bu konuda. E ne yapılsın mesela. Bir kanun çıksın, köpekleri evcil hayvan olarak bulundurmak yasaklansın, doğaya salınsınlar. Bu mu çözüm şu durumda? Bu iyi mi olur onlar için? Yazılanlardan, hayvan ticaretinin ve saçma şekillerde üretilmesinin/çiftleştirilmesinin yasaklanması gerektiğini anlaman gerekirken, çok yanlış bir yere gelmiş, saçma bir soru sormuşsun. Doğrusu hayvan ticaretini engellemek. Ya da bunlar doğal değil diyerek yok mu edilsin üretilen türler? öyle bir şey mi dedim? nasıl buraya çektin? aslında insanların anlaması gereken, koşamayan bir bir köpeği, sırf şekli komik, yüzü masum diye almamaları gerektiği. aslında doğaya kalırsa, doğa yok ediyor yetersiz türleri, doğa acımasız, ama insan kadar değil. En azından, fiziken çok yetersiz türlerin üretilmemesi gerekir. Ama sağlıklı cinsler de var. Kimse bunların yok edilmesi gerektiğini söyleyemez. Yani köpekleri kısıtlamayın (bu lafa hala katılmıyorum apartmanda beslenen zavallı tazılar kurtlar vb antreman ihtiyacı olan ama yapamayan türler dışında) diyenler ne gibi bir çözüm önerir ki? o evde beslenen köpekler kısıtlanıyor evet. genlerinde var koşmak, koklamak, çiftleşmek, avlanmak, sürü olmak, sosyalleşmek. yeni türlerin varoluşu en fazla 300-400 yıl öncesine gidiyor. Ancak genlerden aktarılan bilgiler, içgüdüler o kadar çabuk değişmiyor. yani senin vereceğin sevgi, o hayvan için en önemli şey değil. sadece sen öyle olduğuna inanmak istiyorsun. buradan sakın, hayvanlara verilen sevgi gereksizdir sonucuna varma. Ama hayır, konu "hayvanı hapsetmek" olunca (arkadaş bana inşallah hapse girersin derken empati yapmamı istedigi belli) bunu sadece köpekle kısıtlayamazsınız. Toptan evcil hayvan kavramını irdelemek gerekir Daha önce buna cevap verdim sanırım. konu köpek olunca köpek konuşuldu. köpek yerine başka bir hayvanı koyup, benzer şekilde düşünebiliriz. sonuçta ne yapmak gerekir? ben olsam, gider barınaktan köpek alırım. en azından bir hayvanın yaşam şartlarını biraz düzeltmiş olurdum, mükemmele getiremesem bile. edit: bazı yerlerde türler yazmışım, cinsler olacak o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Senin dediklerin konuya doğru yaklaşım. Benim esas kızdığım "evde köpek besleyenler sadisttir" gibi saçmalıkta üst seviye bir yorum yapan arkadaş. Zaten köpek değil evcil hayvan diye genellemeye başlamam da onun o saçma mesajıyla oldu (geriye dönüp okursan anlarsın dediğimi) Bunun dışında köpek (genel olarak hayvan) ticareti köle ticareti gibi bir durum dönüp baktığında şu an. O hayvanların petshoplarda halini görünce içim acıyor hallerine. Evde o kocaman hayvanları sırf görüntüsü güzel diye beslemek de hayvanın doğasına ters. Ama işte gel gör ki, sadece evde bakılmak için yaratılmış türlerin de varlığı ve çoğalmaya devam edeceği bir gerçek. Barınaktan köpek almak bir çözüm elbette. Ama bu arkadaşın (topic sahibi) durumunda zaten bakamayacağını anlamış bir kişiden 100 usd gibi çok komik bir rakama (ki bu da ticaret değil sadece verecek kişinin masrafının ufak bir kısmının karşılanması sayılır) alacak köpeği. Bu arkadaşa da "git barınaktan al" demek garip kaçabilir çünkü şu an sahi olan kişi de barınağa verecek er geç bakamayınca. Ayrıca vereceğim sevgi en önemli şey demedim ki. Sevgi veriyorum, bakımını sağlıyorum, yaşamını kolaylaştırıyorum ve o da karşılığında bana sadece kendi sevgisini veriyor. Burada konuşurken de golden, kurt, husky vb için konuşmuyorum çünkü bahçeli bir evim olmadığı için öyle bir köpek almadım. Sadece 1 kere american spaniel cocker ım oldu, onu da çulluk avına götüremedim keşke götürebilseydim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 5 sayfa ne konuştunuz bilmiyorum da, ilk mesaja cevaben nacizane yorumlarımı koyayım. ben goldenımı aldığımda aynı özelliklerdeydi seninki gibi, sütten yeni kesilmişti, müstakil evde dışarıda kalacak etc etc. ilk gece aldık, benim kucağımda geldi eve. gece banyonun önüne bir yatak yaptık ona, orada yatıyor, hayvanı koyuyorum yatağına, bi bakıyorum kapıdan geliyor yatağın yanına, geri koyuyorum geri geliyor. ille yanımda yerde yatacak. iyi dedim yattım. abi yarım saat ya geçti ya geçmedi. o ne koku? ulan kapıyı da kapattık. hayvan LPG tankı gibi. yemin ediyorum ben hayatımda 10snde bir osuran bir varlığa rast gelmedim. annemler gecenin bir vakti kokudan uyanmış (kapı kapalı) evin içinde köpek boku aranıyorlar... dedim elektriği yakmayın havaya uçmayalım... sütten yeni kesilmiş köpeğe dikkat. tuvalet eğitimi goldenlarda çok kolay. bizimki sadece ilk geldiği akşam bir kere halıya yaptı. çamaşır suyu bilmemne temizledik ondan sonra tuvaletinin olduğu yere çişini götürünce hayvan kokusuna alıştı hep oraya yapmaya başladı. Tabi büyük tuvaleti sıkıntı. hayvan zaten 6-7 aylık olmadan büyük tuvaletini düzene sokamıyorsun. gerçi anlatacağım yöntem için çok da gerek yok. goldenlar büyük tuvaletlerini yaparken küçük tuvaletlerine nazaran daha popolarını kıvırarak pozisyon alıyorlar. tam o sırada altına gazete sürüyorduk hooop kaka gazeteye gazete torbaya torba çöpe. tabi bazen hayvan azcık hareket ediyor onlar standart sapma artık... yalnız kesinlikle hayvana eğitim tasması alın, sokakta ne zaman sahibini çekiştiren bir köpek görsem yemin ediyorum herifin ağzını burnunu kırasım geliyor. bir de özellikle goldenlar için; sakın şımartmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 o şeker tatlı barışçıl hayvana zulüm etmeyi, öldürmeyi öğretmek istemen ve bunu yapamadığın için üzüntü duyman herşeyi özetliyor!11!11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 acaba lethe kime demiş =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raistllin Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Dworgian said: acaba lethe kime demiş =) haha aynen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 o değilde bizim bir aile dostmuzun rottweiler köpekleri kanserden öldü. şu zamanda artık köpekler bile kanser oluyor, hep bu yapay mamalar yüzünden. sadist damgası yemeden önce, zekeriyaköyde müstakil evde oturuyorlar, ortamda gayet doğal yani. bayada ilgililerdi, babam yaşında adam akşamları bile antreman yaptırıyordu köpeğe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 ama sonuçta kendi keyfi için. dimi. köpeği düşündüğü yok. zevk düşkünü köpek sahipleri !!1!11! lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 herşeyi unut. bunu biliyorsun, çünkü onun senin gözlerinin içine baktığı anı biliyorsun. biliyor ve anlıyorsan evet. göz göze geldiğinde o sana neye ihtiyaç duyduğunu söylüyor. bak o'na. sadece sevginle bak o'na. sevginle. başka hiçbirşeye ihtiyacın yok, onun da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2013 fazla duygusal oldu bu. tartışmanın boyutu oradan çok uzakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar