Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektronik Sigara

Wolas

Öne çıkan mesajlar

Selamlar günlük ortalama 10-12 sigara içiyorum öyle sigara içmeyince de çok büyük sorunlarım falan olmuyor bu yüzden genelde Winston Blue içiyorum bazen nikotini bol olsun istediğimde sarma sigara içiyorum. Şimdi merak ettiğim bu elektronik sigaralar benim ayarımda sigara içen biri için gereksiz masraf mı olur? Bu nikotin tüpleri yaklaşık kaç paket sigaraya denk geliyor acaba?

not: ve son olarak buna uygun likit tavsiyeniz var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanıyorum aleti şimdi. Harika birşey bu. Normalde canım sigara istediğinde bir tane yakar içerdim biteseye kadar. Bunda o yoksunluk hissi iki zırtta geçiyor. Bu süper birşeymiş. Yanlız tek kötü tarafı onca sene sigaraya verdiğim paralar için mal gibi hissettirmesi. O da geçer zamanla herhalde :D
Sosyal ağlarda paylaş

Odeon said:

joyetech al sorun yasamazsin.

likit olarak flavourart sitesinden siparis vericem ama 45 gun diyor gelme suresine.

birde 18mg denedim bogazim yandi icemedim. 12mg nikotin iciyorum su anda.

flavourartin 9 lugundan alip efendi efendi takilsammi diye dusunuyorum.
tukkanda 10 ml likit 5 oyro sitede 100 ml 10 oyro ...

17 ocakta siparis vermisim ben hala yollamadilar hakkaten 45 gun yani haberiniz olsun sdfadg
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Başlayanlar İçin E-Sigara

Oldukça uzun bir yazı oldu ama yeni başlayacaklara yardımcı olur heralde. Soru cevap şeklinde gidecem inşallah kafası karışanlara yardımcı olur.

1- Çakma mı yoksa orijinal mi?

Bu sorunun cevabı aslında tamamen para durumunuza bağlı ama ben gene de ne beklemeniz gerektiğini yazayım. Çakma takımlarda temel olarak üç sıkıntı var.

Aromanın kaybolması. Alacağınız çakma atomizerin kalitesi çok düşük olacağı için içerisine ne kadar kaliteli sıvı koyarsanız koyun aromanın büyük bir kısmını kaybedeceksiniz. Bugün ofiste canlı canlı test ettik bu olayı. 2 tane Tahtakaleden alınma çakma CE4 atomizer ve bir tane orijinal CE6 atomizer ile aynı Joyetech’in orijinal sıvısını test ettik. Orijinal CE6 atomizer buram buram mentol tadı verirken, çakma CE4lerden bir tanesi dumanla birlikte çok ufak bir nane tadı verdi. Bir diğeri ise bariz bir şekilde yanık tadı veriyordu.

Pil ömrü. Hafif yoğun kullanıcı iseniz aldığınız pil sizi en fazla bir gün götürecektir. Arkadaş çevrenizde “aa hacıt versene iki çekeyim” diyen adamlar varsa sürekli, kendinizi akşam akşam pilinizin şarj olmasını beklerken bulabilirsiniz. Bu da tecrübeyle sabittir.

Malların dayanıksızlığı. Atomizer’iniz ansızın duman üretmemeye, az duman üretmeye, sıvı sızdırmaya başlayabilir. Daha yeni aldığınız pil birkaç kullanımda kullanım ömrü ciddi açıda düşebilir. Özellikle atomizer kısmı gene tecrübeyle sabittir.

En nihayetinde iyi bakarsanız alete, bir kere alıp, en azından atomizeri orijinal almak çok daha mantıklı bir yatırım.

2- Başlangıç Kiti mi Toplama mı?
Bu sorunun cevabı alacağınız mağazada satılan kitlere bağlı. Öncelikle şunu kafanıza kazıyın EGO C4-CE4-C5-CE5-C6-CE6 diye bir set yoktur. Ego ürünleri Joyetech firması tarafından üretilir ve belirli başlı setler halindedir. Bunların en bilineni Ego E-Roll, Ego-T ve Ego-C dir. İnternet sitesine girip bakarsanız CE4 modeli gibi bir model olmadığını görürsünüz. Ego-T ve Ego-C neredeyse aynı takımdır, tek farkı atomizer kafası değişir mesela.
CE4, CE6 gibi Atomizerler ise, başka firmaların, Ego piller ile uyumlu olmak üzere yarattığı custom atomizerlerdir. Aynı zamanda CE6 atomizerini mesela üreten tek bir firma yoktur, bu sadece model adıdır.

Yani? Yani siz Ego CE6 takımı alıcam derken, satıcı size kitleme yapabilir. Nasıl oluyor? Mesela size önce 650mah pilli EGO-C takımı veriyor, onun yanına ekstradan CE6 atomizer koyuyor. Sizin elinizde bir anda kullanmadığınız EGO-C atomizeri ve onun yedek parçaları oluyor. Böyle bir takıma 200 lira para bayılırken, aynı paraya 1000mah pil, şarj aleti ve CE6 atomizer alabilirsiniz. Kısacası alacağınız kitin içeriğini okuyun. Sizin tek ihtiyacınız olan Şarj Aleti + Pil ve Atomizer.

3- Kendim Toplamaya Karar Verdim, Ne Yapayım?
Öncelikle kullanım şeklinize karar verin.

Atomizer
Şuna karar verin, fazla buhar + fazla sıvı tüketimi + fazla pil tüketimi mi? Yoksa normal duman + normal sıvı tüketimi + normal pil tüketimi mi? Eğer ben nargile gibi içeceğim arkadaş diyorsanız 1,5-2,0 OHM arası bir atomizer alacaksınız kendinize. Mesela Smoktech Screw Tank 1,5 Ohm’dir ve 6ml sıvı alır, nargile gibi duman çıkarır ama sıvıya da acımaz. Kanger T3 Atomizer ise 2.4 Ohm’dir ve standart kabul edilir. Kararınızı buna göre verin.

Pil
Tamamen size kalmış. İster çakma alın ister orijinal. Orijinal alırsanız kullanım şeklinize göre mah seviyesine bakarak alın.

En Önemlisi: Sıvı

Bana göre elektronik sigarayı vezir de rezil de eden tamamen sıvısı. Öncelikle şunu aklınızda bulundurun, ilk denediğiniz sıvı da doğruyu bulamamanız çok normal. Piyasada üç tane sıvı markası var rağbet gören: Dekang, Flavor Art ve Joyetech. Bunların arasından en iyisi diye bir şey bence yok. Her firmanın belirli aromalarda sıçtığı ve aştığı oluyor.
Mesela Dekang’ın Nane ve Çikolatası rezaletken, Red Bull aroması muhteşem geliyor. O yüzden misal Elma seviyorsanız, Dekang’ın elmasını sevmediyseniz elma kötü demeden önce başka markanın elma sıvısını deneyin.

Buradan sonrasında tek dikkat edeceğiniz nikotin miktarıdır. Yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem 12mg üstünde nikotinli sıvıya girmesinler kafadan. 8 sene Parliament Light, zamanında günde 2 paket Backwoods’u içine çekerek içen biri olarak 18mg nikotini çok ağır buldum mesela. Tavsiyem giriş olarak 12mg’la giriş yapın kesme/kesmeme oranına göre bir dahaki sıvınızda arttırıp/azaltırsınız.

Tavsiye:
İlla ki bana bir şey tavsiye et diyen arkadaşlara şu seti tavsiye edeceğim. Bunu tavsiye etmemdeki amaç içerisinde gereksiz ürünler olmadığı için fiyatının makul seviyede olması.

Sonsigaran.com Joyetech'in kendi sitesinde Türkiye Distribütör'ü olarak yazdığı bir firma. Esigaramarket.com ise Perpa'da dükkanları olan bir firma. İki firmada kaliteli orijinal mal satıyor ve güvenilirler. Nereden aklınıza yatarsa oradan alışveriş yapın.
Sosyal ağlarda paylaş

ego-T almayın bu arada atomizer olarak. hediye geldi bana içinde.

yok korkunç bir plastik tadı kokusu geliyo bir garip böle. mide bulandırıcak kadar kötü. aynı likidi ce6 atomizerde içiyorum mis gibi sigaradan çok seviyorum. ego-t'de denedim korkunç

ce6 standart sınıf atomizer sanırım. şimdi benim merak ettiğim birşey var.

bu atomizerin ömrü var ve bitiyor dimi? sonra napıyoruz? yenisinden mi almam gerekiyor? yoksa temizletme yok kafa taktırma falan bişiler okudum ama nedir ne değildir anlamadım. bide ne zaman yapmak gerekiyo bunu falan? izmirde var mı yapan bide
Sosyal ağlarda paylaş

valla bak daha demin elime vision vivi nova takimi geldi. 4,5 volt'a ayarlanmis pil ile 1,8 ohm atomizer kombinasyonu denedim, tam nargile dumani verdi ama aromayi acayip yakti. tavsiyesim 2,4-2,0 ohm arasi bir baslik alman. duman/aroma dengesini en iyi onlar tutturuyor gorebildigim kadariyla.

simdi elimdeki vision vivi nova ile biraz daha iceyim, tam otursun aromasi daha detayli yazarim voltaj / ohm kombinasyonlarinin ne sonuc verdigini.

edit: direkt baslik ornegi veremiyorum cunku her markanin basligindaki ohm degisiyor. mesela smoktech'in CE6'lari Dualcoil ve 2,0 ohm. Vision'in CE6'si ise 2,4 ohm. Ohm seviyelerine bakarak kafana yatan bir CE6 atomizer al derim.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...