Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aşırı ısınan laptop sorunsalı

roket adam

Öne çıkan mesajlar

Casper, i7 işlemcili, 2.5 yaşında bir makine. Aşırı ısınıp kapanıyor sürekli. Fan hızı sürekli olmak yerine birer saniyelik aralıklarla pik yapıyor, sonra azalıyor, artıyor, azalıyor, sonra bi süre artıyor sürekli, 5-10-20 dakika sonra da kapanıyor.

Fan bozuk değil. Bilgisayarın içi çok pis görünmüyor. BIOS'ta fan ayarı yok, SpeedFan da fan hızlarını ayarlayamıyor. İşlemci hızını da düşürmek dahil olmak üzere her türlü çözümü kabul ediyoruz. Ne yapalım?
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten alt kapağını açıp bir çift fan yerleştirdik, cooler tamam yani. Servise gönderemiyoruz şu an.

Aslında downclock etsek nasıl ederiz diye sormak istiyordum. Yani gerekmediğinde düşük hızda çalışsın alet ki ısınmasın. Ve mümkünse fanları da manuel ayarlayabilelim. Bu konuda SpeedFan ve BIOS dışında bir çözüm bilen var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

Evet çalıştı şimdi, de BIOS ile alakalı bir şey yok ki içinde ahahahhaha. Allahım ne rezalet marka bu Casper ya. İnanamıyorum yani. Bir ürün bu kadar mı boktan olur. Downclock edeyim ^+k makinasını, 300mhz'da çalışsın bile diyemiyorsun ya lan.

Arkadaş almış zaten benim değil. Laptop alındığında arkadaş değildik, yoksa aldırır mıyım ya. Yazık günah. Bende başka laptop var zaten. Kral laptop.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...