Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

72.5 millet


Cipetpet

Öne çıkan mesajlar

abi çok komik lan ahahahahhaha

Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Serdar Özbayraklar, “Çamlıca Tepesi’ne yapılacak caminin minaresinin boyunu 72.5 metre olarak belirlenmiş.

Basından öğrendiğimiz kadarıyla İstanbul’da yaşayan 72.5 milleti temsilen 72.5 metre belirlendiği ifade ediliyor. Eğer Romanlar düşünülerek buçuk denildiyse bunun hesabını sorarız. Umarım öyle değildir” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/yasam/22311233.asp
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e kurani yanlis anladiklarini kim soyledi? bence sen yanlis anlamissin

said:
MAİDE 51. Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Zira onlar birbirinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez.


bunun yaninda seriatla yonetilmemenin kafirlik oldugunu soyleyen kisimda burdadir

said:
MAİDE 44. Biz, içinde doğruya rehberlik ve nur olduğu halde Tevrat’ı indirdik. Kendilerini (Allah’a) vermiş peygamberler onunla yahudilere hükmederlerdi. Allah’ın Kitab’ını korumaları kendilerinden istendiği için Rablerine teslim olmuş zâhidler ve bilginler de (onunla hükmederlerdi). Hepsi ona (hak olduğuna) şahitlerdi. Şu halde (Ey yahudiler ve hakimler!) İnsanlardan korkmayın, benden korkun. Ayetlerimi az bir bedel karşılığında satmayın. Kim Allah’ın indirdiği (hükümler) ile hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir.


ha bu yazilana karsimi geliyorsunuz, gercek islam bu degilmi diyorsunuz. Tebrikler! kurana karsi ciktiniz iste cezaniz

said:
MAİDE 33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.


bi ustundeki ile celisiyor ama idare edin, malum sonra gelen once gelenle celistiginde bir onceki yok sayilir ilga kurallari geregi

said:
MAİDE 32. İşte bu yüzdendir ki İsrailoğulları’na şöyle yazmıştık: Kim, bir cana veya yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya karşılık olmaksızın (haksız yere) bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur. Peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler; ama bundan sonra da onlardan çoğu yine yeryüzünde aşırı gitmektedirler.


ha bide gene maide de neden ortadoguda asla barisin olmiyacaginin temelleride atilmistir

said:
MAİDE 12. Andolsun ki Allah, İsrailoğullarından söz almıştı. (Kefil olarak) içlerinden on iki de başkan göndermiştik. Allah onlara şöyle demişti: Ben sizinle beraberim. Eğer namazı dosdoğru kılar, zekâtı verir, peygamberlerime inanır, onları desteklerseniz ve Allah’a güzel borç verirseniz (ihtiyacı olanlara Allah rızası için faizsiz borç verirseniz) andolsun ki sizin günahlarınızı örterim ve sizi, zemininden ırmaklar akan cennetlere sokarım. Bundan sonra sizden kim inkâr yolunu tutarsa doğru yoldan sapmış olur.


said:
MAİDE 13. Sözlerini bozmaları sebebiyle onları lânetledik ve kalplerini katılaştırdık. Onlar kelimelerin yerlerini değiştirirler (kitaplarını tahrif ederler). Kendilerine öğretilen ahkâmın (Tevrat’ın) önemli bir bölümünü de unuttular. İçlerinden pek azı hariç, onlardan daima bir hainlik görürsün. Yine de sen onları affet ve aldırış etme. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.


burada allah yahudileri acik ve net bir sekilde lanetliyor

said:
MAİDE 64. Yahudiler, Allah’ın eli bağlıdır (sıkdır), dediler. Hay dedikleri yüzünden elleri bağlanası ve lânet olasılar! Bilâkis, Allah’ın elleri açıktır, dilediği gibi verir. Andolsun ki sana Rabbinden indirilen, onlardan çoğunun azgınlığını ve küfrünü arttırır. Aralarına, kıyamete kadar (sürecek) düşmanlık ve kin soktuk. Ne zaman savaş için bir ateş yakmışlarsa (fitneyi uyandırmışlarsa) Allah onu söndürmüştür. Onlar yeryüzünde bozgunculuğa koşarlar; Allah ise bozguncuları sevmez.


allahin katoliklerden haberi yokmus sanirim yada bizzat vaticani onayliyor

said:
MAİDE 82. İnsanlar içerisinde iman edenlere düşmanlık bakımından en şiddetli olarak yahudiler ile, şirk koşanları bulacaksın. Onlar içinde iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulacaksın. Çünkü onların içinde keşişler ve râhipler vardır ve onlar büyüklük taslamazlar.


bi kac ekstra buda maide suresinden

iddea ve milli piyango oynayan, fal baktiran ve kumar oynayanlar cehennemliktir:

said:
MAİDE 90. Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.


said:
MAİDE 91. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?


sen muslumansin, cok dusunme bunlari basina is acma, cok soru sorma, peygambere yasar nuri muamelesi yapip "o harammi, su caizmi" diye soranlara gelmis su sure

said:
MAİDE 101. Ey iman edenler! Açıklanırsa hoşunuza gitmeyecek olan şeyleri sormayın. Eğer Kur’an indirilirken onları sorarsanız size açıklanır. (Açıklanmadığına göre) Allah onları affetmiştir. (Siz sorup da başınıza iş çıkarmayın). Allah çok bağışlayıcıdır, aceleci değildir.


domuzlar, alkol ve vampirler

yihuuuu alkol ve domuz serbest!!!!

said:
MAİDE 5. Bugün size temiz ve iyi şeyler helâl kılınmıştır. Kendilerine kitap verilenlerin (yahudi, hıristiyan vb. nin) yiyeceği size helâldir, sizin yiyeceğiniz de onlara helâldir. Mümin kadınlardan iffetli olanlar ile daha önce kendilerine kitap verilenlerden iffetli kadınlar da, mehirlerini vermeniz şartıyla, namuslu olmak, zina etmemek ve gizli dost tutmamak üzere size helâldir. Kim (İslâmî hükümlere) inanmayı kabul etmezse onun ameli boşa gitmiştir. O, ahirette de ziyana uğrayanlardandır.


ooops! yukardaki ayet asagida bulunanda bir once gelmis olmasina ragmen baska ayette ilga edilmistir, dinde bug bulduk diye bosuna sevinmeyin. belki o tarihte hristiyanlar domuz yemiyordu, koskoca peygamberin bilgisinimi siniyorsunuz siz!

ha bide vampir olunca dincen cikiyorsunuz, burdan butun musluman kezbanlara kotu haber olsun, parildak vampir gelip beni isirip vampir yapsin diye bosuna heveslenmeyin, vejataryan vampir olsaniz bile kan yasak zaaaa

said:
MAİDE 3. Leş, kan, domuz eti, Allah’tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Bugün kâfirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir.



okuyun, okuyun, okuyun kisaca, ondan sonra BUNLAR NASIL MUSLUMAN BOLE tepkisi verin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

viktor nereden geldi din konusu buraya şimdi?

mealini verdiğin ayetlerin,mesela maide 33 bak önceki ayet de ne diyor?

Bundan dolayı İsrailoğullarına (Kitap’ta) şunu yazdık: “Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır. Andolsun ki, onlara resûllerimiz apaçık deliller (mucize ve âyetler) getirdiler. Ama onlardan birçoğu bundan sonra da (hâlâ) yeryüzünde aşırı gitmektedir.

şimdi sen 300-400 ayetlik sureden kafana göre ayet cımbızlayıp alırsan bende cımbızlarım.yukarıda mealini verdiğim 32 de insani bir soruna parmak basmış ve bozgunculuk çıkarmanın,bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek olduğunu yazmış mesela,at iziyle it izini karıştırırsan adın felaket tellalına çıkar viktorum

edit:son ayet de hoşunuza gitmeyenlerden kasıt;peygambere mucize göster de inanalım peygamber olduğuna diye kaç insan geldiğini kayıtlar gösteriyor,veya araplarda yaygın olan kız çocuğunu diri diri toprağa gömebilirmiyim bu kız çocuğu hoşuma gitmiyor,büyüyünce ırıspı olur mantalitesindeki insanlara hitap eder bu tarz ayetler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Tadi guzel, tadi guzel hicbir sey haram olamaz. Yoksa Allah tadini guzel yapmazdi. Bak ickiye, ilk ictiginde ne kadar igrenc geliyor. Tum uyarilari dinlemeyip icmeye devam edersem ama seytanin koynuna gidiyorsun ve o senin diline guzel tadlar yollamaya basliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kuran nasil okunur bilmiyorsun, indirilis sirasina gore sonra gelen ayet once geleni daima gecersiz kilar eger ikisi arasinda bir celiski var ise

maide suresi 300-500 ayet degil 120 ayettir ayrica, medinenin ele gecirilisinden sonra inmistir, gundelik yasami ve ibadet sekillerini duzenleyici kanun niteliginde ayettir

Biz daha hayırlısını, ya da bir benzerini getirmedikçe bir ayeti (delili, belgeyi, işareti) neshetmeyiz (silmeyiz, yürürlükten kaldırmayız) veya unutturmayız.


said:
BAKARA 2/106. Herhangi bir ayetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya unutturursak, onun yerine daha hayırlısını veya onun benzerini getiririz. Allah’ın her şeye kadir olduğunu bilmez misin?


neshetme denilen bu uygulama kurandaki en buyuk loophole dur, sonra gelen ayet aralarinda celiski var ise daima oncekini gecersiz kilar ama hadis kesinlikle ayeti gecersiz kilamaz

tarikat kitaplari, risaleler ve ilmihaller hadis yoluyla kuran ayetlerini ilga etme uzerine kuruludur misal, yuzyillardir kurandaki bu acigi bu skeilde abuselamislardir

verdigimzi ornege gelince

bir insani oldurmek = tum insanlari oldurmek

o insan ama kuran yasalari ile kurulmus devlet duzenine karsi geliyorsa oldurulmesi allah emridir goruldugu gibi, seriat da zaten budur direk

islam hukuku nediri gectim kuran nasil okunur bilmeden hatta ve hatta tamamini okumadan ole saga sola "GERCEK ISLAM BU DIIL!" diye bok atmayin, adamin inanci iste, sen okumadin yetemedin diye kuranda ve dinde ole bisi yok diyip elestiremezsin, gercek din bu cunki
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cipetpet said:



şimdi sen 300-400 ayetlik sureden kafana göre ayet cımbızlayıp alırsan bende cımbızlarım.yukarıda mealini verdiğim 32 de insani bir soruna parmak basmış ve bozgunculuk çıkarmanın,bir insanı öldürmenin bütün insanları öldürmek olduğunu yazmış mesela,


Şuraya her din konusunda onlarca ayet koyuyoruz, inananların savunması şundan ileri gidemiyor malesef. okuyup öğrenmek lazım tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...