Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışı noobuna tavsiyeler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bu yaz belli bir miktar avrupa havası alayım diyorum fakat karar veremedim. Yurtdışına tur ile mi gitmek avantajlı olur fiyat/performans bakımından yoksa booking.com gibi bir siteden otel rezervasyonunu yaptırıp uçak biletini kendim alsam gibi işlemlerle mi daha iyi olur karar veremedim. İkisini de tecrübe etmiş arkadaşlar yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.
Mesaj tarihi:
Interrail yapma, otobüs işine bulaşma (Türkiye'deki kadar gelişmiş değil, fiyatlar da görece yüksek)

En güzeli Türkiye'den Almanya gibi ucuz bir ülkeye uçup, oradan Ryanair vb. bulabildiğin en ucuz uçak biletleriyle dolaşmak.

Misal, Türkiye Hamburg 49 euro. Oradan Ryanair ile İsveç vergiler dahil 12 euro. Türkiye'den direk uçmaya kalksan 250 euro civarı.

Eğer paran çok değilse otel falan bakma, hostelleri ve bad and breakfast olanları araştır, gerekirse hostel tavsiyesi verebilecek dünya kadar insan var forumda.

Sonracıma değişik şeyler yaşamak istiyorsan Roma-Paris arası yataklı TGV falan var, avrupanın en hızlı treni ve boydan boya geçiyor tüm avrupayı, çok da pahalı değil üstelik. Zaten bence Roma + Paris mutlaka gezilmeli avrupa turu yapılıyorsa, kilise ve müze dışında görmeye değer bir çok şey var ikisinde de, ki avrupa turu dedin mi milyon tane kilise ve müzeden başka çok fantastik şeyler göremiyorsun şarap bağına, dağdaki kaleye ya da güney sahil şeridindeki yerlere gitmiyorsan.
Mesaj tarihi:
peki şey schengen vizesi ile gezeceğim değil mi avrupayı ?

otel olarakta örneğin baktığımda geceliği 150tl olan baya güzel görünümlü oteller buldum bazı ülkelerde. para tabiki önemli bir faktör ama hani fazla macera yaşatmasın bize başımızı koyalım rahat rahat akşam uyuyalım istiyorum
Mesaj tarihi:
Schengen ile gezeceksin evet, garanti olsun diye ilk gireceğin ülkeden al schengeni. Zaten bir kere girince gerisi kolay, çoğu zaman sormuyorlar bile.

Hostel olayı da şöyle, ben 10 civarı hostelde kaldım avrupada. İçlerinden sadece Amsterdam'da kaldığım berbattı, ki en çok para verdiğim hosteldi (22 euro verdik gecelik adam başı).

Paris'te kaldığım hostel (aslında otel ama 4-6 kişilik odalar vs.) bayağı güzeldi mesela, 3 gece 48 euro gibi bir fiyata kalmıştık adam başı, sabah kahvaltısı da dahildi. Yine Roma'da dünyanın en tatlı kadının işlettiği bir bad and breakfast'ta kaldık, geceliği 18 euro'ydu, pırıl pırıldı.

Hostel işinden korkma özetle, hostelworld.com'a gir, oradaki fotoğraflar, yorumlar ve otelin konumuna göre bütçene en uygununu seç. (hotel vs. de aratabiliyorsun aynı zamanda)

2 hafta gezeyim desen, geceliği 150 liradan 2100 lira nereden baksan, düzgün fiyatlı, önceden ayrıltılmış hostel odalarındaysa 1/3'ü fiyata halledersin. (Ha illa odamda yalnız olacağım, tuvaleti banyosu dahil olmalı vs. dersen daha pahalı hostellere yöneleceksin tabii)

Ha bir de aklın varsa backpack'le gez. Bavul falan taşıma, Ryanair vs. bavula ayrı ücret isteyebiliyorlar ayrıca ülke ülke dolaşayım dersen bavul taşımak tam bir cehennem azabına döner.

Havlu ve çarşaf olmazsa olmaz bu arada. (bazı hostellerde nevresim yeterince temiz değil, bazıları da ekstra ücret alabiliyor. Temizlik ve huzurlu bir uyku için olmazsa olmaz.)
Mesaj tarihi:
Abi interrail çooook yorucu bir şey ya. Kiri, pisliği falan var. Üstüne bir de interrail'de amaç yolculuk yapmak bana göre.

Şehirleri görmek, yaşamak, oralarda vakit geçirmek için değil. Sürekli tren saatlerine bağımlısın, vaktin dar, kafanın bir ucunda tren var vs.

Almanya sınırları içerisinde trencilik oynadım ben de uzun süre, o yüzden zorluğunu biliyorum.
Mesaj tarihi:
monoscope said:

Bu yaz belli bir miktar avrupa havası alayım diyorum fakat karar veremedim. Yurtdışına tur ile mi gitmek avantajlı olur fiyat/performans bakımından yoksa booking.com gibi bir siteden otel rezervasyonunu yaptırıp uçak biletini kendim alsam gibi işlemlerle mi daha iyi olur karar veremedim. İkisini de tecrübe etmiş arkadaşlar yorumlarını paylaşırlarsa sevinirim.

Interrail gereksiz yorucu bir olay. Makul sayıda şehir seçip oraları gez. Doya doya gezersin. Tur ile falan gitme bookingden seç kafana göre git en eğlencelisi bu.
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Abi interrail çooook yorucu bir şey ya. Kiri, pisliği falan var. Üstüne bir de interrail'de amaç yolculuk yapmak bana göre.

Şehirleri görmek, yaşamak, oralarda vakit geçirmek için değil. Sürekli tren saatlerine bağımlısın, vaktin dar, kafanın bir ucunda tren var vs.

Almanya sınırları içerisinde trencilik oynadım ben de uzun süre, o yüzden zorluğunu biliyorum.

Abi öbür türlü de uçak saatlerine bağımlısın daha mı iyi? Hem tren garlarının neredeyse hepsi şehir merkezinde avrupada, havaalanları da şehir dışında. 10 euroya uçak bileti bulsan bile havaalanına gidiş + havaalanından şehir merkezine/hostele gidiş 10 euroyu katlıyor yani. Interrail de her yere tren biletin var, kir pasak olarak da hostele bağlı bir şey.
Mesaj tarihi:
Abi o kadar yere gittim havalimanı en uzak yer Stockholm'dü. Onda da 8 euro veriyorsun otobüse gidiyorsun işte.

Uçak saatlerine bağımlılık da şöyle, aktarma yapmıyorsun ve daha gitmeden önce belli kaçta olduğu. Trende işin içine aktarma giriyor, ondan ona yetişcem, bunu kaçırırsam şuraya gitmek için garda uyuyacağım vs. sıkıntısı oluyor.

Interrail yapmasın demiyorum ama uçakla dolaşmaya nazaran çok akıl karı değil. Kaldı ki Avrupa'da uçakla en uzak mesafe 1.5 saat falan sürerken trenle saatler hatta günler sürebiliyor aktarma şekline vs. göre.

Interrail'in olayı dediğim gibi yol macerası + inanılmaz uygun olması. Ama işte çok çok çok yorucu bir olay, bıkıp yeter lan da denilebilir.
Mesaj tarihi:
Ryanair her havaalanindan kalkmiyo. Bagaj yükü'de limitli. Ucaklari da cok kücük.

Otobüsle gezmek tatil degil bence. Iskence. Tatilinin yarisi yolda gecicek. Bavul topla, bavul bosalt telef oluyo insan.

Simdi sen nasil bir tatil yapmak istiyorsun önce ona karar vermen lazim. Kültür? deniz-günes? wellness? dag tepe orman?
Hepsi icin verilecek tavsiye ayri.
Mesaj tarihi:
Myrica said:

Roma ve paris leş yerler,istanbulun avrupa versiyonu.Düzen yok bişey yok.Gidipte zaman harcama.

Backpackini aliyorsun,seyahat planı yapip hostel rezervasyonlarını yapip gidiyosun.

Fazla para harcamiyim diyosan orta avrupa yapılabilir *viyana,budapeşte,prag* falan o taraflar.
Olmadı doğu avrupa yapılabilir *polonya,baltık ülkeleri vs.*

Param çok diyosan,go go iskandinavya.

Abi yazdığın her yere gittim de, Roma ve Paris'i gezmeden avrupa gezmek komik bir şey. Konu leşlikse Prag daha da leş. Viyana dediğin yer güzel eyvallah ama bir Roma ya da Paris kadar derin değil kültür dokusu.

Paris de Roma da İstanbul'a benziyor evet, ama eskilikleriyle ve metropolitan yapılarıyla benziyorlar. Roma'da falan her taşın altı tarih, nereye baksan ağzın açık kalıyor, bu bakımdan benziyorlar.

İskandinav ülkelerini ben de seviyorum bu arada, Stockholm'e gittim, Oslo'ya ve Tromsö'ye de gitmek istiyorum ama işte oraları ayrı Roma, Paris ayrı.
Mesaj tarihi:
Roma 2-3 günde doya doya gezebileceğin bi şehir, leş yorumlarına aldanma. Paris de keza öyle, özellikle pariste d'orsay müzesi ve romada pantheon her avrupa turuna çıkanın görmesi gereken yerler. Floransaya KESİNLİKLE git, gitmişken 1 gününü şarap bağlarına ayır. Barselona ve madride keza uğra, fransada nice ve cannes ı atla. Onun yerine bulabiliyorsan ufak bi sahil kasabasında deniz tatili yap 2-3 gün.

Tabi vakit çok önemli bunlar için. Gittiğin her yerde en az 1 gece kalmaya çalış, günübirlik gezmek hem yoruyor hem de değmiyor gezdiğinden bişey anlamıyorsun. Büyük merkezlerde 2-3, diğer kentlerde 1-2 gün kalacak şekilde bi program ayarla toplam zamana göre. Interrail da pis bi olay değil, bazen tren için sefalet çektiğin doğru ama keyifli bulmuştum ben öğrenciyken. Şimdi tabi üşenirim heralde uçağı tercih ederim.
Mesaj tarihi:
Abi iyi de insanlar Roma'ya gitmesin de Hannover'e mi gitsin mesela? Belli bir cazibesi var.

Ha ama hediyelik eşyasıdır, turist sövüşleme mekanlarıdır; o konularda sonsuz katılıyorum. Ben de iğrendim, hani anadolunun bir köyüne gidersin, kadınlar halı yapar ya da gidersin yörüklerden çorap alırsın falan bunlar çok güzel hediyeliklerdir, kıymetlidir de Paris'te zenciler 20 cente Eiffel anahtarlığı satıyordu mesela her yerdeler; her yer dükkan, hep bir şeyler çakma, iteleme uğraşı var ve her şey çinden ithal vs.

Ama işte bunlar her cazibe merkezinde oluyor. Gözlerini onlara kapatacaksın.
Mesaj tarihi:
deadwoll said:

Interrail yapma, otobüs işine bulaşma (Türkiye'deki kadar gelişmiş değil, fiyatlar da görece yüksek)

deadwoll said:

Interrail yapmasın demiyorum ama uçakla dolaşmaya nazaran çok akıl karı değil.

deadwoll said:

Roma-Paris arası yataklı TGV falan var, avrupanın en hızlı treni ve boydan boya geçiyor tüm avrupayı, çok da pahalı değil üstelik.
Mesaj tarihi:
Avrupa'yı interrail'le dolaşmak ve Roma'dan Paris'e TGV'le geçmek arasındaki farkı bilsen alıntılamazdın sanırım o mesajları :/

Bir de konunun gidişatı içerisinde yazılan şeyleri parça parça ayıklayıp arka arkaya dizince Taraf gazetesi tadında olmuş.
Mesaj tarihi:
Okumadım ama interrail yapma. Yani temizliğe uyku rahatlığına biraz düşkünsen yapma. Yok yaa 15 gün çekerim çile macera diyorsan da cidden eziyete dönüşebilir.

Ayrıca emin ol uçakla daha ucuza gelecektir. İnterrail ile bölgenin içinde diye saçma sapan yerere gideceksin.

Budapeşte'den atla ryanair'e easyjet'e ayarla kendine göre.

Olay şu,

Budapeşte'den gideceğin tarihe göre gidebileceğin, gitmek istediğin destinasyonları seç. Sonra programı ona göre esnet.
Ben 3 şehir'e toplam 70euro bilet ödedim dönüş dahil.

sadece paris'te +20 euro vermen gerekecek. Ulaşım için aklında bulunsun.

Bunun dışında, yine paris harici her şehirde merkezinde güzel ucuz hosteller bulabilirsin. Paris'te ben bulamadım uzakta kalmıştım dandik bir yerdi bayağı para vermiştim :(
Mesaj tarihi:
Yazmışım otel işini daha önce :P

Ha bu arada gezi için planlarını yapıp uçak bileti almaya ve hostel/otellerde rezervasyon yaptırmaya şimdiden başla. Yoksa hem pahalı olur bayağı hem de yer bulamazsın adam gibi mekanlarda.
  • Yeni Oluştur...