Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne oynayalım ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Lol'den dotaya geçen tanıdıklarımda dota daha zor karışık diyorlar. Yani ikisinide oynayıp bunu söyleyen çok kişi var. Ama oda tercih meseledir. Adam diyor bunu söyledikleri halde hala lol oynuyorlarmış.
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

abi bi kere şu nasıl bir argüman anlayamıyorum, dotada kötü oynuyordu lol'e gitti iyi oynuyor.

e arkadaş lolde bilgisayara karşı mı oynuyorsun maşallah herkes lol'ü iyi oynuyor e karşı takımda kim oynuyor o zaman kim yeniliyor karşı takımda? Demek ki kendinden düşük seviye adamlarla oynuyor. E üst seviye rank maçlara bakın diyoruz niye diyoruz?

Turnuva maçı olmasına gerek yok kendini orta iyi diye tanımlayan arkadaşların hangi eloda oynuyormuş söyle bilelim?

Burda gelip farazi konuşuyorsunuz başka bir şey değil abi, üzgünüm ama dotadan lol'e geçince rank oyunlarda ortalığı yakıp yıkamayacaksınız gerçek bu. rank oyun bile oynamayan arkadaşlarınızın tecrübeleri de bir şey ifade etmiyor.

dealwithit.jpg

LoL daha kolay bir oyun olduğu için oyuncular arasındaki fark daha azalıyor. Yani çok iyi bir oyuncunun oyunda yaratıcağı etki daha az olmakla beraber kötü oyuncunun yarattığı negatif etki de daha az oluyor. Bu noktadan sonra oyun daha çok teamplay'e dönüyor. LoL daha teamplay depended bi oyun Dota'ya göre çünkü skill farkını gösterebileceğin nerdeyse tek nokta orası kalıyor.
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

kaç elo diyorum, türkçe anlıyor musun?

şimdi sordum arkadaşın birine. Gold ligdeymiş. 1600ye yakın bir 1500lerdeymiş. wikisine göre Top %5-1% e denk geliyor. Bu adam dotada emin ol %5 içinde değildi.

Yeterli mi? Yoksa illa Diamond ligden mi adam göstermem lazım?
Mesaj tarihi:
BlueDreams said:

Sana önceki sayfada da söyledim. Daha adam akıllı ranked vs. oynamadığın oyun hakkında yaptığın yorumları önemseyen yok. forumdonanımhaber kalitesinde oyun irdeleyeceksiniz gidin oralarda irdeleyin yada etrafta ben dota oynuyorum lolü bebeler oynuyor diye eğlenin ama paticiğe gelip abuksabuk şeyler yazmayın piliz hakkaten yoruyorsunuz adamı. oyun kolaysa 2 takıma da kolay, karşıda bilgisayarla oynamıyorsun. Oynayan sayısı fazla oldugu için başlarda birilerini ezebilirsin ancak ranked oyunlarda azıcık ilerleyince görüyorsun hanyayı konyayı.
Mesaj tarihi:
barbu said:

Myshkin said:

şimdi sordum arkadaşın birine. Gold ligdeymiş. 1600ye yakın bir 1500lerdeymiş. wikisine göre Top %5-1% e denk geliyor. Bu adam dotada emin ol %5 içinde değildi.

1500 elo newbie gibi bir şey abi, ranked oyuna girip 10 oyun kazansam 1500 oluyorsun zaten. top %5 dediğin oyun dota değil yüzbinlerce insan oynuyor.

Orta seviye bile değil yani söylediğin adam.
Mesaj tarihi:
Myshkin said:

barbu said:

Myshkin said:

1500 elo newbie gibi bir şey abi, ranked oyuna girip 10 oyun kazansam 1500 oluyorsun zaten. top %5 dediğin oyun dota değil yüzbinlerce insan oynuyor.

Orta seviye bile değil yani söylediğin adam.

abi daha 2. sezona kadar en üstten bir alt ligde oynuyor adam. Kaldı ki bu iyi Lol oyuncusu dediklerimden bile değil. Daha iyileri var da çok yakın değiliz. şimdi arayıp soramam.

demek istediğimi adamı tanısan anlardın. Şimdi ne desem boş.

daha fazla tartışmaya gerek yok. sinirlenmeye devam edebilirsin burada :D
Mesaj tarihi:
abi bana söyleme. ben dotada da orta üstü bir oyucuyum zaten. lol de de aynı olacam. benimle aynı olan bir arakdaşım da aynı dediğimm şekilde.

asıl farkı kötü oyuncuların iki oyundaki haline bakarak anlarsın. iyi oyuncu heryerde iyidir zaten.

nasıl anlatayım ki daha abi ohoo.
Mesaj tarihi:
olm yazık lan valla yazık, adamlar kabullenemiyor yani nasıl bir ego bu. hayır biz de dota oynuyoruz yani oynamasak harbi lol'ü mario dotayı starcraft sanacaz sdf

en komiği de daha oyunu oynamamış adamların gelip burda wot döşemesi ahaha
Mesaj tarihi:
Hah çözdün olayı, Mario'dan hallice bi oyun işte LoL =) 8'in 4'üne gidince biraz zorlaşıyor ama özünde mario yani.

O değil de Doruk nerde ya? RONKOD istatistiklerini koyduk buraya bastı vanishi gitti...
Mesaj tarihi:
Bişey sorucam, niye kavga ediyorsunuz lan?

Riskli oynamayı seven dota oynar
risk almayıp eğlenmek isteyen lol oynar.

İkisini de oynuyorum ama lolü daha çok seviyorum. Dota da ölünce elim ayağım titriyor sinirden lol de çok bişey kaybetmiyorsun ayrıca kaçıp recall yapmanın tadıda bir başka.

Ayrıca ranked gameler 0/2 den bile oyun çevirmek çok zor. Hele top ta counter bi heroyu feedlersen oyun bile çevrilmez. Ayrıca turnuvalarda hatta yüksek elolu ranked gamelerde bile 15kill in üzerine çıkabilen adam zor oluyor.

Kolay zor diye ayırmak saçmalık.
Hele çoluk cocuk dolu diye ayırmak daha bi saçmalık.

Çoluk çocuk dolmadı ortalık, siz yaşlandınız. Şunu bi kabul edin. UO gençliğini arıyorsunuz ama artık her yer bilgisayar internet. UO zamanında orta ve üst gelirli ailelerin evlerinde bilgisayar vardı efendi adam çoktu =)

Çok kasmayın bu kadar, oyna gitsin. Ben işten geliyorum 2-3 maç yapıyorum kimseyle muhattap olmuyorum maç içime sinerse sadece maç sonunda honorable friendly helpfull teamwork falan veriyorum yoksa hemen home u basıyorum yeni oyuna =)
Mesaj tarihi:
Oyunlar konusunda ortaya çıkan egolara hayran kalmamak mümkün değil.

Konuyu açan arkadaş umarım fanboyların farkına varır zira valve gelse bu kadar dota 2 yi savunmaz arkadaş.

Neyse kur işte dotayı da lolu da at 5-10 maç hangisi cazip gelirse oyna. Ama kalkıp vay efendim komüniti böyleymiş, zart şöyleymiş deme. Amaç senin zevk alman unutma ;)
Mesaj tarihi:
şu bluewafflea harrykewell modu çekecektik baştan da sıkılıp gidecekti, ilgi istiyor velet durmadan, cevap veriyoruz başka bişeyle geliyor falan zırt pırt. kimse sallamıyorken aptalca yorumlar yapan bi tipe laf anlatmaya çalışan bende hata. vanish manish demiş bide dfsgfd
Mesaj tarihi:
Murray said:

Oyunlar konusunda ortaya çıkan egolara hayran kalmamak mümkün değil.

Konuyu açan arkadaş umarım fanboyların farkına varır zira valve gelse bu kadar dota 2 yi savunmaz arkadaş.

Neyse kur işte dotayı da lolu da at 5-10 maç hangisi cazip gelirse oyna. Ama kalkıp vay efendim komüniti böyleymiş, zart şöyleymiş deme. Amaç senin zevk alman unutma ;)

Yani + lardan çok - yönler söylendiği zaman benim için daha faydalı oluyor.
Zaten 2 oyunda inmiş bulunmakta. Dota 2 "riskli" oyun muhabbeti yüzünden ilk etapda deneyeceğim oyun olacak (gerçi bu karar verme işinede netdeki araştırma + buradaki cevaplara göre vermiş oldum). Fakat kesinlikle lol de oynayacağım. En azından 15-20 maç yapmadan (orta seviyeye gelmeden) "şunu oynayacağım" diye bir seçim yapmayacağım.

Yinede konudaki her mesajı takip ediyorum. Aynı zamanda netde araştırıyorum. 180 derece dönüp, ilk olarak lol ü bile deneyebilirim :P. Fakat bir kaç kişisel zevk yüzünden (kesinlikle görsel materyallerden bahsetmiyorum. Gold kaybı gibi "risk" içeren özellikler sebebiyle dota 2 biraz daha cazip geldi.
Mesaj tarihi:
DoruK said:

şu bluewafflea harrykewell modu çekecektik baştan da sıkılıp gidecekti, ilgi istiyor velet durmadan, cevap veriyoruz başka bişeyle geliyor falan zırt pırt. kimse sallamıyorken aptalca yorumlar yapan bi tipe laf anlatmaya çalışan bende hata. vanish manish demiş bide dfsgfd

Normal cevap yok tabi direk saldır =) Kıyamam sana gerçekten.
Mesaj tarihi:
barbu said:

abicim sen şuan farazi konuşuyorsun. adamlar ranked oyun oynuyor. lvl 30 olunca açılan hani.

Ayrıca kendimden biliyorum. Dotadan Lol'e geçince cidden çok daha rahat ve dolayısıyla daha iyi oynuyorsun. Hadi beni geç. Uzuuun süredir ranked maçlar yapan arkadaşlarım var. dotadan geçmeler. Onlar bile söylüyor bunu. Kaldı ki bunu söyleyenler LoL oynamayı tercih ediyor. Hater değiller yani.

dediğim şey çko net. LoL de kötü olup da Dota da high bracet da oyun oynayan bir kaç adam gösterin. çok pro adamlar olmasına gerek yok dediğim gibi. Lol de kötüyken dotada sadece high bracet oyun oynayan(sürekli) adam gösterseniz yeter.

Hayır anlamadığım şey dota daha zor, siz kolay oyun oynuyorsanız muhabbetine neden bu kadar takılıyorsunuz lol.

cünkü anlamlı bir muhabbet değil.
2 wcg şampiyonu, 2 osl şampiyonu, 2 osl ikincisi, en iyi takımın kurucusu ve yıllarca kaptanı, slayers_boxer bizim net kafelerdeki HAKŞAT KODUM!! cu bebelere gantır'da yenilirmi, evet yenilir.

daha kolay olduğunu düşünüyorsan, bunu söyle bırak, veya daha kolay olduğuna dair net bir karsılastırman varsa onu söyle ordan tartıs. Konuyla alakasız ve anlamlı bir data olmadığı halde sanki kesin kanıtmıs gibi istatik sunarsan insanlarda tepki gösterir.
Mesaj tarihi:
peki canım benim, sana son kez yazıyorum bu da kayıtlara geçsin diye. umarım anlayabilecek zekan vardır da daha açıklamaya gerek kalmaz, zira başka cevap atmayacağım sana.

verdiğin "istatistik"te syndra en aşağılarda, malzahar, zyra, karma ise yukarılarda. bugün aklı başında herhangi bir lol oyuncusuna sorsan bu üçü syndra'dan iyi mi diye bi taraflarıyla gülerler. veya listenin başındaki rumble'ı direk sallandıran 5-6 hero var oyun genelinde de daha etkili.

ama bi dota oyuncusuna sorsan drow vs x diye drow yanıtını alırsın direk, aynısı listenin ilk 4 sırası için geçerli. ayrıca drowla oynanmış oyun sayısı, dolayısıyla kazanılmış oyun sayısı diğerlerini katlıyor.

falan filan, evet dotada denge yok bu da senin zoruna gidiyorsa yapacak bir şey yok.
Mesaj tarihi:
bu arada denge, cok cok sonra kafaya takılacak konular. hele ikiside iyi güzel zengin oyunlar olsunda, sonra denge hallolur, cok cıvıtladıkları sürece sorun yok.
Mesaj tarihi:
eh zaten denge denge diye tutturmadık o kadar söylenen şey arasında cımbızla çekip tutturdular hani çok manasız bi şekilde. ki ilk mesajı iyi niyetle okursan kastedilen şey belli ama okuduğunu anlayabilme kabiliyeti de önemli tabii.
  • Yeni Oluştur...