Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ne oynayalım ?

Densiz

Öne çıkan mesajlar

Benim söylediğim şeyleri kendinizce cevaplamışsınız. Oyunda denie'ı zaten oyun başında yapıyorsun sadece, ki 10 diye küçümsediğin rakam direk kill ile sonuçlanabiliyor. Çok basit Lion vs Slayer orta lane de olduğunu düşün, Lion 2 creep fazla denie ladığında Slayer lane'i kaybediyor aslında çünkü lvl 6 da stun+finger'a ölüyorsun seninse atıcak lagunan olmuyor. Ki gösterdiğin insanların az denie yapıyor olması oyunu kötü yapmaz.

Tower denielanabiliyor mu LoL'de bilmediğim için soruyorum bu soruyu.

Ölünce para gitmemesini açıklamamışsınız. Beleş TP 'yi açıklamamışsınız çünkü açıklaması yok bunların. Ya işte oyun daha kolay o yüzden oynuyorsunuz niye ki bu kadar tartışma?

Fifa vs PES'de de yapıldı aynı muhabbet Fifa'nın daha gerçekçi olması önemli değil sorsan herkes PES daha iyi vs diye konuşur ama asıl sebep Fifa'yı oynamak daha zor geldiği için go PES.

Yaş olayına gelirsek, git bir internet cafeye bak içine kim ne oynuyor diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Yok oynadım biraz sevmedim, sevebileceğim potansiyel de görmediğim için çok da oynamadım.

Bu arada en başta da söyledim herkes kendisine göre daha güzel olan oyunu oynuyor zaten çok üzerine tartışmaya gerek yok.

LoL de muhakkak kendine göre güzeldir bu kadar oynayanı seveni olduğuna göre.

ama dota2 ye competetive değil demek için fanboy falan olmak lazım işte. Yoksa LoL de Dota da yeterince competetive ki üzerine milyon $'lık turnuvalar yapılabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah kime ney anlatıyorsun abi boşver

böyle tam ergen yıllarında internet kafelerde bedava olan ve c64 te çalışan bir oyunun yetersiz motoru yüzünden kısıtlanan 3mb lık bir modu savunan adamlarla tartışmaya girilebilir mi

hala motor yetersizliği yüzünden yapılmak zorunda kalan mekanikleri IT'S A FEATURE diye savunan bir kitle var. bu adamlar kendilerini cesur yeni dünyaya açıp sıfırdan her yönüyle 10 kat üstün başka bir oyun öğrenemezler, doğal olarak da oynamadan bok atmak zorundalar

omg lol casual skillz istemiyor derler ama user friendly olmak ile casual olmak arasındaki farkı ayırt edemezler. gidip bir lee sin bir ez oyna desen kaçıcak delik ararlar

yazık :/
Sosyal ağlarda paylaş

abi 5.84 ve öncesinden beri dota oynayan, 2-3 senedir de lol oynayan birisi olarak şunlari yazabilirim.

her oyunun kendisine göre avantajlari var,birbirlerine üstün olduklari yerler var, bir oyunun kolaylık olarak sundugunu diger oyunun mantıgı cercevesinde degerlendirirseniz tabiki saçma gelicek. ama basitce şunlari söyliyeyim..

dota'yı lol'den ayıran en büyük etmen oyunun çizgisellikten uzak olması ve oyunun her saniyesinde stratejilerin degismesi..

lol biraz solo top,mid caster, bot supp+carry 1de jungle go go seklinde bir oyun..

karsıdaki takıma ve herolara göre item kasma olayi yok, her heroya her oyunda ayni itemi yapıyorsun, en fazla degiscek sey 1 thornmail kasmak olur(öyleydi sanırım ismi)

dota'da ise karsıdaki takıma,sendeki takıma oyunun gidisatina göre ayni hero ile 5 farklı oyunda 5 farklı item setup'ı ile oynaman mümkün fakat lol'de böyle bişey yok..

ölünce para gitmemesi,rune ve skill sisteminin lvl30 öncesi (hatta 30da bile) balance sorunları yaratmasi eksikleri gibi görunuyor.

0-10 oynayan adama bile oyun sonunda söz söyleme şansı verilmesi o bahsedilen competetive olayini ölduruyor,

evet lol oynarken cok zevk alırsın edersin de 5inci oyundan sonra sürekli ayni filmi izliyorsun hissi vermeye baslıyor, hep ayni setuplar,hep ayni heroalra ayni itemler. 2 takımda ayni hero varken sadece o senden 2 oyun fazla oynadi rune aldı diye senden cok vurmasi causal oyuncuyu kaçıran etmenler bence..

dota'da yapabilcegin magnus,enigma,sf ulti combosu gibi şeylerin lol yanından bile gecebilicek skıll ceşitlilgne sahip degil malesef
Sosyal ağlarda paylaş

motor kısıtlaması denenden kasıt ne anlamadım.
orb effect var sadece
gördük orb effectsiz hon'u da
bi de sanki dotayı yapan adam ali ağaymış gibi bok attığınız dotayı yapanlardan biri lolü yapan
fanboy olun da kafasızca hater olmayın

@op
aç karşılaştır aga oyunları
grafiği
sesi bilmemnesi hangisi hoşuna giderse onunla oyna
Sosyal ağlarda paylaş

ya denge yok bazı herolarda ama adam competitive denge yok dedi. orda kaldım ben
bi de deny mevzusu beni çeken bi etmen ama lolde deny yok diye oynamamazlık etmiyorum. bariz çirkin grafikleri bana göre
dota 2 sana göre bariz çirkinse oynama gitsin
gelip burda dota oynayanlara neanderthal muamelesi yapmaya gerek yok
Sosyal ağlarda paylaş

ne garip adamlar var ya, insanalar fikrini söylüyor diye köpürüyor fdsgdf

-oyunun şöyle şöyle eksileri var abi
-OLORMO YO BOK SONSON BOKORO OYNOYONLORO BOK OTMOYON inanmıyorsan saygı duy qq

bi de olm sizin oynadığınız oyun kolay ben zor olanı oynuyorum demek ki ben daha iyiyim kafasında olup kendini iyi hissedebilmek güzel bi duygu olmalı eheh. neyse kimlerle tartışıyormuşuz boşa mesaj atıyoruz resmen
Sosyal ağlarda paylaş

competitive denge yok değil, oyunda denge yok, dolayısıyla competitive olacak seviyede değil. hala betada olduğu için release'de düzeltilebileceğini varsayabiliriz tabii de baya bi ayar lazım gibi. mesela lol'de de her patchte 1-2 hero öne çıkar ve doğası gereği op sayılan 1-2 karakter vardır ama öyle ucubik farklar da yaratmaz. yani bir heronun win ratiosu diğerlerinin bir kaç katı olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de o lafa tepki gösterdim sadece, bu herif gibi rage e falan da girmedim komik.

Bu forumda anladığım kadarıyla klasik tepki bu, kendi fikrini karşıdakinden üstün görmek için doğrudan kişinin kendisine saldırı geliyor. Latincede bi ismi vardı da hatırlayamadım şuan.

Oyunun yetersizlikleri denmiş, oyun o yetersizlikler üzerine inşa edildi ve dolayısıyla dengesi ona göre kuruldu. Orb efekt dediğin olay olduğu için Vladmir's Offering diye item var mesela. Oyun şuan kendi motoru üzerinden çalışıyor hiçbir kısıtlama da yok aslında.

Dota'yı yapan insanlar : Eul, Icefrog, Guinsoo nickli 3 tane kullanıcı.

Lol'ü yapan adam : Guinsoo

Dota 2'yi yapan adam : Icefrog ...

Yani sizin çok beğendiğiniz LOL de aynı yetersiz oyundan doğdu, Dota 2 de.

Kısaca warcraft 3 oyun motoru üzerinden eleştiri yapmak için hakikaten bu olaylardan hiç çakmamak lazım. Dota 1 vs LoL tartışmasında yaparsın şu muhabbeti de Dota 2 vs LoL 'de şunu söylemek hakikaten saçma.

win ratio denmiş şuan en yüksek win ratio'su olan hero Drow dota2 de %58,35

en düşük timbersaw (yeni hero) %39, %45'in altında 20'den az hero var. Kısaca yaklaşık olarak bakarsan %40 ile %60 arasında bütün heroların kazanma oranı.

Lol'e bakıyorum Amumu %58,24 ve en düşük Syndra %39,92.

Gerçekten inanılmaz fark varmış Lol ve Dota 2 arasında.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır bu tartışmanın da sonunun gelmeyeceğini bildiğim halde hala ciddi ciddi yazmaya devam ediyorum nedense. yarın öbür gün dota beta halinden kurtulup adam gibi bi oyun olursa, şu an lol'de olan bayrak dota 2'ye geçerse biz de seve seve dota 2 oynayacağız zaten. türk milletine mi has bu her şeyini takım tutar gibi fanatiklik derecesinde savunmak? peki competitive dengeniz var, en competitive sizsiniz en dengeli de sizsiniz diyim tatlıya bağlansın olay.
Sosyal ağlarda paylaş

win ratio denmiş şuan en yüksek win ratio'su olan hero Drow dota2 de %58,35

en düşük timbersaw (yeni hero) %39, %45'in altında 20'den az hero var. Kısaca yaklaşık olarak bakarsan %40 ile %60 arasında bütün heroların kazanma oranı.

Lol'e bakıyorum Amumu %58,24 ve en düşük Syndra %39,92.

Gerçekten inanılmaz fark varmış Lol ve Dota 2 arasında.

Hangi bayrak neyin bayrağı?

Ha bir de söylemeyi unutmuşum dota 2 nin en düşük win ratio'lu 5 herosundan biri Anti-Mage. Nerdeyse her turnuvada görüyoruz kendisini maçların içinde =))
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...