Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnternet seçimi yardım pls

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Durumu çok kısa özetliyim;

Yeni eve taşınıyorum, evin önündeki sokağı hem TTNet hem de Superonline fiber için kazıp, fiberin geçeceği zımbırtıyı yerleştirip kapatmışlar, izleri gözüküyor. Anladığım kadarıyla şu an hizmet yok, çünkü binada kutu yok sanırım, göremedim. Bir de Superonline müşteri hizmetlerini aradım, sistemde yok gözüküyor dediler.

Apartmanda Uydunet kutusu mevcut. ADSL zaten mevcut.

Ayriyetten turk telekom erenköy santraline 350m uzaklıkta ev. (hamam sokak ile ethem efendi caddesinin kesiştiği köşede)

Şimdi seçeneklerim şunlar:

[hr]

1. Hipernet

TTNet Hipernet 20Mbps'ye kadar (50gb AKK) 69 tl
TTNet Hipernet 35Mbps'ye kadar (75gb AKK) 79 tl

Hipernet bildiğimiz VDSL2'nin yeni adı. Anladığım kadarıyla yine telefon hattından çekiyorlar hizmeti ama işte zırt pırt bişiler varmış o yüzden daha sağlammış, ve ADSL için olan hat özellikleri kötü de olsa, VDSL hizmeti verebilmek için bişeyleri değiştiriyorlarmış ve hat çok daha sağlam oluyormuş. (Bunu sadece santrale yakın yerlere verebiliyorlar, benim ev de erenköy santraline 350m uzaklıkta)

[hr]

2. TTNet ADSL

TTNet Ultranet 16Mbps'ye kadar (50gb AKK) 68 tl

Bildiğimiz ADSL2

[hr]

3. Superonline ADSL

Superonline ADSL 16Mbps'ye kadar (50gb AKK) bunun fiyatını bulamadım ve sanırım taahhütsüz başvurulmuyo ?!? ya da ben bulamadım.

Bu seçeneğin bir güzelliği, ileride fiber hizmeti apartmanım için tamamlandığında direk geçiş yapabiliyorum (yeni bi 24 aylık taahhür vermek koşuluyla yine...)

[hr]

4. TTNet Fiber

TTNet Fibernet 20Mbps'ye kadar (50gb AKK) 69 tl

TTNet in fiberneti ile Superonline ınki arasında ne gibi farklar var hiç bir bilgim yok, hatta TTNet fiberneti yine benim apartmana getirmek için bekletecek mi onu da bilmiyorum açıkçası.

[hr]

5. Uydunet

5 mbps'ye kadar sınırsız (AKK yok) 69 tl
20 mbps'ye kadar 80gb KOTALI (AKK değil yani aşınca eksra ücret ödüyosun) 60 tl (max fatura: 258,7 tl)

[hr]

Download işlemlerimi genelde işyerinde yapıyorum (4tb hd dizi/film arşivi yaptım). AKK ye çok takılacağımı sanmıyorumi takılsam bile 3mbps yine idare eder son max 1 haftamı.

Benim ihtiyacım olan anlık hızlı internet, sürekli download etmesem de, o an live bir şey izleyeceksem, video streaming yapacaksam veya kucuk de olsa bir şey indireceksem hemen insin istiyorum. O yüzden aslında uydunet çok da uygun değil gibi gözüküyor, ama yorumlarınızı, bilgilerinizi ve tecrübelerinizi almak isterim.
Mesaj tarihi:
allaiçin bi okuyup cevap verin yaw,

uydunetin bana çok mantıklı olmayacağını yazmışım, neler istediğimi de yazdım.

bir de superonline ın ilk etapta adsl si kullanılacak, aylar sonra fiber gelince ona geçilecek, onun yerine aynısını TTNette yapabilirim yani neye dayanarak sadece superonline yazıyosunuz onu da soyleyin bir şey yazacaksanız, ben 1 haftadır araştırıyorum, hala emin olamadım hiçbişeyden.. her iss ye laf atanlar var aynı sekilde hepsini de ayrı ayrı sevenler var.
Mesaj tarihi:
üstat madem işine yaramayacak o bağlantılar bari listenden kaldır millete laf söylemek yerine.

Streamde de dlde de en iyisi kablo saydıkların arasında. Stream için bağlantı stabil, dl içinse sınır yok (kotasız alternatifler için). 20mbit ve üstü hızlarda kotalı veya akkli bağlantılar tam bir saçmalık.
Mesaj tarihi:
ben şu an var olan seçenekleri koydum ve uyduneti mumkunse önermeyin diyorum.

öneri yapacakken de AKK yi baya az oranda hesaba katarak önerirseniz sevinirim, çünkü evden dediğim gibi 50gb ı nerdeyse aşmıyorum, 100gb rahat rahat yeter zaten.

zaten durum böyle olmasaydı sorma ihtiyacı hissetmeden zaten apartmanda hali hazırda olan uyduneti bağlardım, ama sonucta o da mevcut ve diğerlerinden cacık olmazsa onu bağlatıcam.
Mesaj tarihi:
ayrıca AKK sınırınık geçince bağlantı 3mbps oluyor, uydunetten zaten fahiş fiyata 5mbps alıyorsun AKK olmasın diye, hiç bir anlamı yok gibi geldi şu an mesela, 50gb a kadar 16mbps veya 20mbps gerisinde 3mbps ile sürekli 5mbps aynı fiyat..

ve uydunet devlet kurumu ve altyapısı eski onları da katalım
Mesaj tarihi:
yav bu kadar mı düşünemiosun kendin o zaman. AKK madem önemli değil en hızlı neyse onu al işte bu kadar basit.. Zaten standart hepsinde AKK 50gb max 125gb işte.

Altyapı olarakta bölgeden bölgeye değişio çok.

Uydunetin verdiği desteğin 10da birini vermio ttnet
Mesaj tarihi:
reampage said:

yav bu kadar mı düşünemiosun kendin o zaman. AKK madem önemli değil en hızlı neyse onu al işte bu kadar basit.. Zaten standart hepsinde AKK 50gb max 125gb işte.

Altyapı olarakta bölgeden bölgeye değişio çok.

Uydunetin verdiği desteğin 10da birini vermio ttnet

o zaman ben sana asıl veremediğim kararı soyleyeyim:

Hipernet VDSL2 35mbps ve 20mbps olan fiberlerle aynı fiyat, buna abone olmak mantıklı mıdır?

Yok eğer ki değilse, fiber ise artık olay, su an beklemek zorunda olacağım için, ttnet adsl mi superonline adsl mi, ileride yine aynı sirketin fiberine geçeceğimi varsayarak tabii.

Ama başka bilmediğim şeylerden ötürü düşünemeyeceğim mantıklara da açığım, o yüzden bilgisi tecrubesi olanlardan yorum bekliyorum. yaptığın yorumu beğenmedim/bana uymadı diye hakaret etmeye kalkışma. sonuçta kendime internet alıyorum, bana uymuyosa tabii ki senin önerini uygulamıcam, neden oldugunu da buraya yazıyorum ki, aynı oneriyi yapacak arkadaslar yapmasın, herseyi okumamıs arkadaslara da lazım olanı tekrardan açıklamış olayım.
Mesaj tarihi:
Ben mecburen uyduyu bırakıp tekrar adslye dönmek zorunda kaldım şimdi superonline bağlatıcam sadece ttneti sevmediğim için.

Geçen mesai bitime 15dk kala başvuru yapıcaktım ttnete gittim kız zaten sıkıntıdan patlıo bitsin die mesai

4 ay önce 16800 hız aldığım eve bugun 12mb-13mb max veririz dedi adam 500m felan santral bide. Çağrı merkezi hiper alırsın demişti.

Tepem attı yırttım sözleşmeyi çıktım superonline 8mb alıcam işimi görsün yeter akk mkk artık 3mb idare edicez. uydunet vermiolar bu eve sansıma yoksa hız 5mb olsa bile uyduneti hiiçbişieye deişmem
Mesaj tarihi:
işte tam 50gb civarı ediyo aynı hızla gitsen :)
ben bilmem kaç senelik ttnetliyim (gerçekten bilmiyorum çok ama) daha nerdeyse hiç sıkıntı yaşamadım, arada bir internetin kesilmesi haricinde (6 ayda bir falan)

superonline da sonucta tt nin altyapısı kullanıyo o yuzden sıkıntı olmaz diye dusundum, ama bi yandan da 35mbps hipernet almak var, bilemedim
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
kgns said:

anlık dosya indirimi ve hd streaming olarak cok gormuyo işimi 500kb/s

3 Mbps bile 720p streaming icin yeterli. Surekli yaptigimdan biliyorum Hulu uzerinden.
Mesaj tarihi:
diyorum ki bir site yapayım. insanlar internet bağlantılarından hangisi kendine uygun seçebilsin. speed test yapabilsin ve diğer insanların kullandığı net'in semt bazlı performans'ını direk kullananlardan görebilsin.

faydalı olur mu sizce?
Mesaj tarihi:
GERGE said:

kgns said:

anlık dosya indirimi ve hd streaming olarak cok gormuyo işimi 500kb/s

3 Mbps bile 720p streaming icin yeterli. Surekli yaptigimdan biliyorum Hulu uzerinden.
720p yi 3mbpss ile stream edebileceğini ben de biliyorum. tek derdim 720p streaming yazmadım ama :/

1080p de stream edebilirim, ayrıca daha da önemlisi dosya download'u... sürekli download yapmıyor olsam da, yapmak istediğimde hemen insin istiyorum.

CthuLhu said:

evinde ttnet fiber varken adsl ile macera aramak gereksiz.

evde fiber yok, TTNet in ve Superonline ın kabloları yola döşendi eve gelmedi daha, bir kere de hepsini okuyup cevap yazın allasen.

Joker said:

diyorum ki bir site yapayım. insanlar internet bağlantılarından hangisi kendine uygun seçebilsin. speed test yapabilsin ve diğer insanların kullandığı net'in semt bazlı performans'ını direk kullananlardan görebilsin.

faydalı olur mu sizce?

yapabiliyosan yap işe yarar
Mesaj tarihi:
Bu arada hali hazirda ttnet aboneligin 90 gunu gecmis sekilde yoksa superonline adslden faydalanamazsin. Adamlar hat veremiolarmis sorundan dolayi anca gecis yapabiliolarmis ttnet hatlarindan adsl icin onunda yeni acilan hatlarin 90 gun sureci varmis felan filan yani superonline adsl icin bida konus ama bana bole dediler mecbur kaldik ttnete yine
Mesaj tarihi:
haydaaa bu hiç olmadı...

hadi buna da ok, o zaman asıl soru ttnet adsl ye girişip, ordan superonline adsl ye sonra da superonline fibernet e geçmek mi yoksa temizinden ttnet hipernet alıp yoluma bakmak mı?
  • Yeni Oluştur...