Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okulun bitmemesi

roket adam

Öne çıkan mesajlar

senko said:

nah bisi yok :)
tam tersi ne kadar erken bitirirsen okulu o kadar mutlu olursun
ben 23 yasinda bitirdim universiteyi hala handikaplarini cekiyorum deli gibi.

ozel sektor dusunuyorsan okulu biran once bitir...

abi 23 yaşında bitirmişin zaten ne handikapı :D bende 23 yaşındayım daha 1 senem var min. 2 saat sonra da finalim var ben burdayım mesela :D
Sosyal ağlarda paylaş

benim bi ev arkadasi vardi, adam tam gereksizlik abidesiydi.

Sulu mulu bir bolum kazanmisti 3. senesinde. hic istemiyordu falan orada okumak, arkadasin amaci ilk yil notlari yuksek tutup yatay gecis yapmak.

Finallere calisirken gelip benim sabahlara kadar suren wow raidlerini izlemekten 3 sene boyunca birinci sinifi gecemedi, 4.senede 2. siniftan ders almaya basladi ama 2.donem olmuyor diye okulu birakti, tekrar sinava girdi cevre muhendisligi okuyor galiba simdi, kacinci sinif falan birakmistim artik sormayi
Sosyal ağlarda paylaş

kopernik said:

senko said:

abi 23 yaşında bitirmişin zaten ne handikapı :D bende 23 yaşındayım daha 1 senem var min. 2 saat sonra da finalim var ben burdayım mesela :D

seninki de handikap abi işte
1990 doğumlu insanlarla çalışıyorum
düşün onlar senin yaşına geldiğinde sende +2 +3 yıl fazla deneyimli olucaklar.
adamların hem yaşı genç hem de deneyim sahibi olucaklar, senden daha çok tercih edilecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

valla ikisini de yapmaya çalışıcam artık :)

Merak edenler için: http://sagm.sanayi.gov.tr/ServiceDetails.aspx?dataID=217

buna bende niyetlendim ama hiç makul gelmedi.

kendine kuş kadar maaş çekebiliyorsun. kirayı maliyetlerine katamıyorsun...

kendi maaşın birde yanında çalıştıracağın kekonun maaşı zaten bütçenin çoğunu yiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

Üniversitedeyken sınavlara girmek çok zevkli gelirdi. Hele ki ilk senelerimde. Hiç çalışmazdım kötü notlar alırdım millet çalışıp gene de kötü notlar alırdı neyse iyi ki çalışmamışım der mutlu olurdum

mat 2 finaline gidip bütün sorulara grafik çizmiştim hoca istesin istemesin. 20dk dolunca çıkmıştım 20 almışım finalden böyle 3 saat durup 10 sayfa dolduran arkadaşlar 15 falan almıştı aha
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

"roket adam" said:

valla ikisini de yapmaya çalışıcam artık :)
Merak edenler için: http://sagm.sanayi.gov.tr/ServiceDetails.aspx?dataID=217

buna bende niyetlendim ama hiç makul gelmedi.
kendine kuş kadar maaş çekebiliyorsun. kirayı maliyetlerine katamıyorsun...
kendi maaşın birde yanında çalıştıracağın kekonun maaşı zaten bütçenin çoğunu yiyor.

tamam da sen girişimcilik olayını çok yanlış anlamışsın. bu program senin cebini doldurmak için değil, işi başlatman için. ondan sonra nakit akışı pozitife dönünce senin cep dolmaya başlayacak. sanmıyorum ki dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir teşvik programı direkt %100 maaş olarak versin. ha yine de verdiği maaş (55.000/12, biz iki kişi olduğumuz için onu da 2'ye bölüyoruz), kariyerine yeni başlayacak, hatta okulu uzatırsa başlayamayacak 2 öğrenci için gayet yeterli :p

ha yine de bana fazla maaş lazım dersen 'devlet hibe/ar-ge teşviği yeme' konusunda uzmanlaşmış danışmanlık firmaları var, onlara gidersen yol yordam gösteriyorlar. yok efendim işte aldığınız her şeyi 300 lira fazla gösterin, yok %20'lik danışmanlık harcama giderini bir firmayla anlaşıp %100 olarak kendinize çekin vs., tabii böyle şeylere girmeyiz muhtemelen. hakkaten iş yapmaya giriyoruz yani.

bir de bir üniversite öğrencisi için 'türkiye cumhuriyeti sanayi bakanlığı, katıldığım bir ar-ge programı sonucunda benim bulduğum fikir ve iş planına yüz bin lira vererek kefil oldu.' demek çok büyük referans.

nereden bakarsan bak avantajlı bi durum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

2 yaş çok farketmiyor. adamların gözünde hep çocuk oluyorsun zaten ha 90lı ha 88li.

22 yaş ile 27 yaş desen neyse.

girişte öyle oluyor da

2 yıl sonra 90lı adamın 4 yıl tecrübesi olcakken
88li adamın sadece 2 yıl tecrübesi olcak

sorun burda, yaşlı ama tecrübesiz oluyorsun diğerlerine göre.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

kopernik said:

senko said:

seninki de handikap abi işte
1990 doğumlu insanlarla çalışıyorum
düşün onlar senin yaşına geldiğinde sende +2 +3 yıl fazla deneyimli olucaklar.
adamların hem yaşı genç hem de deneyim sahibi olucaklar, senden daha çok tercih edilecekler.

nasıl çalışıyo abi 90'lılar? ben kendimi hala çok ufak hissediyorum ya çok enteresan bir kafa :D

ben geç geliyorum zaten totalde ama emin adımlarla geliyormuşum gibi de geliyor ama gene de düşünüyorum şöyle bir de 90'lıların 2-3 yıl tecrübe edindiği çalışma ortamına newbie olarak girmek için kendimi kasamayacak kadar kendini beğenmiş biri olduğum için muhtemelen değişik bir işim olacak. beyaz yakalı olmayacağımı yoğun hissetmeye başladım bu dönem. neyse :D
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

roketin dyurumunda tecrübesiz diyemeyiz ya hani adam aktif olarak bir projede çalışmış olacak, yeterli bir deneyim değil midir?

Olay biraz süreklilikte bitiyor abi, 1 proje yetmeyebilir o yüzden. İnsanlar her seminere her eğitime paralar verip gidiyorlar artık cvye koyabilecek bir şeyler olsun diye. 6 ay burda çalıştım 3 ay burada çalıştıma iyi bakılmıyor aksine negatif özellik oluyor bizi de bırakır düşüncesi yer alır kafalarda gerçi öğrenci adam için geçerli olmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
4 ders büte kalmış. Birini verdim. Diğer ikisini yarına, öbürünü de salıya koymuşlar. Mecburen yarınki derslerin biri kalıcak. Üç ders te 'ağır ezber dersi' çünkü.

Okul uzuyor göz göre göre. Hepsi benim suçum resmen. Artık bünye bölümle alakalı her şeyi reddediyor, kesinlikle motivasyon sıfırın altında. Millet nasıl 2-3 ders bırakıp okuldan mezun olmaktan vazgeçiyor anlıyorum.

Seve seve vericez bi şekilde ama, genç beyinlere tavsiyem, tamam okulu bi sene uzatmak çok büyük bişi değil ama, alttan alacağınız dersleri iyi seçin, son seneden falan bırakın bari. 2'den ders geliyorsa bir tane bile olsa gözünde büyüyor insanın. Dünyanın en sıkıcı şeyi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...