Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GW 2'ye başladım aka sorular sorular


deadwoll

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşın acc.ına çöktüm de 80 lvl vs. karakteri olsa da ben 0'dan kasayım diyorum ama çok fazla şey ve 0 tutorial var gibi.

Tuş takımlarına vs. alışamadım bir türlü, spell'ler vs. nasıl kullanılıyor, nasıl quest yapılıyor hiç bir şey anlamadım.

Bir de bu her quest aldığımızda araya giren dialog screen'ler çok bayık, yok mu bunları disable etme yolu falan?

Spell'ler eskilerini kullandıkça açılıyor galiba ama hangi spell'in açılacağını vs. biz ayarlayamıyor muyuz?

PvP olayı nasıl oluyor? Gittim bir bg'ye girdim koskoca mapte 3-5 kişi vardı taş çatlasa.

Son olarak lvl atlıyorum ama haberim olmuyor resmen, lvl atladıkça skill vs. kazanmıyor muyuz (kazanıyorsak nereden görüyoruz neyimiz var neyimiz yok?)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her silahın kendi spelleri var, kullandıkça açılıyorlar. silah değiştirerek diğerlerini de kasabilirsin.

Utulity skillerini de haritadaki skill questleri yaptıkça kazandığın puanlarla kendin açıyorsun.

WvW'de alakasız yerlerde dolanırsan adam bulamazsın haritada serverların kalelerinin sınırda olduğun yerlere gidersen orda yakındaki savaşları harita üzerinde gösterir sana istemediğin kadar adamla karşılaşırsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

12345 silahlarına özgü özellikler, 67890 utility slotların, character menüsünde bir yerlerde bunları skill point karşılığında unlock ediyosun, utility slotlar da sen level atladıkça açılıyo.

Weapon skillerin kullanabildiğin her silah türü için değişir ama bunlar çok çabuk açılıyo ilk birkaç levelda bütün silahların skillerini açarsın. Birkaç tane mob kessen açılıyo işte.

2 çeşit PvP var. WvWvW ile sPvP
sPvP için yukarıdaki pvp menüsünden özel bir instance a giriyosun oradan pvp npc siyle konuşup giriyosun.

3W için de aynı şekilde, koskoca map dediğine göre buna girmişsin, muhtemelen çatışma olan yerleri bulamamışsındır. Haritada Commander taglı oyuncuları bulmaya çalış, genelde herkes onların peşine takılır. Eğer hiç commander yoksa yeni respawn olan ve anında bir yöne koşturmaya başlayan kişilerin peşine takılıp git filan, çatışma olan yerleri bulursun:) Ya da Myshkin in dediği gibi kalelerin ya da haritada işaretli diğer yerlerin etrafında dolan elbet birinde siege filan vardır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

deadwoll said:

Öh iyimiş, ben 60lvl'de fulliyim onları o zaman, yoksa şimdiki lvling hızımı düşünürsek 60-80 arası hiç bitmez.


Leveling curve aynı ya, level atlamak çok fazla zorlaşmıyo oyunun ortalarında da sonlarında da aynı gibi.
http://wiki.guildwars2.com/images/6/69/Leveling_Curve.jpg

Questlerden, eventlardan aldığın xp quest/event levelına göre, explorationdan aldığın xp zone levelına göre, craftingden filan aldığın xp senin levelına göre scale oluyo her zaman aynı. xp ödüllerinin çoğu senin max levelının belli bir % sine karşılık geliyo, +%4 level +%5 level gibi. Tabii kendi levelından düşük zone larda kasıyorsan aldığın xp, senin levelından düşük bir levela göre scale olduğundan mesela (atıyorum) level30 u atlamak için 60 birim xp gereksin level 50 yi atlamak için 100 birim xp gereksin sen quest bitirdiğinde %7 bonus alıcaksın. Level30 questi sana 4,2 birim xp vericek(level30 un %7 si) ama sen level50 yken level30 questini yapıtığında da 4,2 birim xp alıcaksın(level50 nin %7 si yerine %4,2 sini atlamış olucaksın yani).
Bu rakamların gerçeklerini hesaplamadım, örnek olarak söylüyorum gerçek kaybın ne olur bilmiyorum da kendinden düşük levellı bölgelerde daha yavaş level atlıyosun.


Gerçi craftingi 60-80 arasına bırakmak ta mantıklı tabii, 60+ zone larda doğal olarak moblar biraz daha zorlaşıyo seri şekilde kasmak düşük level bölgelerde daha kolay, ama çok aşırı bir farkı yok ne zaman istersen yapabilirsin.

Şurada da xp oranlarını ve neye göre scale olduklarını gösteren bir tablo(bir de anlattıklarımı daha net açıklayan kısımları filan var)
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Experience
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ben de başladım da WoW kafasıyla bakıyorum oyuna galiba hala. Mesela bi Stormwind Orgrimmar Dalaran gibi bi şehir var mı insanların genel olarak toplandığı? Asura elementalist açtım, level 7yim, 3 mob daldı mı yattara, instance falan hele hikaye tek başımaysam. Itemlar yetersiz yea diyip geçiştiriyorum ama item nası toplanır onu da bilmiyorum mesela sdf

Ne düştüyse salvageladım, bi de toplama skilli olarak otçuluğu aldım ama hata mı ettim acaba? Craft iş yapıyo mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lions Arch en büyük şehirdir, bütün ırklar orada toplanır. Ayrıca Dungeon'ların başında bol insan bulabilirsin.

Oyun başlarda epey zor, tüm skill slotlarını açana kadar ve yeşil itemları giymeye başlayana kadar belli class'larda kastırabiliyor. Bütün silah skillerini açmaya bak.

Item için ne bulursan sat, Trade Market'tan leveline uygun yeşil veya yoksa mavi item al. Çok vermezsin, küçük paraları harcamaktan korkma, herşeyi Market'tan ucuza bulabilirsin, Salvage ve gather kit dışında pek NPC store'lar ile işin olmuyor.

Gather skill diye bir şey yok, Merchant'tan pick, axe ve scythe alıp bitkileri, ağaçları ve madenleri toplayabilirsin. Crafting skilleri var, istediğin gibi değiştirip kaldığın yerden devam edebiliyorsun ama aktif sadece 2 tane olabiliyor. Biraz oyunu öğrendikten sonra yapmanı öneririm. Guide'lar var, okursan kolayca yaparsın hem de güzel XP verir. Black Chest'lerden çıkan Crafting XP boost ile yapmanı öneririm, denk gelirse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

warrior ile pve de kendi lvlimde 6 mob arasında laylaylom diye kesim yaparken, ele arkadaşlar tek yedim diye ağlıyorlardı, zırt bırt yardıma gidiyorduk. ele oynaması diğer karakterlere göre zor olan ve en kolay ölünebilen karakter okey. eğer çok çabuk ölüyorsanız (düşük lvllerde bile) ya çok ezik item takıyorsunuz ya da statik şekilde dodge yapmadan, bazı kaçış skillerini kullanmadan oynuyorsunuz demektir. elite ve normal skill olarak 2 tane lesser elemental çıkarabilirsiniz earth tavsiye ederim en dayanıklısı o. 80 yaptım dün akşam ele yi toplamda 10 kez ölmüşümdür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ele yi pvp yapıyor gibi kasmak gerekiyor ya. 3-4 tane mobu bir arada kesebiliyorsun bu sayede. Öyle tank mantığı kesinlikle yok. "Durayım, 2 vursunlar sıkışırsam skill basayım" diyince nalları diken bir sınıf :P.
Baştan sona tek başıma kastım. Hiç bir yerde yardıma ihtiyaç duymadım. Yeri geldi 3-4 lvl üst story yaptım.

Ben iyiyim demiyorum yanlışlık olmasın. Pvp yapıyor gibi oynayınca, çok sağlam oluyor karakter.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani en düşük health tier'de ve light armor giyen class ile mobların ortasında halay çekmeye çalışınca dayak yiyip, şaşırmamak gerekir :D
Necro ile grubun tanklığını yapıyorum sık sık, her ne kadar en yüksek hp tierde olsa da, sonuçta light armor :P Ele ile her ne kadar tanklık yapılması zorlasa da, normal combatta sıkıntı yok. Yeterki kolaya alışmış olma, dodge'mış, uygun defansif skillermiş, esirgeme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...