Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fransada %85 vergi varmış


antiban

Öne çıkan mesajlar

hayır, gerard depardieu yalan söylüyor zaten. ama 2013 ocağından itibaren fransadaki lüks vergisi (1m euro üzeri kazancı olanlardan alınacak gelir vergisi sadece) %75'e çıkacak.

türkiyede de oran bu civarda zaten merak etme.

benim maaşımın %40'ını vergi diye kesiyor. 100 liramın geriye 60 lirası kalıyor. aldığım her üründen 18 lira kesiyor, 60 liramın geriye 49.2 lira kalıyor. ötv gibi bir çok ürünlerde özel vergiler koyarak, vergiye de vergi koyarak bunu da kuşa çeviriyor benim devletim.

ama pırlantadan vergi almıyor. sigortalı çalışandan alabiliyor fakat firma sahibinden alamıyor.

fransada alabiliyor.

bunu anlayamayana da antiban deniyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

lüks vergisi var. adamlar bizdeki gibi alabildiklerinden değil, herkesden vergi alıyorlar. lüks harcamalardan ve yatırımlardan daha fazla alıyorlar. bizdeki gibi pırlanta %0 değil yani. antiban gibi antilaikçiler biraz daha düşünürlerse faydalı olabilir ilerisi için.


bunun karşılığında hizmet veriyor tabii.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi oransal olarak baktığında zenginin ödediği vergi kesinlikle fakir ve orta kesimden daha az.Açıklamış zaten arkadaşlar.

Geçen adamın biri çıktı,işte son 10 senede üretilen para olarak(özel bi adı vardı da) yanılmıyosam yıllık 600 mio $ den 1 milyar dolara mı ne çıkmışız.Fakat işin garibi aradaki bu 400 lük fark orta ve fakir kesime hiç yansımamış,.Yani snn benim param dövizle baktığında hemen hemen aynı 5 sene öncekinden...
Zengingin daha da zengin oluyor yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...