Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HGS'ye geçişler için 31 Aralık 2012 son tarih

Vodan

Öne çıkan mesajlar

konu ilgi alanım dışında ama ben bilgilendireyim. postanede hgs için 35 lira; 5 lira kart ücreti 30 lira da bakiye ücreti olarak alıyorlar. ön cama yapıştırmak için bandrol veriyorlar.

garantide de hgs için hesabınız yoksa hesap açtırıyorlar işlem yapmak için.

dipnot: ptt bankamatiklerinde bakiye yükleme işlemi var.
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

konu ilgi alanım dışında ama ben bilgilendireyim. postanede hgs için 35 lira; 5 lira kart ücreti 30 lira da bakiye ücreti olarak alıyorlar. ön cama yapıştırmak için bandrol veriyorlar.

garantide de hgs için hesabınız yoksa hesap açtırıyorlar işlem yapmak için.

dipnot: ptt bankamatiklerinde bakiye yükleme işlemi var.

eger 35 lira hava parası varsa ben yine ogs'ye donuyorum. 5 lira fazla veririm bildigimden sasmam heh. +5 lira kart bedeli varmıs. aynıya geliyo hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi hava parası 5 lira. 30 lira karta bakiye olarak yüklüyorlarmış.

bi de bu yapışkanlı şeyi nasıl yapıştırıyoruz? bandrolün arkasında var yapışkan, ön cama içeriden yapıştırınca barkod sürücüye yapışkanlı arkası dışarı doğru oluyor. okur mu ki tersten?

ilginç değişik bişey yani.
Sosyal ağlarda paylaş

2 tip sticker var. Harici olanları camın dışına yapıştırıyorsun. Yapıştırırken silecek kapsama alanı dışında olmasına dikkat etmen gerektiği yazılmamış ama dikkat etsen iyi olur.

Bazı model arabalarda ön cam %100 metalik kaplamalı olduğundan harici etiket kullanılmasını öneriyorlar, bu yüzden de harici etiketi çıkarmışlar. Ama ben bunu etiketi aldıktan sonra öğrendim, hiç sormadılar ne tip istiyorsunuz diye. (Muhtemelen veren kişi de bilmiyordur.)
Bu harici olanlar camın dışına yapıştırmak için, yani barkod-yazılar-numaralar dışa bakıcak.

Araba baya kar, yağmur, çamur, soğuk/sıcak gördü ama sapasağlam dışarda duran sticker. Sadece çalınma riski var gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi o %100 metalik kaplamalı camların hepsinde kaplamasız alan bırakılmış durumda. Etiketlerin barkodunun yönü nmeli değil, zaten oradaki yazanlar kullanıcıya hitap ediyor. Sistem RF olarak okuyor etiketi.

Ben ön camı değiştirdiğimde OGS cihazını yan koltuğa koydum, oradan da rahatça okudu.

Bırakın silecek ile hasar görmesini her türlü yıkama ve dış etkene açık vaziyette o etiket mefta olur.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de söylediklerine göre etiket sökülünce kendini imha ediyordu. Yani bizim devlet kurumları Poke applikasyonundan önce düşünmüş bu işi.

Ne diycem, şimdi benim OGS'nin üzerinde ne aptalca bi marketing düşüncesiyle yapılmış olduğunu anlamadığım kocaman bir Ziraat Bankası logosu var. Kırmızı.

E ben arabada bu tipten salakça şeylere karşıyım ve o aptal logoyu ön camımda taşımak istemiyorum.

OGS'den kaçak geçiş yapıldığında, plakaya ait OGS cihazı varsa hesaptan düşülüyordu değil mi?

Benim çakal kız arkadaşım, madem öyle hiç takma her seferinde düşsünler gibi bir öneriyle geldi :) Ne dersiniz?

Eğer böyle bir mekanizma varsa otoyol değil ama köprü geçişlerinde baya iş görür gibi?

ps: bu önerimi çok ciddiye almanıza gerek yok ama ön cam dışında görünmeyecek başka biyere takabilir miyiz bu mereti? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

1.120-180 kum sünger zımpara alınır.

2.OGS sökülür.

3.Logo olan taraf yavaş yavaş zımparalanır.

4.Logo güzelce silinir ve plastikte çizik falan olmaz, kumlu yüzey korunmuş olur.

Not:Çok sık geçiş tekrarı yapınca yememeye başlıyorlar sanırım. Cihaz bozulmuş yaptırsana, diyorlarmış dediydiler.

Saygılar.

Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

neden rahatsız oldun ki ziraat bankası ambleminden, benimkinde de iş bankası amblemi var. nerden aldıysan amblemini basıyor orası dogal olarak =)

Bedava vermiyor ki hem cihazı satıyor hem reklamını yapıyor.

@para sağolasın, kazımak aklıma geldi ama kötü iz kalır diye düşündüm. Tiner de almaya değmez bi logo sileceğim diye :) 120-180 zımpara diyorsun yani he? Düşüneyim bunu gerçekten.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Tiner büyük ihtimalle plastiği bozabilir de.

Ofisteki Karel marka santralin plastik gövdesi is ve sararma yüzünden kirli gibiydi. Meret habire toz, kir çekiyor. Zımpara ile daldım, mis gibi oldu :P Adaptörüne de aynı uygulamayı yaptım mis oldu.

1989 model Japonya yapımı Nintendo Gameboy var elimde. Özel tornavidasını sipariş ettim, yeni bir de ekran koruyucu aldım; zımpara ile sararmış ve yaşlanmış gövdeye dalıp eski güzel günlerine taşımayı planlıyorum :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Vodan said:

Benim çakal kız arkadaşım, madem öyle hiç takma her seferinde düşsünler gibi bir öneriyle geldi :) Ne dersiniz?

İstisna denemez hale gelince uyarı gönderiyorlar, "alet mi bozuldu pil mi bitti noldu git yaptır şunu lan" tarzı. Öyle kullanmaya devam edersen de bloke ediyorlar, kütür kütür yersin cezayı :p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...