Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alınık dandik laptop

roket adam

Öne çıkan mesajlar

üç şartım var:
1- hdmi çıkışı olsun
2- 1080p oynatabilsin.
3- 200 lirayı aşmasın.

ekranı kırık olsa da olur, hatta daha iyi olur. airserver kurup airplay mirroring yapıcam. ha yok bulamazsam böyle bi çözüm, gidip dünyanın en pahalı laptop-to-lcdtv çözümü olan apple tv almak zorunda kalacağım ve bu bana yakışmaz.

kıyıda köşede duran laptopları paraya dönüştürme fırsatı.
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

1080p çok mu uçuk olmuş ya? Sanki Atom işlemcili netbook'ların 1080p video izleme için kullanıldığını hatırlıyorum gibi. Hmm. Bi gözden geçireyim.

silph in örnekleri gibi cins cins cihazlar mevcut,

pc olarak 1080p 30/30 frame için saglıklı hdd olan işlemci ve gpu ortalamanın üstünde (laptoplar için) cihaza ihtiyacın var.

ama sadece video oynatmak içinse bir sürü cihaz var.

iphone 4s bile 1080p filmlerde takılma frame atlama gibi sorunlar cıkarıyor. mobil cihazlar için bilemedim ama 30/30 frame ve net ac3 ses kalitesi için iyi bir laptop şart.

bulurmusun bulursun 200-300 civarı nasıl olur piyasasını bilmez adam yada acil paraya sıkısıktır denk getirir 700 liralık2. el pc yi bulursun imkansız değil. ama hemen sana link verip su sana uyar denilebilecek laptop yok sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

1080p denildiginde. cogu rip oluyor dosyalar.

bir lpatop 5400 rpmlik hdd bulunduruyorsa evet ite kakala 4-5 gb lık videoyu izlersin fakat. gercek kalite istenildiginde 47Gb dan başlıyor dosyalar. bunada hdd gucu yetmez.
7200 lüklerde bile ön bellege alıp öyle izletiyor arka planda sinek ucmaması gerekiyor.

tabi bunlar benim tecrübelerimle söylediklerim artısı eksisi olabilir.
bana sorarsan neye dikakt edeyim, önce HDD sonra cpu, gpu cok yüklenmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi, asıl amacım Airplay Mirroring olduğu için Raspberry pi falan alamam, Win tabanlı olmak zorunda. 100 dolara Apple TV almak yerine, 50 lira fazla verip gerektiğinde her HTPC işini görebilen bir 'bilgisayar' almak daha işime gelir diye düşündüm.

İşin kötüsü Apple TV denen TR'de işlevsiz aleti 300-350 liraya satıyorlar türkiye'de. Yani altı üstü bir HDMI kablosu için 350 lira vermiş oluyorum ahahhaha

Çıkamadım işin içinden
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Airplay mirroring iyiymis ama dizustunu tasiyip hdmi ile baglatmaya devam ederim ben. Baslayip 720p stream ederken pil 4 saat kadar gidiyor, agir bir sey de degil.

Sirf bu is icin 300TL'lik ek alet alinmaz. iTunes Store acilinca filmler ve diziler gelirse ancak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...