Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

guncel said:

https://eksisozluk.com/entry/53051771

burada yazılanlar doğru mu
bir de hit yapmak nedir

Hiit'de ciddi efor sarfederek kısa sürede yaptığın kardiyo diyebiliriz.
1 dk depar, 1 dk hızlı yürüyüş, 1dk depar 1 dk hızlı yürüyüş. Böyle 20dk yaparsan hiit olmuş sayılır. (bilimsel olarak nabız atımını belli seviyede tutman gerekiyor.)
Miss ve Liss'de tam tersi yavaş sayılabilecek sabit tempo ile uzun süreli kardiyodur.

Kilo vermek = Giren Kalori < Çıkan Kalori

Kardiyo yapınca da çıkan kalori bir miktar artıyor. Ama işin %90'ı beslenme ve Disiplinli olmak. Bak bana 1,5 senede sadece 5kg verebildim. Çünkü ayarım kaçtımı görüyorum 5000-6000 kalori.

Hit ise başka bir olay, Doggcrapp - Heavy Duty diye ara.
Sosyal ağlarda paylaş

Agirlik kaldirmaktan aldigim keyfi diyetten alamiyorum ben. Hatta bana kalsa hic yemiycem sadece spor yapicam agirlik calisip yuzucem falan. Gel gor ki fiziksel aktiviteyi dogru beslenmeyle desteklemezsen kendine yarardan cok zarar veriyorsun. Ben basladigimdan beri 30 kilo verdim ama hic saglikli verdigime inanmiyorum, beslenme ya eksik ya fazla oldu stabilite hic olmadi ehe

Gelecek ay icin saglam planlarim var. Optimal yasiycam sabah 8 aksam 5 is, 5-7 spor, full 5-6 yogun makrolu yemek ve tabi ki ihtiyacim olan tum supplementler. Bu sefer supervised. Rapor vermem gereken biri olmayinca bu isi salmak cok kolay olabiliyor, ozellikle intrinsic motivation pek kuvvetli degilse, extrinsic motivation faydali.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu is rocket science degil iste, bana soranlara da bunu soyluyorum. 3 ayak var yeterli ve kaliteli uyku, dogru ve zamanli beslenme, ve progressive agirlik kaldirma. Bir tanesinde eksik oldu mu gain train kaciyor.

Dogru duzgun uyumamis, gun icinde yeteri kadar enerji almamissam deadlift performansim en basitinden 20-30 kilo dusuyor. Hele bir de o an fokus degilsem bir 10 daha dusuyor. Oysa yeteri kadar uyuyup gun icinde de 2-3 saatte bir beslenmis, bunyeyi enerji acisindan rahatlatmis ve mental olarak fokusu salonda yakalamissam agirliklar lightweight geliyor.

Bir kac kere cok az besin ve uykuyla hardcore powerlifting seansina girip kan sekeri dusup bayilinca daha iyi anliyor insan =)

O yuzden ya tam yapican ya hic yapmiycan. Bi taraftan feragat edince patliyor. Illa feragat edilecekse supplementten edilsin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...