axedice Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Antreman sırasında yorgunluk normal mi? Kasların yanması vs. den bahsetmiyorum, ağırlığı arttırdığım hareketlerde bütün vücutta bi yorgunluk oluşuyor. İki set arası 3dk falan mola vermem gerekiyor bazen sırf genel yorgunluktan, salonda ileri geri yürüyorum nefesimi düzenlemek için. Standart bi olay mı yoksa bi yanlışım mı var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 gayet normal abi saglam girmişin işte vucut kendine gelmeye çalışıo, ben mesela özellikle presslerde en son setten sonra 2dk dan önce kendime gelirsem canım sıkılıyo iyi giremedim galiba diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 3dakika çok, max 90 sn falan olsa iyi olur. sigarayı bırak. içtiğini varsaydım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 ağırlık meselesi niye bu kadar problem oluyor anlamıyorum. Programlarda yaptığın hareket x12 tekrar mı gözüküyor, o ağırlıkla 12den az kaldırabiliyorsan sana ağır, daha da fazlasını kaldırabiliyorsan hafif işte. bu kadar basit değil mi. Evde çalışanlar için ayarlanabilir ağırlık almak önemli. Çünkü hem farklı hareketlerde farklı ağırlıklar gerekiyor hem de yeni başladıysan eğer ilk 1-2 ayda kaldırabildiğin ağırlık çok artıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Bir insanın 4 kg kaldırması sorun değil. Sorun sürekli 4kg ile gitmesi o 4 kg un düzgün besleniyorsan ve kaslanıyorsan zamanla 5 sonra da 6 diye diye gitmesi gerek ki bu Perfect in dediği progressive overload kavramı oluyor. Hepimiz antrenmana gidiyoruz temel kıstas dünden daha iyi olman. 4 ile başlarsın 1 ile başlarsın hiç sorun değil. Kimse ile kıyaslama kendini önemli olan dünden iyi olman. Beslenmeyi bilmiyorsan kas inşası için gerekli diyeti de uygulayamazsın. Bu iş aslında çok basit. Eğer dünden daha iyi değilsen ya antrenman tekniğinde ya beslenmende ya dinlenmende sorun var. Zaten bu iş bu kadar basit bu 3 ünden daha başka bir şey değil bu. Sorun bu 3 ünde uzmanlaşmakta. Kaldı ki hayattaki gelişim ile ilgili her şey de bu. Evrimsel adaptasyon sonuçta. Ölmeyeceğin türde bir şiddete maruz kalıyorsun kendini toparlaman için yakıtını koyuyorsun dinlenmeni sağlıyorsun. Sonra tekrar saldırıyorsun. Ne oluyor doğru yaptıysan dünden iyisin. Bu kadar basit ve net. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 soris,perf +1 başlangıç için uygun ama artırmak gerekir tabiki zamanla ayrıca bune abi ahahahahah https://www.facebook.com/photo.php?v=538540216156170 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 o ne lan süper teknikmiş bildiğimiz herşey bir yalanmmış asdkjhas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 böyle beyinsiz gibi kameraya çekeceğine gidip yardım etseymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 beyler, yaş 25 kilo 88, yağ oranı %18; 10-15 aralığına çekmeye çalışıyoruz ama o kadar kolay olmuyor tabi ki sorular: - x12'yi ilk yapıştan sonra 2 - 3. sette 9-10'da tıkanmam normal mi; doğru ağırlıkta olduğum anlamına gelir mi? - şu anda temel derdimiz yağ oranını azaltıp kas oranını artırmak olduğuna göre nasıl bir program izleyelim; büyük kas gruplarına mı odaklanmak lazım - cardio tarafında sadece cross trainer gidiyorum (eliptik bisiklet sanırım türkçesi); 150 - 160 heart rate ile 25-30 dakika gidiyorum genelde; gücüm olduğunda bunu 2 defa yapıyorum. a-) cross trainerda yazan kalori doğru mudur, keza 60 dakikada 600 kalori falan geçiyor ama inanamıyorum pek. b-) yaparken önemli olan aslında heart rate'i belli bir yerlerde tutmak değil mi? c-) Cross trainerda kolları o tutma yerine koyup ileri geri götürmek yerine öndeki yerde sabit tutmak daha faydalı ya da zararlı olur mu? - karındaki fazlalık azalmıyor lan; zamanla üst karın kasları tamamlandıkça mı gelinecek aşağıya? - son olarak, diyetisyen onayıyla l-carnitine'e başlayacağım spor öncesi 500mg tablet olarak; a-) noob sorusu, solgar'ın l-carnitine'i çiğneniyor mu yutuluyor mu ne yapılıyor? b-) Bilinen yan etkileri var mı? Benim iştahım açıldı bir iki gündür ve alakasız iki tane sivilcem var ama l-carnitine'le hiçbir bağlantısı var mı bilmiyorum Uzun uzun sorular sordum, yardımınız dokunursa şahane olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Benim normal programım sabit set sayıları ile ağırlığı arttırıyordum. Sizin premiti çok övmenizden dolayı biraz araştırıp öyle yaptım omuz göğüs antremanımı memnun kaldım preslerde falan 12-10-8 gittim. Premit her kas grubuna gider mi? yoksa eskisi gibi ağırlık arttırırken sabit sayıdamı kalıyım ne önerirsiniz ? Bu arada dambıl curle 6 kg ile başlamıştım. şimdi 12-14 le yapıyorum. Hammer biraz daha zorluyor. Zamanla oluyor işte ya ağırlığın seni nekadar zorladığı önemli. Şuanda 8kg seni X kadar zorluyorsa, bundan 3 ay sonra 12kg seni okadar zorlayacak. Öyle öyle gelişeccen işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 piramit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2013 Piramitin olayı kendini maksimum zorlamak. Setler bittiğinde 1 tekrar daha yapabilecek durumda olmamalısın enerjin varsa az kaldırmışsın demektir. En iyi gelişim bu şekilde oluyor . Ben benche girdiğimde 4 set piramit şeklinde yapıyorum 14-12-10 4. tekrarım yapabildiğim kadar şeklinde oluyor. Kendi enerjine göre tekrar sayısını ve ağırlığı ayarla insan kendini çalıştıkca farkediyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2013 ZaugnaKhaldun said: beyler, yaş 25 kilo 88, yağ oranı %18; 10-15 aralığına çekmeye çalışıyoruz ama o kadar kolay olmuyor tabi ki sorular: - x12'yi ilk yapıştan sonra 2 - 3. sette 9-10'da tıkanmam normal mi; doğru ağırlıkta olduğum anlamına gelir mi? - şu anda temel derdimiz yağ oranını azaltıp kas oranını artırmak olduğuna göre nasıl bir program izleyelim; büyük kas gruplarına mı odaklanmak lazım - cardio tarafında sadece cross trainer gidiyorum (eliptik bisiklet sanırım türkçesi); 150 - 160 heart rate ile 25-30 dakika gidiyorum genelde; gücüm olduğunda bunu 2 defa yapıyorum. a-) cross trainerda yazan kalori doğru mudur, keza 60 dakikada 600 kalori falan geçiyor ama inanamıyorum pek. b-) yaparken önemli olan aslında heart rate'i belli bir yerlerde tutmak değil mi? c-) Cross trainerda kolları o tutma yerine koyup ileri geri götürmek yerine öndeki yerde sabit tutmak daha faydalı ya da zararlı olur mu? - karındaki fazlalık azalmıyor lan; zamanla üst karın kasları tamamlandıkça mı gelinecek aşağıya? - son olarak, diyetisyen onayıyla l-carnitine'e başlayacağım spor öncesi 500mg tablet olarak; a-) noob sorusu, solgar'ın l-carnitine'i çiğneniyor mu yutuluyor mu ne yapılıyor? b-) Bilinen yan etkileri var mı? Benim iştahım açıldı bir iki gündür ve alakasız iki tane sivilcem var ama l-carnitine'le hiçbir bağlantısı var mı bilmiyorum Uzun uzun sorular sordum, yardımınız dokunursa şahane olur =) 2. ve 3. setlerde 9-10 da zorlanman iyi, ileride gelişecektir. Aynı kiloda devam. Yağ oranını azaltmak için genelde egzersizlerden ziyade beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Büyük kas gruplarını etkileyen hareketler zayıflamada yardımcı olabilir. (Squat, Deadlift, Row ve Press hareketleri) Ayrıca Super Set-Giant Set gibi dinlenmenin min. olduğu sistemde de çalışmak yarar sağlayabilir. Kalori Yakımı, ortalama nabız atışıyla ilgili. (hesap kitap ) Ancak HIIT çalışması biraz daha farklı, araştırmanı tavsiye ederim. Son olarak destek ürünlerine (whey hariç) yönelmek gereksiz. Ben kullandım ve hiç bir fark görmedim. Boğazdan kısmadıkça yağlar erimeyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 khala said: tiLi said: sadece bjj gibi duruyo yalnız bu? Yok, crossfit yapılabilecek bir salon olduğu için istediğin her türlü bar, rack, dumbbell, istasyon bulabilirsin. Salonun fotolarını isteyip buraya koyayım. salon açıldı mı? yeri tam nerde? biz 2 arkadaş acil başlamak istiyoruz. yeri yazıyomuş da, çok yakında diyor sadece. nisanı da bitiririz bu gidişle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Swaggobaggins Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 where's your gow now faggets https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/533655_502771683111421_1104960106_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 e hala iğrenç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 bugunun antremani: 10 tene damacana tasima. vucut gelistirme: hamal styla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 sidğini tutarak spor yapınca yüzde 40 daha fazla dirençli olunuyor muş doğru mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 yiyip yiyip sıcmazsan daha dayanıklı oluyosun ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 he he şakacı seni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 ben nefesimi tutarak çalışıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Memphis7 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2013 @killer müdür hoca 18 antrenmanda bi programımı degistio onun olayı ne ben mesela haftada 3gün gidiodum 5 güne cıkarıp calıstırmagıdım kasları calıstırsam sıkıntı cıkarmı yaza bişey kalmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 ay başı p90xe başlıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wolas Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 başlasana tuna sende 10 numara program dün kas gruplarını çalıştırıyo öle ağırlık kaldırmaya benzemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2013 Memphis7 said: @killer müdür hoca 18 antrenmanda bi programımı degistio onun olayı ne ben mesela haftada 3gün gidiodum 5 güne cıkarıp calıstırmagıdım kasları calıstırsam sıkıntı cıkarmı yaza bişey kalmadı 5güne çıkarsan sıkıntı çıkmaz. o değiştirme olayı da kasları alışan çalışma sisteminden kurtarıp farklı kasılmalara itmek. iyi bişey yani. 5 güne çıkar istersen sen bilrisn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar