Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

toggie said:

Seperate said:

Adamın bi kilosunu ,durumunu soraydınız zz

Belki 45 kg eleman ,hayatında hiç spor yapmamış yada sakatlık gibi bir durumu var ,belki yaşı fazla..LAN BELKİ BAĞĞĞYAN

Direk 4kg ile ısınırsın reröereöre

fark etmez ki 45 kg adam ne kadar gelisecek?

1.5 sene önce 55 kiloydum, şu an 70.

o zamanlar 20 kilo(bar ile) benchte zor çalışıyordum,şu an 75 ile set yapıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Black_Hand said:

toggie said:

Seperate said:

Adamın bi kilosunu ,durumunu soraydınız zz

Belki 45 kg eleman ,hayatında hiç spor yapmamış yada sakatlık gibi bir durumu var ,belki yaşı fazla..LAN BELKİ BAĞĞĞYAN

Direk 4kg ile ısınırsın reröereöre

fark etmez ki 45 kg adam ne kadar gelisecek?

1.5 sene önce 55 kiloydum, şu an 70.

o zamanlar 20 kilo(bar ile) benchte zor çalışıyordum,şu an 75 ile set yapıyorum.

bunun sırrı nedir çok merak ediyorum. 55ten 60a 9 ayda zor çıktım. onu da şimdi geri verdim zaten. gainer mı? sıkı diyet mi? nasıl yaparım ben bu işi?
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğin anlaşıldı da farklı yerlerden aynı şeyleri söylüyoruz ,sonsuza kadar 4 kg dumbella evde gelişecek demedim ben ama ağırlık kaldırdıkça artan birşey kilo aldıkça değil ki ,kilo kaybeden her adam daha çok değil daha az ağırlık kaldırması gerek bu mantıkla.

Daha doğrusu ağırlığın miktarı önemli değil ,neyin kaldırdığı önemli

ohoo çirkinleşiyor iyice kaldır indir ajksf
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

demek istedigim anlasılmamıs sanırım. 45kg adam 4kg ile calısarak nasıl gelisebilir? gelismen için once kilo alman lazım zatne. 4kg dumbbell ile gelisirim diyenler battlestargalactica.

4 kilo ile triceps, biceps çalışabilir mesela. eğer gerçekten cılızsa, zaten daha fazlasıyla yapamaz. kaldı ki kilo almadan bile kaslarını geliştirecektir belli bir noktaya kadar. ama sağlam bir vücuda sahip olmayacaktır.

sıkıntı şu ki amacı şişmek olan ve bu sebeple body yapan insanların hepsi, her ağırlık kaldıranı bu amaçla başlıyor zannediyor...

halbuki bir sürü insan "göbeği eriteyim, birazcık da kaslı durayım" diye başlıyor bu olaya. %99'luk kesimin arnold olma niyeti yok.
Sosyal ağlarda paylaş

üstünüze alının veya alınmayın abicim, buraya yazanların bir kısmı gerçek anlamda yıllar gerektiren hedefler peşinde. sonra birisi "4 kg kaldırıyorum" yazınca "haha bi halt olmaz ondan boşver 4 kg kaldıracaksan hiç kaldırma" deniyor.

onun amacı ile senin amacı bir mi önce bunu düşünmelisin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi 17 yaşında 172 boyunda 56 kiloluk birisiyim."ahahahu 4kg mı ahauhauha" diye dalga geçmenizi beklemiyordum doğrusu.tabiki 4kg bir şey değil fakat internette gördüğüm bir yorumda birisi "aaa bu ne kadar da hafifmiş" diye işin bokunu çıkartarak kolunu bir hafta kullanılamayacak hale getirmiş

dumbellların toplam ağırlı benim vücut kütlemin 1/7 si ki bu ağırlık merkezini kaydırarak bele hatrı sayılır derecede kuvvet bindirebilecek bir değer.tabikide bir,iki veya üç kaldırışta değil ama 40-50 de zorlayabilir.

bilmiyorum zorlamayabilir de.ben sadece kaygılanıp merak etmiştim "kız" gibi lakaplar takılacağını sanmıyordum.

ve hayır spora yeni başlamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

Gizli said:

abi 17 yaşında 172 boyunda 56 kiloluk birisiyim."ahahahu 4kg mı ahauhauha" diye dalga geçmenizi beklemiyordum doğrusu.tabiki 4kg bir şey değil fakat internette gördüğüm bir yorumda birisi "aaa bu ne kadar da hafifmiş" diye işin bokunu çıkartarak kolunu bir hafta kullanılamayacak hale getirmiş

dumbellların toplam ağırlı benim vücut kütlemin 1/7 si ki bu ağırlık merkezini kaydırarak bele hatrı sayılır derecede kuvvet bindirebilecek bir değer.tabikide bir,iki veya üç kaldırışta değil ama 40-50 de zorlayabilir.

bilmiyorum zorlamayabilir de.ben sadece kaygılanıp merak etmiştim "kız" gibi lakaplar takılacağını sanmıyordum.

ve hayır spora yeni başlamadım.

40-50 lik setlerin uzun süren rutin çalışmalarda bir işe yarayacağını sanmıyorum ayrıca sakatlık riski de cabası. Evde çalışmaya niyetliysen ağırlık arttırabileceğin şekilde dambıl,halter,barfiks ve ağırlık alman gerekiyor.
Starting Strength'i bir araştır derim, hem kilo alımı hem de güç artışı için sana ilaç olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Burasi VG basligi degil mi? 4kg yetmez kimseye. Gayet acik degil mi? Arttirabilecegin birsey lazim. Kas kutlesi artisi icin iki cok onemli nokta var. Birincisi caloric surplus ve bunun icinde yuksek protein alimi. Ikincisi de progressive overloading. Sen bu en temel iki bacaktan birisini atlarsan yerinde sayarsin.

Kim demis onceki sayfada bilmiyorum ama ayri bir fitness basligi gerekli gibi.

Kiz gibi diye benim dedigime alindiysan niye dedigimi bir anlamak icin cabala. Sakayla karisik yazdim gerci. 4kg kaldirmanda bir sorun yok. Ama uzun sure 4kg kaldirmayi dusunuyorsan hata olur.

Onceki basliklarda geyikte var ama cok da bilgi var. Azcik karistirsan neler neler bulursun bu konularla ilgili.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...