Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Darkrider kardiyoyu boşver abi direk ağırlık kaldırmaya git.
Karnitini tabi bişi olmaz dicekler komisyon alıyorlar çünkü satılan herşeyden onun için hiçbir hocaya sorma onu böyle kullanan arkadaşlara sor. Ha hakkatende bişi olmaz ama yağ yakma adına da bişi olmuyor onun için para verip almaya gerek yok.

Son 10 bin senedir tahıl tüketi mi başlamış bu arada. Avlanma tabiki yine devam ediyordu ama bence daha öncelere bakmak gerek mesela gerçek ava öyle solo değilde raidle gidilirmiş 1-2 gün sürdüğü de olabiliyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

kilo az yiyerek de verilir, cok yiyip spor yaparak da. onemli olan ne kadar kiloyu, ne kadar surede vermek istediginiz. elbette ki ikisi birden yapıldıgında daha hızlı kilo verirsiniz.

/edit ikisi birden derken beslenme + spor demek istedim.

kilo vermek = kalori hesabı. matematikten farkı yok aslında. kardio ile de verirsin, ama bunun vucut gelistirme ile ilgisi yok. vucudun gelismez, yag da kaybedersin, kas da kaybedersin. kardio yapmayıp agırlık kaldırarak da kilo verebilirsin. daha yavas kilo verirsin, yag kutlen azalır, kas kutlen artar. vucut gelistirirsin.

kilo vermek icin yapman gereken sey efor sarfetmek. bu yuzerek de olur, kosarak da, basket oynayarak da, seks yaparak da.
Sosyal ağlarda paylaş

ya günde 1 saat civarı cardio, işte totalde 1km'de yüzme yapıyorum.

Cardio 25 dakika yürüyüş, 25 dakika dikey bisiklet ve 10 dakika kadar eliptik. Eğer eliptik canım istemiyorsa yürüyüş veya bisiklet 10 dakika kadar daha yapıyorum.

Ardından biraz dinlenme, havuza geçiyorum. 1KM aralıksız olarak kurbağalama yüzüyorum. Serbest falan da 200-300 metre yüzüyorum canım isterse ama nefes problemim halen devam ettiği ve alışamadığım için pek dayanamıyorum. Kurbalağama en rahatı sadfsad sırtım içinde 200 metre civarı sırt üstü yüzdüğüm oluyor.

Böyle günlük işte, arada mekikti, mideydi vs. aletlere de çok hafif geçiyorum ama ağırlık bölümüne hiç geçmedim.

Zaten istediğim Conan değil, sadece fit olmak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben olayı şöyle özetleyim

Vücut görüntünle ilgili ne değişiklik istiyorsan ister yağ yakmak olabilir kas inşa etmek olabilir bunların hepsi için oran 80% beslenme 20% teknik aktivitedir.

Kas inşa etmek için çok basit doğru teknikle çalışırsan ve hergün alman gereken kalori miktarından 20% fazla alırsan kas inşa edebilirsin.
Yağ yakmak içinde çok basit yine doğru teknikle çalışırsan ve her gün alman gereken kalori miktarından 20% az alırsan o zaman da güzel bir şekilde yağ yakarsın.

Hepsinden önce beslenme olayını çözmek gerek. Her şey onunla alakalı. Sonra antrenman tekniklerini öğrenmen gerek.

Burada şu şans var ki bu bölümde güzel bilgi paylaşımı oluyor burada konuşan insanlar boşa konuşmuyor yani bence dinleyin çünkü kayda değer şeyler söyleyen adamların hepsi bu yollardan geçti.
Sosyal ağlarda paylaş

tiLi said:

Ardeth said:

bence en mantıklısı M.Ö 3000 yılında yaşan bir mağra adamının yapması gereken tarzdan şeyleri yapmak sdf mesela yukardaki mesajlardaki linklerde verilen şeylere baktım stir the pot gibi bi egzersiz var mekik yerine, o ne ak?

bu sebeplen bana interval running oldukça mantıklı bir egzersiz gibi geliyor. avlanan bir insanın mesela kullanacağı tarzdan bir tempoya sahip. mekik falan biraz garip hareketler aslında. sürekli tekrar edilen bir hareket yapıyorsan vücudun doğasına uygun olması mantıklı. vücudun doğasına neyin uygun olduğu da büyük ölçüde vücudun vahşi hayatta neler yapması gerektiği ile şekilleniyor uzun zaman süreçlerinde.

M.Ö 3000 yılındaki adam mekik de çekmiyodu dediğin gibi. stir the pot en azından McGill in savunduğu gibi. omurgaya dinamik yük vermiyor ve merkez bölgesinin asıl özelliği olan omurgayı hareketsiz tutma şeklinde çalıştırıyor.

ha bir de insanların eskiden steady state kardiyo şeklinde de avlandığına dair bir şey okumuştum. eve gidince adını yazarım. geyiği 1 saat kovalayıp terden geberterek nefes nefese bırakarak yakalıyor sdfs

ben ardethin görüşüne katılıyorum ya. perfect katılmıyo sanırım. insan doğaya ne kadar yakın o kadar iyi. çok sıçramak bize göre değil mesala. voleybol gg spor

@tili

mens helt o kadar -deki okumaya başlayamıyorum bakim dzüelmişler mi diye dsaf
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsi görüşüm cardio + cross tarzı şeylerin yapılmasından yana. Havalar ısınsın ver elini belgrad koş babam koş. Kalbimden dolayı pek yoramıyorum kendimi.

Ağırlık kaldırarakta verirsin. Kıçınla izmaritte toplayabilirsin :D Vücudu hızlandırıp belirli bir kondisyona erişmek gerekiyor.

Görünüş/güç tamamda manda gibi kas yığını olmanın bir anlamı yok,

bkz Kanuni :D
Sosyal ağlarda paylaş

bir sorum olacak
şuan haftada 3lü programda 2 günü karın için bir makina var onu kullanıyorum. hem kolayıma geliyor hem ağırlık arttırıyorsun falan.

iyimidir nedir? ne dersiniz? devam edeyim mi yoksa hareketlerle değiştireyim mi?

hardgainerım bu arada. yağ oranım falan 10un altında.
Sosyal ağlarda paylaş

ozancım bu saçma soruların için beni arayabilirsin

@killer menshelt berbattı ilk çıktığı zamanlar. ben de 3 kere aldım sonra yüzüne bakmadım. ancak ardethin yazdıklarına göre akıllanmışlar gibi biraz.

avlayıcı toplayıcı insana göre çalışmak gerektiğine yıllardır inanırım. izole hareketlere ve koşu bandına olan soğukluğum da burdan geliyor biraz da
yine de sonuç hepsinden önemli. sağlığını bozmadan istediğin sonucu alıyorsan ne yaptığın umrumda değil
Sosyal ağlarda paylaş

ben bizim çiftliğe gitsem rocky tarzı çalışsam az sabah köpeklerle az koşu sonra tarlada in çık kütük kes koyun kaldır tavuk kovala şınav çek falan akarım

sabah da yumurtayı tavugun altından alıyosun. süt direk sağılıp ısıtılp geliyo akar gider he asd f
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.hepsiburada.com/liste/delta-24-kg-siyah-vinyl-kapli-dura-strong-deluxe-plaka-bar-set-ds-2090/productDetails.aspx?productId=spordelta1402&categoryId=387329&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d387327%26fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d132%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_actual_price_pl%26sc%3d4%26fh_secondid%3dspordelta1402%26fh_lister_pos%3d141%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_353045%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_353045_387327%257d%26fh_refview%3dlister

bu ev için alınır mi yoksa cok mu tırt ne diosunz
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi herkes karnitin için gereksiz falan demişte bu karnitin dediğiniz şeyin biyokimyada yeri var. işte yağların mitokondriye geçişi falan. he oral yoldan alımı işe yarıyo mu kanıtlanamamış ama düşünüldüğü zaman yarıyo olma ihtimali daha fazla.

bi de gncden alışveriş yaparken indirim lafını duyunca omega diceğime ilk kreatin geldi 3-5 tane kullandım vazgeçtim kullanmaktan ankarada olan varsa gelsin yanıma veriyim kutuyu 120 tablet :D
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim bu squat niye böyle abzürt oluyor ? Ne zaman squat yapsam resmen iki gün kendine gelemiyo bacaklarım. Diğer aletlere alıştım baya oluyor tabi ağrı ya da hafif sızlamalar ama hiç biri bir squat değil ki diğer aletlerde ya seti bir iki arttırmaya çalışıyorum ya da ağırlığı(minik minik progressler benimle olsun diye ehaha) Bu arada yağ oranımı düşüremiyorum arkadaş ya da o alet beni mkiyor tam emin değilim %16 falan idi yağ oranım başladığımda %13 oldu kaldı öyle bir aydır.

Direk diyet + high intensity cardioya falan mı dönsem acaba ?

Edit: Neyse mesajın asıl sorusu SQUAT canımı yakıyor resmen neyi yanlış yapıyorum ben ???
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

http://www.hepsiburada.com/liste/delta-24-kg-siyah-vinyl-kapli-dura-strong-deluxe-plaka-bar-set-ds-2090/productDetails.aspx?productId=spordelta1402&categoryId=387329&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d387327%26fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d132%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-max_actual_price_pl%26sc%3d4%26fh_secondid%3dspordelta1402%26fh_lister_pos%3d141%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_353045%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_60001546_2147483635_353045_387327%257d%26fh_refview%3dlister

bu ev için alınır mi yoksa cok mu tırt ne diosunz

10 kiloyu napcan, çantaya kitap koysan 10 kg eder
Sosyal ağlarda paylaş

Beyt said:

Abicim bu squat niye böyle abzürt oluyor ? Ne zaman squat yapsam resmen iki gün kendine gelemiyo bacaklarım. Diğer aletlere alıştım baya oluyor tabi ağrı ya da hafif sızlamalar ama hiç biri bir squat değil ki diğer aletlerde ya seti bir iki arttırmaya çalışıyorum ya da ağırlığı(minik minik progressler benimle olsun diye ehaha) Bu arada yağ oranımı düşüremiyorum arkadaş ya da o alet beni mkiyor tam emin değilim %16 falan idi yağ oranım başladığımda %13 oldu kaldı öyle bir aydır.

Direk diyet + high intensity cardioya falan mı dönsem acaba ?

Edit: Neyse mesajın asıl sorusu SQUAT canımı yakıyor resmen neyi yanlış yapıyorum ben ???

squat can yakar, yakmıyosa yanlış yapıyorsun. şaka bi yana nasıl yakıyor? kas ağrısı, garip yürüme, merdiven çıkarken ve klozete oturunca acı çekme normal. bel ağrısı gibi sakatlık ağrısı normal değil
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...