Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mühendis Asgari Ücreti Belirlendi

roket adam

Öne çıkan mesajlar

zaten senelerdir
emo ve mmo belirliyodu bu rakamı
en son smm elektrik 1800 makine 1600 du
net bunnar

Mühendislik Bürolarında ücretli çalışan SMM üyelerimizin 2012 yılında alması gereken aylık net ücret en az 1950 TL / Ay ‘dır.

Mühendislik Bürolarında ücretli çalışan SMM üyelerimizin 2011 yılında alması gereken aylık net ücret en az 1800 TL / Ay ‘dır.

1950 imiş pardon 2013de 2100 felan olcak bu zaten
yane muthiş bi süpriz deil
Sosyal ağlarda paylaş

işveren gözünde 2000 tl yeni mezun için çok çok yüksek bi rakam. 1800'e falan başlayan kendisini şanslı saysın. ben haziranda mezun oldum, 4 ay iş aradım ve cidden neredeyse bakkal seviyesinde olan firmalar bile takmadı. askerliğin yapılı olmaması da önemli bi etken tabi. askerlik yapmak ve/veya az maaş almak istemeyen ve ingilizcesi iyi durumda olan yeni mezunlar bence direk yurtdışı işlerine başvursun. türkiyede hala yabancı dil seviyesi konuşmada yeterli olan çok az mühendis var. bu yüzden yeni mezun bile olsanız yabancı dil bilginiz işverenin ilk baktığı şey oluyo yurtdışı işlerinde. ben de 4 aylık umutsuz arayışın sonunda böyle bi iş yakaladım ve yaklaşık 1 ay sonra türkmenistana gidiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

oyle hangi maasla baslayacagın okuluna bakıyo ben marshall da staj yaparken boyle ısık universitesinden kimya muhendisi bi kız burda 1100 mus baslangıc maası of supermis falan diyodu. Bogaziciliye 1100 baslangıc maası desen bakmaz bile yurur devam eder. Simdi kalite onemli ardahan universitesi de kimya muhendisi yetistiriyo odtu de ardahandaki abi 1000 lira ile baslıycak yetiye sahip oluyo odtudeki 2500. Zaten o yuzden tum kurumsal firmalar 3 - 4 universiteden sonrasını kesip atıyo bakmıyo bile niye vericek 2500 - 3000 baslangıc maası karsılıgını bekliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...