roket adam Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 http://www.politeknik.org.tr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=3242%3Atmmob-muhendis-asgari-ucretini-belirledi&catid=1%3Atmmob&Itemid=19 Doğru mu, uygulanabilir mi, çok merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 800tlye başlıyanlar var 2000 nere lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 iş yok ki maaş alalım. /cry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 makinecileri mi kapsiyor bu? bize dokunmaz umarım ucu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sipeyskeyk Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Her mühendis 2000 lira alırsa Türkiye batar lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2700 asgari ücret nedir la Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 iyice is bulamicak yeni mezun muhendisler artik demek ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 odaya üye olursan ben bu fiyata çalışıyorum diyorsun. tabi sendika gibi bir zorunluluk olmadıgından, al sana 1000lira sabah aksam benimsin demeye devam edecek patronlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 bulur aslında ihtiyaç var her türlü. ama askerlik hala bir sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2700 alacaksan git 20 ay askerlik yap koayacak mı sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 o 2700 brüt ki. lan zaten askerde veriyolar o parayı yedek subay olunca. vereyim ben sana para yap benim yerime Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2000net normal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 SGK ile yapılan protokol ile TMMOB belirlediği asgari ücreti SGK'ya bildirecek. Yani SGK ya öyle öderde sana Az verir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2 k az baya ama ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 zaten senelerdir emo ve mmo belirliyodu bu rakamı en son smm elektrik 1800 makine 1600 du net bunnar Mühendislik Bürolarında ücretli çalışan SMM üyelerimizin 2012 yılında alması gereken aylık net ücret en az 1950 TL / Ay ‘dır. Mühendislik Bürolarında ücretli çalışan SMM üyelerimizin 2011 yılında alması gereken aylık net ücret en az 1800 TL / Ay ‘dır. 1950 imiş pardon 2013de 2100 felan olcak bu zaten yane muthiş bi süpriz deil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 sgk ya az ödemez mühendisi mühendis olarak çalıştırmaz olur biter mavi yakalı gösterir özellikle mühendisi mühendis olarak çalıştıran işletmeler zaten smm için ödüyo bu paraları bişi deişmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 normal asgari ücretin takılmadığı ülkede bu hiç takılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2000 tl yeni başlayan müh. için yeterli bir ücret benim gözümde, yeni mezun adam ne bilir ki en fazla, eger bilgisini satacaksa yeterli bir ücret, ha sabah akşam adamı amele gibi vardiyaya baglayacaksan üretimde yeterli degil tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 cantug said: SGK ile yapılan protokol ile TMMOB belirlediği asgari ücreti SGK'ya bildirecek. Yani SGK ya öyle öderde sana Az verir :) maaşlar banka hesabına yatıyor, yani senin paranın her ay bir kısmını adama geri iade etmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 her işletmede deil proje ofisi gibi ufak yerlerde 10 kişinin altında oldugundan calısan sayısı elden odenebiliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snake Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 işveren gözünde 2000 tl yeni mezun için çok çok yüksek bi rakam. 1800'e falan başlayan kendisini şanslı saysın. ben haziranda mezun oldum, 4 ay iş aradım ve cidden neredeyse bakkal seviyesinde olan firmalar bile takmadı. askerliğin yapılı olmaması da önemli bi etken tabi. askerlik yapmak ve/veya az maaş almak istemeyen ve ingilizcesi iyi durumda olan yeni mezunlar bence direk yurtdışı işlerine başvursun. türkiyede hala yabancı dil seviyesi konuşmada yeterli olan çok az mühendis var. bu yüzden yeni mezun bile olsanız yabancı dil bilginiz işverenin ilk baktığı şey oluyo yurtdışı işlerinde. ben de 4 aylık umutsuz arayışın sonunda böyle bi iş yakaladım ve yaklaşık 1 ay sonra türkmenistana gidiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 2k ya az diyen arkadasları 1200 tl ile özel sektörde işe davet ediyoruz euahueahu 2008 de 800 tl ile işe başlayan arkadaşlarım oldu sırf tecrübe olsun diye girip 2000 tl cok cok iyi maas ustune yemek ssk felan gelicne iş verenede nerdeyse aylık 4000 tl ye mal oluyosun demek ki baya bi yük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Ben 1500 lira veriyorlar çok az diye 3 senedir işsiz olan mühendis tanıyorum. Bence ilk işe girişte maaştan çok yapılan işin açacağı kapılara, katacaklarına bakmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 1500 lira az tabi ki ama şartlar böyle. Almanya'da mezun ol git işveren seni istesen bile asgari ücretten işe alamaz. Sömürecek adam lazım, 300 tonluk kapak altında ezilecek adam lazım bize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2012 oyle hangi maasla baslayacagın okuluna bakıyo ben marshall da staj yaparken boyle ısık universitesinden kimya muhendisi bi kız burda 1100 mus baslangıc maası of supermis falan diyodu. Bogaziciliye 1100 baslangıc maası desen bakmaz bile yurur devam eder. Simdi kalite onemli ardahan universitesi de kimya muhendisi yetistiriyo odtu de ardahandaki abi 1000 lira ile baslıycak yetiye sahip oluyo odtudeki 2500. Zaten o yuzden tum kurumsal firmalar 3 - 4 universiteden sonrasını kesip atıyo bakmıyo bile niye vericek 2500 - 3000 baslangıc maası karsılıgını bekliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar