Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Samsung Galaxy S4

Bone

Öne çıkan mesajlar

Cızırtı benimkinde de var.
Ya abi o degil de ben hayatımda bu kadar aptal bi alet görmedim.Gotumde sarj aletiyle geziyorum resmen.Gece 5 gibi sarjdan çıkardım %92ydi pil.Sabah 10 da uyandım:%60
2-3 tane vatzap mesajı dısında hic bisey yok.%30 ne yiyebilir pili ya ne?Fırlatıp atıcam kodumun aptal aletini cidden bezdirdi 2 gunde ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer uygulamalarda bir şey olmadığına eminsen bozuk o telefon..

Sync, wifi, bluetooth'ta açık olan bir şey varmıydı?

Benim sabah 6.30'da evden çıkıp akşam 18'de eve döndüğümde %60'a anca düşmüş oluyor ki gün içinde normal kullanıyorum. Serviste oyun-müzik-internet takılıyorum falan
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada kendime küçük sürprizler yapıp bi kaç parça aksesuar aldım.

Spigen - Slim Armor View aldım ebay'den, biraz abartı mı oldu emin değilim ama içim rahat. Ayrıca yatay veya dikey olarak ön kapağı arkaya yarı katlayıp masanın üstünde falan durabiliyor telefon, iyi oluyor.

OTG kablosu aldım, klavye-mouse vardı kablosuz tek usb kullanan. Güzel oldu. Ama aynı zamanda bir de tv'ye bağlamam mümkün olsaydı diyorum. WiFi Mirroring için ayrı bir şey almam gerekecek sanırım

HDMI kablosu aldım. Beklediğimden iyi çalışıyor. 1080p video denemedim ama denediğim kadarıyla ekran görüntüsünü, videoyu, oyunları falan hiç sorunsuz TV'ye aktarıyor.

Şarj standı aldım. Gece saat olarak falan da kullanabiliyorum rahatça, kabloyu bul tak falan derdi de kalktı.
Sosyal ağlarda paylaş

katliamci said:

Wifi açık abi sadece.Uygulamalarda da fb-whatsapp-skype falan klasik uygulamalar yuklu ve arkaplanda calısan yoktu.Yurtdısı telefon ya.Elimde patladı sanırım.

Ana ekranda çok widget kullanıyor musun? Kullanıyorsan refresh intervalleri genelde default olarak 1 saat geliyor. Hava durumu falan.. Onları daha makul sürelere çek en az 6 saat gibi.. Belki işine yarayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Hiç sorunsuz kullanıyorum, pil de rahat 1-1,5 gün gidiyor, hspa, evde wifi açık, facebook, email sürekli geliyor, şirket app'i var, ara sıra awake tutuyor, birkaç widget var. Bütün bunlara rağmen...

Haters gonna hate :P.

İnternetteki tutorial'lara bakın, pil süresi nasıl artar. Telefonda sorun yok ama default ayarları kötü sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

katliamci said:

Cızırtı benimkinde de var.
Ya abi o degil de ben hayatımda bu kadar aptal bi alet görmedim.Gotumde sarj aletiyle geziyorum resmen.Gece 5 gibi sarjdan çıkardım %92ydi pil.Sabah 10 da uyandım:%60
2-3 tane vatzap mesajı dısında hic bisey yok.%30 ne yiyebilir pili ya ne?Fırlatıp atıcam kodumun aptal aletini cidden bezdirdi 2 gunde ya.

sıkıntı var onda. deep sleep'e geçmiyor muhtemelen telefonun
Sosyal ağlarda paylaş

alperozg said:

Telefonu alalı 2 hafta oldu, kulak hoparlöründe cızırtı var, servise gitti çok sinir bozucu. Değiştirme talep ettim ama fazla umudum yok tamir olup geri gelecek diye düşünüyorum.
maks. 20 iş günü bekleyeceğim şimdi

Hocam o yazılımsal. Banada oldu kulaklıgı degiştirdik geçmedi filan. Format attılar düzeldi.
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

Bu arada kendime küçük sürprizler yapıp bi kaç parça aksesuar aldım.

Spigen - Slim Armor View aldım ebay'den, biraz abartı mı oldu emin değilim ama içim rahat. Ayrıca yatay veya dikey olarak ön kapağı arkaya yarı katlayıp masanın üstünde falan durabiliyor telefon, iyi oluyor.

OTG kablosu aldım, klavye-mouse vardı kablosuz tek usb kullanan. Güzel oldu. Ama aynı zamanda bir de tv'ye bağlamam mümkün olsaydı diyorum. WiFi Mirroring için ayrı bir şey almam gerekecek sanırım

HDMI kablosu aldım. Beklediğimden iyi çalışıyor. 1080p video denemedim ama denediğim kadarıyla ekran görüntüsünü, videoyu, oyunları falan hiç sorunsuz TV'ye aktarıyor.

Şarj standı aldım. Gece saat olarak falan da kullanabiliyorum rahatça, kabloyu bul tak falan derdi de kalktı.

abi sanırım alınabilecek her aksesuarı almışsın
Sosyal ağlarda paylaş

katliamci said:

Wifi açık abi sadece.Uygulamalarda da fb-whatsapp-skype falan klasik uygulamalar yuklu ve arkaplanda calısan yoktu.Yurtdısı telefon ya.Elimde patladı sanırım.

Bu problem bende de vardı. Telefon %50'de iken falan cebime koydum 20dk sonra çıkardığımda batarya bittiğinden kapanmıştı. Çok sinirime dokunduğu için baya araştırdım ve çözdüm konsepti:

Herkes için geçerli batarya konusunda söyleceklerim:

Şimdi öncelikle ayarlardan girip bakabileceğiniz batarya menüsünde hangi uygulamaların pilinizi en fazla yediğini görebiliyorsunuz. Ordan girip bir baktıktan sonra hafif bir fikir sahibi oluyorsunuz. Normalde orda en fazla batarya yiyen yüzde olarak ekran olması lazım. Eğerki Android OS, Android System veya Media Server ağırlıklı bir şekilde birinciyse listede, demekki bazı app'lerin kullandığı protokoller batarya yiyor.

Geniş bir bakış açısından baktığımızda bazı update gerektiren widgetlar düzgün programlanmamış oldukları için durmadan synch etmeye çalıştığı zaman bir döngü'ye giriyor ve deli gibi pil yemeye başlıyor. Google Now bunların başında geliyor. Dikkat edin derim. Widgetları özenle seçmeniz lazım, bunu da nasıl yapacağınızı anlatacağım.

Telefonunuzda developer opsiyonlarını aktive ettikten sonra cpu bölümünde bütün cpu kullanan programları telefonun üst sağ köşesinde listeleyip incelemenizi sağlayan opsiyonu açın. Orada çalışan bütün programların ne kadar cpu yediğini en fazladan en aza sıralanmış bir şekilde göreceksiniz. Hep kırmızı veya yeşil barları gözükmeyen programlardan çok daha fazla cpu kullanan bir program görürseniz, bu programın hangi widget'a veya hangi app'e ait olduğunu google'dan bulunuz ve o appi siliniz. Bu tarz cpu yiyen programlar pili en fazla harcayan programlardır.

Örnek veriyorum, ben de com.wssnps programı diğerlerinden baya fazla cpu kullanıyordu. Kies sync programının protokolüymüş. Bilgisayar ile synch etmediğiniz zamanlarda tamamen gereksiz yani. Direk program yöneticisi ayarlarından kapattım. Telefona restart atana kadar da geri gelmiyor.

Bu cpu yiyen programları belirlemekten başka bir de pil koruyan app'ler var. Bunların arasından en iyisi Juice Defender. Kesinlikle tavsiye ederim, bedava versyonu bile bana yetiyor. Telefonunuzu kullanmıyorken wifi/3g/bluetooth falan bu tarz pil yiyen herşeyi kapatıyor ve sadece sizin belirlediğiniz aralıklarda açıp ne mesaj/mail/haber varsa alıp tekrar kapatıyor. Telefonu uçuş moduna alıp beklettiğinizde pilin neredeyse hiç gitmediğini bilenleriniz vardır. Geçen sene %4 kalan pilim sabaha kadar gitmesin diye uçuş moduna alıp sessize koymuştum iphone 4'ümü, sabah elime aldığımda hala %4'tü.

Genel olarak bu tavsiyelere uyarsanız, pil sorunu hiç yaşamazsınız. Ayrıyetten amazon'da galaxy s4 için yapılmış özel piller var satın alabileceğiniz. Normal bir s4 2600 mAh'lik pille geliyor iken, amazondan 3000, 5200 ve 7500 mAh'lik piller satın alabiliyorsunuz. 7500'lükler 3 gün falan gidiyor. Hele bu tavsiyeleri uygularsanız 4-5günü bile bulabilir pil ömrü. Ben en yakın zamanda alacağım, kesinlikle tavsiye ederim.

Edit: Link http://www.amazon.com/warranty-ZeroLemon-Protection-Compatible-International/dp/B00CXZI4WQ/ref=pd_cp_cps_1
Sosyal ağlarda paylaş

katliamci said:

Abi bişey diicem, 2000 tl ye yakın para verip aldıgın bi aletin optimizasyonuyla neden samsung degil de ben ilgileniyorum?
Ya applelol falan diyosunuz da adamlar kutuyu actıgın andan itibaren maksimum verimlilikle çalışan aletler üretiyolar.

Samsung indirdiğin düzgün kodlanmamış app'lerden sorumlu olamazki? Sen hiçbir şey indirmeden kullanırsan telefonu baya düzgün hiç sorun yaşamazsın.

Apple hiçbir şeyi kurcalamana izin vermiyor, aldığın gibi kullanıyosun, app'lerin yapabileceği şeyler de android'e göre çok daha kısıtlı bence. Apple'ın kurallarıyla oynuyorsun, o da sana hafif daha fazla stabilite veriyor.

Android tamamen kişiselleştirme makinası. Zaten kurcalamayı, onu bunu indirmeyi, elindeki aletten alabileceğin maksimum verimi alıcak eforu sarfetmek istemiyorsan apple senin için daha iyi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...