Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayfa çevirme patenti

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Mr_Hand said:

Manyak abi bu herifler. Patent kuruluşu da ayrı mal bence. Neyin genel neyin özel olacağını ayırt edemiyolar resmen. Sonra gidiyo birbirlerini trollüyo firmalar sdafsdf

Bu nası patent abi? Ne yararı var, ne özelliği var bu animasyonun da patente ihtiyaçları var?

patent kuruluşunun apple geldiğinde "olm bak git" demesi gerekiyor artık.

ben yakında sıçmanın patentini alacaklar diye korkuyorum.

sektörün içine sıçan en antipatik firma lan.

bedava versen kullanmam ürünlerini.
Sosyal ağlarda paylaş

Apple Steve Jobs'un hastalığı ilerlediği anda tökezlemeye başlamıştı zaten. Adam öldükten sonra tıkandığı bariz ortada. Ellerindeki imkanları ara ara iyi kullanabiliyolar fakat Steve Jobs'lu Apple ile şimdikinin alakası yok. MacOS'ta uzun süreden sonra ciddi virüs sıkıntıları ortaya çıkmaya başladı mesela. McAfee mi Kaspersky mi biriyle ortak çalışmalara başlamışlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten o kafadalar. ilk iphonedan sonra var mi dogru duzgun birseyleri?(bunu gercekten bilmedigimden soruyorum) ki onda bile, dandik telefonlardaki ozelliklerden, radyodan falan kisip, ondan sorna yeniden kesfetmis gibi yavas yavas verdiler.

patent aliyolar, baskalari birsey gelistirirse hemen kosup hepsini yutuyolar paralariyla.
Sosyal ağlarda paylaş

steve jobs muhabbeti yapan bolumden uzaklastirilsin.

comment related;

patentler saldiri amacli degil, korunma amacli kullanilmali artik bu tarz seylerde. Sanmiyorum ki bundan oturu bi lawsuit fest atsinlar. Yarin obur gun biri gelirse, counter-attack icin kullanilir. bkz. twitter pull down to refresh
Sosyal ağlarda paylaş

sozum sanaydi hand!

Mr_Hand said:

Apple Steve Jobs'un hastalığı ilerlediği anda tökezlemeye başlamıştı zaten. Adam öldükten sonra tıkandığı bariz ortada. Ellerindeki imkanları ara ara iyi kullanabiliyolar fakat Steve Jobs'lu Apple ile şimdikinin alakası yok. MacOS'ta uzun süreden sonra ciddi virüs sıkıntıları ortaya çıkmaya başladı mesela. McAfee mi Kaspersky mi biriyle ortak çalışmalara başlamışlardı.

steve jobs ile virusun alakasi yok mesela. Bunun sorumlulugunu tim cook a yuklemek ciddi caba ister.

Cok kullanilan sisteme virus yazilir, bu kadar net. Macos da virus yok trololool lafi macos cidden cok guvenli bi sistem oldugundan falan degil, market % si dusuk oldugu icin kimsenin tenezzul etmemesiydi. Kullanici tabani genisleyen ozgur platformlarin sorunudur malware. bknz, symbian in altin donemi, bknz windows, simdi android ve macos.

Ayrica yeni urunler ve urun stratejileri, ve urun gelistirmede yaptiklari yenilikler tim cook un jobs vizyonunu bi adim oteye tasidiginin en buyuk ispatidir. Jobs in iyi bir yonetici ve mukemmel bir pazarlama insani olduguna kimse laf soylemiyor. Ama Cook un vizyonerligine ve kalite arayisina da laf soylemek ayip.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya heralde steve jobs ile virüsün alakası yok. Ama heriflerin olayı yönetme şekli çok malcaydı, daha önce de yazdım onu burda. virüs olduğu bariz belli şekilde apple store götürülüyo alet, sonra geniuslar virüs olmaz mac'te gibi salak salak şeyler söylüyo. sonra bikaç kere daha gidip geliyo alet falan. daha sonra internette bu tür haberler yayılmaya başlayınca apple hotfix çıkarıyo. sonra bi daha hotfixi aşıyo virüs yeni bi sürümle... Narsist manyak bi herif tam sağlığıyla o duruma müdahale edebilseydi öyle saçma sapan şeyler dönmezdi internette.

edit: sonra iphone 4teki anten komedisi var... iphone 5 beklenirken iphone 4s duyurulması var, iphone5'in ciddi anlamda yeni bişey olmaması var vs. vs. ipad mini olayı da yeni abzürtlükleri. piyasanın gerisinde kaldılar resmen işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

Ya heralde steve jobs ile virüsün alakası yok. Ama heriflerin olayı yönetme şekli çok malcaydı, daha önce de yazdım onu burda. virüs olduğu bariz belli şekilde apple store götürülüyo alet, sonra geniuslar virüs olmaz mac'te gibi salak salak şeyler söylüyo. sonra bikaç kere daha gidip geliyo alet falan. daha sonra internette bu tür haberler yayılmaya başlayınca apple hotfix çıkarıyo. sonra bi daha hotfixi aşıyo virüs yeni bi sürümle... Narsist manyak bi herif tam sağlığıyla o duruma müdahale edebilseydi öyle saçma sapan şeyler dönmezdi internette.

edit: sonra iphone 4teki anten komedisi var... iphone 5 beklenirken iphone 4s duyurulması var, iphone5'in ciddi anlamda yeni bişey olmaması var vs. vs. ipad mini olayı da yeni abzürtlükleri. piyasanın gerisinde kaldılar resmen işte.

patent konusunu cok bulandirmak istemiyorum, mumkun mertebe ip5 konusuna da post atmaktan kacindim ama cevap da vermemis olmayayim.

consumer odakli bi sirketin bunca sene urunlerinin malware free oldugunu soyleidkten sonra bir gun cikip biz artik sictik demesini beklemek hayalperestlik. Bunu kendi iclerinde cozmeye calismalari gayet mantikli bi hareket bence. Windows da ben virus doluyum beyler demiyor, cozumlerini in-house olarak gelistirmeye devam ediyor. Gectigimiz senelere bakin, defender, security essentials vs hep direk evinize guvenli OS mantalitesinde gelen urunler.

steve jobs in da bu konuda soyleyecegi sey deathgrip deki gibi "telefonu yanlis tutuyorsunuz" kafasiyla, "bilgisayari yanlis kullaniyorsunuz" olur. Steve in bu senaryoda yarari olmaz zarari olur. Kor oldu badem gozlu oldu gibi bisey.

ip4 deki anten komedisi buradaki tartisma jobs vs cook ise , jobs yonetiminde oldu tamamen.
ip5 beklenirken 4s geldi demek ise aynen piyasadan bihaber olmak demek; zira apple in her 2 release doneminde bir kasa degistirdigi, ve ancak 2 release doneminde bir bir diger cihazla internal yenilikler getirdigi cooook uzun zamandir gozlemlenebilen ve bilinen bisey.

ip5 de ise ciddi anlamda COK yeni sey var. Butun bunlar user experience ve kalite odakli calismalar ve ilk defa tum iphone releaselerinde bu kadar citayi yukselttiler. In house islemci mimarisi, yeni noise cancellation yaklasimi, yeni ekran , srgb standardi, dokunmatik ekranin panel ile entegrasyonu, yeni uretim teknikleri dolayli hissiyat. Bunlar hep user experience odakli seyler. Kagit ustunde boburlenilcek bisey yok, jobs sunumlarindaki MARVELOUS , REVOLUTIONARY diye lanse ettigi siri benzeri featurelar yok. Tamamen tum muhendislik kalite ve experience odakli.

maps vs denirse de, kimi acidan fazla cesur, bazi acilardan cahilce, fakat kesinlikle gerekli bi adim. Bu kadar buyuk bi sirketin islemci ve ramlerini samsung un elinden almayi, servislerini ise google in elinden almasi; pazar manasinda ve cilgin lawsuitlerle bas edebilmek manasinda gerekli hareketler.

piyasanin ilersi ve gerisini her zaman 1gb fazla rami var benzer fiyatli urunun diye yaklasmamak lazim. Her zaman katma deger spec ler degildir. Kimi zaman fashion, kimi zaman fiyat, kimi zaman experience, kimi zaman premium hissiyatidir. Ornekleri milyonlarca var, otomotiv , fotografcilik, bilgisayar, ekstrem sporlar , hifi. nerde ararsan.

Bu baglamda bana sorarsan apple piyasanin gerisinde falan degil, tam tersi cok ilersinde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...