Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Internet tarafinda alakali bir threade de yazdim ama burda basina gelmis, cozum bulmus birisi vardir diye buraya ayri thread acayim dedim. 2 gundur genel ariza adi altinda Uydunet net veremiyordu. Biraz once bir daha aradim, problem cozuldu sorun sizde 'bilgisayarci' ya danisin dediler. Kendimi aciklamakla ugrasmadim, aciklasamda yardimci olacak havada degiller. Simdi modemin signal kalitesi, upstream/downstream db degerleri herseyi normal gorunuyor, en azindan web arayuzunden baktigim zaman. Public internet ip alamiyorum hic bir sekilde. Router aradan cikardim, hem laptop a hem desktop a kabloyu direk baglayip denedim, yok olmuyor. Bu adamlar calisma yaptilarda modem configlerinde benim degistirmem gereken birsey mi oldu? Var mi fikri/zikri olan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 uydunet eve servis gonderiyor cagir gelsinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 desktopa kabloyu nasıl taktın? uydunet normal tv'nin arkasına giren tarzı bir girişe sahip değil mi? ayrıca 1 haftadır sürekli anlık kopmalar yaşıyorum uydunet sınırsız internet verion ama bi b.k verdiğin yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 modeme giriyor o anten kablosu modemden gelen ethernete takmistir direk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Modemi 3 cihazdan fazla denediysen eskiden havuzdan 3 ip veriyordu en fazla. Sonra lease edilmesini bekliyordun. Router ile calismadiktan sonra diger cihazlarinda denediysen onlarla havuzunu doldurmus olabilirsin. Benzer biseyi bi arkadas yasamisti, kabloyu taktigi her cihaz internete baglanicak gibi dusunup baglamis, sonra lease edilmesini beklemisti access point ile tekrar calismasini saglayabilmek icin. Neyse; tahminim su; motorola dhcp server muhtemelen sadece pc lere ip veriyor, access point lere ip veremedigi cokca raporlanir kablo modemlerin. Mac clone ile cozdum ben hep daha once. Bir bilgisayara modemden ip aldirtip, o bilgisayarin NIC MAC i router da clonelayip aynen aldigin ip ile devam edebilirsin. Eger baglanti bilgileri ve modemin kablonetle arasindaki degerler normalse aklima gelen sey bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 DHCP den hicbir sekilde ip alamiyorum, dedigin durum mu geldi acaba basima... 169.254 lu ip aliyor desktop da laptop da. Ama ilk taktigimda da, kontrol ederken de router im da bu ip yi almisti. Bu saatte elimden ne gelebilir cabasindayim, birsey de gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Ek: No ranging response received - T3 timeout diye bir log var, uydunet i arayip bu log u solesem anlam ifade edermi onlar icin? Edit: 10 defa arayinca ilgilenen birisine denk geldim. Enterasan bir durum, normal durumda modem in signal degerlerinde sikinti yok. Ne zaman ki, router yada pc den ethernet kablosu takiliyor, adamin signal degerleri dusuyormus. Gelip bakacaklar. Ilgilenenlere tesekkur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Motorola modemlerde ,eski firmwareden dolayı oluyordu o sorun,bir yerlerden bulup,güncel firware cıktı ise update etmeyi denesene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Firmware upgrade icin herhangi bir interface yok alette. Turkiyede nasil bilmiyorum ama yurt disinda service provider firmware i push ediyormus modem e. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Türkiye de de aynıdır ,Motorola service götürsen kaca patlar bilinmez tabi. Valla şu an Netmaster (castlenet) cxc 150 ve ona takılı Edimax BR6225N router kullaniyorum 10 mbit uçuyor. Modemi değiştirmeye kalkarsan ucuz yollu tavsiye ederim bu ikiliyi. ha bu arada bu motorola modemlerin teknik servisi bu adamlardı http://www.vizyonturkey.com/ - bir görüş istiyorsan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Service provider dan kastim, uydunet. Onlarin data line dan push etmesi gerekiyormus. Bugun iki kisi geldi, signal degerlerine baktilar. Tweak edildi ama yine gelisme olmadi. Son dakikada, docsis 3.0 mis sizin modem, bizim yapabilecegimiz birsey yok su anda, baska bir birim kontrol yapacak deyip gittiler. 5 gundur netim yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Aynı modemle yaklaşık aynı sorunları yaşadım. Hatta 3-4 ay sinirlendim kaldırdım, eski Surfboard 3100 modeme geri döndüm. 2 hafta önce Quo-Vadis 'in dediği gibi firmaya firmware update i için yolladım. Şu an sıkıntı yok, router + ap ile kullanıyorum. http://www.vizyonturkey.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 SB5101 + router kullanıyorum ben de, memnunum çok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 GERGE said: SB5101 + router kullanıyorum ben de, memnunum çok. Docsis 2.0 modem senin Gerge. Ondan sıkıntı yaşamıyorsun. SB6120 Docsis 3.0 ve uydunet altyapısı modem seçiyo. Daha tam oturtamadılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2012 'Sebeke' de sorun var diyor adamlar, genel merkezden bakacaklar diyorlar.. Gidip alacam docsis 2.0 bir modem ama adamlarin agzindan 3.0 ile alakali veya modemimle alakali herhangi birsey cikmadi, zorladim alamadim. Nasil bir 'sebeke' dir bu, 2 yildir ayni modem le hic sikinti cikarmazken bir kablo yenileme ile dagiliyor. Calisan seyi bozdunuz diyorum, ekipler ilgileniyor diyor IVR daki hatun kisi. Bir tane erkek denk gelse kufur edecem direk rahat rahat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 teknik servisi berbat. benim modemim bozulmus; isindikca hizi dusuyor hatta internet kesiliyordu. servis gelip kendi modemini takti sorun olmadi. benim modemi geri takinca alet sogumus oldugu icin yine sorun yasamadik. sonra da bir sey yapmadan cozduk diyip gittiler. bu isinma olayi aklima geldi de gittim yeni modem aldim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 ne yapacaklardı modemine sogutma sistemi mi takacaklardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Sailor said: teknik servisi berbat. benim modemim bozulmus; isindikca hizi dusuyor hatta internet kesiliyordu. servis gelip kendi modemini takti sorun olmadi. benim modemi geri takinca alet sogumus oldugu icin yine sorun yasamadik. sonra da bir sey yapmadan cozduk diyip gittiler. bu isinma olayi aklima geldi de gittim yeni modem aldim. wireless özelliğini kapat router kullan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 yahu adam sorunu bulmadi, oldu diyip gitti diyorum. sonra ben cozdum olay. sallamiyolar dedigim bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Adamalarda bir sorun yokmuş ki senin cihazda sorun var adam nasıl bulsun onu. Ben onların verdiği cihazı kullanıyorum sorun oldu bi kere hemen geldiler 0 modem verdiler gittiler. Kısa sürede gerçekleşmeyen bir sorun ise adam oturup beklemesi gerekiyor senle oda mantıksız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 benim sb6120 de bozulmuştu. ip almıyodu falan. vizyona geri gönderdim fw atıp geri yolladılar, çalışıyo şimdi. öyle bi sorun olabilir çünkü ısınmıyo bendeki pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Aynen ya FW update için firmaya yolla. (Büyük ihtimalle çözülecek sorunun). Yada Modemi iade etme şansın varsa iade et. Uydunet in kendi dağıttığı NetMaster lara bak. Hoş Sb 6120 her türlü daha iyi onlardan ama başın ağrımaz en azından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Esh said: benim sb6120 de bozulmuştu. ip almıyodu falan. vizyona geri gönderdim fw atıp geri yolladılar, çalışıyo şimdi. öyle bi sorun olabilir çünkü ısınmıyo bendeki pek. Bu olabilir evet, telefon acayim sorayim vizyon a. Edit: Telefonda gorustum, kendim alip gotursem bile modemi, fw upgrade i yapacak kisi su anda sehir disindaymis ve en erken hafta basi burda olacakmis... Gladmir in teknik servis le imtihani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2012 Benim sb6120 bu sabah itibariyle yalan oldu heralde yine. Ip alamiyor. Cok cenabet bi modem sanirim bu (: teknik servisi cagirdim da , kasmayin mi deseydim acaba.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 1, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2012 Emektar sb5101 i yeniden tanittim, hatti da 5mbit sinirsiza cevirdim. It gibi baglandi aninda. Bu docsis 3.0 motorola modemlerin docsis 3.0 firmware push unda sikinti var sanirim. Simdilik almayin. Bize girdi, baskasina girmezin bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar