Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Lost Shores - Tüm Detaylar


Makarov

Öne çıkan mesajlar

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ybqMd9qmbuc?feature=oembed" width="459">



Hepimizin bildiği gibi 15 - 18 Kasım haftasonu Guild Wars 2 için ayrı bir öneme sahip. Halloween’den sonraki ilk büyük içerik yaması birkaç gün sonra oyuna eklenecek ve hem kalıcı, hem de geçici pek çok olayı da beraberinde getirecek. Neresinden bakılırsa bakılsın, PvE veya PvP kısmında göreceğimiz bir şeyler var. Detaylandırarak bizi nelerin beklediğine bir bakalım:



15 Kasım perşembe günü, ne var ki haftasonuna dahil olmasa da, arkadaşlarınızı oyuna davet edeceğiniz sürecin başlangıcını işaret ediyor. 15 Kasım’dan itibaren 18 Kasım’a kadar, eğer aktif bir hesabınız varsa 3 arkadaşınızı oyuna davet edebilirsiniz ve bu süre boyunca oyunu istediğiniz kadar oynayabilirsiniz. “İyi de, üç günlüğüne arkadaşım Guild Wars 2 oynasa ne oynamasa ne, 80. seviyede bişey yapamadıktan sonra ohoo..” diyebilirsiniz, ama demeyin; çünkü eğer bir arkadaşınızı davet ederseniz hem sizin düşük seviye karakterleriniz, hem de bu süreç için davet ettiğiniz arkadaşlarınızın karakterleri 80. seviyeye yükselecekler, siz de istediğiniz gibi takılabileceksiniz. Yalnız bu sidekick olayı sadece bu haftasonu için geçerli, yani pazartesi sabahı herkes balkabağına dönüşüyor.

The Lost Shores

The Lost Shores tek seferlik bir event olduğu için, kendileri bu yamanın en önemli parçası tabii ki, önce onunla başlayalım ve bunun için de öncelikle hikayede olup bitenlerden bir söz edelim (tabii ki dünyada yaşanan herşeyin bir arka planı olmak zorunda). Karka adında yeni bir yaratık sınıfı ile karşılaşıyoruz burada. Ne oldu da denizin derinlerinden gelip Southsun Cove’a yerleştiğini bilmediğimiz bu yaratıklar en kaba hatlarıyla dünyaya korku salıyorlar (spoiler vermemek için uğraşan mod); fakat yaratıkları öldürmek mümkün değil. Değil, çünkü bu yaratıkların doğaları gereği, sert kabukları yüzünden onlara doğrudan hasar verilemiyor. Event serilerinin genel akışı da Tyria’da dolaşarak bu yaratıklara nasıl olur da hasar veririz diye gezip çeşitli aksiyonlar yapmamız üzerine kurulu.

Oyuna aktarıldığında ise, olayın ilerleyişi boyunca göreceksiniz ki bu yaratıklara hasar vermeye başladığınızda üzerlerindeki zırhlar, kabuklar kopup düşmeye falan başlayacak. Bu tarz ve daha farklı etkileşimli combat’lar hafta sonu boyunca karşılaşacaklarınız arasında. Ve en nihayetinde de 18’i akşamı, yani pazar günü, yine tek seferlik bir event ile bu haftasonunu bitireceksiniz. Bu yüzden, tıpkı Halloween’de olduğu gibi bu olayların hiçbirini kesinlikle kaçırmayın. Halloween’i her ne kadar daha genişçe bir zaman aralığında yaşamış olsak da, olayın tavan yaptığı zaman Mad King Thorn’un Tyria’ya adım atışından sonrasıydı. Bu yüzden bu haftasonunu daha dolu ve yoğun geçireceğiniz için hiçbir şeyi kaçırmak istemeyeceksiniz.


Haftasonu boyunca event'lerin gerçekleşeceği takvime de şöyle bir bakalım (saatler TSİ ile)

16 Kasım 22:00 - Karka'lar Lion's Arch'a saldıracaklar ve Lion's Arch'ı korumanız gerekecek.
17 Kasım 22:00 - Lion's Arch tarafımızca tekrar ele geçirilecek ve daha sonra da Karka'ların inine saldırılacak. Burası ayrıca oyunun yeni bölgesi olan Southsun Koyu.
18 Kasım 22:00 - Southsun Koyu'nda tek seferlik epik bir savaşla Anient Karka ile savaş gerçekleşecek. Ki bu "tek seferlik" olayına tekrar dikkat çekelim, kaçırmayın.

Temple of the Silent Storm

Halloween’de ödemeli turnuvalar gelmişti, The Lost Shores ile de yeni bir sPvP haritası. Görünüşe göre her yeni yama ile PvP çeşitlenmeye devam ediyor, yoksa Wintersday ile de Custom Turnuvalar mı gelecek ne? Neyse biz bu haritaya bir bakalım


Temple of the Silent Storm bir defa karlı bir alanda, ufakça bir buz dağının üzerinde geçiyor ve etrafa da Kodan mimarisi hakim. Edinilen izlenim bu PvP alanının nispeten daha fazla kapalı mekanlardan oluştuğu şeklinde, çünkü odalardan geçip en sondaki boss’u öldürmemizin gerekliliği üzerinde epey durulmuş. Bu harita üzerinde de, tıpkı önceki sPvP haritalarında olduğu gibi capture point’ler var, ama bunlar ile boss arasında güzel bir bağ var. Şöyle ki; bu boss’u öldüren takım, ki öldürmekten kasıt burada “son darbeyi” vuran taraf olacaktır çok büyük ihtimal, harita üzerindeki bütün capture point’leri ele geçirmiş olacak. Farklı stratejiler geliştirilebilecek bir mekanik. Ayrıca yollarda bulacağınız buff’ları ele geçirip çeşitli güçler kazanma durumunuz da söz konusu.

Fractals of the Mists

The Lost Shores ile birlikte yeni bir dungeon da oyuna ekleniyor ve diğer dungeon’lardan farklı olarak burası derinlere inildikçe daha da zorlaşacak şekilde ayarlanmış ...yalnız şuna dikkat, “derinlere inildikçe” derken burada bir sınır yok. Yani sonsuz dungeon mu istiyorsunuz; GW2’de var.


The Fractals of the Mists aslında 9 (dokuz) mini dungeon’dan oluşuyor ve bu dungeon’ların her birinin kendilerine özgü birer hikayesi ve tasarımı var. Party’nizi kurup normal bir şekilde dungeon’a giriyorsunuz ve bu dokuz dungeon’un rasgele üçüyle karşılaşıyorsunuz. Bu üç dungeon’u bitirmeniz durumunda oyun sizi repair olabileceğiniz ya da dinlenebileceğiniz ara bir bölgeye atıyor ve sonraki üçlü dungeon serisi için yükselmiş bir zorluk seviyesi ile karşılaşıyorsunuz. Sistem bu şekilde ilerliyor, yalnız bir noktadan sonra olay farklılaşmaya başlıyor ve zorluk seviyesinin her çift sayıda olduğu bir serisinde özel bir boss ile karşılaşıyorsunuz. Yani ikinci, dördüncü, altıncı... zorluk düzeyleri içerisinde özel boss combat’ları olacak. Bu da hoş olmuş şahsen.

Peki “ödül”, ya da sizin tabirinizle “abi yaptık tamam da, işe yarar bişey düşse bari”? The Lost Shores yaması ile “Ascended” adı verilen yeni armor’lar oyuna ekleniyor ve bunlar şu an sahip olduğunuz exotic item’lerden birazcık daha kaliteliler, aynı zamanda da “infusion” adı verilen bir şekilde upgrade edilebilme olanaklarına da sahipler. Yani bu şöyle işliyor; eğer elde ettiğiniz Ascended kalitedeki item’in üzerinde infusion slot’u varsa, bu item’ler infusion artifact’leri ile daha güçlü hale getirilebilecekler. Bu “güçlendirme” olayının nasıl olduğu hakkında henüz bilgi yok, yakın zamanda ArenaNet bu konuda bilgi verileceğini açıkladı. Bu infused kelimesine ilk oyunu oynamış olanların aşinalığı vardır, ama tabii bunun onunla bir alakası yok ...ucubik Seer veya bizi Weh no Su yapan rahipler yok. Ya da var mı? Yoksa? Spectral Agony?! Mursaat!??!!


Yeni bir event geliyor ve Gem Store bundan nasibini almayacak? Mümkün değil. Sadece bu haftasonu içinde satın alınabilmek üzere yeni silah skin’leri, minipetler de Black Lion Trading Company'de yer alıyor olacaklar.

Kısacası 15 - 18 Kasım arasında oyunda kaçırmak istemeyeceğiniz şeyler bulacaksınız. Ne yapın edin, bu haftasonunu GW2’ye ayırın. “Bu fırsat bir daha ele geçmez” derler ya hani, hakikaten de öyle.


Alıntıdır ;Kaynak
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ascended itemleri çıkarak, yayınladıkları manifestoyu bok ediyorlar, olan bu.

Minor fark diyor gelecek itemler için ama hiç de öyle görünmüyor.

https://d2vn94glaxzkz3.cloudfront.net/wp-content/uploads/2012/11/Ascended-EN.png

Sadece tek itemden bu çıkıyorsa, full set çektiğinde ortaya ciddi %20-25'lik stat farklı çıkar.

Kötüye gidiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:

Ascended itemleri çıkarak, yayınladıkları manifestoyu bok ediyorlar, olan bu.

Minor fark diyor gelecek itemler için ama hiç de öyle görünmüyor.

https://d2vn94glaxzkz3.cloudfront.net/wp-content/uploads/2012/11/Ascended-EN.png

Sadece tek itemden bu çıkıyorsa, full set çektiğinde ortaya ciddi %20-25'lik stat farklı çıkar.

Kötüye gidiyor.


Slotlar tamamen pve alakalı oldugu icin aslında o kadar fark yok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam, Tyria vatandaşları! Ben Linsey Murdock; bazılarınız beni, tabi John Stumme yerimi alıp bana farklı projelerde çalışma fırsatı doğmadan önce Guild Wars Live Team ekibinin lideri olarak hatırlayacaklardır. Guild Wars 2’de ise tasarımcı olarak yoğunlukla crafting ve item’ler üzerinde çalışıyorum, ki aslında burada bulunma sebebim de bu; çünkü sizlere üzerinde çalıştığımız, item progression’u için gelecek olan heyecan verici yeni özelliklerden söz edeceğim.

Guild Wars 2’nin canlı ortamda gelişimini izledikçe gördük ki kendini adamış oyuncularımızın çoğu Exotic setlerini tamamlayıp “Legendary duvarına” çakılıyorlar. Legendary’leri elde etme aşamalarını uzun vadede gerçekleşebilecek bir amaç olarak tasarlamıştık, fakat oyuncular bu yola baş koymak için tahmin ettiğimizden çok daha önce hazırdılar ve sonradan sonraya da kişisel ilerleyişin eksik olması durumundan şikayetçi oldular. İsteğimiz hem hardcore, hem de casual oyuncuları eşit şekilde oyuna dahil edecek bir oyun yapmak, ama oyuncuların en yüksek seviyeye vardıktan sonra ilerlediklerini ve geliştiklerini hissetmelerini sağlayacak temel ihtiyaçları da görmezden gelmek istemiyoruz. Item gelişimi süreci genelde bir ek paket ile verilen hassas bir olaydır, ama bizce oyuncuların temel ihtiyaçlarını tatmin etmeye çabalamak da önemli bir şey.

Biz her zaman “gear grind”’dan ziyade tatmin edici bir gelişim süreci hissi yaratmaya çalışmışızdır ve bu yeni item gelişimi olayı da hiç farklı değil. Oyunun end-game’ine yeni mekanikler ve yüksek seviyeli oyuncular için gear ilerletme olayını bu mekaniklere yediren yollar ekleyerek oyunun son bulmayan bir gear yükseltme çılgınlığına dönüşmesine izin vermeden kişisel gelişim oluşturabiliyoruz. İlk Guild Wars’ı oynamış fanlarımız bu yeni progression ile benzer bir yaklaşım sergilediğimizi fark edebilirler. Sizlerle buluşturacağımız bu yeni end-game mekaniğin adı, Fractals of the Mists dungeon’unda karşılaşacağınız ve Infusion’lar ile etkisi azaltılabilen Agony!

Yeni Condition : Agony

Yeni dungeon olan Fractals of the Mists’de sadece yaratıkların kullanabildiği bir condition olan Agony ile sizleri tanıştıracağız.

Çok tehlikeli olan bu condition oyuncunun canının belli bir yüzdelik dilimi kadar hasar veriyor ve normal yollarla kaldırılamıyor. Fractals dungeon’unda derinlere inmek isteyen oyuncular görecekler ki siz ilerledikçe Agony’nin zorluğu artacak ve öyle bir noktaya geleceksiniz ki artık buna karşı bir savunmaya kesinlikle ihtiyaç duyacaksınız. Agony’nin yaptığı hasar’ı azaltmanın tek yolu armorunuzu Infusion ile upgrade etmek. Infusion upgrade parçalarını ise Mystic Forge’dan elde edebiliyorsunuz.



Yeni Upgrade : Infusion

Infusion’lar sadece üzerinde Infusion slot’u olan item’ler üzerinde kullanılabilen bir Upgrade Component’tir.

Çeşitli Infusion’lar ve Infusion slot’ları var. Kasım ayında Fine kalitedeki Offensive, Defensive ve Omni Infusion’ları oyuna ekliyoruz ve bunlar Mystic Forge tarifleri ile elde ediliyor. Infusion upgrade’leri kendilerine özgü slot’lara, yani Defensive Infusion sadece Defensive Infusion slot’una, Offensive ise sadece Offensive Infusion slot'una eklenebiliyor; yalnız burada bir istisna var, Omni Infusion slot’larına Defensive veya Offensive Infusion’lar eklenebilir, fakat Omni Infusion slot’lu item’ler epey nadir bulunacaklar.

Şimdilik Infusion slot’ları sadece Ascended kalitedeki item’ler üzerinde bulunabilecek.

Yeni Armor Tipi : Ascended

Kasım ayında ilk Ascended item’leri sunacağız. Bu yeni armor kalitesi tipi Exotic ile Legendary arasında bir spectrum’da olacak ve Exotic’lerden birazcık daha iyi stat’lara sahip.

Ascended item’ler diğer armor tiplerinden biraz farklı. Magic Find, Crit Damage gibi normalde eklenebilen upgrade component’leri Ascended item’ler üzerinde bağlı değişmez halde geliyor ve bu item’ler üzerinde upgrade slot’ları yerine Infusion slot’lar yer alıyor, ayrıca bu item’lerin daha nadir bulunanları üzerinde Agony Resistance da oluyor. Oyuncular Ascended yüzükleri Fractals of the Mists dungeon’u içerisinde elde edebilecekler ve back armorları da Mystic Forge tarifleri ile bulunabilecek.



Item Progression’un Geleceği

Bu daha başlangıç. Kasım ayında Infusion ve Ascended yüzük ve back item’lerinden oluşan ilk seviye item’leri oyuna ekliyoruz ve bu da ilerleyen zamanda bu item türünde ilerleyebilmemizi sağlayacak pek çok olanak sunuyor.

Gelecekte yeni oyun sonu içerik oyuna eklendikçe daha fazla Infusion ve Ascended kalite item’in oyuna eklendiğini göreceksiniz. Ve en nihayetinde de kendinizi full Ascended armor’la donanmış, full Infusion ile oyunun end game içeriğine ilerlerken bulacaksınız.

Gelecekte yeni Legendary item’ler ve var olan Legendary silahlara güncellemeler de göreceksiniz. Legendary item’ler diğer “best-in-slot” item’ler ile eşit seviyede olmaları gerekiyor, o yüzden korkmanıza gerek yok, şu an Exotic item’lerle eşit kalite aralığında olan bütün Legendary silahlar Ascended silahları oyuna eklediğimiz zaman aynı şekilde gelişmek üzere düzenlenecekler. Bu nedenle Legendary silahlar her halükarda “best-in-slot” olmaya devam edecekler. Ayrıca Legendary silah yapmak için gereken itemleri elde etme yöntemlerini de çeşitlendirerek, sizi farklı şekillerde uğraştırmaya yönelik planlarımız da var.

Kasım’daki bu yeni eklentiler item devamlılığını sağlamada daha bir başlangıç. İlerleyen zamanlarda Guild Wars 2’ye tonla yeni yüksek seviye içerik ekleyeceğiz. Yeni içerikleri size duyurmaya devam ettikçe yeni Legendary’ler, yeni Ascended armor’ları da görücüye çıkaracağız (yeni content'i oynadıkça elde edeceğiniz başka ödüllerden bahsetmiyorum bile).


Alıntıdır ;Kaynak


Bu güncelleme çok kritik , çok büyük şikayetler var Arenanete , bakalım nasıl kalkacak işin üstünden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Treadmill yada item grind değilki bu zaten 1-2 tane full set dizillio oyunda contentde ilerlemek içinde upgrade etmeye gerek yok itemları pvpyede etkisi çok olmaz.

Millet boşa çıldırıo ha deselerki kardeşim pvpde daha bir ton eksik şey var sen kalkıp pveye content getiriosun felan anlarım ama sadece treadmill olucak item grind olucak die ağlıo millet.

PVPye bok atamıo kimse
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...