Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rahmetli Atatürk.

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Atatürkçülere bok atmanın yeni yolu da bu şimdi he...Atatürk'ü dogma yapan, kalıplaştıran; böylelikle Atatürkçülük'ün içini boşaltmaya çalışan Adnan Menderes'tir, Kenan Evren'dir, Turgut Özal'dır. 1971 darbesidir, 1980 darbesidir. Heykel Atatürkçülüğü'nü yaratan kişilerdir. <> adına yapılan yanlışlar ortadayken Atatürk'ün anısına ve ilkelerine sahip çıkan insanlara saldırmak; bu ilkelere sahip çıkmayı dogmatizm olarak görmek ve göstermek zavallılıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben küçükken yaşlı bir dede vardı. Arada gider anılarını anlattırırdık, ozamanlar 90 vardı yaşı herhalde. Atatürkün öldüğü zamanı hatırlıyormusun demiştim. Dedenin gözü dolmuştu.

O zamanların tanığı şimdi yok, şanslı olanlarınız varsa belki görmüştür. Konuşma fırsatı olmuşsa anlarlar demek istediğimi. Bu sevgi boşuna değil. Bir durup düşünmek lazım. O dönemi yaşayan insanlar niye bu adamı bu kadar sevmiş diye. Ölmünden çok uzun yıllar sonra bile milyonlarca insan neden bu kadar çok seviyor diye. Hakkında üretilen tonla efsane sebebiyle, kaşına gözüne bakıp değil herhalde. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu ülkede yıkılmayacak tek değer Atatürk.
Sosyal ağlarda paylaş

bazı tipler çıkar yazarlar ya da sağda solda konuşurlar ya..."efendim, zorla yaptı her şeyi, halka dayattı devrimleri(adam devrim'in ne demek olduğunu bilmiyor he)" sonra da "adnan menderes'te büyük adamdı, turgut özal'da büyük adamdı" diyerek Atatürk ile karşılaştırırlar ya...be kardeşim, adnan menderes'in anıt mezarı da, turgut özal'ın mezarı da orada. kaç kişi gidiyor ve flameoffear'ın dediği gibi bugün Atatürk dönemini yaşama şansına erişmiş çok az insan varken milyonlar hala Anıtkabir'e akıyor. bu özellikle de o tip adamlar için açıklamaları gereken bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

isim belirtilmeden "forumdaki kötü kişilere" hitaben söylenen şeyleri, burada genel düşünceye aykırı şeyler yazan ender kişilerden olduğum için ve özellikle bu başlıkta aykırı şeyler(!) söyleyen tek kişi olduğum için üzerime alınarak cevap vereyim.

o dönemin olağanüstü şartlarında atatürk'ü çıkarmış bir toplumun, o olağanüstü şartlarda atatürk'ün hiç varolmamış olması durumunda yine kendi içinden bir lider çıkarabileceğini söylemek atatürk'ü hiç küçültmez. ha bu olası farazi lider atatürk'ün başardıklarını başarır mı, daha azını mı yapar, daha çoğunu mu yapar?... kimse bilemez. tamamen spekülasyon olur ne söylense.

söylemiştim bir daha söyleyim, durduk yere atatürk olmasaydı başka lider olurdu demiş falan da değilim. böyle bir düşünceyi falan da savunmuyorum. bu sadece ve sadece "atatürk olmasa sen şöyle olurdun böyle olurdun" diye faraziye üretenlere karşı "atatürk olmasaydı başkası olurdu" şeklinde üretilmiş bir başka faraziyedir.

ancak beni hayrete düşüren şey, forumdaki insanların bir kısmının, allahın varlığını sorgulayan insana karşı bir hacıamcanın "tövbe estağfirullah, dinden çıkarsın, çabuk tövbe et, şeytanı kov aklından, böyle şeyleri aklına getirme" şeklinde tepki vermesi gibi tepki vermesi oldu.

can dündar'ın "mustafa" filmiyle atatürk düşmanı ilan edildiğini düşünecek olursak, buradaki bu sonuca çok da şaşırmamak gerekir sanırım.

velhasıl, amacım atatürk'ü küçültmek olsa bile bunu başaramam zaten, böyle bi endişeniz olmasın. ancak atatürk küçültülecek, içi boşaltılacak vs vs diye diye atatürk'ün kendisinden ne kadar uzaklaştığımızı da görmemiz lazım.

bir de ricam, atatürk'ü küçülttüğünü, hakaret ettiğini düşündüğünüz kişileri lütfen savcılığa bildirin. çünkü bu bir suçtur. karşı çıktığım bir suç cinsi olsa da suçtur.

offf, yine farketmeden atatürk düşmanlığı yaptım sanırım. nasıl derim atatürk'ü koruma kanunu olmasın diye?
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi sonuna kadar hakli beyler. Yani dusunsenize, boyle pek de ic acici olmayan bir cocuklugun olacak. Gayet sorunlu bir tip olabilecekken kalkip askeri okula gideceksin. Okul bitti bitiyor demeden harbe gireceksin. Bu sirada hem olmeyeceksin, hem de savas ortamininin yarattigi her turlu travmayi atlatip yoluna devam edeceksin. Bikmayacaksin usanmayacaksin. Herkesin haddi olmayan islerle ilgilenirken dunyanin kitabini okuyacak, dunyanin arastirmasini yapacaksin. Ilerde var olmasini istedigin ulkeye ait bir dil armagan etmek icin calisirken, topragin bir karisini dusmana vermeyeceksin, gerekirse karis karis geri alacaksin. Vatanina bu kadar asik olup, vatan tarafindan bu kadar ihanete ugranamana ragmen cokmeyeceksin, koy gitsin demeyeceksin yine yoluna devam edeceksin. Basina odul konmusken memleketin dort bir yanini gezip memleketin insanina "bu vatan bizim, kimseye yar etmeyiz" diyeceksin ve halka bunu kabul ettireceksin. En sonunda yine akillanmayacaksin, mis gibi saltanat ilan etmek varken, ne kadar yobazi, vatan haini, saltanat yalakasi varsa, kendi vatandasinla birlikte onlara da hak hukuk getireceksin, cumhuriyet gibi bir rejim sunacaksin.

Yani aslinda kolay isler bunlar. Ustelik baksaniza adam bi yandan demlenirken yapmis hepsini. Ataturk olmasaydi da diger genclere de firsat taninsaydi keske. Boyle dini butun, daha hayirli biri gelirdi belki. Ileri demokrasiyi hic kaybetmeden cat diye yakalardik o zamandan.

Dusununce bile huzunlendim. ///_-))

Yersen...
Sosyal ağlarda paylaş

Cok bos bi yazi. Ataturku ilahlastiranlara kizmis ama yememis bak siz boyle yapinca ona deccal diyenler de hakli oluyor mu demis ne demis belli degil.
Bir de Ataturk hakkinda yazinca rakidan bahsetmek zorunlu galiba. Es kaza bigun buyuk bi is yapsam insanlar arkamdan sarapci dicek vay ki vay
Sosyal ağlarda paylaş

"Bak neler yapmis" diye anlatmak icin degil de, "Ataturk olmasaydi da yerine benzer biri cikardi" gorusu icin yazdim zaten hepsini. Yani sevmiyorsaniz sevmeyin, var boyle bir ozgurlugunuz de yazarken insafli olun biraz gozunuzu seveyim.

Her sene, Ataturk ile ilgili her konuda ayni seyler. Sozde akli basinda adamlar, konusma ozgurlugu altinda Ataturk'e giydiriyorlar. Ona giydiremeseler Ataturkculer de soyle denyo, boyle gerzek diye yine faturayi adama kesiyorlar. Hic bir sey yapamazlarsa bugun ile o gunu bir tutup "diktatordu, spor bayrami askeriye hede hodo" diyorlar.

Abi tekrar yaziyorum, el insaf.

Surda bunlari konusmamizi saglayan ozgurluk bile cumhuriyet sayesinde ve bunu getirip bu milletin kafasina cakan, birden bire milleti asirlarca oteye tasiyan yine bu adam.

Ha ama gayet belli ki fazla gelmis bize. Diger turlu ilim irfan milleti olup gelecege bakardik, boyle sacma sapan sekilde olmus gitmis adama bok atip durmazdik.
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın kesinlikle.

"Her sene, Ataturk ile ilgili her konuda ayni seyler. Sozde akli basinda adamlar, konusma ozgurlugu altinda Ataturk'e giydiriyorlar. Ona giydiremeseler Ataturkculer de soyle denyo, boyle gerzek diye yine faturayi adama kesiyorlar. Hic bir sey yapamazlarsa bugun ile o gunu bir tutup "diktatordu, spor bayrami askeriye hede hodo" diyorlar."

Özellikle bu konuda.

Ama ben de diyorum ki, burada ne Cumhuriyet'i ne de Atatürk'ü sorgulayan bir kişi göremedim ben. En azından bu topicte göremedim. Önceden olsa toplaşırdı troller.

Ülkenin halinin ben de farkındayım. Atatürk'ün yaptığı onca şeyin kıymetinin bilinmediğinin ben de farkındayım.

Ben sadece Sufi'ye fazla yüklenildiği düşünüyorum.

Yanlış anlaşılmasın lafım sadece sana değil tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Denk geldi, Sufi'ye yazdim ama tepkim bir tek kendisine degil, benzer sekilde davrananlarin hepsine esasen.

Boyle sakirt ya da Ataturkcu gecinen ama bir halt olmayan -buna da sakirt gibi bi kelime bulmak lazim- tipler sacmaladiginda goz ardi etmek kolay oluyor ama genel olarak gayet guzel yazip cizen, fikirlerine katildigim kisilerin hemen her Ataturk konusunda sergiledigi benzer tavirlar gayet can sikici esasen.

edit : Simdi tekrar okudum da Sufi'nin soylediklerini. Yanlis okudugum bir yeri farkettim. O yuzden alakasiz yuklenmis gibi gorunuyorum sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

şu tam olarak.

Ardeth said:

HEPİMİZ ATATÜRKÜN ASKERLERİYİZ

bunu ben eğitimle ilgili bir gösteri/yürüyüşe katıldığımda sürekli duymuştum, ve tabi tekrarlamadım. Adamların eğitim ile ilgili sorunlara yaklayışı bile

"HEPİMİZ ATATÜRKÜN ASKERLERİYİZ" şeklinde.

Cumhuriyet bayramı yürüyüşleri de keza öyleydi. Hala sorunları Atatürk'ün ismini zikredip insanları korkutarak çözmeye çalışmak neden başımızda şaka gibi bir hükümet olduğunu açıklaması olabilir. Atatürk ismi ve sembolü olmasa şu ülkedeki gösterilerin %90unda yapacak bişey bulamaz insanlar, sadece o da değil ülkeyi üzerinden sevecek bir sembol olmazsa sudan çıkmış balığa dönerler hahah. Adamlar ülkeyi değil sembolleri seviyor resmen.

Sosyal ağlarda paylaş

tekrar alıntılamak istiyorum, çünkü bu noktayı atlayıp, takiyeciler üzerinden eleştiri yapıyorsunuz

Feamer said:

yaşamış olanın mustafa kemal olduğunu, "atatürk" ün ise bir örnek, bir ülkü, bir sembol olduğunu, eleştiri yaparken bir çoğunuz unutuyor.

bir başka sorunda, adamın yaptıklarına saldıranlar "atatürk" imajı üstünden olta atıyor, oltaya gelen balıklar ise "mustafa kemal" kişisi üzerinden fikir beyan ediyor.

evet atatürk rahmetli olmaz, rahmetli olan mustafa kemal dir, atatürk, kurduğu cumh. için bir ülkü, bir örnek olarak orada durmaktadır, büyük işler yapmak isteyenlere bir örnek olarak...
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:

isim belirtilmeden "forumdaki kötü kişilere" hitaben söylenen şeyleri, burada genel düşünceye aykırı şeyler yazan ender kişilerden olduğum için ve özellikle bu başlıkta aykırı şeyler(!) söyleyen tek kişi olduğum için üzerime alınarak cevap vereyim.

o dönemin olağanüstü şartlarında atatürk'ü çıkarmış bir toplumun, o olağanüstü şartlarda atatürk'ün hiç varolmamış olması durumunda yine kendi içinden bir lider çıkarabileceğini söylemek atatürk'ü hiç küçültmez. ha bu olası farazi lider atatürk'ün başardıklarını başarır mı, daha azını mı yapar, daha çoğunu mu yapar?... kimse bilemez. tamamen spekülasyon olur ne söylense.

söylemiştim bir daha söyleyim, durduk yere atatürk olmasaydı başka lider olurdu demiş falan da değilim. böyle bir düşünceyi falan da savunmuyorum. bu sadece ve sadece "atatürk olmasa sen şöyle olurdun böyle olurdun" diye faraziye üretenlere karşı "atatürk olmasaydı başkası olurdu" şeklinde üretilmiş bir başka faraziyedir.

ancak beni hayrete düşüren şey, forumdaki insanların bir kısmının, allahın varlığını sorgulayan insana karşı bir hacıamcanın "tövbe estağfirullah, dinden çıkarsın, çabuk tövbe et, şeytanı kov aklından, böyle şeyleri aklına getirme" şeklinde tepki vermesi gibi tepki vermesi oldu.

can dündar'ın "mustafa" filmiyle atatürk düşmanı ilan edildiğini düşünecek olursak, buradaki bu sonuca çok da şaşırmamak gerekir sanırım.

velhasıl, amacım atatürk'ü küçültmek olsa bile bunu başaramam zaten, böyle bi endişeniz olmasın. ancak atatürk küçültülecek, içi boşaltılacak vs vs diye diye atatürk'ün kendisinden ne kadar uzaklaştığımızı da görmemiz lazım.

bir de ricam, atatürk'ü küçülttüğünü, hakaret ettiğini düşündüğünüz kişileri lütfen savcılığa bildirin. çünkü bu bir suçtur. karşı çıktığım bir suç cinsi olsa da suçtur.

offf, yine farketmeden atatürk düşmanlığı yaptım sanırım. nasıl derim atatürk'ü koruma kanunu olmasın diye?

can dündar demişsin bir anekdot anlatayım, bu yine bir belgesel yapmış tam sene ve ismini hatırlamıyorum, ama üniversitenin ilk yıllarındaydı, gösterim yeri -sanırım ilk gösterim falan, kendiside oradaydı- yedeitepe üniversitesi bedretin dalan dahil rektörler falan hep orada bizde izleyiciyiz, belgesel bitti ben şahsen bek bir şey anlamadım, osmanlının son zamanlarında şehler dervişler üzerine bir eleştiri gibi bir şey ama bitiminde bedrettin dalan çıktı, her ne kadar osmanın son zamanlarında dervişler bu halde olabilirler ama osmanın kuruluşunda falan çok emekleri geçmiştir bu şekilde gösterilmeleri doğru değildir mealinde fırçaladı, kimde dedi erkonogoncu diye aranan adam, atartürkü yerdiği için eleştirilen bir adama dedi
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...