Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

schengen soruları sorucam.

pogodi

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Benim de bir sorum olacak. Bundan önce İtalya'dan 2 (birisi 6 aylık), Fransa'dan 1 ve Hollanda'dan da eğitim vizem var. Ama bunların hepsi öğrenciyken alınmış vizelerdi. Şimdi okul bitti ve şu anda çalışmıyorum. Önceden gösterdiğim belgeleri göstererek aynı vize işlemini İtalya üzerinden yapabilme ihtimalim var mı? Yoksa artık öğrenci olmadığım için bana vermezler mi?
Sosyal ağlarda paylaş

elazulruby said:

Benim de bir sorum olacak. Bundan önce İtalya'dan 2 (birisi 6 aylık), Fransa'dan 1 ve Hollanda'dan da eğitim vizem var. Ama bunların hepsi öğrenciyken alınmış vizelerdi. Şimdi okul bitti ve şu anda çalışmıyorum. Önceden gösterdiğim belgeleri göstererek aynı vize işlemini İtalya üzerinden yapabilme ihtimalim var mı? Yoksa artık öğrenci olmadığım için bana vermezler mi?

öğrenci değilsen öğrenci vizesi vermezler tabiki.
Sosyal ağlarda paylaş

Schengen bir anlaşma, Avrupa ülkeleri içerisinde serbest dolaşım sağlıyor. Birinin verdiği vizeyle hepsine girebiliyorsun, Avrupa'ya gideceksen ve 90 gün altında kalacaksan schengen veriyorlar her türlü. (oturum için falan başvurmadıysan)

Turistik vize başka, schengen başka diye bir şey yok yani. Her türlü schengen alıyorsun (oturum, öğrencilik vs. gibi amaçlarla başvurmuyorsan tabii; onların prosedürleri ayrı oluyor.)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
öğrenciysen ailen sana sponsor olabilir ama bu aldığının adı öğrenci vizesi olmaz, öğrenci vizesi eğitim almak için gidenlere verilen vizenin adıdır. Schengen vize başvurusunu hangi ülkeye yaparsan yap, geri döneceğine ve maddi durumunun iyi olduğuna onları ikna etmelisin. Bu adresten genel bilgilere ve başvuru formlarına ulaşabilirsin http://www.schengenvize.net/schengen-vize/
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
benimde bir sorum olucak. şimdi bayramda isviçre schengen vizesi almıştım. vize alırken seyahat sağlık sigortası yaptırmıştım 180 günlük.

nisan ayında italya ya gidicem haftasonu için ve tekrar schengene başvurmam lazım. hazır başvurmuşken uzun süreli almaya çalışıyım diyorum fakat seyahat sigortam 16 nisanda bitiyor. italyada olmam gereken tarih 6 nisan. vize almamda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum fakat uzun süreli vize için sigortamı yenilemem gerekir mi gerekmez mi onu merak ediyorum??
Sosyal ağlarda paylaş

klasik şengen vizeleri 3 ay zaten. hani özel işlerin vs dolayısıyla, veya bassaklı bir iş adamı değilsen uzun süreli şengen verilmiyor. 6+ olanlar genelde eğitim vizeleri. hatta bazı ulkeler bunlarda bile once 3 ay veriyor. sonra o ulkeye gidince oturma,egitim vs veriyor.

saglık sigortası olayını da dedigim gibi en iyisi sor sen konsolosluga. ama sigorta kadar vize verme diye bir şey duymadım. bitince de geri git diye kovmazlar. benim tahminim tabiki.
Sosyal ağlarda paylaş

3 ay aslında sıkıntı değil yeterde 6 ay neden olmasın. arıyıp soriyim konsolosluğu sıkıntı olucakmı diye.

yalnız 3 ay vize olayı standart değil, isviçre bana 9 günlük tatil için 11 günlük vize vermişti. isviçreye has bi olayda olabilir bu tabi
Sosyal ağlarda paylaş

demek istediğim şe uzun süreli vize almak kolay değil. kurumsal firmada çalışsan bile verilmesi kolay değil. adamların mantelite şu. biterse gene veririm. eğer gerçekten çok uzun süre boyunca gitmen gerekliyse o zaman onu gösterip alabilirsin tabiki. ama belki giderim gene diye bir durumda kanıtlayamazsan yani adamlar vermez büyük ihtimalle.

3 ay da standart değil. ama genelde öyle veriliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...