Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arkadaş'ın kart'ından para çekilmiş ve olaylar gelişir

Joker

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşın kartından 3 kere 500 er lira para çekilmiş.
kart'ı kaybetmemiş ve para atm'den çekilmiş.
banka dilekçe doldurtmuş. bi kaç gün sonrada arkadaş savcılığa gitmiş şikayette bulunmuş.

sizce arkadaş parasını geri alabilirmi?
olayların bundan sonrası nasıl gelişir?
Sosyal ağlarda paylaş

Karti kopyalamsilardir. Baya kolay bi olay bilgileri bi kere kaptirdiktan sonra.

Banka tarafinda olayin arastirilip fraud oldugunun kanitlanmasi lazim, ondan sonra geri odeme yapiyorlar.

Bazi bankalarda sigorta olayi var, sizin hesap/kart sigortasizmis deyip parayi odememe yoluna gidiyorlar ama kanunen odemek zorundalar sanirim. En azindan e-ticaret kisminda boyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Kartı kaybetmemişse bir yerlerde kopyalanmıştır kartı da şifreyi nasıl almışlar acep. Önceden tuzaklanmış ATM'ye denk gelmiş olabilir, öyleyse zaten başka benzer vakalar da çıkacaktır aynı zaman diliminde, daha kolay çözülür. Yok öyle değilse bin tane ihtimal var, kartı restoranda falan hesabın içine koyup göndermişse oralarda kopyalanmış olabilir. Şifresi basitse tanıdık biri bile yapmış olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

kartı kopyalamışlar. yakın bir arkadaşımının 1500 lirasını iç ettiler, filipinlere gitmiş para.ofisten bir çocuğun da 400 lirasını çekmişler aynı şekilde kartını kopyalayıp. geri alabiliyorsun gerekli şikayetler yapıldıktan sonra incelemeye alıyorlar 1-2 ay içinde sonuçlanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi kimin hatası olduğuna bakar işin içinde
Örneğin arkadaşın kimliğini kaybetmiştir. Adamlar o kimliği bulup bir şekilde kartı yeniden çıkarttırırlar fln. Yada daha kolayı herkesin dediği gibi kart kopyalanmıştır. Fraud'un çok yöntemi var açıkçası.
Eğer arkadaşının bildirim zorunluluğu olan bir durum yaşanmış ve arkadaşın bunu yerine getirmemişse geri ödeme yapılmaması mümkün olabilir ancak. Öbür türlü her şekilde parasını geri alacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Kartın korunması kişiye ait sanırım. Ben geçen günlerde olumsuz olabilecek durumdan dolayı kredi kartını iptal ettirirken kadın sizin hatanız diye üzerine basa basa onaylattırıyordu bana ve bir olay olsa bana kalacaktı sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

Kartın korunması kişiye ait sanırım. Ben geçen günlerde olumsuz olabilecek durumdan dolayı kredi kartını iptal ettirirken kadın sizin hatanız diye üzerine basa basa onaylattırıyordu bana ve bir olay olsa bana kalacaktı sanırım.

said:
ATM güvenliği
MADDE 32 – (1) Banka, ATM cihazlarına ilişkin hırsızlık, sahtekârlık, fiziksel saldırı gibi tehditlere ilişkin riskleri minimize edici önlemleri tesis eder ve ATM cihazlarının güvenli kullanımı hususunda müşterilerinde farkındalık yaratır.

eğer atm üzerine bir düzenek kurulduysa kart kopyalama için düzenek ve kamera gibi bu durumda banka suçlu ve zararı karşılamak zorunda gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bizim arkadaşta benzer bir durum yaşamıştı çağrı merkezinde çalıştığı için ordaki fraud işlerine bakan kişiye ulaşması kolay oldu 2 günde halletti yoksa 1 ay falan uğraşabiliyormuşsun işini halledecek kişiye ulaşmak için, bankada yetkili bir abiye ulaşabilirsen bir şekilde çok zor olmaz işlerin.
Sosyal ağlarda paylaş

kredi kartı dolandırıcılığının onlarca yöntemi var.

büyük ihtimalle teknolojik bir yöntemle kredi kartını hesap ödenen bir yerde kopyaladılar.

papağan mıydı neydi bir cihaz var. onunla bir kere kartı geçiriyolar 8-10 saniyede kart bilgileri kopyalanıyor. sonra adam "tekrar şifrenizi girin lütfen bağlantı koptu sanırım" diyor. 2. girişte normal çekiyor paranı.

sonra da kopyaladıkları bilgileri boş bir karta aktarıyorlar onunla alışveriş yapıyorlar.

bir de tuzak kurulan atmler var ama onlar dolandırıcılar için riskli bi yöntem çünkü bildiğim kadarıyla kamera olmayan atm kalmadı gibi bir şey artık.

bankaya başvursun arkadaşın. 1-2 ayda sonuçlanıyor dolandırıcılık meseleleri. bankalar üstünde çok duruyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

fenn said:

said:
ATM güvenliği
MADDE 32 – (1) Banka, ATM cihazlarına ilişkin hırsızlık, sahtekârlık, fiziksel saldırı gibi tehditlere ilişkin riskleri minimize edici önlemleri tesis eder ve ATM cihazlarının güvenli kullanımı hususunda müşterilerinde farkındalık yaratır.

eğer atm üzerine bir düzenek kurulduysa kart kopyalama için düzenek ve kamera gibi bu durumda banka suçlu ve zararı karşılamak zorunda gibi duruyor.

Eğer dediğin gibi makineden kaynaklı bir sorunsa elbette banka karşılayacak. Ancak bankamatikten çekilmiş olması bunu kanıtlamaz. Kim bilir nasıl dolandırdılar gene veletler.
Sosyal ağlarda paylaş

abi herifler atm yi gören yerlere kızıl ötesi kamera koyup tuşta bıraktığın izle falan bile öğreniyor şifreyi, gidip atm kart girişlerine ek parça koyuyorlar anlaşılmayacak biçimde falan. bu işi deli gibi kovalayan yığınla adam var her yıl kaç tane haber çıkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...