Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPad 1'e iOS 6 gelmemesi ile gelecekte app sorunu yasar miyim?


xetraynex

Öne çıkan mesajlar

KHaRoN said:

genelde geri destek epey bi uzun sure devam ediyor. 2 nesil diyelim. Sonra update alamamaya basliyorsun, tum featurelari kullanamiyorsun ama calismaya devam ediyor falan filan.
ipad1 in 1 sene kadar daha omru var bu acilardan. Guzel bi sure.

abi 2-3 senenin neresi uzun? mobil cihazlar zaten bu anlamda standartları alt üst etti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Herhangi bir mobil cihazi 2 seneden fazla kullandigimi hatirlamiyorum, yazilim da donanimla paralel -ozellikle mobil dunyasinda- gittigi icin gayet dogal bir sonuc. Androidlerde bunu dahi goremiyoruz.


Abi o senin alim gucunle direkt orantili bir olay. Ben telefona sene basina 1000 TL vermeyi hic mi hic istemiyorum mesela. Elimde hali hazirda calisan sistem varsa, bana yetiyorsa, yeni sistemi calistirabilecek kadar gucluyse neden gecmeyeyim ?

Ha 3GS alali 3 sene oldu mesela, IOS 5 ile sikinti yasatiyor, IOS 6 yuklemedik ama 3 senedir gayet goturdu alet. Kullanilsa rahat 1-1,5 sene daha calisacak, is gorecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mobil cihazların gelecekte klasik bilgisayarların yerini alacağı söyleniyor. nasıl yapacağız merak ediyorum gerçekten. apple'ın klasik anlamda da geriye desteği çok sınırlıydı.. google iyice dağıttı ortalığı. sonra ms win phone 7 saçmalığını yaşattı, öyle mi devam eder belli değil.

şirketler için sıkıntı olduğu kadar, son kullanıcıyı da aç tüketiciye çevirmekten başka faydası var mı bu işin bilemiyorum.. tamam, teknolojinin geçmiş özelliklerine bağımlı kalmadan, daha hızlı gelişmesini sağlayabilir ama kontrolsüz bir teknolojinin, fonksiyonel kullanım olarak ne kadar katkısı oluyor bize tartışılır.

mobil dünyada beni en çok rahatsız eden şeylerden biri budur belki de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

icinde bulundugumuz donemi kistas almak hatali. sonucta her urun grubunun bir lifecycle'i var. simdi en hizli degisim olan giris evresindeyiz. nasil once desktoplarda, sonra da laptoplarda her sene degisiklikler oluyorduysa simdi de telefonlar bu evreden geciyor. zamanla bu degisim de durulacaktir.


this.

Tum teknoloji gruplarinin hatri sayilir derecede yavasladigi oldu ama gelismeler hep cok hizliydi. Fakat mum un dedigi sey ortalama bir cihazin piyasadaki mainstream kullanicinin tum isteklerine cevap verebilecegi bir donemin gelecek olmasi.


GERGE said:

Yeni çıkan çoğu şey iOS 5 altı çalışmıyor. iOS 6 olur bu yakında.

Bu dogru sayilmaz. Ozellikle uygulama gelistirirken ve submit ederken daha acikca goruluyor, min surum kisitlamalari var. Yeni bir feature kullanilcaksa dahi donaninim desteklemeyecegi bir feature i strip edip eski cihazda kullanilabilir olmasini zorunlu kiliyorlar belli bir raddeye kadar.
Cogu AAA app e bakarsaniz (itunes top25 bence ideal) ios 3.1 destekleyenine kadar gorursunuz. Tum updateleri onlar da aliyor gayet. Fakat apple daha az dayatiyor developer tarafinda. Dev daha buyuk kitleye hitap etmek istiyorsa destekler. orn. whatsapp



di said:

yeni sistemi calistirabilecek kadar gucluyse neden gecmeyeyim ?

Ha 3GS alali 3 sene oldu mesela, IOS 5 ile sikinti yasatiyor, IOS 6 yuklemedik ama 3 senedir gayet goturdu alet. Kullanilsa rahat 1-1,5 sene daha calisacak, is gorecek.


apple tamamen user experience odakli baktigi icin yazilim isine tatminkar hizla calismayacak veya kullaniciyi eksik hissettiricek updateler pushlamakdan cekiniyor. Bence mantikli bir hareket gayet. Sonuc itibariyle donanimini dusununce ios6 nin ios5 ustune getirdigi seylerin onda birinin hakkini anca verebilir 3gs. Cok buyuk kayip degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...