yav Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 çalışmak gibisi mi var ya http://media2.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/Sections-StoryLevel/D%C3%BCnya/Avrupa/091218-%20auschwitz.hmedium.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 aquila said: lan zaten lukse gezmeye gormeye gitmicen, gidicen orda calisican, sonra biraz gezicen, sonra baska yere gecicen, oyle yani. yoksa diger turlu, para biriktiriim de yurtdisina gezmeye gidiim filan bos. hah bunu yapmayı ne de çok isterdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 KidLazer said: Fly said: sirket istemis olmasin sanki onu ben aradıkları hizmeti veremeyecek biri olsaydım daha öncekiler gibi bir sabah kıçıma tekmeyi yerdim kalifiye eleman olman sirketin istegi cercevesinde gercegini degistirdi mi peki hm ne dersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 "roket adam" said: abi çalışmak çok korkunç bir şey. son 3.5 senedir bilfiil çalışıyorum. okul varken home office devam ediyor, sadece her ay başı gibi aylık durum değerlendirmesi & toplantısına gidiyorum şirkete. yazları ise min. 2 aylık bir ofis çalışması şeysi var. işyeri atatürk havaalanı tarafında, direkt ofiste olduğum ayları hesaba katarsak sabah 8-akşam 6 çalışıyoruz, servisi ve trafiği de hesaba katarsan 7.20-19.30 çalışmaya gidiyor. bunun üzerine hiç bir şey artmıyor bana, hafta içi gram vaktim ve halim kalmıyor başka bir şey yapmaya ki çok ağır bi iş de yapmıyorum yani, büyük ihtimal e&y'de denetimcilik yapan biriyle karşılaştırsak komik kalır iş yüküm. gerçi ofiste bomboş otursan bile yoruluyorsun. haftasonları ise birden geçiveriyor, hafta içi hiç bir sosyalleşme etkinliğine katılamayınca hafta sonu da katılası gelmiyor insanın, uzaklaşıyosun, sonra bi yerden sonra hiç çıkmamaya başlıyorsun -abi bari dinleneyim falan-, sonra gelsin depresyonlar, git gide moral seviyesi çöküyor, üstüme başıma dikkat etmemeye başlıyorum. neyse ki bunların hepsi max. 2 ay sürüyor bende, sonra okula gidiyorum tekrardan :) bir de şunu ekleyeyim, almanya'da stajdayken yöneticim 'olm sen sabah erken kalkamayan bi tipe benziyosun, ben de öyleyim bak 10.45'de geliyorum, sen de 10 gibi gel, akşam 1 saat geç çıkarsın' demişti. heriflerin mantalite 'ofiste kaldığın süre değil, yaptığın iş önemli' idi, keşke ileride öyle çalışabileceğim bi şirket bulabilsem TRde. ne bileyim zor falan filan işte. ya da evet, biraz 'rahata alışkın' bi nesiliz :) ekleme: işin kötü tarafı, 20'li yaşlarının en güzel yıllarını ciddi ciddi harcayacağımız şirketlerin buna değmeyeceğine inanmam, yani belki e&y'da çok güzel bir ortam vardır bilemiyorum, ama parayla değişilecek bir yaş dönemi değil cidden. bilişim sektörünün en sevdiğim tarafı o zaten, iyi ve sadece yaptığın işe değer verecek bir şirket bulursan, kendini 'öldürmeden' de para kazanabilir ve kariyer yapabilirsin gibi düşünüyorum. +1 5 senedir çalışıyorum. düğün+kredi borcu öde araba borcu öde Ev borcu öde çocuğun masrafları olacak Herkes bi hayat koşuşturmasında, haftada 1 kere olan halı sahaya gelecek vakit yok millette vs vs vs Çoluk çocuktan dolayı evlere gitmeler çay, kahve vs azaldı bitiyor Gösteriş havası yüzünden misafirliğin yükünden dolyı misafirliklerin azalması vs vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 aquila said: lan zaten lukse gezmeye gormeye gitmicen, gidicen orda calisican, sonra biraz gezicen, sonra baska yere gecicen, oyle yani. yoksa diger turlu, para biriktiriim de yurtdisina gezmeye gidiim filan bos. aynı fikirdeyim, turist olmanın ötesine geçmek lazım hakkaten ufkunun açılması için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Fly said: KidLazer said: Fly said: sirket istemis olmasin sanki onu ben aradıkları hizmeti veremeyecek biri olsaydım daha öncekiler gibi bir sabah kıçıma tekmeyi yerdim kalifiye eleman olman sirketin istegi cercevesinde gercegini degistirdi mi peki hm ne dersin 10 servis mühendisi arasından sıyrılmam benim isteğimle olmuştur sen dert etme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 vuuu hadi bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 fenn said: "roket adam" said: abi çalışmak çok korkunç bir şey. son 3.5 senedir bilfiil çalışıyorum. okul varken home office devam ediyor, sadece her ay başı gibi aylık durum değerlendirmesi & toplantısına gidiyorum şirkete. yazları ise min. 2 aylık bir ofis çalışması şeysi var. işyeri atatürk havaalanı tarafında, direkt ofiste olduğum ayları hesaba katarsak sabah 8-akşam 6 çalışıyoruz, servisi ve trafiği de hesaba katarsan 7.20-19.30 çalışmaya gidiyor. bunun üzerine hiç bir şey artmıyor bana, hafta içi gram vaktim ve halim kalmıyor başka bir şey yapmaya ki çok ağır bi iş de yapmıyorum yani, büyük ihtimal e&y'de denetimcilik yapan biriyle karşılaştırsak komik kalır iş yüküm. gerçi ofiste bomboş otursan bile yoruluyorsun. haftasonları ise birden geçiveriyor, hafta içi hiç bir sosyalleşme etkinliğine katılamayınca hafta sonu da katılası gelmiyor insanın, uzaklaşıyosun, sonra bi yerden sonra hiç çıkmamaya başlıyorsun -abi bari dinleneyim falan-, sonra gelsin depresyonlar, git gide moral seviyesi çöküyor, üstüme başıma dikkat etmemeye başlıyorum. neyse ki bunların hepsi max. 2 ay sürüyor bende, sonra okula gidiyorum tekrardan :) bir de şunu ekleyeyim, almanya'da stajdayken yöneticim 'olm sen sabah erken kalkamayan bi tipe benziyosun, ben de öyleyim bak 10.45'de geliyorum, sen de 10 gibi gel, akşam 1 saat geç çıkarsın' demişti. heriflerin mantalite 'ofiste kaldığın süre değil, yaptığın iş önemli' idi, keşke ileride öyle çalışabileceğim bi şirket bulabilsem TRde. ne bileyim zor falan filan işte. ya da evet, biraz 'rahata alışkın' bi nesiliz :) ekleme: işin kötü tarafı, 20'li yaşlarının en güzel yıllarını ciddi ciddi harcayacağımız şirketlerin buna değmeyeceğine inanmam, yani belki e&y'da çok güzel bir ortam vardır bilemiyorum, ama parayla değişilecek bir yaş dönemi değil cidden. bilişim sektörünün en sevdiğim tarafı o zaten, iyi ve sadece yaptığın işe değer verecek bir şirket bulursan, kendini 'öldürmeden' de para kazanabilir ve kariyer yapabilirsin gibi düşünüyorum. +1 5 senedir çalışıyorum. düğün+kredi borcu öde araba borcu öde Ev borcu öde çocuğun masrafları olacak Herkes bi hayat koşuşturmasında, haftada 1 kere olan halı sahaya gelecek vakit yok millette vs vs vs Çoluk çocuktan dolayı evlere gitmeler çay, kahve vs azaldı bitiyor Gösteriş havası yüzünden misafirliğin yükünden dolyı misafirliklerin azalması vs vs vs abi sen evlenip çocuk falan yapmışsın ama işi suçlama hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 ya calisirken eglenirsiniz cogu zaman. sorun eger hadi is bitsinde cikayim tribine giriliyosa bi yerde yanlis var gibime geliyor. Yani sorun orada sosyal hayatin azligi degil, yanlis is secimi olabilir. Oncelikle yaptiginiz isten keyif almaniz gerekiyor, mesai bitimini kovalamamaniz gerekiyor. ikincisi sosyal olmak isteyen gezip tozmak isteyen her zaman gezip tozar. Bazi insanlar -yadirgamiyorum- belli bi yastan sonra (bu 23 de oluyo, 40 da oluyo), artik elimi etegimi disaridan cekeyim, buyudum kocaman adam oldum tribine giriyor. Sehir merkezinden uzak yerlerde oturuyor, aile gezmelerine gidiyor, iste cocuk yapayim tribine giriyor vs. Tercih bu ise, bunun isle gucle cok bi alakasi yok tercih. Ama bazi insnalarda halen iste konserlere etkinliklere gideyim, isten cikayim aksam surada 2 kadeh bira/sarap icelim muhabbet edelim tribine giriyor. Yolda bi ekmek aliyim iki uc sey evde yemek yapayim (full featured yemek degil) diye bakiyor, herkes belli fedakarliklar yapiyor baska seyleri one almak icin. Bu ikiside ne dogru ne yanlis ama ikisinede yapabilirsin yani. Yasim 30 oldu, halen istanbulda ev bakarken sisli/besiktas/cihangir ucgeninde bakiyorum. Halen etkinlik dunyasinin merkezinde olalim, gezelim tozalim tribindeyim. Bu arada senelerdir "evli" hayati yasiyorum resmen cok uzun suredir. Ama o istek varsa oluyo. Oyunda oynamak istersen oynarsin. Ha bazi isler cok yorucu, orasi dogru, ozellikle beden isleri. Bunlar engelliyor. Ama senin durumunda tribe girmek icin bi sebep goremedim. Isini begenerek yaparsan, aa bugunde ne cabuk gecti olursa, cogu gun, o zaman dogru yoldasin olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 hiçbir zaman... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Bazı insanlar çok çalışıyorum meşgulüm tribine grmeyi seviyor, kendilerini daha önemli hissediyorlar, onlar olmasa çok uluslu kurum batacakmış gibi görerek kendilerini moral buluyorlar. Ama sorsan yakınırlar ya iş çok kötü vs diye. Facebookta kezbanların "çok moralim bozuk ühü ühü" diye status update yapıp, ne oldu diyince "snn be slk" demeleri gibi. Ultimate tavsiye ise kesinlikle sevdiğiniz işi yapın. Parası iyi diye yapılan iş bir süre sonra cinnete doğru sürükler adamı. Çünkü maddi anlamda %100 tatmin olmuyor insan. Yani ne kadar kazanırsan kazan hep daha fazla kazananları görüp daha fazla istiyorsun. Kurumsal dünyada en az ortalama bi insansan zaten maaşı lineer olarak artıyor ancak, her artış da daha da az gelmeye başlıyor. İster insanın nefsi deyin, ister çevrenin etkisi tüketim kültürü vs ne derseniz diyin. Maddi olarak tam bir tatmin yok, o yüzden manevi olarak işinizin tatmin etmesi şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 -Deno- said: 250 kişi olarak başladık bu dönem işe, herkesde benzer endişeler var. Şu nası bişey abi? Askerlik mi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 para tatmin eder. önce tecrübe, sonra parasına bakın ilk başta. sevdiğiniz işi paranız cebinizde varken daha rahat ararsınız. yok baba kodamansa falan sorun yok. ilk işinizde sevdiğiniz konumu bulduysanız da sorun yok. bulamadıysanız dert etmeyin. getirisini tartın derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 maddi anlamda tatmin diye bisi yok aslinda o dogru. tabii belli bi siniri gectikten sonra. yani ekmek almakta zorlanan, kirasini zor odeyen (ucuz evde oturdugu halde) vs insanlar var, tabii bunlarin tatminsizligi daha yuksek. ama belli bi sinirdan sonra ayda 20 bin ytl kazansaniz dahi ayda 10 bin ytl kazanirken ki ayni tatminsizlik yasanir. off bin ytl daha olsa tamamdir dersin, bin ytl olur, o aklindaki istekleri giderirsin, off dersin 500 ytl daha olsa guzel bi arabaya girerim vs. bitmiyo istekler. ya da soyle bin ytl daha disposible income olsa, cem yilmazi hep arkadan degilde biraz daha onden izlesem, etkinliklere giderken daha kaliteli yerlerde otursam vs. hep var yani, belli bi standarda alisinda daha ilerisine bakmak. Emin olun 100 milyon dolar serveti olan da, 20-30 milyar dolar serveti olana oyle bakiyor, ki kac kere okudum cesitli sekillerde. zaten ilk iste bu arada istedigini bulmak zor oldukca, ama istedigine giden yolda misin o onemli. Yani software developer olarak baslarsan, sana ilk gunden oyle zevkli zor problemleri vermezler, dandik dundik isleri verirler. Ama oraya gittigi bellidir. onun gibi. Yani konuya toparlarsak, sevdigin isi yaptigin surece paraninda konumunda onemi olmuyor. o ozguvene ulasmak insani mantikli karar almasini engelleyecek baglarindan koparan bir unsur oluyor. o zaman is hayatida bi yuk olmaktan cikiyor, eglenceye donusuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 dasaaa said: abi sen evlenip çocuk falan yapmışsın ama işi suçlama hiç. Çocuk yapmadım ama iş yerinde kanka olduğun adamla evde çay kahve içelim diyorsun çoluğu çocuğundan dolayı kafasını kaşıyamıyor. Hadi evine gidiyorsun çocuklar 2 sohbet ettirmiyor. Dışarda faaliyet yapalım diyorsun çocuklar izin vermiyor. Yani çocuklar anne babayı eve hapsediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Cok okuyamadim, basliga yonelik yazarsam; Kpss kas devlete gir. 14 u gecesi saat 24 te en az 3k maas trink hesabinda hesabinda. Yatti yatmadi derdi yok.ayrica arazi, dil tazminati, kiyafet yardimi, harcirah vb. bir suru ek odeme. Bol bol lak lak edip oyun bile oynayabilecegin dusuk tempo calisma. fazla mesai olmaz olsa da parasi verilir. 8-5 calisma saati. Cumartesiler ve resmi tatiller de var. 20 gun yillik izin (10 dan sonra 30), 10 idari izin, 30 gun rapor hakki, bolca kafa izni. Say say bitmez. Para cok dert dehilse, hobilerin sosyal hayatin senin icin daha onemliyse direk kpss. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berkovich Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 @Deno Askere gidince rahatlarsın motivasyonun tavan yapar, sıkma tatlı canını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 aktiftablet said: Bazı insanlar çok çalışıyorum meşgulüm tribine grmeyi seviyor, kendilerini daha önemli hissediyorlar, onlar olmasa çok uluslu kurum batacakmış gibi görerek kendilerini moral buluyorlar. Ama sorsan yakınırlar ya iş çok kötü vs diye. Facebookta kezbanların "çok moralim bozuk ühü ühü" diye status update yapıp, ne oldu diyince "snn be slk" demeleri gibi. Şu da doğru bi tespit hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 imamizer said: Cok okuyamadim, basliga yonelik yazarsam; Kpss kas devlete gir. 14 u gecesi saat 24 te en az 3k maas trink hesabinda hesabinda. Yatti yatmadi derdi yok.ayrica arazi, dil tazminati, kiyafet yardimi, harcirah vb. bir suru ek odeme. Bol bol lak lak edip oyun bile oynayabilecegin dusuk tempo calisma. fazla mesai olmaz olsa da parasi verilir. 8-5 calisma saati. Cumartesiler ve resmi tatiller de var. 20 gun yillik izin (10 dan sonra 30), 10 idari izin, 30 gun rapor hakki, bolca kafa izni. Say say bitmez. Para cok dert dehilse, hobilerin sosyal hayatin senin icin daha onemliyse direk kpss. ben kendi açımdan söylüyorum işini seven hedefi olan mühendis devlete girmez. ben ordakilerin halini gördüm. adama 4 yıl önce mihengir satmışız 4 yıl sonra aynı adam gelip 'ya bu ne işe yarıyodu hakkaten' diyor. kekler börekler çörekler bilmiyorum hangi parayla ama iş saatlerinde akıyor. adamların zerre bilgisi yok. kesinlikle ezmek adında demiyorum ancak TSE gibi senin mastarına kalibrasyon yapıp devlet adına sertifika veren bir kurumda üst düzey mühendisler çalışmalıdır diye düşünüyorum. son gittiğimizde adam son 6 aydır farkında dahi bile olmadan 10mikron hatalı ölçümler yapıp yüzlerce sertifikalandırma yapmıştı. nerden mezunsunuz dedim zonguldak karaelmas dedi. benim için çok büyük bir hayal kırığlığıydı. ayrıca 3bin lira maaş mı? ben 23ümdeyim 4bin teklif aldım 2 ay önce. firmamızda da var müdürler 15yıldır çalışıyor 5k maaş alıyor. büyük hakaret. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 blazkowicz said: cidden işsiz, 5 parasız çapulcuların önde gidesiniz. sizin gibileri hergün kapımda el açıyor. mod gelince ricam topici kilitleyebilir. şu bölümü göz ucuyla takip ediyordum, forumun genelinden ayrı bir kalitesi ve havası var, sorayım fikir alayım dedim ama daha ucuz nerde cips bira bulurum diyen, milletin lüksünü görünce çılgına dönen yetersizler buraya da bulaştı. hadi şimdi trolleyin, zaten birazdan moskovaya uçmak üzere ayrılıyorum 1 haftalığına. cya losers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 ona buna şuna zaman ayırıp ayıramaman tamamen yaptığın iş ve çalıştığın yer ile alakalı. ve malesef başlığın sahibi arkadaş yanlış işi ve yeri seçmiş. yanlış seçim demek doğru olmaz gerçi, tercih desek daha mantıklı olabilir. ben 8:30-17:30 çalışıyorum. mesaiye de nadiren kalıyorum. yarım saatte evime gidiyorum genelde. haftasonu c.tesi pazar boş. vaktim bol yani. ama vaktimi doldurabileceğim şey sayısı az benim de öyle bir sıkıntım var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 reklam: asucan.com'dan hayatınızı renklendirecek ürünleri alabilirsiniz. asucan.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
coco Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 ehuehueeee.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Çift anadal, iktisat ve turizm ingilizce çok iyi almanca biraz 1300 liraya call center gibi ingilizce acentaların sorunlarını çözülecek bir olayda vardiyalı haftasonlarında ise sadece 1 gün tatil olacak bir iş yapılır mı yapılmaz mı? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar