Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 hemen şikayet edelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
df Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 müzik, oyun, kitap vs cidden sevdiklerimi orjinal alıyorum ama program olayı imkansız şimdiki bütçem ile. eşşek yüküyle para istiyorlar bi programa. hiçbirini de ticari amaçla kullanmıyorum öyle olsa neyse. bir de dizi/film olayına para yetiştiremem çok izliyorum. sinema'da izlediklerimiz anca işte. kaçırdıysak go go pirate. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Bono, 5 gündür peynir ekmek salatalık takılıyormuş. Hadi azıcık U2 albümü alalım, 2 iskender parası girsin cebine. Edit: http://4.bp.blogspot.com/_j7nAU9sOTnM/SQhd9uVj9XI/AAAAAAAACMY/hAq5UPo_LRU/s400/bono.jpg Salatalık kütür kütürmüş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 calimero ve gerge, her ikisinin de haklı oldukları noktalar var korsan film/dizi/müzik/oyun indirip tüketen kişi eseri beğendiği takdirde "ben gidip bunun orijinalini alayım yağımda ve yönetimde emeği geçenler de kazansın daha iyisini yapsınlar destek olayım" der kaldı ki Paulo Coelho bu korsan olayını destekleyen tarafta ama onun desteklemesinin altında yatan fikir de aynen bu hatta "parası olmayan okumasın mı?" savunması da var o ayrı bir mesele, hoş o şunu da düşünüyor, kitap okumayı seven biri elbet gidip basılı olarak da almak isteyecektir çünkü basılı kopya ile sanal kopyanın verdiği haz aynı değildir ben tamamen korsan paylaşım değil de demoları (kitap konusunda da) yada arkadaşınızdan ödünç alabileceğiniz şeyleri destekliyorum kaldı ki eser gerçekten hoşunuza giderse parasını verip alırsınız, paranız yoksa o eseri zaten alamayacaksınız ve eserin satışından gelir elde etmeyi hedefleyenler zaten bir gelir elde edemeyecektir ama parası olup da almayanlar eserin sahibine gerçekten de ayıp ediyor bir eserin orjinalini almak eserin yaratıcısına destektir, daha sonraki eserlerini hayata geçirebilmesi finansal güçtür zaten o kişi kötü eser ortaya koyuyorsa desteklenmez, elenir (pazarlama gurularının çalışmalarını bir kenara koyarsak) hatta şu da yapılabilir, eser sahibinin kazanması gereken paranın doğrudan eser sahibine gitmesini istiyorsak doğrudan o kişinin paybal hesabına para gönderebilmeliyiz korsan tüketim eser sahibi suistimal edilmediği sürece güzel bir sistemdir, yeter ki eşeğin kulağına su kaçırmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Biri South Park'ta Kyle'ın orjinal albüm almadığı için Metallica' nın G6 jeti alamadığı, Britney Spears'in 22 odalı malikanesine garaj yaptıramadığı klibi koysun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 haberi anladım ama yanlış anladım galiba ben şimdi facebookta müzikli youtube videosu paylaşırsam ceza mı yiyeceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 @babacum abi bu zaten en büyük yalanlardan birisi. eser sahini (author) para kazansın. ulan eser sahibi ne kazanıyor ki zaten tavşanın suyu. büyük yapımcı, yayıncı kartelleri parsayı götürüyor. hayır yani, tamam yaratıcı zeka vs. ulan bunu kendin mi ürettin? örneğin fransız mahkemelerinin bir kararı var, fotoğraf fikri mülkiyeti ile ilgili. sen doğayı kopyalıyorsun diyor o yüzden bu senin sanatın değil doğadan (çevreden) insanlara aktardığın bir şey. teknisyenlikten "sanatçılığa" geçişte aslında bütün problem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Back to basics; Program alıp onla para kazanıyorsan ÖDE ve orjinalini al! Müzik dinlemek istiyorsan PARA ver Konsere git, onun dışında ister radyo ister MP3 dinle istersen mırıldan, bedavadan reklamını yapmış olursun eser sahibinin. Yapılan eser tüm insanlığa bir "hediyedir", ha sen yaptığın şarkıdan para kazanmak istiyorsan sadece albüm yapmak gibi bir beklentin olmamalı, ismin Ajdar ise bilemem tabi :) Her şey para değil beyler, yağmur altında yürürken "Singin in the Rain" dinleyip Gene Kelly'nin ruhunu şadetmek, priceless! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HikmetHoroz Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 He yani internetten 458 italia indirilse indirmiceksiniz. Korsan ftw. Bok gibi müzik/oyun yap, güzel bişeyler yapmaya calısmak yerine 3 5 kuruş için dumbed down şeyler üret sonra kimse almıyor diye ağla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 @Ramo DAS! "sanatçı" hırsieeezzz, hırsieeez var! çaldı benim telefon!!! diye ortada dolaşmaz, dolaşmamalı. para ne lan? aristo'ya platon'a ne telif ödediniz bre yavşaklar diyesi geliyor insanın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2012 aristo ve plato dönemin zenginleri tarafından besleniyordu tıpkı rönesans dönemi sanatçıları gibi bugünkü iletişim teknolojilerinin gelişmişliği korsanı daha yaygın hale getiriyor yoksa 20 yıl önce çekmek kaset yine vardı ama verinin bu kadar hızlı yayılması mümkün değildi bir müzisyenin esas gelirinin canlı performanstan gelmesi gerekir evet ama o canlı performansı sergileyebilmesi için kendisine bir talep olduğunu göstermesi de gerekiyor ki albüm satışları en açık veri bu konuda parayı eser sahibi değil aradaki adam kazanıyor savına da katılıyorum o yüzden korsan tüketim yapsanız bile paybal gibi ödeme türleri üzerinden sanatçının kendisine 3-5 bir şeyler atın yazılı eser yayınlayanlarda da sıkıntı var çünkü yazarın canlı performans şansı neredeyse yok anca bir yerlerde konuşmacı vs olabilir ama orada da oturup kitabı okuyacak hali yok geçmişte büyük sanatçıların destekçileri dönemin burjuva aileleriydi, bugün ise bu biraz daha tabana yayılmış durumda korsan tükettin, ok tamam, eseri beğendin, burası da güzel ama o eserin sahibine gelecekteki eserlerinin finansmanı için ne yapabilirsin? şu anda bunun tek cevabı eserin orijinalini almak ha dediğim gibi alternatif yollardan finansal desteğimizi yapabiliyorsak bence sorun yok zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Ttnetmüzikten 100 şarkı kredisi aldım. Albüm falan indirdim. Şarkıların tagleri ya yok, ya da eksik. 100 kredimi bitirince albüm başına 4 TL istedi. ayda sanırım sadece 1 kere paket alabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 tr siteleri için de geçerli mi bilmiyorum ama digital download olarak satın aldığınız ürünlerin %99 u falan size ait değil aslında ne itunesda, ne steamde, ne de online satış yapan başka sitelerde, çünkü kullanım hakkı için para veriyorsunuz şu anki sistemle. ürün resmi olarak 100% size ait olmuyor ve bunu user agreement'la zaten kabul ediyorsunuz. kazara site patlar, şirket kapanır, o ürünün haklarını kaybeder, etc bişi olursa her ürünü kaldırabilir satan kimse siteden ve alanların cloud arşivinden vb. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 7digital DRMsiz. İndirebiliyorsun şarkıları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Haklarıni kaybetme de islemiyor. Bn de bnnin satis hakkini kaybettigi kitaplarim var, hala indirip okuyabiliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 arabanın camını kırıp çalanlar için uyarı http://www.youtube.com/watch?v=I9_hWoGrxWg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2012 pff hep aynı muabbetler korsan olayı parayla alakalı değildir sen cd yi 5tl yap 50 tl yap gene aynı satar. olay pazarlamadır, satamıyosundur. Satamassında. bok gibi müzik yapıp onun mp3ten fazla bi kalitede dinlememi bekleme lütfen albüme de sadece müzik koymaya devam et, hiç bişi olmasın. arkadaşım hak hukuk, para pul bunlar terane. Önemli olan pazarlama, öyle olmasa iphone5 şimdiden 2milyon sipariş almazdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 GERGE said: Yasal mp3'e ulaşmak kolay. Yerli: http://www.ttnetmuzik.com.tr/ (100 mp3 3 TL'ye, yerli-yabancı arşivi dinlemek hem PC'de hem de mobilde ücretsiz. Buna çok pahalı diyorsanız ekmek bile yiyemiyor durumda olmanız gerekir) Yabancı: 7digital (Albüm ya da şarkı alıyorsun, ses kalitesi çok iyi, fiyatlar 0.49$-9.99$ arası gidiyor, fiziksel albümden daha ucuz daima.) Bir de çok haklı ve yasal bir iş yapıyormışsunuz gibi devlete kızıyorsunuz. Bu sistem bir sürü yerde var ayrıca, graduated response law diye aratın bir. Sonuna kadar katılıyorum bu olaya, gerçekten de uygulandığı ülkelerde %25-40 arası bir artış oldu lisanslı ürünlerin satımında. Graduated response olayı IP adresleri ile oluyor, eğer kaçmak istiyorsanız VPN kullanmanız gerekecek. abi en sonunda tüm parayı vpn e vericez galiba. herkes ister herşeyin orjinalini kullanmak da, para gökten gelmiyor bize. mp3 dinlemem zaten işim yok, filmler hakkında konuşuyorum. ve diziler. televizyon mantığıyla bakarsam, diziye para vermek de saçma. zaten bedavaya yayınlıyor adam ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 ne isticem orjinalini ya korsan korsan güzel böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 diziyi bedavaya yayınlamıyor ki, o izlediğimiz yabancı dizilerin yarısı kablolu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar