Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Din insanları depresyona sokuyor

fenn

Öne çıkan mesajlar

yumy said:

fede said:

1Ben kimim?
2Ne icin buradayim?
3Dusunuyorum o halde gercekten varmiyim?
4Neden evren bu kadar buyuk?
5Varolusun amaci ne?
6Cidden baska boyutlar olabilirmi?
7Zaten oluceksem ne icin yasiyorum?
8Cidden bir yaratci varmi?

[hr]

çok güzel sorular, hemen cevaplayalım.

1sen evrim sonucu oluşmuş insansın
2hiç bişey için burda değilsin, burda olduğun için burdasın
3varsın ama bunun düşünmenle alakası yok
4çünkü çok hızlı genişliyor
5varolusun amacı tekrar yokolmak
6olabilir
7bişey için yaşamıyosun, 3.cevapla aynı
8yok

hiç de güzel sorular değilmiş. 4000 sene öncesinin soruları bunlar

sdgas bu cevaplarla hala nefes alıyor olman saçma oldu, hakaret olarak demiyorum ha intihar olaraktan asdf epey depresif geldi

bu ccevapları idealdir demiyorum ama burdan bakınca özellikle 3 ilahı din baya deprasif, ağır intahara teşvik.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

kendine 7 demek bilimsel, 7 olduğunu iddaa etmek bilimsel değil desek daha mantıklı değilmi?
hanı harbiden hiçmi hiç inanmıyan insanlar olabilir sonucta.

dahada net ornek olarak, hiç bu mevzuları düşünmemiş, allahın varlığını yokluğunu gec allah dediğin sey ona tümüyle void insanlarda vardır bu dunyada.

eed boyle de denebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba arkadaslar:

Ben müslümanim.
Dini alet ederek yanlis ve kötü seyler yapan insanlar oldugunu kabul ediyorum.
Bu insanlarin yüzyillardir ülkemize ve milletimize zarar verdigini de kabul ediyorum.
Ama bu benim inancim.
Hindu da olabilirdim.
Budistte olabilirdim.

Ama müslümanim.
Ultimatr zamanindan beri foruma üyeyim. Pepelek dönemini de gördüm, paticik basladigi dönemleri de gördüm.
Ama su an sürekli hep gerçek islam bu degil, dinimiz amin, islam fuck yeah seklinde sürekli ama sürekli bu dini kendi emelleri için araç olarak kullananlarla dalga geçiliyor. Son dönemde ise bu artik hemen hemen açilan her konuda yapilan birsey oldu.

Müslüman olan, insanlarin inançlarina saygi duyan, dini bir araç degil amaç olarak gören, ülkenin iyiligini ve çikarlarini gözeten insanlara saygi duydugunuzu da biliyorum.
Fakat o insanlardan biri olmaya çalisan ben kendi adima forum içerisinde sürekli böyle mesajlar görmekten üzüntü duyuyorum.
Lütfen mesaj yazarken benim gibi düsünen, hisseden insanlarin oldugunu da düsünün.

Saygilarimla.
Sosyal ağlarda paylaş

Saygi zaten kazanilir. Inanclar tolere edilir, yani edilmesi gerekir. Yani biri kara carsafla dolasiyorsa, goz zevkimi bozuyor dolasmasin denmez (guvenlik acisindan, terorizm vs de yasal bi sorun yoksa). Inanclari tolere ederiz baskasinin ozgurlugune dokunmadigi surece.

Fakat saygi zamanla, yapilan islerle kazanilir. Saygi beklenmesi dogru degil.
Sosyal ağlarda paylaş

PastorOfMuppets said:

Varlığına bir işaret veya bir kanıt olana kadar hiçbirşey yoktur.

evinde şeker yoksa, markette de satılmıyor anlamına gelmiyor bu.

kanıt bulamadıysan hiç bir zaman olmadı ve olmayacak anlamına gelmez.
sadece bilmiyor olursun.
Sosyal ağlarda paylaş

oha baya post olmuşta,
din insanları depresyondan çıkarıyor direk yahu ne sokması.

düşündüğün vakit, hayatın kendisi depresyon sebebi. Yaptığın her şey anlamsız gelmeye başladığında dine sarılırsan depresyona falan girmiyorsun gayet. Olay öbür dünya mükafat vs de değil, daha çok şu

"ben ufacıkım, tüm evrende bi bok değilim. varlığımla yokluğum arasında bi fark yok, bne gibi bütün insanlar ölüp yok olacak. E ben ne skime yaşıorm intihar edeyim o zaman? ne bu çile. Zaten her sabah kalkıp milletin saçma sapan daha zengin olma hevesine vaktimi harcıyorum. Sahi vakit neydi? vakit diye de bişi yok! hiç bişey yok çünkü zaten ölücem ben!"

bide şu var
"ben ufacıkım, tüm evrende bi bok değilim. varlığımla yokluğum arasında bi fark yok, ben gibi bütün insanlar ölüp yok olacak.E ben ne skime yaşıorm intihar edeyim o zaman? ne bu çile. Zaten her sabah kalkıp milletin saçma sapan daha zengin olma hevesine vaktimi harcıyorum. Sahi vakit neydi? vakit diye de bişi yok! hiç bişey yok çünkü zaten ölücem ben! aa bi dakka, ama intihar etmek günah dimi tüh, nese bi yaratıcı var galiba ve benimle iletişim halinde. Zorbalar varsada, onları ona havale eder rahatlarım. Hayat güzel, yaşamak güzel çünkü zaten yaşamdan sonra da yaşam var benim için, o yüzden burda ki güzel vaktide güzel geçireyim. Pislik patronumunda cezasını o versin, ben takmıyorum oh mis"

ha ilizyondur değildir farklı şeyler, ama direk kendini bişeye kanalize etmek güzel.
Benim depresif hallederden çıkmak için 3 yolum var
ya ibadete kanalize oluyorum
ya bişiler üretmeye kasıyorum
ya da zihnimi uyutucak aktivitelere giriyorum ( alkol,oyun vs )
Sosyal ağlarda paylaş

yaklasma noktasi ne kadar yanlis olasada ucundan dogruyu yakalamis bone birk erecitke olda

neil abimiz zaten noktayi koymus yani, gene onun cok guzel bi tanimi vardi
"ulan radyasyon denen sey dunyanin baslangicindan beri var, kimse gormuyordu, duymuyordu, kanitliyamiyordu, etkilerini abuk subuk baska seylerle acikliyordu, radyasyon bir gecede ortaya cikmadi, hep vardi ama kanitlayamadigimiz icin biz yok diyorduk."

her ihtimalin, her ucuk fikrin gerceklesme orani istatistiksel olarak mevcuttur, hicbir zaman hicbir seye %100 diyemessiniz, bilimin kanunu budur ki bir olasilik icin %100 diyen biri varsa o bilimadami degil sarlatandir

bilimin dinden farki dogmalara kapali olmasidir, acik goruslu olmasidir, her olasiliga ihtimal vermesi ve surekli kendini yenilemeye hazir olmasidir.

bilim hata yaptigini kabul eder, zamani gelince duzeltir cocukca inada bindirmez

hata yapinca kabul etmeyip hala dunya duzdur, ayda catlak var muhammed yardi onu sonra japonla yapistirdi allah, dum dum dumb dumb diyenin din oldugunu biliyoruz zaten

ateizm ve darwinizm ile tureyen bilim fasistleri farketmeden aslinda bilimi bir din haline getiriyorlar, eger dogmalari ve degismez kanunlari bilimin icine sokarlarsa inandiklarini sandiklari seye en buyuk zarari vermis olup birde ustune onu nefret ettikleri seye donsuturmus olucaklar
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

yaklasma noktasi ne kadar yanlis olasada ucundan dogruyu yakalamis bone birk erecitke olda

yoo, benim hep savunduğum şey bu.

bir şeyin kanıtı senin elinde değil diye "bu yoktur ve asla olmayacaktır" diyemezsin.
tabii bilim üstünden konuşuyorsak.

örnek olarak uzaylılar.
uzaylıları kanıtlamak mümkün değil. bazı iddialar var ama bilimsel empiric veriler elimizde yok. kesin olarak kanıtlanmış değiller bu yüzden. ama aynı zamanda elimizde deliller olmadığı için "kesin olarak yok" da diyemeyiz.

şeker örneğinde olduğu gibi, evimizde şeker olmadığı için şekerin hiç varolmadığını iddia ediyoruz. ama çıkıp dışarıda marketleri dolaştığımızda aslında ülkede şekerin varolduğunu görme ihtimalimiz var.
diğer ihtimalleri denemeden "kesin" bir hüküme varmak bu yüzden yanlış olacaktır.

bunlar ilk defa söylediğim şeyler değil, bir kerecikte olsa ucundan doğruyu yakalamış değilim o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

ölünce tuz buz olma fikri de niye insanı depresyona sokuyo anlamıyorum ben. nası bi egoizmmiş arkadaş
eğer bir kere, bir şekilde, sonsuz bir hayata sahip olmanız gerektiğine ikna oldu iseniz; artık ölüp de yok olma fikri çok kötü gelebilir. ancak bir çinli için mesela bu durum, üzerinde konuşulacak umursanacak bir şey olmayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...