Esh Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 bi de golf iyi abi, laf edip durmayın lütfen (= bizde 2 gündür doğuş genel müdürlükte otomotive bakan bir arkadaş kalıyordu. doğuşa araba vermiyolar dedi direk. biz istiyoruz vw avrupa veremiyor. çinin pazarı tr nin 20 katı, jetta çıktığında tr de 1 yıl sıra vardı arabada. eski doğan üretim yılarına döndük. parayı peşin yatırıp 2 sene bekliyodun, o sırada enflasyonla araba 2.5 katına çıkıyodu, onu da ödüyodun falan.. vay anasını ya, tarih geçmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 smyrnas said: golf bence ya hastası olan insanların aldıgı bir araç yada bilinçsiz tüketicinin sırf golf diye aldıgı bir araç. Golf u once hyundai i30 sonra astra ile kiyaslayip sonra sadece tasarim, donanim ve fiyata gore kiyaslamak esas bilincsiz tuketicilik oluyor. Bunun disinda sadece golf degil, tum vw grup araclarinin onde oldugu birsuru kriter var. Heyecan vermiyor diyin, pahali diyin, goz zevkime uygun degil diyin. Bunun disindaki hic bir soylem hakli olmaz. Golf golftur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Esh said: avrupada kapak jantlı, xenonsuz s serisi bile gördükten sonra, bizim boşa araba mantığımızın avrupalınınkine oranla daha iyi oldugunu gördüm. avrupa da uzerine parca parca donanim ekletebiliyorsun. bos alanin genelde kendi tercihi oluyor. bizde bos arac genelde distributorun tercihi oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 kesinlikle doğru. ama ithal edilen her mal için geçerli bu neredeyse. yoksa özel sipariş verilebiliyor bazı modeller. ama genelde "oglum bak git" deniyor ya da çıkartılan fiyatla müşteri dışlanıyor. ben guiletta alacaktım, konfigure etmiştim. 4 ay sonra dediler fiyat da kampanyalı ful paketle aynıydı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 abi golf iyi iyi deniyorda ayni sinifta diger opel gibi markalarla kiyaslayinca nesi üstün bu aracin. kasasi çok kötü. iç mekan ayni sekilde gayet sade. Motoru standart yakit tüketimi desen bir üstünlugu yok. Fiyatda ucuz degil. bu marka fanligina donmus sanki biraz "bmw bmwdir" mottosu gibi golf saglamdir olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Nekro said: abi golf iyi iyi deniyorda ayni sinifta diger opel gibi markalarla kiyaslayinca nesi üstün bu aracin. kasasi çok kötü. iç mekan ayni sekilde gayet sade. Motoru standart yakit tüketimi desen bir üstünlugu yok. Fiyatda ucuz degil. bu marka fanligina donmus sanki biraz "bmw bmwdir" mottosu gibi golf saglamdir olmus. "Kasa" ile "dizayn" çok farklı şeyler. Kasası gayet iyi, dizayn zaten zevk meselesi. İç tasarımının sade olması bir eleştiri değil, yine tercih meselesi, disko topu mu koyacaklar nedir yani? Şık olsun, malzemesi iyi olsun, göstergeler anlaşılır şekil ve yerlerde olsun, gerisi zaten sade olsun. "Standart" dediğin motoru da VW standart hale getirdi, millet senelerce kıçını yırttı muadilini yapmak için. DSG desen benzer şekilde devrimdi. Verdiği performans (performans sadece beygir de değildir) ile yaktığı yakıt oranı muhteşem, istisnai durumlar dışında ömrü uzun. Servisi çok iyi ama biraz pahalı, o da Doğuş'un itliği. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 abi içi icin sadelikten kastim sikir sikir olmamasi degil bildigimiz diger araclardada kullanilan turde plastik degil mi ? dsg sanzimandan da baya insan sikayetci forumda da vardi hatta biri parcalari dokuluyor gibi ses geldigini soyluyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Nekro said: abi golf iyi iyi deniyorda ayni sinifta diger opel gibi markalarla kiyaslayinca nesi üstün bu aracin. kasasi çok kötü. iç mekan ayni sekilde gayet sade. Motoru standart yakit tüketimi desen bir üstünlugu yok. Fiyatda ucuz degil. bu marka fanligina donmus sanki biraz "bmw bmwdir" mottosu gibi golf saglamdir olmus. 700000 tl parayı basarsan çok güzel de oluyor (highline ve opsiyonel özellikleri de işin içine katınca) Onun dısında demin baktım highline 1.6 dizel manuel vitesi 57100 highline 1.4 tsi 122hp manuel 47400tl. Ki bu paraya alınabilecek diğer araçlarla kıyasladığınızda gayet güzel, oturaklı ve sorunsuz bir araba. i30 diyosunuz tamam yedek parçası ucuz fakat satarken hangisini daha rahat satabileceksiniz? (Sakın bilinçli tüketici alır yıllarca kullanır mottosunu yapmayın aldığınız araba bi jagu ya da benzeri üst sınıf klasik bi araç değil) Hani beklentiler ne yönde o ayrı konu. P.s. Dsg sıkıntılıysa almayın, manuel candır can ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SPectre88 Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 DSG çift kavramanın lideri, 1.4 tsi motor bugün az yakıp çok kaçan sıfatındaki en iyi motor, içi sade ve kaliteli, güvenlik standartlarında premium markalardan sonra lider daha ne yapsın adamlar. Doğuş aç gözlülük yapmayıp bu arabanın orta donanımlı 1.4 tsi dsg halini 50'den satsa hanginiz dönüp Kore malı airbagi bile sorunlu Hyundai'ye bakarsınız? ama biliyorum Golf VII'nin dsgleri 55 dizeli 60bine yakın fiyata gelecek Doğuş yüzünden yinede peynir ekmek gibi satacak. yeni Mercedes A180ler 65ten başlıyor yeni gelecek Volvo'lar Audi A3ler var ama Doğuş fiyat politikasını değiştirmemesine rağmen pazar payını arttırıyor anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 doğuş grubu gitsin ntvden yağ çeksin hükümete, vardır bi bildiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 KHaRoN said: Golf u once hyundai i30 sonra astra ile kiyaslayip sonra sadece tasarim, donanim ve fiyata gore kiyaslamak esas bilincsiz tuketicilik oluyor. Bunun disinda sadece golf degil, tum vw grup araclarinin onde oldugu birsuru kriter var. Heyecan vermiyor diyin, pahali diyin, goz zevkime uygun degil diyin. Bunun disindaki hic bir soylem hakli olmaz. Golf golftur. yahu kıyaslarsın tabiki ! golf ne donanım veriyor ,ne avantaj saglıyor. danınımlı araç almak için bir dünya ekstra para vermiyormusun golfte? bunlar kanıtlanmış bilinen şeyler daha hala üstüne "bunun dışında hiç bir söylem haklı olamaz" diyorsun! hadi diyelim c segment te kriterleri golf belirliyor. o kriterleri astra,i30,bravo vs.. yakalayalı 10 sene oldu. ilk başta golf u savunmanız için yada övmeniz için rakip markalardaki c segment araçları bir kullanın derim! bakın vw ceo su sizden önce davranıyor sanırım:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 dogus grubu elinden gelse yolcu koltuklarinida opsiyonel olarak koyacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 SPectre88 said: DSG çift kavramanın lideri zf nin gunluk kullanim icin vites gecis suresi gayet dusuk olan tek kavramali 8 ileri sanzimanlari bence dsg de cift kavramanin gereksiz ve ariza durumunda cok masrafli oldugu da goz onune alindiginda bence su anda daha iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 KHaRoN said: smyrnas said: golf bence ya hastası olan insanların aldıgı bir araç yada bilinçsiz tüketicinin sırf golf diye aldıgı bir araç. Golf u once hyundai i30 sonra astra ile kiyaslayip sonra sadece tasarim, donanim ve fiyata gore kiyaslamak esas bilincsiz tuketicilik oluyor. Bunun disinda sadece golf degil, tum vw grup araclarinin onde oldugu birsuru kriter var. Heyecan vermiyor diyin, pahali diyin, goz zevkime uygun degil diyin. Bunun disindaki hic bir soylem hakli olmaz. Golf golftur. Esas golf golftür demek bilinsiz tüketici olmak bence. Aynı fiyattaki ürünleri kıyaslarsın, test edersin vs karar verirsin. Ama gözü kapalı golf golftür demek nası bilinç? Genel olarak ise sorunsuzluk sağlamlık falan alman araçları için biraz mit gibi, yani diğer avrupalı markalar ne kadar sorunsuzsa vw de o kadar işte. Ama japonların arabaları gerçekten sorunsuz, evladiyelik. Çevremi gözlemleyip edindiğim izlenim bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 60k liraya golf alırsam sadece dsg için alırım. hatta skodalara bile bakabilirim dsg için. http://www.youtube.com/watch?v=7AGibpJDwVE&feature=plcp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Selam, Golf sınıfında çıtayı belirleyen araç ve bu senelerce böyle oldu. Sadece TR pazarı için değil, dünyadaki görüş bu şekilde. Elbette her konuda en iyisi denilemez. Ama incelemelerde puanlar toplanınca 1inci gelen araç Golf oluyor. TR'de fiyata göre donanımlar kıt veya kalite beklediğim gibi yüksek değil; eyvallah. Opel veya Hyundai mi size o kaliteyi sunabilir; asla. Zaten Opel, Hyundai veya Fiat, VW için daha ucuz alternatif olmaya kasan firmalar. BMW 1 veya Audi A3 falan Golf çıtasını daha yukarıda yakalayanlar. DSG'den ses gelen dolu ama kuru yağlamadan kaynaklanan bir ses. Kaç kişi şanzımanı eline almış? TSI ise gerçekten teknik değerler olarak güzel duran bir motor. Kullanma fırsatım hiç olmadı. Yol bilgisayarının kullanım kolaylığı veya klimanın customa yarları falan diğer markalardan daha iyi. Golf kasa yapısı olarak bana uyan bir araç değil ama bir Touran modeli hep kafamı kurcalar. yeni kasaları getirmiyor Doğuş o ayrı :P Almamamın tek nedeni de DoğuŞ'un kıl yapısı olacaktır. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 aktiftablet said: Esas golf golftür demek bilinsiz tüketici olmak bence. Aynı fiyattaki ürünleri kıyaslarsın, test edersin vs karar verirsin. Ama gözü kapalı golf golftür demek nası bilinç? Genel olarak ise sorunsuzluk sağlamlık falan alman araçları için biraz mit gibi, yani diğer avrupalı markalar ne kadar sorunsuzsa vw de o kadar işte. Ama japonların arabaları gerçekten sorunsuz, evladiyelik. Çevremi gözlemleyip edindiğim izlenim bu. Esaslardan konusuyorsak alman araci diye bir tanim yapmadim ben en basta. Tek genellemem golf golftur soylemi ki, cok net sekilde paramecium da yazmis tekrarlamaya gerek duymuyorum; golf senelerdir bu sinif icin benchmarkdir. ki kendisi toyota corolla dan sonra bu sinifda en cok satmis, ve en reliable araclardan biri oldugunu defalarca kanitlamis durumda. Hatta yerine gectigi beetle ile birlikte degerlendirirsek trivial bilgi olarak; 45 milyon aracla dunyada en cok satmis arac oluyor kendisi. Ustune gozu kapali olarak bu kaniya vardigimiz iddia edilmis. Bir araca bindikten sonra bardak tutacagi, kararan ayna vb den ziyade malzeme kalitesi, motor dizilimi, kolay servis, finishler gibi farkli yerlere baktigim ve diger araclari da bu konuda ciktiklari gibi incelemis biri olarak bu konuda golf un rakibi opel (heleki yeni astra-onceki olsaydi neyse-), hele hyundai hic degildir. Bizim golf golftur soylemimiz uzerine, bir farkli sekilde japon japondur demek de bambaska bir ironiydi, bitirirken deyinmek istedim. smyrnas said: yahu kıyaslarsın tabiki ! golf ne donanım veriyor ,ne avantaj saglıyor. danınımlı araç almak için bir dünya ekstra para vermiyormusun golfte? bunlar kanıtlanmış bilinen şeyler daha hala üstüne "bunun dışında hiç bir söylem haklı olamaz" diyorsun! hadi diyelim c segment te kriterleri golf belirliyor. o kriterleri astra,i30,bravo vs.. yakalayalı 10 sene oldu. ilk başta golf u savunmanız için yada övmeniz için rakip markalardaki c segment araçları bir kullanın derim! bakın vw ceo su sizden önce davranıyor sanırım:) Butun bunlarin sebebi dogus grubudur ve Dogus grubun turkiyede bu sekilde davranmasinin sebebi daha once deginildigi gibi VW grubun dunyadaki -ozellikle uzak dogu- talebi zar zor karsilayabilmesidir. Siparis vermeyi gecelim, belli donanimlarda araclari hatta renkleri dahi getirmekde gucluk cekiyorlar. Ama saniyorum "nasilsa satiyor" kafasiyla satislari da kafalari da gayet rahat. Hakli bulmuyorum ama bu araci daha kalitesiz yapmaz, soyledigim sadece bu. Baggio nun da soyledigi gibi herkesin kriteri aracin icindeki oyuncaklarin sayisi degil. Aracin deger kaybetmemesi (dusuk arzin buyuk etkisi var), genis servis agi, dusuk iscilik ucretleri(parca demiyorum onu geceli cok oldu vw grub bunyesinde dogus sagolsun), malzeme kalitesi, bilinen problemlerin azligi vb vb gibi bir suru kriter var. avrupada satilan kapak jantli c classe, 1 serisi vs gorseniz heralde komple markaya saymaya baslayacaksiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 dogus hangi modellerde uretim bandi kotasinin ne kadarini filo amacli satiyor acaba? merak ettim hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Su arabayi da astra ile nasil kiyasladiniz anlamadim. Performans desen 122hp tsi 140hp turbo astradan daha peformansli. Dizeline baksan 1.3cdti zaten o agir astraya az bir motor. Tdi yillardir basarili bir dizel. Yakitlarina baksan turbo astra zaten masallah ocaga incir agaci modunda. Dizeli az yakiyor. Gitmiyor araba tabi az yakar :) tsi ise su an sanirim sinifinda en iyi benzinli motor ki yeni tsi 140hp nin verileri cok daha guzel. Karsilastirmak anlamsiz yani bu taraftan bile. Golf golftur diyince insanlara marka fanatikligi gibi geliyor ama bu arac bu sinifin referans noktasi. Sen bravo ya megane a istedigin kadar oyuncak doldur, bu arac kalitesinde olmasi icin daha yolu var. Hersey kagit ustundeki verilerden ibaret degil yani. Ilk ornegi ondan verdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2012 astra cdti sport mode, 6.7 tüketim, z4'e havlu attırdım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Selam, 2008 Grand Scenic işçiliği <<< 1997 Audi A4 işçiliği Plastik kalitesi ve işçilik kalitesi açısından durum bu. Ha şimdiki aracım daha güvenli, daha fazla oyuncak sunuyor, daha ekonomik falan ama dediğim gibi detayda A4 döver. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 ginaly said: astra cdti sport mode, 6.7 tüketim, z4'e havlu attırdım. Z4'e hangi konuda havlu attirdin anlamadim? Yakitta sanirim? Normaldir biri dizel digeri benzinli roadster. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 "yeter artık düş yakamdan" diye havlu atmak ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 2 sene once z4 aliyodum 3.0 iyi ki almamisim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2012 ginaly said: astra cdti sport mode, 6.7 tüketim, z4'e havlu attırdım. sen terledin diye sana dogru atti havluyu heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar